RA Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 Hej Citroen C1, o taki: Pewnie nie skończę, ale kij z tym. ;) W planach dużo boolean'ów, takie trendy teraz. Jakiś tam skrawek okolic świateł jest, ale jeszcze nie pokażę. Na chwilę obecną, macie szkic kawałka siatki. :D Komentujecie i chrząkajcie, te sprawy... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 pewnie bedzie fajnie, czekam niecierpliwie na pierwsze screeny/update'y i zycze powodzenie w skonzceniu modelu;) ps. jaki program? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 może być fajnie, ciekawe autko na razie ok, jestem ciekaw materiałów:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 Witam!! szkoda ze nie citroen c4 :) napewno bedzie super :) powodzenia pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 super ...fajna furke wybrales jeden z ladniejszych citroenow...wlasnie ze dobrze ze nie c4! bo juz bylo;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 bardzo ładna siatka RA :) czekam na pierwsze screeny i proszę skończ to auto, bo zaczynasz fajne rzeczy i coś ich nie kończysz:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 ciekawa prezentacja siatki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 .fajna furke wybrales jeden z ladniejszych citroenow zartujesz ;p siatka daje rade, dzialaj panie RA dzialaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 no na serio skrawek ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Luty 2007 Autor Share Napisano 5 Luty 2007 Nic jeszcze nie dałem, a tu takie zainteresowanie, heh. ;) hkropiński, 3dsmax oczywiście, żaden inny program niestety nie potrafi mnie bardziej zainteresować. Dzięki za doping i... o co biega z tą miniaturką? :D PS: Chwilowo update'u brak, bo plan ramowy prezentacji z polskiego na maturę jest teraz ważniejszy. Jak zwykle na ostatni moment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 ciekawa prezentacja siatki ;) on to w paincie namalował:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 PS: Chwilowo update'u brak, bo plan ramowy prezentacji z polskiego na maturę jest teraz ważniejszy. Jak zwykle na ostatni moment. o fak, przypomniało mi sie że też mam mature :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Luty 2007 Autor Share Napisano 5 Luty 2007 on to w paincie namalował:DNie, nie, jestem bardziej pro, Photoshop. :D No, ale koniec OT, bo się władza zdenerwuje i nas wszystkich zdegraduje... rym częstochowski. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 daj siatke z MS :P musze powiedziec ze nigdy sobie tak siaty nie planowalem, zawsze na spontana lecialem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Luty 2007 Autor Share Napisano 7 Luty 2007 Trochę czasu się znalazło i w jakiejś 2,5h wydziergałem to. Wersja beta przodu. Zwykle wyrównuję całość, gdy model jest już skończony, więc będzie tu i ówdzie lepiej. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 No no modelik niczego sobie - ogolnie forma tego auta na ppozor jest zakrecona ale jak sie czlowiek przyjrzy blizej to nie jest zla do modellingu. Ogolnie podoba sie mi to jak przemyslales siatke. Jest czysto, ilosc poly znosna. No to czekam na wiecej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 ps. do 14 posta(u) nic nie było, a wszyscy podnieceni ... hm ciekawe czemu Byla zapowiedz siatki ;P hehe O "ciaglosc nadkola" sie kolega Lukasz nie powinien martwic, bo widze, ze tutaj sprawa jest klarowna :)... w sumie ja bym zagescil tam troche zeby przy profilu bocznym miec dodatkowe polygony w celu "wyżłobienia dołka" na klamke itp. :) Ale to moje przemyslenia wiec... ;P Kolaga autor RA robi zasadniczy blad... otoz widze ze juz zrobiles wciecie na mocowanie lusterka... Zrob lepiej cala powierzchnie boczna a pozniej wycinaj co trzeba - bedziesz mial dobre przejscia pomiedzy mocowaniem lusterka a szyba... Wiem... mozna mnie czasem nie zrozumiec.. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Luty 2007 Autor Share Napisano 8 Luty 2007 [...]Kolaga autor RA robi zasadniczy blad... otoz widze ze juz zrobiles wciecie na mocowanie lusterka... Zrob lepiej cala powierzchnie boczna a pozniej wycinaj co trzeba - bedziesz mial dobre przejscia pomiedzy mocowaniem lusterka a szyba... Wiem... mozna mnie czasem nie zrozumiec.. :PW tym konkretnym przypadku, to raczej nie ma większego znaczenia, na razie będę robił tak, potem zobaczymy. :) Się chyba szykuje jakaś mała (tydzień maks) przerwa w pracach nad C1, więc nie zdziwcie się jak kolejny update będzie na koniec przyszłego tygodnia. Niestety, a może i stety... Dzięki za posty. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 na razie bardzo fajnie:) olej mature Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Luty 2007 Autor Share Napisano 8 Luty 2007 Gdyby to była matura... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 RA , stało się z tobą coś niedobrego... Nie ma tych Twoich trójkątów w siatce które odziwo nic nie psuły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Luty 2007 Autor Share Napisano 13 Luty 2007 Jednak idę za radą 3D Xtreme i ten bok w całości powycinam, zobaczymy jak to będzie. Chronologicznie trzy rendery przedstawiające Dunaj w czasie burzy... Idzie jak krew z nosa. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 Najs, bardzo fajnie sie zapowiada. Jestem ciekaw jak wyjdzie wycinanie czesci booleanem. Powodzenia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 bardzo ładnie może być ciekawy koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 na lakier to az zaklnelem z wrazenia ...piekny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 Mmm.. ale smakowity kąsek się szykuje :) Fajny modelik... jeśli można to poproszę o siateczkę, bo bardzo jestem ciekaw, jeśli możesz to w miarę możliwości i postępów pracy wrzuć coś! Ciekawy myk z tym malowaniem siaty na zdjęciu. Kolor pasuje do niego jak ulał (choć nie lubię zielonego ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 No nabiera to ksztaltow nabiera co mnie bardzo cieszy bo autko jest specyficzne i rzadko spotykane w necie jako model 3D :) Lakier ciekawy :) I mi tez sie podoba spasob z rozrysowaniem siatki na zdjeciu :) Pracuj dalej ja na razie nie mam wiekszych zastrzezen... aaa... i daj szary render (wiekszy) + siatexa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 no i mi się też podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Luty 2007 Autor Share Napisano 13 Luty 2007 Siatka: Lakier do testów, nie wiem czy taki będzie w finale. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 Powiem tak... dla mnie ta siatka jest zbyt uboga poniewaz pozniej nie ma sie przy wytlaczaniu czy tez rozcinaniu czego "podczepic" i wtedy moze byc bug/krzywo... Siatka u ciebie ma ciglosc ale wydaje mi sie ze jedynie boolean cie pozniej ratuje przy szczelinach itp. Ale rob dalej zobaczymy co bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 nigdy nie moglem sie przekonac do robienia fury tworzac na poczatku cala bryle:p heh bedzie trzeba chyba sprobowac, bo widze ze idzie to duzo szybciej:] siata czysciutka:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Luty 2007 Autor Share Napisano 13 Luty 2007 JohnZi, Citroena akurat robie po kawałku. ;) Wiktor, wiem o co ci chodzi. Siatka jest taka uboga, bo robie to auto pod smootha ustawionego na 3. Choć nawet jak bym robił normalnie bez tych wszystkich booleanów, to wyglądałoby to tak samo lub podobnie. To wszystko da się obejść. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 no zobaczymy co wyjdzie z tego ms x3. na razie z tego co widze nie jest zle, siatka na przodzie bardzo fajnie rozlozona :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 ludzie dajcie spokuj z tym siatka gesta ,rzadka liczy sie efekt koncowy jak juz to powtarzalem milony razy mozna zrobic super model z gesta siatka oraz z rzadka kwestia kunsztu i opanowania techniki modelowania. RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Luty 2007 Autor Share Napisano 16 Luty 2007 Takie tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 ładnie idzie, z klasą :) autko urocze ale nie dla mnie ;) a możesz pokazać studio, jak to wygląda ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 Nabiera kształtów :) cudny lakier . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Luty 2007 Autor Share Napisano 16 Luty 2007 Ano jakoś tak to wygląda: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drakul Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 looks good:) ja osobiscie nie przekraczam 2 poziomu MS,lepiej modelowac dokladniejsza siatke . ciekawa oprawa auta (scenka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavreel Napisano 17 Luty 2007 Share Napisano 17 Luty 2007 No to jedziemy dalej :P na razie pięknie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi