nielot007 Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 nielot-> niczego innego sie po tobie raczej nie spodziewalem, cloth tak jak napisalem - testowy, tylko zeby cos bylo, zeby pokazac w jakim kierunku ide, lakieru nie zmienie w jakim sensie piszesz ta kwestie (pogrubiona),bo nie czaje ? rozumiem ze testowy ale poprawienie tego to kwestia paru chwil :) jesli chdozi o lakier to powiem tak wyglada fajnie ale to nie jest lakier za bardzo rozmyles refleksy przez co wedlug mnie to nie jest lakier ale co ja wiem przeciez renderowac nie umiem :) ok wiec sie modelingu czepne ;) nadkole krzywe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 lakier teraz fajnie sie prezentuje zobaczymy jak dojdzie coś co bedzie mogło się w nim odbic np lustrka jak bedzie ładne nie rozmyte odbicie to lakier będzie bardziej "lakowaty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 ten lakier to nie lakier :P ale nie wygląda źle, moooże troche bardziej powinien odbijać. pomysł całkiem orginalny z prezentacją. tylko nie zasłoń całego samochodu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2007 zeby ne bylo ze sie obijam, moze jeszcze dzis pokaze cos wiecej, ale narazie to mi bardzo ciezko idzie z renderami bo komp juz nie wytrzymuje:// pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 nie odkopuj starych watkow ;P Pieeekna robota!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 hkropinski niemarudz tylko jedziesz dalej :) , od tego jest komp zeby pracowal na siebie wiec mecz go dalej ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2007 3d xtreme, Predator -> dzieki Panowie;) patry - jak tu zajrzysz to ci mowie ze z lusterkami walcze czwarty dzień i nie zanosi sie na szybki koniec walki;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 ouch ouch ouch... te felgi... gorszych nie bylo? reszta wypas, powodzenia z lusterkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 pokaz to z jakimikolwiek odbiciami :] Btw ladnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 O, lusterek nie ma :) Model wypassss :) No cóż, może kiedyś będę taki cierpliwy jak ty, żeby nad jedną rzeczą kilka dni siedzieć... narazie u mnie jest odwrotnie :) EDIT O, właśnie, pokażesz siateczkę? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 hmm chyba kola są za małe, bo troszkę nadkola wydają się za duże. Być może to wina tych nisko profilowanych opon:) model ladniutki czyściutki;) hehe z lusterkami tez sie męczyłem, aż je booleanem potraktowalem:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 hmm jak dla mnie model świetny :D dla mnie cudo :) mam nadzieje że kiedys uda mi się dojść do takiej prawy :D nie moge się doczekać aż dojda lusterka no i na finał :D powodzenia i pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 pracuj pracuj......tylko koła coś małe..pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2007 Kr3tz -> a myslalem ze to jest ladny model;) :P Bubu -> niedlugo sie wezme za odbicia, wtedy bede pokazywal:P Patry -> ;) siatke w ostatecznosci mogem pokazac:P JohnZi -> dzieki;) arch515 i John -> wierzcie albo nie ale i tak je powiekszylem, bo na princie byly jeszcze mniejsze:D urban -> dzieki;) pozdrawiam siatulka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 bardzo ładnie jedynie przejście maski w obwódkę grilla mi się nie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 chłopie zmień te felgi miej litość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Obojetnie jakie odbicia ;) nie musi byc jakis super mega hiper wypasiony car paint ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2007 taki drobny detalik... - emblematy mercedesa - s600 - szyby w światłach - czujnik dla s-klasy guard - lusterka od przodu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 o prosze i nawet gorna czesc grila poprawiles:) lusterko tez fajne, ale wydziel szybke zeby osobno bylo:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nextgen Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 Jak dla mnie miodzio. Czekam na efekt końcowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 maske odetniesz od zderzaka ? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2007 OMG!!! czy ty wiesz... ze ja juz mysle o diodach i innych duperealach a o tym kompletnie nie pomyslalem??:D:D dzieki wszystkim za komentarze;) John -> ty mi juz o lusterku nic nie mow:P bo szczerze to ono wyglada ladnie tylko od przodu:PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 A ten napis s600 to chyba w orginale jest troszeczke inny ale to jest drobne niedociągnięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 1 przednie swiatlo (wnetrze) totalnie do poprawy 2 brak gięcia 3 brak zaokrąglenia grilla 4 lampka wyglada inaczej i nie jest tak zagłębiona w zderzaku 5 za grube podpórki 6 przypatrz sie 7 kwadratowe nadkole 8 slupek sciety pod zlym katem 9 za ostry chamfer 10 płaska szyba 11. zle zle zle ( patrz fota http://www.emercedesbenz.com/Images/Feb06/09MercedesS600/MercedesBenzS600_5.jpg ) 12. za dlugi zderzak i brakuje na nim wygięcia 13. s600 zla czcionka 14 nie ma wogole takiego czegos 15 tez za dlugie sie wydaje 16 z tego kąta nawet widac ze jest niezgodne z orginalem 17 akurat to giecie na koncu jest ostrzejsze 18 od wąskiego coraz szerzej ma isc, a ty masz rowną grubosc przez cala dlugosc tej czesci 666. za ostro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 qba, ale mu dowaliles ;P JA to powiem tak... lusterko bajerka i cale autko bajerka bo dopracowane. Czasem faktycznie sa male niuansiki - w sensie odbiegania od oryginalu - aleto sa szczegoliki ktore mozna poprawic (to co qba zaznaczyl). Dasz rade :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 nie dowalilem, wg mnie to nie niuansiki tylko niuanse kwalifikujace sie na odstrzal, nalezy je natychmiast poprawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 To i ja cos dodam gwoli scislosci 1 powinno byc lekkie wglebienie 2 chyba wiesz o co chodzi ? 3 za miekki chamfer 4 te dwie linie za szybko sie rozbiegaja 5 a tu brakuje chamfera chyba ze na koncu to bedziesz robil to ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 nie no po tej waszej ingerencji to model od nowa do roboty ;p;p;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 panie hkropinski nie załamuj się i walcz dalej, bo wtedy bedzie super model a i rendery nie najgorsze ci wychodzą:), dobrze że inni wytykają, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 7 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2007 no panowie... Qba, bubu... ladnie po mnie przejechaliście...:D ale dzieki za to, przynajmniej mam co robić:D qba -> z twoimi kilkoma podpunktami to sie nie zgodze, zreszta udowodnie to przy okazji nastepnego update'u bo teraz nie mam zbyt wiele czasu dzieki za ladne rozrysowanie i opisanie co jest nie tak;) noo... i biore sie do roboty:) pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 7 Lipiec 2007 Share Napisano 7 Lipiec 2007 qba -> z twoimi kilkoma podpunktami to sie nie zgodze, zreszta udowodnie to przy okazji nastepnego update'u bo teraz nie mam zbyt wiele czasu napisz tylko z ktorymi ;p to ja dopisze wiecej hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 7 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2007 1 przednie swiatlo (wnetrze) totalnie do poprawytu moją główną referencją byl model loozacka ( którym oczywiście byleś zachwycony ) i słowo totalnie chyba nie dokońca jest poprawne. 5 za grube podpórkiraczej wyglada to za grubo tylko z perspektyw, w rzeczywistosci jest nie tak jak na blueprincie, sa po prostu glebokie... 11. zle zle zle ( patrz fota http://www.emercedesbenz.com/Images/...BenzS600_5.jpg )raczej na pewno dobrze... patrz: http://www.netcarshow.com/mercedes-benz/2007-s_600_guard/1600x1200/wallpaper_09.htm 12. za dlugi zderzak i brakuje na nim wygięcia 15 tez za dlugie sie wydajemoze ci sie wydawac, ale tego nie mam zamiaru zmieniac, wg bleprintu wszystko jest w porzadku 13. s600 zla czcionka jeżeli mozesz to podaj nazwe lepszej;) 18. nie zmienie 666. yyy... nie zapominaj ze to caly czas wip, tam nie ma rowka bo to sa rozne objekty, wstawilem tam tylko plane'a z ktorego bede robil rejestracje... reszte, co uznam za stosowne i możliwe - poprawię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 tu moją główną referencją byl model loozacka ( którym oczywiście byleś zachwycony ) i słowo totalnie chyba nie dokońca jest poprawne. Co nie znaczy ze sa dobre ;) Co do blueprintow to chyba nie sadzisz ze sa one w dosc wysokiej jakosci i jeszcze do tego w 100% zgodne z autem ?? Chyba ze sie myle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 co wy się tak na niego uwzieliście? :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 Ja?? Nigdy ;p oceniam tylko model :] I mysle ze skoro juz jest dobry to moze byc lepszy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 tu moją główną referencją byl model loozacka ( którym oczywiście byleś zachwycony ) i słowo totalnie chyba nie dokońca jest poprawne. szkoda tylko ze jego swiatlo bylo inne :) duzo bardziej zblizone do orginalu patrz tutaj http://img249.imageshack.us/img249/1977/merc00008wm.jpg raczej na pewno dobrze... patrz: http://www.netcarshow.com/mercedes-b...llpaper_09.htm wiesz, moze pokaz z innego punktu widzenia :) moze ci sie wydawac, ale tego nie mam zamiaru zmieniac, wg bleprintu wszystko jest w porzadku hehe uwierz mi ze blueprinty w wielu przypadkach klamią, trzymaj sie fotek, ja dalej podtrzymuje ze te czesci sa za dlugie jeżeli mozesz to podaj nazwe lepszej;) tego juz musisz szukac na stronie producenta tegoz merola ;p 18. nie zmienie Twoja sprawa ;) ja tylko wymienilem blad 666. yyy... nie zapominaj ze to caly czas wip, tam nie ma rowka bo to sa rozne objekty, wstawilem tam tylko plane'a z ktorego bede robil rejestracje... nie zapominam ze to wip dlatego wymienilem ci to jako blad ;p skad mam wiedziec ze to plane a nie np. ze zapomniales tam dac chamfera :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 hkropinski --> masz tu http://www.forum-auto.com/marques/mercedes/sujet3.htm fajne fotki tego mercedesa - również wnętrze w dobrej rozdziałce. może ci się przyda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Sory za górnika ale nie moglem sie powstrzymac ;) h por i jak tma prace nad mercem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 ano wlasnie.. nagle ucichles i zamiast modelowac to zaczeles robic kariere w rzeczach interesujacych blebleble.. wypada to tak kolegow opuszczac :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi