Napisano 24 Czerwiec 200717 l Kozacka praca, bardzo isnspiruje, bo zabieram się powoli do modelowania EN57. Powodzenia podczas dalszej pracy nad modelem tej kolejki.
Napisano 15 Lipiec 200717 l faaajno ;) sampling oczywiscie do poprawy, ale to pewnie tylko taki tymczasowy do próbnych renderów odnośnie modelingu, to mam tylko pytanie czy te 3 boxy posrodku pod podwoziem zostają, czy tam bedzie cos dokladniejszego?
Napisano 15 Lipiec 200717 l Autor Ocywiscie render probny, bodajze preset na medium ustawiony. Wlasnie pracuje nad tymi trzema boxami, bedzie troche wiecej detali a pod nimi ma byc czujnik ELM: Dla dociekliwych: To taki czujnik ktory wykrywa sygnaly z rezonatorow torowych, czyli taich jakby to nazawac nadajnikow. Jezeli lokomotywa przejedzie nad takim rezonatorem, czujnik to wykryje i wlaczy alarm w kabinie. Jezeli maszynista nie zaraguje w okreslonym czasie, lokomotywa sie zatrzyma.
Napisano 15 Lipiec 200717 l Ładny model - nie znam sie na lokomotywach ale nie widze bugów. Przód ma cos mało detali ale to pewnie nadal wip. Czekam na pierwsze tekstury.
Napisano 15 Lipiec 200717 l super zawieszenie, poziom detali jest poprostu swietny. Final render na pewno bedzie swietny, bo detale same buduja realizm... gratuluje jak narazie :)
Napisano 17 Lipiec 200717 l proponuje na koniec jakąś scenke zkąbinować by lokomotywa na golden galery nie mogła by być w jakimś głupim studiu co do modelingu coś tak troche nie moge nic powiedzieć bo mnie zatkało...
Napisano 8 Sierpień 200717 l Tak tylko chce przypomnieć temat :) czekamy na jakis render :) ps. mozesz dac siatkę ?
Napisano 8 Sierpień 200717 l O kurde jak ja pamietam jak zakladales ten temat, super model :) ET22 i EN57 rulezz :D
Napisano 8 Sierpień 200717 l Mi by przy takim detalu program cieło, zwalnia tobie przy obrotach? ps:mocna siatka :D
Napisano 24 Wrzesień 200717 l Dla dociekliwych: To taki czujnik ktory wykrywa sygnaly z rezonatorow torowych, czyli taich jakby to nazawac nadajnikow. Jezeli lokomotywa przejedzie nad takim rezonatorem, czujnik to wykryje i wlaczy alarm w kabinie. Jezeli maszynista nie zaraguje w okreslonym czasie, lokomotywa sie zatrzyma. To chyba jest SHP?
Napisano 25 Wrzesień 200717 l Autor To chyba jest SHP? Powiem Ci ze sam do konca nie wiem, ale SHP to chyba ogolna nazwa calego systemu http://pl.wikipedia.org/wiki/Samoczynne_hamowanie_poci%C4%85gu Tamten opis napisalem na podstawie info z jakiejs strony ktorej teraz zreszta nie moge znalezc ;P
Napisano 20 Listopad 200717 l Autor Maly up. Powoli trzeba konczyc. Zostal pantograf do zrobienia i kilka drobnych szczegolow + wszystko pokopiowac i porozmieszczac :)
Napisano 20 Listopad 200717 l Bardzo bardzo fajnie ! Szczegolnie detal w tych kolach czy jak one sie nazywaja :D Super !
Napisano 23 Listopad 200717 l Nicka sobie zmieniłeś? ;> Spoko jest, tylko przyspiesz troszke tempo :P
Napisano 23 Listopad 200717 l hmm... fajnie;) moglbys sie moze poedzieliś printami do tego modelu? pozdrawiam
Napisano 23 Listopad 200717 l podoba mi sie, ma ladne podwozie. ale czemu juz koniec?? a tekstury? a swiatlo?
Napisano 24 Listopad 200717 l Autor Nicka sobie zmieniłeś? ;> Spoko jest, tylko przyspiesz troszke tempo :P Z nickiem jakos tak wyszlo, miriam pomogl :) tutaj podziekowania :) Co do tempa - poprawie sie, pracuje nad soba :D hkropinski -> bede w domu to spakuje i wrzuce na jakis serwer ale czemu juz koniec?? a tekstury? a swiatlo? Aniu a kto powiedzial ze to koniec? :) Powoli pracuje nad scena, chociaz lokomotywa jeszcze nie skonczona (po trochu wykanczam) :/ teksturki tez beda :) mialem nie pokazywac bo postepu prawie brak, ale co tam ;P
Napisano 24 Listopad 200717 l Johny kończ kończ, bo b.dobrze ci idzie... ;) z texturką to będzie wypas!!! Powodzenia!!!
Napisano 14 Grudzień 200717 l Johny, mógłbyś podzielić się informacją jak osiągnąć taki efekt renderu jak Ty (na początku - niebieskie modele), nie potrafię tak ustawić, bo albo mi prześwietla szczeliny albo za ciemno, lub też nie ma tych delikatnych cieni...
Napisano 14 Grudzień 200717 l Autor Te rendery na poczatku to scanline (light tracer) z maxa, wstawiony jeden skylight i kolor materialow zmieniony na niebieski. Nic wiecej nie bylo zmieniane
Napisano 24 Wrzesień 200816 l Autor odkopal, odkopal... lokomotywe koczne oczywiscie, narazie z czasem ciezko, nic nie postowalem bo praca odrazu do finished pojdzie, mysle ze w pazdiernik to konkretny termin :) pozdro
Napisano 18 Listopad 200816 l No i październik się skończył ;) A tak serio trafiłem tu przez wykop.pl :) pare miesięcy temu :) i tak czekam i czekam bo sam bym chciał umieć takie cuda robić :) a ten temat mi się bardzo spodobał ze względu na lokomotywe :) Narazie zaczynam swoją przygodę z CATIĄ :) ale pomału to idzie :) Dziś się nawet zarejestrowałem, aby zapytać co dalej :) Pozdrawiam serdecznie i czekam na końcowe rezultaty :) Ludzik21
Napisano 18 Listopad 200816 l Ceny węgla na świecie by spadły o 56% i gospodarka by się załamała, Autodesk zaczął by jeździć po domach i zabierać pirackie kopie oraz komputery osób co owe kopie mają by nadrobić straty, ale nic by nie pomogło, świat był by biedny, a w stronę ziemi leciałaby asteroida, a naukowcy ze względu, że kasy nie mają nic by nie zrobili i BUM! Tak powstał Corn Flakes....
Napisano 18 Listopad 200816 l Nic nie umarlo, pewnie jezdzi gdzien miedzy Gdanskiem a Warszawa na tych superszybkich polaczeniach kolejowych...;]