tweety Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 Dawcio_m: ok, ale w takim razie prosiłbym o bardziej rozwinięty komentarz dotyczący pracy. Yaro16: szkoda, że marnujesz swój czas na zrobienie wizki która nie współgra z podstawowymi zasadami proporcjonalności przedmiotów. trochę to wygląda tak jakbyć miał napisać książkę nie znając wszystkich liter w alfabecie. a najbardziej szkoda tego, że zacząłeś się wzorować na zdjęciu z katalogu a skończyłeś na swojej lekko zwichrowanej wizjii kuchnii dla ultra niskich ludzi. wystarczy jak poprawisz wysokość pomieszczenia i odrobinę poczytasz o zasadach na jakich projektuje się takiego typu wnętrza. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 mi tez sie podobac :) choc proporcje rzeczywiscie dziwne :) i te kafelki znaczy szczeliny hehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 już to raz pisałem ale jeszcze raz napisze!!!! przede wszystkim sufit jest za nisko!!!! z tego co widać na ostatnim obrazku można policzyć ile ci brakuje (przyjmując, że przynajmniej wysokość szafek jest dobra) szafka dolna 70 cm wysokości+listwa 10cm której narazie nie ma szafka górna też 70 cm odległość między szafką górną a dolną u ciebie to też jakieś 70cm czyli razem jakieś 220cm...czyli człowiek o wzroście 180cm dotknie nie zabardzo się wysilając sufitu!!!! druga sprawa to szerokość tych szafek, mianowicie drzwiczki tej szafki są szersze niż ich wysokość. ja osobiście takich nie widziałem. aha i szafki wiszące są zdecydowanie za głębokie i jeszcze jedno aha!! szafka w rogu ma inne uchwyty niż reszta następnie piec.......co to jest te milion prostokącików w rządku u góry sam chcesz żeby KOMENTOWAĆ, ale nic sobie z tego komentowania nie robisz. popraw przede wszystkim proporcje bo modeling naprawde nie jest zły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 dzialaj nad texturkami jak na razie wszystko mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pat52 Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 sufit nie jest ciut za nisko? wygląda jakby to było pomieszczenie w piwnicy, bump za duży na glazurze. Parę poprawek i będzie całkiem fajnie...pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Pat52 o jakim bampie mówisz ?? tam są boxy każda płytka oddzielnie ...hmmm Edit: Aha apropos... glazura jest zawsze na ścianie :P na podłodze jest terakota :P:P Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 14 Luty 2007 Autor Share Napisano 14 Luty 2007 render z texturą podłogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Dobra to ja poraz ostatni się wypowiem. Oto standardowe rozmiary mebli i różne odległosci: blat: srednio 85cm czyli szafka 82 + blat 3. zauwaz że wszelkie zmywarki i piekarniki maja wlasnie 82cm. glębokość blatu 60cm. szafki standardowo maja kilka rozmiarow: szuflady maja 40cm 60cm i 80cm szafki 40 do 60. Wiekszy rozmiar uniemożliwia ich normalne otwieranie.(twoje szafki na refce chyba otwieraja sie do gory) stół wysokosć ok 75cm ( u ciebie powinno byc chyba 100x100x75) wys. siedziska ok45 sufit zrob mu conajmniej 250cm A teraz co poprawic: brakuje cokołu pod szafkami. zamaly zlew. odwroc mikrofale bo teraz nie da sie z niej korzystac. kafelki nie trzymaja wymiarow. niebardzo graja obrazki na tym filarze. EDIT: Co juz poprawiles skreslić :P:P Calkiem fajna tekstura, ale chyba za bardzo odbija.. moze lekko ja przymatowisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 14 Luty 2007 Autor Share Napisano 14 Luty 2007 jak ją zmatowić bo próbowałem i albo odbija tak jak widać albo wogóle nie widać ze cos się odbija;d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 zmniejszajac wartość reflection glossines możesz rozmyć odbicie. a zeby zmniejszyc odbicie to przyciemnij kolor reflect. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 mi sie podobie... ale: :) sufit faktycznie zbyt nisko, brakuje listw przy podlodze i te nieszczesne proporcje (ostatnio tez mam z tym problem;)) Czekam na materialy, pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 14 Luty 2007 Autor Share Napisano 14 Luty 2007 Trochę zmatowiłem odbicia.Czy teraz jest lepiej? A sufit dać jeszcze wyżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 jakoś tak dziwnie świeci ten pasek... to jest jedna bitmapa czy każda płytka ma swoją ? Edit: A co z tymi krzesłami ? jedno wieksze drugie mniejsze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 14 Luty 2007 Autor Share Napisano 14 Luty 2007 ten pasek się zrąbał,będę musiał texturę zrobić inną dla niego.A te krzesła są na pewno dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 spoko, może z tej perspektywki tak wyglądają. Edit: Ile czasu liczy Ci tą scene ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 14 Luty 2007 Autor Share Napisano 14 Luty 2007 liczy mi się z 15 minut przy rozdzielczości 1024x768. Macie może na składzie texturę drewna chodzi mi o taką co jest na szafkach w referce.?? Bo szukam i nic dobrego nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Jaki masz proc? może coś takiego sie nada ?? tylko że ta pierwsza to jest taka jaka jest a tylko druga w wysokiej 2000x2000 http://rapidshare.com/files/16470960/0100.rar.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Kafelki ładne , modele tez b.dobre , Ta tapeta windowsa jako obrazek na ścianie zostanie?? czy to tymczasowo? Sufit daj wyżej ale tylko odrobinkę Powodzenia z teksturami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 trzymaj. ogromne tekstury drewna. jest ich dość sporo. http://www.defcon-x.de/wordpress/textures/ a tak poza tym może byś poprzeglądał forum najpierw :] albo google bo stronka jest i tu i tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 15 Luty 2007 Autor Share Napisano 15 Luty 2007 Oteksturowałem mikrofale,.Troche pomarańczowo wyszlo bo kafli jescze niema na ścianie. Procek mam 3.2 ghz pentium 4 640 64 bit,ale mam mało ramu tylko 512 No ale ważne że renderuje:d aha w mikrofali jescze napisy obok przycisków musze zrobić.:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 15 Luty 2007 Share Napisano 15 Luty 2007 hmmm.... a jak sie otwiera tą mikrofalówe ?? :] opowiedz bo napewno wszyscy są ciekawi :] ja bardzo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 16 Luty 2007 Autor Share Napisano 16 Luty 2007 Dałem niektóre textury ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 noo bardzo ładnie zaczyna to wyglądac, tylko może rób te enderki z camera correction ? nawet na referce masz pionowe linie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKextreme Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 Bardzo ładnie ale ja bym zmienił ten pomarańcz na bardzo ciemny czerwony lub biały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 17 Luty 2007 Autor Share Napisano 17 Luty 2007 a gdzie jest to camera correction? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 17 Luty 2007 Share Napisano 17 Luty 2007 wstawiasz kamerke i prawym Apply Cam Cor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavreel Napisano 17 Luty 2007 Share Napisano 17 Luty 2007 Nie wiem czy ktoś kładzie tak cieńkie kawałki kafelek jak przy tych ściankach, z lewej jak i prawej strony. Przesuń ścianki tak żeby fugi kończyły się przy ścianie ;) Ten cień nad szakami mi się nie podoba, wygląda jak brud. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 18 Luty 2007 Autor Share Napisano 18 Luty 2007 dalsze próby z texturami: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 18 Luty 2007 Share Napisano 18 Luty 2007 troszke nie wymiarowo rzuca sie od razu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Luty 2007 Share Napisano 18 Luty 2007 Tylko dalej nie wiem gdzie ten luksus. Czyli moją (najtańszą jaką się dało kupić) kuchnię można nazwać luksusową? Choć nie, nie mam mikrofali i takiego stojaka na noże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Luty 2007 Share Napisano 18 Luty 2007 RA: ale założe się, że nie masz takiego luksusowego zegara na ścianie. ot co :] tak poza tym to mogłoby być świetnie. ale nie jest bo proporcje nadal do poprawki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 19 Luty 2007 Autor Share Napisano 19 Luty 2007 a wiecie jak mierzyć w maxie z jednego punktu do drugiego odległość?? a zegar się poprawi;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
troglodyta Napisano 19 Luty 2007 Share Napisano 19 Luty 2007 Jest opcja "tape" ale ja jej osobiście nie lubię bo zostają te linie którymi się mierzy i trzeba je kasować bo robi się zamęt na scenie. Ja mam za to inny patent do mierzenia i nie tylko. Z włączonym snapem tworze sobie boxa. Jeśli muszę zmierzyć ścianę to tworze takiego boxa od końca do początku ściany, niedbając przy tym o np wysokość i głębokość, i w jego parametrach mam odległość. W sumie to mierze tak odległości między wszystkimi punktami które chce zmierzyć. Niby ktoś powie że to za dużo roboty, ale jak się to po czasie robi sprawnie to się tego nie odczuwa a przynosi inne korzyści...np żeby coś do tej mierzonej ściany przyłożć ..np zegar to alginuje do tego boxa. jak mi już nie jest potrzebny to go usuwam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 21 Luty 2007 Autor Share Napisano 21 Luty 2007 Macie może na składzie texturę na obrus?Aha i chciałbym też poznać waszą opinie o oświetleniu nocnym i dziennym.Chodzi mi jakich świateł użyć żeby było najrealistyczniej w dzień i w nocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 No podoba sie mi tylko kolor krzesel i ten na meblach jakis taki "czerwonawy"... wrecz "burito"... Wg mnie nie pasuja do belek pod sufitem i koloru scian - jakos tak brzydko kontrastuja... Ale ogolnie wypas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 Yaro16, jak juz wczesniej spominałem ewidentnie brakuje okapu nad kuchnia ;] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 23 Luty 2007 Autor Share Napisano 23 Luty 2007 Poprawiłem kolor szafek i muszę popracować nad texturą dla krzeseł i stołu.Okapu już nie zrobie bo nad tą sceną rzygać się chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 23 Luty 2007 Share Napisano 23 Luty 2007 Jaa ciee :] Jak dla mnie ekstra, nie mam zastrzeżeń no i w końcu zmieniłeś ten obrazek, materiały fajne , modele fajne, roślinki ok , render ok ... w skali od 1-10 daje 8 ... :) Naprwdę bardzo ładnie .. / podzielisz się ustawieniami rendera i świateł? nie wiem w czym renderujesz ale mam nadzieje ze to vray. Pozdrawiam Nvidia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 23 Luty 2007 Share Napisano 23 Luty 2007 nono stary, to mnie miło zaskoczyłeś ;) bardzo fajnie, texturki przyjemne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 23 Luty 2007 Share Napisano 23 Luty 2007 po co są te belki na suficie?? bo wogóle nie pasują, i już nawet nie chodzi o kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 25 Luty 2007 Autor Share Napisano 25 Luty 2007 kuchenka: Jutro wyrenderuje całość:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 fajnie to wszystko wygląda, ale czegoś jeszcze brakuje do reala czekam na całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 Sampling Gi naprawdę na niedobrym poziomie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 27 Luty 2007 Autor Share Napisano 27 Luty 2007 no dziś dam wersje końcową.Już renderuje z 9h i jeszce troche zostało do wyrenderowania.Czemu renderki moje nie wyglądaja na realistyczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 27 Luty 2007 Autor Share Napisano 27 Luty 2007 wersja dzienna nie bede już nic zmieniał.Teraz popracuje nad wersja nocną i dam do zakończonych prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 ten efekt glow czy glare, nie wiem jak to sie zwie psuje efekt :] ksiązka heerego portiera również nie pasuje. Dodatkowo ziwekszylbym subdv. w shaderach drewna bo robi sie ziarno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 Tak sobie to obserwowałam i ... za brak okapu daję dwóję, i to na szynach! karygodne lenistwo, hihi. cóż to się tak świeci na tym stole? sampling chyba odrobine siada, albo coś nie tak z rozdzielczością, roślinność jakaś sztuczna. ale całość sprawia niezłe wrażenie. gratuluję! =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 ogólnie miła pracka ale z tym świeceniem to przecholowałeś :/ ...o h. pioterze nie wspomne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 Verry berry! Calkiem ladnie Ci wyszlo. Troche za malo szczegolikow (bo w nich tkwi ...) i za bardzo sterylnie. Rozblysk na stole ni w piec ni w dziesiec. Wrazenie jednak praca robi calkiem niezle i mi sie podoba. Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 28 Luty 2007 Share Napisano 28 Luty 2007 są dwie rzeczy które mi nie leżą - ten refleks od butelki oraz nogi krzeseł (jakieś takie nie fajne). Poza tym rewelacyjna praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi