Napisano 31 Grudzień 200618 l Witam Temat : STAR WARS Droidy Inspiracje : http://starwars.wikia.com/wiki/Databank#Droids Regulamin : - Czas modelowania 3h - Software jakikolwiek z wyłączeniem skulpterow - Screen z viewportu + siatka na jednym obrazku, pomoże to później zebrać prace - Wrzucamy jeden obrazek o długości 800, wysokość dowolna ! Prace które nie będą przestrzegać tego zostaną od razu usunięte! Nagrody : - Front Page - Wybór następnego tematu speedu3d
Napisano 31 Grudzień 200618 l O, wkoncu jakis fajny temacik ^^, ale jak dla mnie 2h by wystarczyly :)
Napisano 31 Grudzień 200618 l a droidy tylko starłorsowe? edit: sorcia, niedoczytalem w przyplywie emocji ;P
Napisano 31 Grudzień 200618 l Bede musial sie bardzo powstrzymywac zeby w tym nie wystartowac :) No ale po co sie powstrzymywać? Nie lepiej wystartowac ? :D
Napisano 31 Grudzień 200618 l No ale po co sie powstrzymywać? Nie lepiej wystartowac ? :D Tak, tylko powinienem robic 10 innych rzeczy zaczynajac od obiadu, przechodzac przez magisterke a konczac na pracy :D Ale sproboje zrobic cos ciekawego :)
Napisano 31 Grudzień 200618 l tak dla mnie to zdanie tez jest totalnie zakrecone :D Pewnie byś chciał "Twoje ulubione krzesło obok którego leża Twoje ulubione buty" ? :D Tak, tylko powinienem robic 10 innych rzeczy zaczynajac od obiadu, przechodzac przez magisterke a konczac na pracy :D Ale sproboje zrobic cos ciekawego :) Phi mgr i praca zaczekaja :D
Napisano 31 Grudzień 200618 l nareszcie coś sercu bliskie trza startowac wybieram trzy modele - jedziem z pierwszym
Napisano 31 Grudzień 200618 l Witam W oparciu o ten rys. Modelowane w Modo ponad 2,5 godziny za jednym przysiadem.
Napisano 31 Grudzień 200618 l pikSar - zmieścisz się w 3 godzinach ? ;) Tak w ogóle to pięknie panowie :)
Napisano 1 Styczeń 200718 l pikSar - Świetnie!! Z Chęcią bym wziął udział ale i tak nie mam szans więc co tam :) Może kiedyś... Powodzenia! pikSar narazie the best! :)
Napisano 1 Styczeń 200718 l dobra, niestety model nie dokonczony tak jak bym chcial - na leb nie zostalo wiele czasu dlatego malo detali - koniec czasu. Dokoncze go sobie w WIP-ie - bo szkoda zeby sie zmarnowal. Postaram sie dzisiaj jeszcze jednego wymodelowac. Ale ciagle cos przeszkadza, albo kac, albo Malysz.
Napisano 1 Styczeń 200718 l Tyś moim faworytem :D Bardzo ładnie Ci wyszło... 3H.. no no no.. :D Będę tu zaglądał bo ciekaw jestem odpowiedzią innych uczestników :)
Napisano 1 Styczeń 200718 l Autor Super modele ! sczerze powiedziawszy jestem mile zaskoczony bo przed chwila odwiedzilem forum, i mysle sobie eee w speedzie jescze pewnie nic nie bedzie bo to dzien po sylwestrze i wogule :P a tu prosze... :D
Napisano 1 Styczeń 200718 l gdy tylko zobaczyłem temat od razu wziąłem się do roboty :D wzorowałem się na tym: jeszcze nigdy modelowanie nie wyzwoliło we mnie tyle emocji :) pod koniec już wyraźnie brakowało mi czasu co widać po modelu. w wielu miejscach krzywo, masa trójkątów, byle jak, byle zdążyć. z braku czasu właśnie, mniejsze kulki to po prostu przeskalowana kula główna, mimo że one nie powinny być takie same :/ muszę to wyrenderować czy nie? bo w regulaminie nie pisze
Napisano 1 Styczeń 200718 l Model poza konkursem z powodu przekroczenia czasu (prawie 4h) zaczynany 2 razy od nowa, kiepska referka, dokoncze go w WIP-ie
Napisano 1 Styczeń 200718 l pikSar.. fajnie :D Sie brałem za to właśnie... sam nie wiem.. jak się zmieszcze w 3H to dam a jak nie to nie :P Poczekam na następny speedzik...
Napisano 1 Styczeń 200718 l Valery - ładnie ale zauważyłem kilka niezgodności z oryginałem wiem że nie powinienem tego pisać bo sam nie umiałbym tak tego wymodelować pikSar - pikny model
Napisano 1 Styczeń 200718 l nielot007 - dzięki :) Thunder - nieścisłości względem oryginału jest sporo. głównie dlatego że nie zdążyłbym zrobić wszystkich szczegółów w tak krótkim czasie. pikSar - wybrałeś okropną maszynę :P PS: prawie wszystkie maszyny w Ataku Klonów były okropne :) ja tymczasem wyrenderowałem moje dzisiejsze szkaradztwo
Napisano 3 Styczeń 200718 l Oto co ja zmotałem przez jakieś 2,5h: I inspiracja Siatka i screen (mało widać ale mam mały monitor): Pozdrawiam!
Napisano 3 Styczeń 200718 l Freedom - ślicznie dobrze że się coś ruszyło, bo pustawo tu było reszta "fajterów" gdzie ???
Napisano 3 Styczeń 200718 l Freedom, bardzo ładnie. tez miałem to zrobić ale wybrałem to co widać :) można zrobić więcej niż jeden model?
Napisano 3 Styczeń 200718 l kurcze kurcze ja tak bardzo chce wziąć udział :/ a tak mało czasu mozna jeszcze w weekend coś zrobić ?
Napisano 3 Styczeń 200718 l Autor Freedom Fighter ladnie, tez mi przez mysl przeszlo zeby go robic :) Valery w pierwszej edycji niektorzy robili kilka prac, wiec pewnie mozna ;)
Napisano 3 Styczeń 200718 l y jo tyz sprubujem jutrzejszym dniem wykosic czasu kapke na spida jakowegos hopa!
Napisano 4 Styczeń 200718 l ..ja także postanowilem powalczyc, poki co ide troszke do pracy popracowac jak wroce to zabiore sie za ..tego ponizej...pzodro
Napisano 4 Styczeń 200718 l Autor heheh to beda trzy takie same roboty :P czas 3h na rece niestety nie starczylo czasu...
Napisano 4 Styczeń 200718 l o witam ja tu i to moja miechaniczno pitdroida je tu przeto. czas konczyl mi sie chyzo, wiec to i macaki gorne jakie som kazden widzi je, zaden kosmos. czasu zuzylzem caly okres, modelingowanie 3 horasy, poze przybrala droida po czasie, lecz to przecie nie modelingowana robota to i czas nieprzekroczon nijak! hopa hopa hopa!!! ano zapomnial napisac zem, ze proporcyje zabuzon sa srodze, a to wina jest ino zdjecia jakim jedynie siem podpieral, referncyj nijakich nie uzywalem ku efektowi osiagniecia.
Napisano 4 Styczeń 200718 l Badyl - naucz mnie robić takie ładne renderki... Szykuje sie wyrównana walka chyba.
Napisano 4 Styczeń 200718 l Przypomne tylko zeby dawac scriny o takich parametrach jakie sa podane w regulaminie (pierwszy post w tym temacie) ;)