RA Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 Mała łazienka (1600x2100), mam taką w domu... tzn. tylko ściany. Oryginalna jest w kafelki w słonka. ;) Max, Rhino, Vray, coś tam w Photoshopie. 1. \/ 2. \/ 3. \/ 4. \/ Komentujcie ile wlezie. :) EDIT: Powiedzmy, że światło działa na klaśnięcie. ;) Zapomniałem przełącznika i gniazdka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 zajebiste ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 Świetne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 brawo za baterie w lustrze ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 kul, tylko kibel sie taki waski wydaje, jak ktos ma wieksza pierdzioche, to sie nie zmiesci :D a tak wogole, to material recznika wymiata! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 stawiam ci za to paczke tych serowo-cebulowych chrupkow w mandarynce :D wypas. z czego jest czarna sciana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 za ornament powinni wsadzać do więzienia ale i tak jest gut gdzie można postawić pastę i kubek do mycia zębów? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 Powalające. Świetne drewno pod prysznicem, czarna ściana dodaje smaczku detalem. Podoba się i to bardzo!;)) Możesz zdradzić jak robiłeś halogenki? Chodzi mi o wewnętrzną część(?) VRayLightMtl na 'dnie' i chrom po obwodzie czy inny patent? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 31 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2006 No to kome czekam z nosem w oknie na twojego peżota. :D Ściana to wodoszczelna tapeta, widziałem coś takiego kiedyś w sklepie typu Castorama, ale nie pamiętam firmy itd. Na pastę i kubek jest trochę miejsca na blacie pod umywalką (za nią). :) Miałem tam coś dać i... zapomniałem. ;) Halogeny, to vraylightmtl i niby chrom, tzn. blend chromu i mat. glossy. No i dzięki za miłe słowa. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 mi się podoba fajna łazienka tylko panele bym inaczej ułożył:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 1 Styczeń 2007 Share Napisano 1 Styczeń 2007 klasa, chciałbym taką łazienke :) i mam takie pytanko panele w kabinie prysznicowej to jakaś specjalna odmiana paneli?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 1 Styczeń 2007 Share Napisano 1 Styczeń 2007 bardzo fajna lazieneczka :) recznik i rama od lustra swietne. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Styczeń 2007 Share Napisano 1 Styczeń 2007 w kwietniu drogi kolego :) pozdrawiam bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2007 Hmm, to nie panele, tylko po prostu lakierowane drewno. :) Dzięki panowie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 1 Styczeń 2007 Share Napisano 1 Styczeń 2007 Fajnie oswietlone a i wystroj oryginalny. Podoba mi sie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zer0 Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Klimat jest ciekawy. Fajne materiały i światło. Drewno lakierowane pod prysznicem to se ne da ;) Teksturkę tych dech bym poprawił zeby nie było widać łączeń (posadzka i ściany). Baterię wg mnie warto wybrać inną bo ta jest zbyt ordynarna (może bardziej delikatną). Ogólnie to bardzo ładnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 + za odejście od popularnego na forum stylu ascetyczno-minimalistycznego który większość próbuje uprawiać. Fajne wnętrze poza tym co wytknęli przedmówcy. Modne drewno w łazience w praktyce podobno ciężkie do utrzymania, ale wygląda super. ręcznik wymiata. Możesz zdradzić czym go robiłeś? to vraydisplace czy cos jeszcze? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 no uje sie nie kreskuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2007 Noo i teraz wiem, że żyję. Dzięki wielkie za cenne uwagi i rady. :) EDIT: A ręcznik, to vray fur i vraymtl biały bez odbić. No i clothfx, nauczyłem się go na poziomie ręcznikowym. :D A co do szafki, to może to nie jest do końca wytłumaczenie, ale chciałem żeby była DOŚĆ pod ręką, a nie lubię jakiś wystających blatów drewnianych, z pleksi itd. W tym miejscu mam szafkę teraz i jest to ergonomiczne rozwiązanie, a z tego co zauważyłem, to ja i brat jeżeli coś z niej bierzemy, to mamy suche ręce, dlatego wbudowałem w ścianę i okleiłem tapetą. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Witam! Łazienka mi osobiście się bardzo podoba jak i jej sposób przedstawienia, Ja osobiste mam trochę manię na punkcie patrzenia, jeżeli chodzi o wykonawstwo i czy jest to realne i praktyczne z mojego punktu widzenia. Mianowicie gdzie mydło..? Rozumiem ze półce. Czyli się gam po nie mokrymi łapkami zachlapując kafle, kibel, podłogę no i lustro, bo raczej nie wytrę pierw rak i nie zakręcę wody tylko na odwrót:), ale jak kolega napisał wyżej(pinero) to byś mógł wiele nauczyć nie jednego architekta. Co do renderu samego to tylko bym mógł się od ciebie uczyć i uczyć!.ŚWIETNA ROBOTA z małymi minusami, ale jesteś usprawiedliwiony. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 wypas . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 widać ze chciałes pod sansa podejsc, brzydki ornament, widac łączenia tekstur, noise, zlew jakby przejarany, drewno jako podłoże prysznicu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 klimat to ma.. ;) hm.. sciana tak pomalowana że takie łuki po światłach .. ? czy to tylko od oświetlenia.. (nie wykonalne przez GI chyba takie coś by było Oo ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Dlaczego sporo userów, dobre wizualizacje od razu nazywa próba naśladowania Sansa ? A z reszta czy To źle? Nikt by nikomu nic nie zarzucał gdyby Sans nie postował tutaj (broń boże niech nie przestaje :] ) a jedynie był by znany z http://www.lampeluna.pl, troche to płytkie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misoni Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Siwy - jak dla mnie to dalej jest styl, jak go nazywasz, ascetyczno-minimalistyczny. tyle, że z wzorkami.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 ja tam prosty jestem, zaden ze mnie arhytect, ale ogolnie mi sie podoba. Ladne to raczej. Troszke mniej same rendery mi sie podobaja, niby klimatyczne, tego tamtego przyciemnione, rozjasnione itd, ale jakos do mnie tak nie do konca trafia trendi styl obowiazujacy w dziale Prace i Komentarze > Architektura tzn ziarenko, przyciemnianko, przepalanko, szumik itd, wole czystsze, zyletkowe rendery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 wypas, ciekawi mnie co robiłeś w Rhino. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2007 Eh, hindus już byś sobie darował z tym Sansem. ;) Nie te progi dla mnie. Ze ścianą, to nie wiem o co chodzi. :) Szum dodany na koniec, bo zawsze jest coś do zamarkowania, a z szumem (lekkim) jest lepiej niż bez imo. W Rhino pierdoły jakieś robiłem, bateria, prysznic i umywalka. Kibelek na szczęście wymagał tylko niedużych poprawek w ściągniętym meshu. :) Ascetyczny minimalizm fajny jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zer0 Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Adolf Loos krzyczał kiedyś że "ornament to zbrodnia"...mylił się. A propos, mam klienta który ma fioła na punkcie Art Nouveau, wiecie gdzie można znaleźć jakieś ładne ornamenty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2007 http://www.cole-and-son.com/ http://www.wookkim.com/home.html http://www.timorousbeasties.com/ Choć najlepiej pewnie na architonic.com lub klasycznie zacząć od google. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 porównanie do Sansa to nie minus :) to tylko rodzaj zwrócenia uwagi na jego osobę, rozpoznawalny styl ;) nie napisałem że pracka jest do bani - wręcz przeciwnie - zasłużona rekoma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 porównanie do Sansa to nie minus :) to tylko rodzaj zwrócenia uwagi na jego osobę, rozpoznawalny styl ;) nie napisałem że pracka jest do bani - wręcz przeciwnie - zasłużona rekoma. mało widzieliście to wszystko się wam kojarzy ;) bardzo niefunkcjonalna, ale ładna łazienka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz19851985 Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Hmmm dla mnie troche dziwna lazienka:) Jezeli materialy z jakich jest zrobiona to naprawde te materialy to raczej takie cos nie ma bytu :) Hmmm ogoolnie dla mnie zaaaaaaaa czarno!!!!!!! łeeeee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 ladna ta lazienka ale moim zdaniem bardzo niefunkcjonalna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Witam!! dla mnie super :) choc niechcialbym miec takiej lazienki, bał bym sie do niej wejsc :D pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 Mam fetysz czarnego koloru. ;) Dzięki za posty. :) PS: Kiedyś jeszcze zrobię coś funkcjonalnego. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 szczerze ?? to mi się raczej nie podoba... i jakoś render też nie teges... wogole to jest tak skontrastowane że masakra, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 bardzo ladne nic dodac nic ujac...ladna ornamentyka;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2007 [...] wogole to jest tak skontrastowane że masakra,Tzn. że osiągnąłem zamierzony cel, dzięki. ;) miwt, dzięki również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi