Napisano 16 Grudzień 200618 l Czołem Nie jest to może idealnie to co chciałem osiągnąć, ale musiałem już to skończyć. A jako że dawno nic nie wrzucałem do FW to Was pomęczę ;) soft: 3ds max9, mental ray, z-brush, photoshop Link do poprzedniej wersji http://www.octavo.webd.pl/max3d/galeria/jabluszka-final.jpg Pozdrawiam
Napisano 16 Grudzień 200618 l front?;> bardzo ladnie wyglada;] podoba mi sie swiatelko;] aha gdzie tam zb uzyles? co jakiesgos dispa robiles?
Napisano 17 Grudzień 200618 l koszyk , szmatka super , 2 jakbłka z tyłu genialne , ale te jabłuszko na przodzie jakies dziwne ? chyba za malo polysku i listek martwy :) pozatym super pracka :)
Napisano 17 Grudzień 200618 l Po co Ci już max 9 ? ;) Jabłka hmm... ładne, ale lisc jest z innej bajki. Wygląda mi na miętę. Za duży sss. Zwykle liście od jabłek są troszkę ciemniejsze, i tak łatwo światełko to nie przebija. Wiem, bo żyłem na wsi. ;) Musisz poobserwowac naturę, kto wie, może znów jabłka zakwitły w grudniu ;) lol
Napisano 17 Grudzień 200618 l Dla mnie super :) Minimalnie przeszkadza mi ten listek i shader stolika, wyględa trochę jak skórka pomarańczy. Ale poza tym naprawdę ekstra ;) Pozdrawiam
Napisano 17 Grudzień 200618 l tak sonie owoce ci wyszły tak jak by podgniłe...i te liście za zielone;] ale ogólnie podoba mi sie:)
Napisano 17 Grudzień 200618 l jakie ISO? jak czas i przysłona? ;) koszyk gites, ściereczka tak samo. kolorystyka ciepła i miła dla oka. jabłuszka - główny temat obrazu już nie za bardzo. sprawiają wrażenie podeschniętych i zepsutych. ogólnie zdefiniowałbym też jedno światło zamiast globalnego. teraz scena sprawia wrażenie równomiernie oświetlonej przez co spłaszczasz odrobinę obrazek. kierunkowe oświetlenie + doświetlanie co ciemniejszych elementów - tego mi brakuje. mógłbyś nawet walnąć na to mocnego directa i zmniejszyć mult. doświetlających obiekty spotów. albo po prostu nie doświetlać lewej strony. ogólnie sprawia miłe wrażenie i nawet kadr mi się podoba :D Pozdrawiam
Napisano 17 Grudzień 200618 l a ja nawet przeboleje ten listek. tylko powiedz mi kto obciąga stolik zółtym glutem? prosimy o jakieś drewienko ładne na stolik, może ciut poniszczone już, z dużym bumpem. koszyk i szmata super;]
Napisano 17 Grudzień 200618 l Witam!! JohnZi--> jabluszka w zbrushu "doprawial" :D super vorek :) koszyk szmata i dwa tyle jablka super z przodu hmmmm listek do wymiany nie pasuje do reszty :D ***** odemnie :D pozdro
Napisano 17 Grudzień 200618 l Autor Dzięki za komentarze. JohnZi - tak jak nielot napisał, ZB robiłem dispy i bumpy do jabłek. No i nakładałem tekstury w PM. Jonasz - Max 9 mi potrzebyn ze względu na mentala 3.5 Tweety - z założenia światło miało być rozproszone, jak w taki jasny, zachmurzony poranek, chociaż nie jest to załatwione jednym skylightem ;] Co do jabłek to właśnie miały takie być, podniszczone, podgniłe, jak z sadu, zbierane spod drzewa (no bo były, przynajmniej materiał na tekstury ;) ) Przyznaję się że pierwsze jabłko i listek nie wyszły, ale już nie będę poprawiał, trzeba się zabierać za coś konkretniejszego :) Pozdrawiam, dzięki za krytykę, czekam na więcej.
Napisano 17 Grudzień 200618 l Wywal to jabłuszko w prawym dolnym i będzie miodzio :D i tak jest bardzo ladnie
Napisano 17 Grudzień 200618 l zgadzam się z DraBem , jak wywalisz to jabłko to będzie znacznie lepiej
Napisano 17 Grudzień 200618 l moze nie az wywalic ale wsunac go wbłab kadru, listek bardzo daje po oczach, ale pracka naprawde super ! Gratulacje
Napisano 17 Grudzień 200618 l Autor Piter - czytasz mi w myślach :) Wywalić nie mogę bo stanowi ono dość ważny element kompozycji ale usunąłem listek i przesunąłem jabłko nieco wgłąb żeby miało jakąś podstawę i nie wyglądało jak doklejone. Update w pierwszym poście, zostawiam też link do poprzedniej wersji. Pozdrawiam
Napisano 17 Grudzień 200618 l Teraz jest pięknie :) Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi sie ze ta scierka jakas taka...za gruba :)
Napisano 17 Grudzień 200618 l DoF brzydki, no i w renders for fun jakoś to lepiej wyglądało. Pozdr!;)
Napisano 17 Grudzień 200618 l nooo teraz to juz malyna :D jablka texturowane tymi mapami co ostatnio podawalas ?
Napisano 18 Grudzień 200618 l jak widzę jakieś szmaty to mnie kur..ca bierze :) dlaczego tylko mi one nie wychodzą :| Mi tam się podoba.. można śmiało powiedzieć, że fotoreal i widzę że czas się samemu nauczyć Zb Oo chociaż dla texturingu pozdrawiam