gucias Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 --------------------------------------------------- uwaga!! PRACA UKOŃCZONA ZAPRASZAM DO PRAC SKOŃCZONYCH LUB DO MOJEJ GALERII na http://www.blender.pl --------------------------------------------------- dzisiaj 10 godzin pracy. soft - Blender oczywiście narazie tyle zrobiłem, jeszcze wnetrze dorobie i kilka detali. siateczka ma 32371 faców 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 no bez jaj że 10 godz bez przerwy waliłeś kneflami na klawie ?:D rządzisz:D ja tyle na kompie sam z siebie nigdy nie siedziałem;d nie, sory siedziałem:D ale to było na 386 w civilization jak byłem mniejszy:D jak na jeden dzień to super;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 No i git! Ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 podoba mnie sie;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 ładnie i szybko:) ale w tytule jest "scena 3d" czyli rozumiem że szykuje się coś większego? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stoickov Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 Swietnie,. Jedynie do czego moge sie doczepic to troche mdly render. Malo przyjemny dla oka. Szkoda takiego lakieru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 Arghhh jak ja nie lubie twardych cieni na podlozu, zagryze chyba. Ja tam nie wiem ale popatrz dokladniej na foty bo wydaje mi sie ze syrena 105 miala inne lusterko, no wogle znalesc fote tej maszyny z lusterkiem to jest niezly wyczyn xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2006 zmieniłem kolor autka i dodałem kilka detali oraz wnętrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 tamten kolor jakoś bardziej mi się podobał ale ten też jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2006 a zna kto może jakieś tajne techniki , sztuczki jak można zrobić fajne proste otoczenie nie zabijając kompa? Jakieś sprawdzone metody oświetlania, prostego tła, textury itd....? Może bym zrobił jakieś otoczenie (ulica z murem:) ? czy nie robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Studio plus yafek, ewentualnie kerkythea lub indigo jak masz czas i w miare mocnego kompa. Jezeli jednak miala by byc scena to widzial bym to w stylu "La petite rue" tylko ze w polskich klimatach i w lepszej jakosci;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 wow, syrenka na pelnym wypasie moj tatko patrzy i mowi co to za zdjecie do diaska heh :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Piękna robota..... Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BigBen Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Wow super to wygląda tylko do syrenki to jednak ten kolorek niebieski bardzij pasuje. Jak ty zrobileś to w 10h to może jakiś Video tutorial? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 przednia szyba jest za wysoka i dach za bardzo do góry wygięty ... wiem że jest inny niż w nowych samochodach ale troche przesadziłeś :) ogólnie super jak na 10h, jak ty ją tak szybko wymodelowałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2006 :) sam nie wiem jak to się stało w 10h...usiadłem i poprostu zrobiłem. Wiem są pewne niedoskonałości które w ostatecznej wersji poprawię (ale żółty kolor zostawiam -taka byłą nasza pierwsza rodzinna Syrenka) dzieki za komentsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 2 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2007 próbuję stworzyć jakieś otoczenie. wymyśliłem sobie obrypaną kamienicę. Dodam wkrótce jakieś okna, drzwi, balkon, śmietniki, znak drogowy, może hydrant etc. tak to narazie wygląda...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 sciana zamazana przez dofa czy to moze wina textury? jakos nie pasuje mi to zbytnio;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 ziarno bardzo bleee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 wiem że bleee bo nie bede robił extra długich próbnych renderów to tylko tak do poglądu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 sciana zamazana przez dofa czy to moze wina textury? To chyba wina blenderowego osa, zmien rodzaj samplowania na catrom albo mitch i pobaw sie wartoscia bo wydaje mi sie ze masz teraz ustawione gauss. Powodzenia, narazie dobrze ci idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 a oto kilejny update otocznia. Jeszcze dodam rynny, latarnie, śmietnik, numer na kamienicy, może jakieś doniczki, hydrant, jakieś kable może także instalacje odgromową, dekiel od kanalizacji w ulicy, rozrzucone gazety na ulicy.... ujęcie niekoniecznie jest ostateczne, chodziło o pokazanie i skonsultowanie scenerii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Otoczenie naprawde ciekawe tylko troszke kuleje ujęcie oraz ustawienie samochodu. Teraz nie wiadomo co jest elementem przewodnim pracy, na twoim miejscu walnołbym samochodzikowy czerwony lakier i wrzucil go na drugą strone uliczki :) PS: koniecznie zmajstruj jaką teksturke w lepszej jakosci na scianke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 bardzo mi się podoba, ale tak jak max pisze, daj samochód bliżej wkońcu model też bardzo ładny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftrampkach Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 S U P E R ! centralnie, wyglada jak podbarwiana pocztowka z 60 lat :D nie ma co tu gadac - SUPER PRACA moj wujas mial taka, nawet kolor identyko :) GRATULACJE !!! aha no i zrob troche tego balaganu, ktory obiecales. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Fajne tylko skala trochę leży ,za wielkie okna i balkony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazer Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 a moze po prostu auto troche za male, np w porownaniu z drzwiami do kamienicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holo Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 Tak dla ścisłośći, to masz chyba niedozwoloną literkę "I" w rejestracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 ...witam :) - pomysl w deche - kawal historii tu widze :D -czytajac kolejne posty sadzilem ze pojdiesz wlasnie w kierunku przytoczonym przez Maqs'a (chyba ze ja zle zrozumialem ;) ) i stworzysz scenke taka pocztowkowa - wiesz- pamiatka z wizyty w Warszawie czy cus takiego :) - cos co mogloby byc np okladka do prospektu Syrenki -ta oblupana kamienica...moze i pasuje ale wizja smietnikowej i brudnej scenerii przytaczana przez Ciebie jakos mi juz nie pasuje- oczywista ze zrobisz ak jak bedziesz uwazac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 4 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2007 no i przedpremierowe PRÓBNE PRZYMIARKOWE rendery :):) tzn. próba ujęć które bym chciał zrobić. Napewno zrobię ich wiele bo nigdy nie mogę się zdecydować tylko na jedno:) zawsze chce mieć jakiś widok z innej strony. Otoczenie NIE dokończone, jeszcze jakiś znak drogowy dodam, hydrant i śmietnik. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 nie wiem czy ten szum na renderze jest zamierzony, ale usunęłabym go. ogólnie ładny obrazek. pierwszy i drugi widok najlepszy, na trzecim syrenka jest za mała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 pierwszy najlepszy jeśli chodzi o otoczenie (bo obrazek jest ciekawszy przez to że widać te drzewka) tylko ten (chyba) cień na boku syrenki jakiś dziwny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi