kliment woroszyłow Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Temat : POPIERSIE WOJAKA W STROJU Z EPOKI DO WYBORU: STAROŻYTNY RZYM, EPOKA NAPOLEOŃSKA, II WŚ. Regulamin : - Czas modelowania 3h - Software jakikolwiek, z wyłączeniem sculpterów - Scrin z viewportu + siatka +ew. render na jednym obrazku, pomoże to później zebrać prace - prosze tez wrzucać refki z których czerpaliscie inspiracje Nagrody : - Front Page - Wybór następnego tematu speedu3d INSPIRACJE: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 yyyy..... widze ze temat wojny sie przeciaga do kolejnego speeda. nawet ciekawe. heh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2007 tadzio...to nie wojna to organika:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 ale wojenna organika ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2007 UWAGA!!!!!!!!!! bo moze jest to nie dokońca wyjasnione...robicie popiersie wojaka w stroju...formacje , umundurowania dowolne - byle prawdziwe. Słowem moze to byc np. huzar, kirasjer, piechociarz, gwardzista itd. marszałek wojsk napoleońskich czy sam naopleon takze, podobnie w pozostałych kategoriach. II wś- nie sugerujcie fotką - narodowosc i formacje dowolne. POWODZENIA!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Ua, to ja odpadam ;) Ale na pewno komuś się spodoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 He he chcieliście organikę to macie ale wiedziałem że Kliment pozostanie przy wojennym klimacie. Temat ciekawy zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 ostro, tez chyba odpadne - chociaż zawsze jest ten pierwszy raz rezerwuje sobie popiersie Herr Vadera, sądząc po hełmie wygląda jak niemiecki żołnierz, dlatego można go podciągnąc pod WWII Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavreel Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Kolejny kilku godzinny speed ;) Szkoda, że organika :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Bardzo mi się podoba, jestem za. Teraz pytanie, co by tu "zmodelić"...? Wstępny pomysł: oficer oddziału kawalerii wielbłądziej z kampanii egipskiej. :) Piksar, a może byś zrobił Herr moderatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 temat moim zdaniem super ... hmm tylko 3h na zrobienie twarzy i umundurowania to troche malo... trzeba bedzie ostro zasuwac :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 czyli glowe tez trzeba zmodelowac :)?? u mnie napewno nie bedzie nic metalowego :D jakiegos napoleona zrobie :D fajny temat :D wokncu nie liczy sie szczegol pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 no i o to chodzi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Ostre, może wreszcie tknę tę organikę. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 w 3 h :D no to łanie bede sledzil watek, ciekawe co tu sie zrodzi ciekawego w takim czasie hardkorowym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 ja juz zaczalem :D glowa skonczona zaczlem "plaszcz" robic ;) a robie napoleona z pierwszego postu :) :) czas rzeczywiscie hardkorowy powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewis Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Witam , nie jestem pewny czy moze byc taki zolnierz GROMu, z zasłoniętą twarzą? :D czy w tej edycji chodzi m.in. o jej pokazanie ? . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Witam!! no i skonczylem uff ;) nie jestem zadowolony ale zapierniczlem aby zrobic wszystko (prawie) :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 mało podobny do konceptu.... przedewszystkim jest za chudy (za waski) mundur pod płaszczem wyglada na dres... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2007 no to mamy pierwszą pracke....z uwagi że na organice znam sie jak prosiaczek na fizyce kwantowej to powiem ...wiadomo z jakich czasów ten gość jest to pewne:D co do dresu to racja. Czy to znaczy nielot ze za duzy hardcor te 3 h? wolałbym nie powiększać czasu bo znów będą głosy ze im dłuższy czas na zadanie tym mniej w tym speeda ....wypowiedzcie sie moze, hmm? lewis...nie chodzi o twarz w tej edycji chodzi o popiersie..im więcej sie uda zrobic tym lepiej, jak to w speedzie...grom to troche inne czasy niż sugerowane....ale skoro piksar robi uberniemca z lorda vadera to ty mozesz sołdata z gromu, rób:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Speed to speed - czas 3h jest ok. Ile się da rade zrobić tyle się zrobi. To nie jest konkurs z mega nagrodami, ale raczej zabawa która pozwala nam na poćwiczenie efektywniejszych metod modelowania - więc się nie przejmować że wam "kiepsko" wyszło. Do broni!! Do myszek znaczy się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2007 zgadza sie..licze na ciebie Hynolu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 No już sobie coś tam wybrałem. Pan Urbanowicz się chyba nie obrazi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 @lewis jako, że jestem słaby z historii moge się mylić, ale czy grom aby napewno brał udział w II wojnie światowej, bądź toczył walki z wojskami Napoleońskimi, czy też może robił desant na wojska Cezara, tylko poprostu to gdzieś historykom umknęło :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Nie wiem, czy Grom brał udział w takich działaniach, ale wiem, że ten czarny prototyp Wehrmahtowca działał dawno dawno temu i na dodatek w odległej galaktyce, więc nawet Rzymianie go ani nie pamiętają, ani nie zdołali doń dotrzeć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Grom brał udział w czasie 2 Wojny Irackiej oraz podczas walk w Afganistanie. Można to w sumie uznać za zamknięty rozdział historii. Tak czy inaczej nie bądźmy aptekarsko dokładni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 dlatego do LordaVadera nic nie mam :P Hynol ale wątpie, żeby wtedy działali z noktowizorami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Witam!! 3h starczy, tak jak hynol pisal wkonsu to speed :) hehe rzeczywiscie wyglada jak dres (ta "bluza) :) a ze niepodobny?? racja nie skupilem sie na odzwierciedleniu postaci tylko bardziej na zrobieniu jak najwiekszej ilosci detali :) wyszlo jak wyszlo :) przynajmniej skonczylem :D:D pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 a tak z ciekawosci ... to do kiedy jest speed teraz ?, bo chyba cos sie poprzesuwalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 niedziela godzina 24 koniec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Całkiem interesujący temacik, chyba się przyłączę. Fajnie że raz organika a raz mechanika (tak do rymu). nielot - bede złośliwy :> ale przytoczę 2 twoje wypowiedzi: 1 - "fajny temat :D wokncu nie liczy sie szczegol " (to aluzja do ZBrusha jak rozumiem) 2 - "nie skupilem sie na odzwierciedleniu postaci tylko bardziej na zrobieniu jak najwiekszej ilosci detali". No i wszystko jasne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Gomez--> hehe :) ale to nie jest taki szczegol, typu jak najwiecej srobek itp itd gdyz u mnie sa tylko trzy obiekty glowa i dwie z ubrania :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 No to prosze bardzo. Pilot z okresu drugiej wojny światowej. Nie starczyło czasu na fajne gogle ani na maske tlenową bo większość poszła na twarz. Improwizacja co do topologii bo to moja (wstyd się przyznać) druga głowa w 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 no swietne!! wasy tylko smiesznie wyszly :D:D super :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Witam wszystkich!!! Temacik fajny to i ja postanowilem cos wyskrobac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2007 Hynol...niezłe...kpt US air force zdaje sie:) niezłe. Zioło - troche helm za krótki dołem...powinien zakrywac cała szczęke chyba... no dobrze dobrze..zaczyna sie cos dziac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 ładnie sobie poczynacie oj, nie widzę sie w tym konkursie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 dopiero dostrzeglem ze dziwnie wyglada:) ale to nie hełm za krotki tylko chyba glowa nie proporcjonalna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Temat naprawde super, ale szkoda że nie był dany "manekin" do ubrania. Wtedy można by się było skupić na detalach, bo tak to mimo wszystko większosć czasu zabiera zrobienie ciała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 wymodelowalem , pewnie Jarek mnie zabije ale co tam :) 2:15 h , nagralem na video, i przyszybszylem 600 % jak sie tylko Vorek zjawi to zuploaduje i podrzuce linka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 opad szczeny. Klicek ty świrze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 No to Klicek pozamiatał i teraz będzie musial nowy temat wymyśleć:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 klasa Klicek, jak zwykle hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Opad szczeny ;) KLICEK powinien swoje prace na końcu ukazywać bo tylko ludzi odstrasza ;) PS. Wings? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczek Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 łojoj... Chyba mamy zwycięzce:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 i po zawodach:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 boże, jaki ja jestem maly przy takich jak Ty, klicus :* just great :) pionier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Klicek 2:15 h ?? jak to możliwe model kapitalny i czekam na linka do tutka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Tiaaaa.... I po zawodach ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 hehe KLICEK... to jaki następny temat?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi