Vorek Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 Czołem Nie jest to może idealnie to co chciałem osiągnąć, ale musiałem już to skończyć. A jako że dawno nic nie wrzucałem do FW to Was pomęczę ;) soft: 3ds max9, mental ray, z-brush, photoshop Link do poprzedniej wersji http://www.octavo.webd.pl/max3d/galeria/jabluszka-final.jpg Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 front?;> bardzo ladnie wyglada;] podoba mi sie swiatelko;] aha gdzie tam zb uzyles? co jakiesgos dispa robiles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 koszyk , szmatka super , 2 jakbłka z tyłu genialne , ale te jabłuszko na przodzie jakies dziwne ? chyba za malo polysku i listek martwy :) pozatym super pracka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Po co Ci już max 9 ? ;) Jabłka hmm... ładne, ale lisc jest z innej bajki. Wygląda mi na miętę. Za duży sss. Zwykle liście od jabłek są troszkę ciemniejsze, i tak łatwo światełko to nie przebija. Wiem, bo żyłem na wsi. ;) Musisz poobserwowac naturę, kto wie, może znów jabłka zakwitły w grudniu ;) lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Jabuszka nie bardzo się podobają :/ Reszta super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Dla mnie super :) Minimalnie przeszkadza mi ten listek i shader stolika, wyględa trochę jak skórka pomarańczy. Ale poza tym naprawdę ekstra ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 tak sonie owoce ci wyszły tak jak by podgniłe...i te liście za zielone;] ale ogólnie podoba mi sie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 jakie ISO? jak czas i przysłona? ;) koszyk gites, ściereczka tak samo. kolorystyka ciepła i miła dla oka. jabłuszka - główny temat obrazu już nie za bardzo. sprawiają wrażenie podeschniętych i zepsutych. ogólnie zdefiniowałbym też jedno światło zamiast globalnego. teraz scena sprawia wrażenie równomiernie oświetlonej przez co spłaszczasz odrobinę obrazek. kierunkowe oświetlenie + doświetlanie co ciemniejszych elementów - tego mi brakuje. mógłbyś nawet walnąć na to mocnego directa i zmniejszyć mult. doświetlających obiekty spotów. albo po prostu nie doświetlać lewej strony. ogólnie sprawia miłe wrażenie i nawet kadr mi się podoba :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 a ja nawet przeboleje ten listek. tylko powiedz mi kto obciąga stolik zółtym glutem? prosimy o jakieś drewienko ładne na stolik, może ciut poniszczone już, z dużym bumpem. koszyk i szmata super;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Witam!! JohnZi--> jabluszka w zbrushu "doprawial" :D super vorek :) koszyk szmata i dwa tyle jablka super z przodu hmmmm listek do wymiany nie pasuje do reszty :D ***** odemnie :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 17 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2006 Dzięki za komentarze. JohnZi - tak jak nielot napisał, ZB robiłem dispy i bumpy do jabłek. No i nakładałem tekstury w PM. Jonasz - Max 9 mi potrzebyn ze względu na mentala 3.5 Tweety - z założenia światło miało być rozproszone, jak w taki jasny, zachmurzony poranek, chociaż nie jest to załatwione jednym skylightem ;] Co do jabłek to właśnie miały takie być, podniszczone, podgniłe, jak z sadu, zbierane spod drzewa (no bo były, przynajmniej materiał na tekstury ;) ) Przyznaję się że pierwsze jabłko i listek nie wyszły, ale już nie będę poprawiał, trzeba się zabierać za coś konkretniejszego :) Pozdrawiam, dzięki za krytykę, czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Wywal to jabłuszko w prawym dolnym i będzie miodzio :D i tak jest bardzo ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 zgadzam się z DraBem , jak wywalisz to jabłko to będzie znacznie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 moze nie az wywalic ale wsunac go wbłab kadru, listek bardzo daje po oczach, ale pracka naprawde super ! Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 17 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2006 Piter - czytasz mi w myślach :) Wywalić nie mogę bo stanowi ono dość ważny element kompozycji ale usunąłem listek i przesunąłem jabłko nieco wgłąb żeby miało jakąś podstawę i nie wyglądało jak doklejone. Update w pierwszym poście, zostawiam też link do poprzedniej wersji. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Teraz jest pięknie :) Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi sie ze ta scierka jakas taka...za gruba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 DoF brzydki, no i w renders for fun jakoś to lepiej wyglądało. Pozdr!;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 nooo teraz to juz malyna :D jablka texturowane tymi mapami co ostatnio podawalas ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Teraz to gra i buczy :) Graty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Bardzo ładne, tylko jabłka trochę zbyt matowe. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 musze sie wziac za tego zbrusha... podoba mnie sie bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 jabłuszka troszkie pozłacane wydają być sie ale super reszta :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 jak widzę jakieś szmaty to mnie kur..ca bierze :) dlaczego tylko mi one nie wychodzą :| Mi tam się podoba.. można śmiało powiedzieć, że fotoreal i widzę że czas się samemu nauczyć Zb Oo chociaż dla texturingu pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi