kubi Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 Temat : Ludzka dłoń. Regulamin : - Czas modelowania 1.5h - Software jakikolwiek, z wyłączeniem sculpterów - Scrin z viewportu + siatka +ew. render na jednym obrazku, pomoże to później zebrać prace - szerokość zamieszczanych obrazków nie większa niż 800 pixeli Nagrody : - Front Page - Wybór następnego tematu speedu3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 Argh. Organika ;> No ale cóż, życzę powodzenia wszystkim! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 no i ciekawy temat ciekawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 Hehe, fajny temat - nie trzeba referek szukać ;P W końcu muszę się zmobilizować i coś zrobić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 Oooo... dziwny ale ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 no faktycznie temat taki niepozorny ale fajny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 super temat, chcialem i tak zrobic dlon na dniach a tak to sie na speeda zalapie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 obleci, spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 to do niedzieli? Czy dluzej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczek Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 chyba znów nie wystartuje:(... czas(!), wogóle go nie ma:/, ech sesja.... A co do tematu, to mimo, że nie bawiłem się organiką za specjalnie, to z chęcia bym spróbował swoich sił i się czegoś nauczył, więc uważam, że temat dobrze dobrany:) Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Moja pierwsza organika w zyciu. Prosze sie nie smiac:(, ok 1:10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 pierwsze koty za ploty ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 pare pytan: - to ma byc dlon "pod riga"? czy w dowolnym ulozeniu? -to ma byc dlon ludzka czy jedynie humanoidalna? (biala rekawiczka + 4 palce alias myszka miki / pazury/ etc.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 dłoń to dłoń w rekawiczce jednopalczastej to nadal dłoń potem cow wrzuce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Temat: ludzka dłoń Tyle na temat dłoni humanoidalnuch, jak sądzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 znów organika :( kurze muszę się nauczyć zna ktoś jakiś dobry tut?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 24 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2007 pare pytan: - to ma byc dlon "pod riga"? czy w dowolnym ulozeniu? -to ma byc dlon ludzka czy jedynie humanoidalna? (biala rekawiczka + 4 palce alias myszka miki / pazury/ etc.) Inwencja autora. :) Ludzka dłoń, nie żadnej myszki miki czy innej małpki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Kuba - fajne te fotki dłoni, masz może w większej rozdziałce? Podziel się :D Thunder - co ty właściwie chcesz? tuta o modelowaniu organiki :/ ? Znajdź co cię interesuje i zacznij dłubać. Nikt tego za ciebie nie zrobi. Ja znalazłem fajne referki dłoni jakby ktoś chciał: http://elfwood.lysator.liu.se/farp/hand/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Mój pierwszy udział w Speedzie :) Czas: 1h15min Mogłem dokończyć spód dłoni, ale coś mi sie we łbie pokręciło i myślałem, że już 1,5h minęło :P [Edit] Pozwoliłem sobie wykorzystać jeszcze pięć minut z pozostałego mi czasu i naniosłem kilka poprawek. Mam nadzieje, ze nikt sie za to nie obrazi: Pozdrawiam i życze powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Podobnie jak wyżej - moja pierwsza praca w speedzie tygodnia. Czas: 45 minut Efekt nie do końca zadowalający, ale wkońcu od czegoś trzeba zacząć :]. Pozdrawiam, charlie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 No to ja też się pochwale :) 1.5h i jeszcze chwile ustawiałem. Druga dłoń w życiu chyba, więc jestem nawet zadowolony. :) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 hehe, charlie myślę że taki numer nie przejdzie :] Temat jest jasno określony "ludzka dłoń". Spróbuj jeszcze raz i wykorzystaj cały dostępny czas - to nie podlega ocenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 1:10 h pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz90 Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Fajna ta gumowa rękawiczka, której elektrycy do izolacji używają ;) Ale czekaj rękawiczki nie mają paznokci :/ To jakiś nowy model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 czas: 45 min http://img457.imageshack.us/img457/9743/reka7el.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 24 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2007 PS Dlaczego mi ją tak przeskalowało? powinna mieć 800px szerokości... na photobucket automatycznie ci skaluje obrazki, ostatnio ograniczenie wprowadzili co do rozmiarów, wrzuć na inny serwer Nie wiem co jest nie widze pracy Adka_CG :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 dzieki kuba za cink, już poprawiłem.. Ja tez nie widze zdjec Adka, flesza gordona i charliego.... Tak jakby nic tam nie bylo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 hmmm dziwne u mnie wszystko ok :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 nic nie widać;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 hehe, charlie myślę że taki numer nie przejdzie :] Temat jest jasno określony "ludzka dłoń". Spróbuj jeszcze raz i wykorzystaj cały dostępny czas - to nie podlega ocenie. Why ? Sam pomysł mi sie podoba :) uwazam ze powinno przejść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 a ja nie widze pracy charliego adka i flesza :( nie wiem czy sie wyrobie mam ostatnio zapiernicz :D ok juz widze jesli chodzi o hooka to hmmm powinien przejsc :D wkoncu reka ludzka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zonk Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 ja tam wszystkie prace widze ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 czas 1h no mogłem jeszcze dokończyć szczegolnie te paznokcie, ale musze do analizy matematycznej wracać :) pozdro i powodzenia innym :) To też moje pierwsze podjście do modelowania rąk :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Ok ja też widze. Moim zdaniem hak to nie jest dłoń, nawet nie nazywa sie podobnie.. :P więc ja bym tego nie puścił. Poza tym 45min to nie jest speed, jak na taki hak.:) Pomijając wszystko inne to charlie, cwany z ciebie lis :D Pozdufki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 niema co też muszę dzisiaj spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Poza tym 45min to nie jest speed, jak na taki hak.:) Nie kazdy ma takie skile same skile, nie mozna eliminować kogoś za to że nie zdążył by w 45 mi tradycyjne ręki zrobić :D A pozatym myśe że to i tak się w głosowaniu rozstrzygnie więc czemu nie dać decydować wsystkim ? :D Pzdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Spoko spoko. Ja to rozumiem :) Traktuje to jako żarcik taki. I oczywiście niech sobie bedzię ten hak, ale tak na poważnie to uważam, że speed modeling wymaga już , jakiegośtam doświadczenia i ma na celu podnieść twoją efektywność. Nie kazdy ma takie skile same skile, nie mozna eliminować kogoś za to że nie zdążył by w 45 mi tradycyjne ręki zrobić Żeby nie zaniżać poziomu nie można też wszystkich glaskać po główce za wygięty w trzech miejscach cylinder. Jak wskazuje temat, jest to bitwa, więc ofkors wygra najlepszy. :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Nareszcie znalazlem czas na jakiegos speed'a 1:12:02 ze stoperem na stole... to było konieczne bo odrywali mnie tyle razy, ze jak teraz patrze, to zaczelem przez 11 a skonczylem o 14:50... W kazdym razie, moja trzecia w zyciu dloń, pierwsza robiona na szybko, nie mialem do konca przemyslanej topologi... pozdrawiam Mirach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Uczciwie się przyznaje, bez bicia ;) 1:38, chcecie, to dyskwalifikujcie, przynajmniej będę miał sumienie czyste ;P. Pierwsza dłoń jaką robiłem i jak nie wychodziło, to się wku... znaczy się denerwowałem i poprawiałem, przesuwałem, prostowałem i tak się zapędziłem, że gdy spojrzałem na stoper który sobie w rogu chodził, to zobaczyłem 1:38:03. Miały być jeszcze paznokcie, ale nie przeciągałem bardziej (tak samo z nadgarstkiem). Adek_CG - pokaż mi swoje prace, a powiem ci na czyje tutoriale patrzysz ;D Charlie - dłoń, to dłoń, a nie hak. Jak nie nie umiesz organiki, to uznaj tego speeda jako okazje do nauki i pokaż byle jaką dłoń, a nie hak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 no ładne rączki ładne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 streaker przecierz mozna 1.5 h robic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 1,5h to inaczej 1:30 :) Ale wg mnie nie ma sensu dyskwalifikowac za 8 minut... chociaz, 8 minut to masa czasu... mozna do lazienki pojsc, wrocic, herbate sobie zrobic, napic sie nawet troche... :) Edit do Klicka co by wątku nie śmiecic: ja mowie o studenckiej Minutce parzonej przez 30 sekund :D (na szczescie juz od jakiegos czasu przeszedlem na Roibos :) ) I dzieki za pochwałe ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Mirach piekna dlon :) nie da sie w 8 min zrobic herbatki i napic jeszcze :D nie earl greya ;D ok o 8 min nie bedziemy przeciez robic Bog wie jakiej zawirencji ;] Hak mi sie bardzo podoba, pomysl super, wykonanie gorsze, ale w koncu to byla kapitana haka dlon wiec dla mnie przjdzie, jeszcze poczekamy na autora watku :) Super sobie poczynacie znowu duzo prac, jednak latwiejsze tamty sa lepsze co ? :) yyyy co ja mowie dlon nie jest latwiejsza, ale mniejsza niz samochod :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Ja to tetley strong z zaparzeniem i wypiciem, 10 min :P Mirach - super dlon jak na taki czas. troche kciuk za gruby, ale dla mnie narazie namber łan! widac jednak roznice skilla. do samochodu to kazdy przysiadzie chetnie, a do dloni juz ciezko:D. Z calym szacunkiem ale no zadna tutaj reka nie jest w 100 poprawna. :):):) i tym bardziej respekt dla tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2007 15min. w tą 15 min w tą, kto się tym przejmuje :) Dłoń Kapitana Hooka, hmm... No nie wiem co myśleć, wydaje się być nadinterpretacją tematu, z drugiej strony pomysł fajny, ale tak jak KLICEK napisał że, wykonanie mogło by być lepsze. Moim zdaniem może zostać dodana do sondy końcowej, pewnie moderatorzy nie będą mieli nic przeciwko temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Normalnie rodzina Adamsów :) Zastanawia mnie jedna rzecz, większość dłoni to dłonie lewe, mam więc pytanie czy to dlatego że prawą ręką klikaliście a lewa służyła wam za referkę? I czy w takim razie Voyager, Adek_CG i Mirach sa leworęczni? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 prawą ręką klikaliście a lewa służyła wam za referkę? Dokładnie tak :) Dlatego taka wielka u mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 jestem prawo reczny i modelujac zawsze robie lewa polówkę ciała ;) pewnie leworczni robią prawa :) fajne spostrzezenie :) I czy w takim razie Voyager, Adek_CG i Mirach sa leworęczni? pisac panowie pisac chcialbym sie przekonac czy teoria jest trafna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Nie jest trafna :P jakoś mi się zaczęło robić prawą rękę i nie chciało mi sie tego poprawiać. Ale jak to mówią - wyjątek potwierdza regułę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Wg mnie teoria prawie trafna, bo z założenia mialem dzisiaj modelować lewą ręke, ale trafiłem na dobre zdiecie rozpostartej dloni i je wlasnie modelowalem. I musze przyznac ze jakos bardzo nie wygodnie mi to szlo bo jakoś ten kciuk byl nie z tej strony... Rzeczywiscie ciekawe spostrzezenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi