Napisano 31 Październik 200618 l Witam!! oto david--> THE DAVID narazie mam tyle :) wiem malo.... :) wszystko co tu widac jest in progress pozdro
Napisano 31 Październik 200618 l Autor klicek--> dzieki :) piotrek--> nie no sama glowe ale mam zamiar texturke zrobic i jakis render :)
Napisano 31 Październik 200618 l nielot ... powiem tak ... niby robisz kolejny model i niby powinienes isc do przodu jesli chodzi o poziom, ale to ciągle stoi w miejscu :(. Ta główka nawet stylistycznie przypomina twoje wszystkie poprzednie modele. Po raz kolejny widze te worki pod oczami :\. Zapewne modelujesz używając ciągle tej samej topologi siatki ... moze trzeba to zmienic i zrobic krok do przodu jesli chodzi o skill? Główka póki co wygląda dobrze ale to chyba ciebie nie satysfakcjonuje :) Nie traktuj tego jako jakis atak :) ktos to musi powiedziec :]
Napisano 31 Październik 200618 l Autor max no masz racje :) zgadzam sie w 100% jesli chodzi o toppologie to sie zgodze :) choc licze ze sie to zmieni poprostu tamte modele to byly speedy licze ze tym modelem podwyzsze swoje umiejetnosci ;)
Napisano 31 Październik 200618 l Autor kuba dzieki :) troche poprawilem dodalem i zepsulem czyli wszystkiego po trochu :D pozdro
Napisano 31 Październik 200618 l nielot007 napisał: nie no sama glowe ale mam zamiar texturke zrobic i jakis render :) eeee nie zgadzam się, zrób mu tyłek! ma fajny, szkoda marnować temat. twój ma usta inaczej ukształtowane niż prawdziwy (prawdziwy ma nie takie szerokie, i inaczej wygięte), ale jeśli pokażesz tyłek to ust i tak nie będzie widać.
Napisano 31 Październik 200618 l Autor troche poprawilem usta :)jeszcze bede nad nimi (i kacikami) pracowal :) narazie tyle :) aniu jak usta zle wygiete?? aby body zrobic, przydaloby sie choc troche umiec modelwoac cialo :) na dzisiaj koniec.... :( pozdro
Napisano 31 Październik 200618 l Nos trochę za długi i za duzy, usta inne i podbródek nie ten. Znaczy tak mi się wydaje. :) To tylko małe zmianu kosmetyczne.
Napisano 1 Listopad 200618 l Hej, no dobrze sie zapowiada. Brwi niemal identyczne, oczy podobne. Do wymiany jednak (do poprawy rzecz jasna) sa usta i nozdrza. W kazdym razie powodzenia :) Milego babrania sie z wlosami ^^ Pozdrowienia
Napisano 1 Listopad 200618 l Dr0ck bier z niego przykład może wezmiesz to do siebe i dorobisz wiecej szczegolow panom "kaczorom":P
Napisano 1 Listopad 200618 l kąciki ust nie takie( u Ciebie jest za mały rowek czy wgłębienie), tak samo podbrodek.. załamanie na brodzie u Ciebie jest za krótkie w oryginale posówa sie bardziej do tyłu, jest gładsze i warga bardziej zarysowana, i sama zuchwa u Ciebie jakby jszla bardziej w góre niż na rzexbie. i nie wiem jak to hm ując.. ale ten zawijas na nosie... chyba sanozdrza sie to zwie jest u Ciebie za małe wstosunku do oryginału. przesuń pare vertexów do góry i będzie git. podziwiam zapał do pracy nad organiką i życze powodzenia, dobrze Ci idzie. pozdrawiam
Napisano 1 Listopad 200618 l Gen.Baton napisał: Dr0ck bier z niego przykład może wezmiesz to do siebe i dorobisz wiecej szczegolow panom "kaczorom":P Nie martw sie... kaczor still in progress ;) Bedzie wiec wiecej szczegolow. OFFTOPIC: Chwila nie obecnosci spowodowana byla wymiana systemu (czyt. format C:). Btw, wlasnie zaczalem swoja przygode z Linux'em (Ubuntu scislej mowiac) i szkoda, ze niemal wszystkie komercyjne programy do 3D nie wspolpracuja z tym systemem. Oczywiscie z tego powodu nadal mam rowniez WinXP, chociaz szczerze mowiac mam juz go dosyc... Pozdro
Napisano 1 Listopad 200618 l Autor WitaM!! dzieki za wszystkie komentarze :) teraz skoro mam cala twarz zabiore sie za poprawki wszystkoego o czym pisaliscie :) z wloskami rzeczywiscie bedzie troche zabawy ale licze ze sobie poradze :) siatke teraz bede poprawial bo tragiczna jest pozdro
Napisano 2 Listopad 200618 l coraz mniej podobny.... i jak widze nie zrobiłeś poprawek tylko troche dorobiłes...
Napisano 2 Listopad 200618 l Autor BLADE napisał: coraz mniej podobny.... i jak widze nie zrobiłeś poprawek tylko troche dorobiłes... hehe wiedzialemze ktos to napisze bo sam to zauwazylem :) ale to wina policzkow kotre bede poprawial :) a poprawilem (troche ) siatke :) pozdro do postu BALDE'go ponizej poprawie poprawie ale w swoim czasie czyli juz nie dlugo :D
Napisano 2 Listopad 200618 l nielot popraw to co napisałem poprzednio. sorki ale nie chce mi sie tego zaznaczac na fotce.. ogolnie to nie jest tego dużo.
Napisano 2 Listopad 200618 l Nielot głowa wygląda fatalnie ... chciałes zrobic coś poważnego a nic nie rozplanowales :\. Maznołem teraz tak na szybko szkica siatki na tym posągu :) Bycmoze ten sposób nie jest idealny ale moze sie sprawdzi :) pzdr, i czekam wreszcie na porządny update :)
Napisano 2 Listopad 200618 l widze ze sie nie poddajesz :) ogólnie mi sie podoba widzac ze sie trzymasz refek choć nie powiem zeby ta rzeźba mi sie podobała :D pozdrawiam! ps. trza było baze i mudboxić go ! :]
Napisano 2 Listopad 200618 l Szczęka tez inaczej troszkę jest, ale te usta muszisz coś z nimi zrobić. Do roboty, do roboty :)
Napisano 3 Listopad 200618 l nielot007 skubańcu pomysł mi zwinołes ;P A tak propos.. za duzy nos...za duże usta... no i szczęka za mała i za bardzo wysunieta do przodu... No ale czekam na dalszy ciąg pracy :) Pozro
Napisano 3 Listopad 200618 l Autor Witam!! dzieki za komentarze troche poprawilem :) Mortom za mala szczka?? chyba za duza :) pozdro
Napisano 3 Listopad 200618 l wygląda chudo, chyba przez to że nie ma tak zaokrąglonej żuchwy i pyzatych policzków jak prawdziwy odstęp między nosem a buzią powinien być wyraźnie krutszy od odstępu buzia - podbródek i podbródek masz ciut za ostry widzę że już zaczynasz robić fałdy i bruzdy wokół oczu, osobiście bym się brała za takie detale dopiero jak ogólny kształt i proporcje będą przypominały bardziej oryginał, bo tak sobie utrudniasz poprawki.
Napisano 3 Listopad 200618 l No rewelka jak dla mnie!! :) Tylko te zmarszczki na czole (czy jak to się tam zwie) chyba zbyt intensywne. I siatka jakas taka... no dużo pięciokątów i trójkątów, ale i tak umiesz modelowac z klasą i tego nie widać na clay'u więc spoko :*
Napisano 3 Listopad 200618 l no ! jedziesz jedziesz ! Narazie bardzo fajnie wygląda ale mysle ze najwaznejsze w tym modelu bedą włosy tzn taki model włosow ktory bedzie charakterystyczny dla tej postaci
Napisano 4 Listopad 200618 l Autor Witam!! dzieki za posty :) zabieram sie za poprawki(gdyz glowy nie bede zamykal bo i tak wlosy zaktyja luki :) piterku ;) no z wlosami to bedzie troche zabawy ale mam plan jak sie za nie zabrac wic licze ze sie uda :) pozdro
Napisano 4 Listopad 200618 l Autor Witam!! ok narazie tyle poczatek wloasow krztalt wlosow bedzie poprawiany :) aha i twarz bede jeszcze poprawial :) pozdro
Napisano 4 Listopad 200618 l wyglada teraz jakby cale stado glistów wskoczylo mu na glowe i zaczelo sie kiziac i tarmosic ze soba :P
Napisano 4 Listopad 200618 l Qrde zrób go bardziej podobnego do frodo z władzy pierścieni jacksona :) będzie bardziej w stylu rzeźby :)
Napisano 4 Listopad 200618 l Nielot co do twarzy to pobaw sie soft selecion i bedzie dobrze. I fryz powinien być bardzie kędziorkowaty niż przylizany.