Adek_CG Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 Witam Temat : STAR WARS Droidy Inspiracje : http://starwars.wikia.com/wiki/Databank#Droids Regulamin : - Czas modelowania 3h - Software jakikolwiek z wyłączeniem skulpterow - Screen z viewportu + siatka na jednym obrazku, pomoże to później zebrać prace - Wrzucamy jeden obrazek o długości 800, wysokość dowolna ! Prace które nie będą przestrzegać tego zostaną od razu usunięte! Nagrody : - Front Page - Wybór następnego tematu speedu3d
DraB Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 O, wkoncu jakis fajny temacik ^^, ale jak dla mnie 2h by wystarczyly :)
mirach Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 Bede musial sie bardzo powstrzymywac zeby w tym nie wystartowac :)
Badyl Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 a droidy tylko starłorsowe? edit: sorcia, niedoczytalem w przyplywie emocji ;P
DraB Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 a droidy tylko starłorsowe? No taki temat STAR WARS Droidy
MaGuu Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 Bede musial sie bardzo powstrzymywac zeby w tym nie wystartowac :) No ale po co sie powstrzymywać? Nie lepiej wystartowac ? :D
polka dot Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 tak dla mnie to zdanie tez jest totalnie zakrecone :D
mirach Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 No ale po co sie powstrzymywać? Nie lepiej wystartowac ? :D Tak, tylko powinienem robic 10 innych rzeczy zaczynajac od obiadu, przechodzac przez magisterke a konczac na pracy :D Ale sproboje zrobic cos ciekawego :)
MaGuu Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 tak dla mnie to zdanie tez jest totalnie zakrecone :D Pewnie byś chciał "Twoje ulubione krzesło obok którego leża Twoje ulubione buty" ? :D Tak, tylko powinienem robic 10 innych rzeczy zaczynajac od obiadu, przechodzac przez magisterke a konczac na pracy :D Ale sproboje zrobic cos ciekawego :) Phi mgr i praca zaczekaja :D
zonk Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 Super temat, jakbym umiał modelować to napewno bym wziął udział ;d
piksar Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 nareszcie coś sercu bliskie trza startowac wybieram trzy modele - jedziem z pierwszym
zeet Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 Witam W oparciu o ten rys. Modelowane w Modo ponad 2,5 godziny za jednym przysiadem.
KLICEK Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 łała łi ła aleście z kopyta wystartowali !!!!!!! superrrrrr
piksar Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 ślicznie zeet, mialem go na liscie potencjalnych tematow na 4 pozycji
Vorek Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 pikSar - zmieścisz się w 3 godzinach ? ;) Tak w ogóle to pięknie panowie :)
Gość BiX Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 pikSar - Świetnie!! Z Chęcią bym wziął udział ale i tak nie mam szans więc co tam :) Może kiedyś... Powodzenia! pikSar narazie the best! :)
piksar Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 dobra, niestety model nie dokonczony tak jak bym chcial - na leb nie zostalo wiele czasu dlatego malo detali - koniec czasu. Dokoncze go sobie w WIP-ie - bo szkoda zeby sie zmarnowal. Postaram sie dzisiaj jeszcze jednego wymodelowac. Ale ciagle cos przeszkadza, albo kac, albo Malysz.
Vorek Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 superos Piksar, niezły detal z niego wyciągnąłeś tak czy inaczej :)
Gość BiX Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 Tyś moim faworytem :D Bardzo ładnie Ci wyszło... 3H.. no no no.. :D Będę tu zaglądał bo ciekaw jestem odpowiedzią innych uczestników :)
zeet Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 No panie Piksar nie kop leżących :) . Świetny model.
Adek_CG Napisano 1 Styczeń 2007 Autor Napisano 1 Styczeń 2007 Super modele ! sczerze powiedziawszy jestem mile zaskoczony bo przed chwila odwiedzilem forum, i mysle sobie eee w speedzie jescze pewnie nic nie bedzie bo to dzien po sylwestrze i wogule :P a tu prosze... :D
Valery Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 gdy tylko zobaczyłem temat od razu wziąłem się do roboty :D wzorowałem się na tym: jeszcze nigdy modelowanie nie wyzwoliło we mnie tyle emocji :) pod koniec już wyraźnie brakowało mi czasu co widać po modelu. w wielu miejscach krzywo, masa trójkątów, byle jak, byle zdążyć. z braku czasu właśnie, mniejsze kulki to po prostu przeskalowana kula główna, mimo że one nie powinny być takie same :/ muszę to wyrenderować czy nie? bo w regulaminie nie pisze
chveti Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 Świetnie wam to idzie :) jak starczy chęci to coś dorzucę.
piksar Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 Model poza konkursem z powodu przekroczenia czasu (prawie 4h) zaczynany 2 razy od nowa, kiepska referka, dokoncze go w WIP-ie 1
Gość BiX Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 pikSar.. fajnie :D Sie brałem za to właśnie... sam nie wiem.. jak się zmieszcze w 3H to dam a jak nie to nie :P Poczekam na następny speedzik...
Thunder Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 Valery - ładnie ale zauważyłem kilka niezgodności z oryginałem wiem że nie powinienem tego pisać bo sam nie umiałbym tak tego wymodelować pikSar - pikny model
Valery Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 nielot007 - dzięki :) Thunder - nieścisłości względem oryginału jest sporo. głównie dlatego że nie zdążyłbym zrobić wszystkich szczegółów w tak krótkim czasie. pikSar - wybrałeś okropną maszynę :P PS: prawie wszystkie maszyny w Ataku Klonów były okropne :) ja tymczasem wyrenderowałem moje dzisiejsze szkaradztwo
tadzio Napisano 2 Styczeń 2007 Napisano 2 Styczeń 2007 kurcza ale sie was naleglo;-) widze temat podpasowal he he;-)
FF Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Oto co ja zmotałem przez jakieś 2,5h: I inspiracja Siatka i screen (mało widać ale mam mały monitor): Pozdrawiam!
piksar Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Freedom - ślicznie dobrze że się coś ruszyło, bo pustawo tu było reszta "fajterów" gdzie ???
Valery Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Freedom, bardzo ładnie. tez miałem to zrobić ale wybrałem to co widać :) można zrobić więcej niż jeden model?
Shalivan Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 kurcze kurcze ja tak bardzo chce wziąć udział :/ a tak mało czasu mozna jeszcze w weekend coś zrobić ?
DraB Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Freedom - bardzo ladnie Jutro wrzucam swojego :)
Adek_CG Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Napisano 3 Styczeń 2007 Freedom Fighter ladnie, tez mi przez mysl przeszlo zeby go robic :) Valery w pierwszej edycji niektorzy robili kilka prac, wiec pewnie mozna ;)
Badyl Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 y jo tyz sprubujem jutrzejszym dniem wykosic czasu kapke na spida jakowegos hopa!
Pavulon 13 Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 ..ja także postanowilem powalczyc, poki co ide troszke do pracy popracowac jak wroce to zabiore sie za ..tego ponizej...pzodro
Adek_CG Napisano 4 Styczeń 2007 Autor Napisano 4 Styczeń 2007 heheh to beda trzy takie same roboty :P czas 3h na rece niestety nie starczylo czasu...
tadzio Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 Adek nie waz sie nawet znowu wygrywac;-) he he he he...
Badyl Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 o witam ja tu i to moja miechaniczno pitdroida je tu przeto. czas konczyl mi sie chyzo, wiec to i macaki gorne jakie som kazden widzi je, zaden kosmos. czasu zuzylzem caly okres, modelingowanie 3 horasy, poze przybrala droida po czasie, lecz to przecie nie modelingowana robota to i czas nieprzekroczon nijak! hopa hopa hopa!!! ano zapomnial napisac zem, ze proporcyje zabuzon sa srodze, a to wina jest ino zdjecia jakim jedynie siem podpieral, referncyj nijakich nie uzywalem ku efektowi osiagniecia.
tadzio Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 ciezko mi sie czytalo twoje wypowiedzi Badyl... ale model fajny;-)
FF Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 Badyl - naucz mnie robić takie ładne renderki... Szykuje sie wyrównana walka chyba.
KLICEK Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 Przypomne tylko zeby dawac scriny o takich parametrach jakie sa podane w regulaminie (pierwszy post w tym temacie) ;)
Rekomendowane odpowiedzi