patry Napisano 30 Marzec 2007 Napisano 30 Marzec 2007 Hehe, fajnie wygląda :) Ciekawe jak wyjdzie sierść :]
Destroyer Napisano 30 Marzec 2007 Napisano 30 Marzec 2007 no bardzo fajnie już jest, ciekaw jestem futerka :P
Matchias Napisano 31 Marzec 2007 Autor Napisano 31 Marzec 2007 Witam Cieszę się że się Wam podoba, aby zaspokoić Waszą ciekawość przedstawiam Wam pierwsze próby z futerkiem, czekam na opinie:)
jaras Napisano 31 Marzec 2007 Napisano 31 Marzec 2007 no futerko musi byc jeszcze dopracowane - wprowadź jakieś przebarwienia do siersci - np. na szyi i pod pyskiem jaśniejsza sierść poza tym musi się układać w różnych kierunkach, na pysku, uszach itp - teraz sterczy zbyt prosto
Destroyer Napisano 1 Kwiecień 2007 Napisano 1 Kwiecień 2007 no futerko za proste i jednolite, teraz nos jest za gładki i pokaż siatki pchełki i pieska bo nie pokazywałeś :)
Matchias Napisano 1 Kwiecień 2007 Autor Napisano 1 Kwiecień 2007 Witam Tak wiem z futerkiem jeszcze trochę roboty zostało. Prosiliście o sitki to macie:
kubi Napisano 1 Kwiecień 2007 Napisano 1 Kwiecień 2007 Mordka psa wyszła bardzo fajnie. Co do siatek to za dużo w nich trójkątów, ale liczy się w przecież efekt końcowy
Pierzak Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 mam dwa pytania. w czym robisz siersc dla pieska i w czym robisz calosc?? pozdr.
Matchias Napisano 4 Kwiecień 2007 Autor Napisano 4 Kwiecień 2007 Witam Kolejne próby z futerkiem mam nadzieję że zmiany na plus. Pietrzak robie w LightWave, sierść też w LW metoda się nazywa Adaptive Pixel Subdivision And Displacement jak będą chętni to może jakiegoś tutka napiszę. Na nos nie zwracajcie na razie uwagi.
Gość obo Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 No futerko wygląda spoko całkiem :) Ja tego tutka o sierści chętnie zobacze ;) Pozdrawiam
tadzio Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 fajowa geba/mina ;) tylko oczy takie toonowe troche odstaja od calosci wiec... pozdr.
Gość spokojny Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 Futerko spoko jest :) a co do oczu to się zgadzam, wyglądają tak jakby miały zaraz wylecieć z oczodołów...
Matchias Napisano 5 Kwiecień 2007 Autor Napisano 5 Kwiecień 2007 Witam Obo - jak znajdę trochę czasu to napiszę i go tu umieszczę, Tadzio, Spokojny - oczu, naturalnie takich nie zostawię, będą bardziej naturalne, a co do ich wychodzenia z orbit to efekt zamierzony. A tymczasem bawiłem się przy nosie, efekt oceńcie sami.
Orangegraphics Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 pobaw sie style hair, ale serio, to duzo zmieni. pies jest zdrowy jak ma mokry nos. wiekszy glossy
JakkaS Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 Bardzo mi się piesek podoba ale oczy mi jakoś nie pasują - tzn wiem, że stylizujesz tego kundla...i bardzo mi się to podoba..ale te żółte oczka strasznie przykuwają uwagę. Pozwoliłem sobie przemalować oczka i brwi...może się to na coś nada.
Matchias Napisano 5 Kwiecień 2007 Autor Napisano 5 Kwiecień 2007 Jakkas właśnie coś takiego z oczami chcę zrobić:) może jeszcze żyłki dodam. XizOr co to jest style hair:)? poważnie się pytam. Tadzio na nosie jest displacement. Fikołek hehe myślałem że pomyliłeś wątki:) dopiero później zobaczyłem że Jakkas się z moim pieskiem zabawił:)
JakkaS Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 tylko nie zabawił..tylko nie zabawił...:p hehe
Matchias Napisano 6 Kwiecień 2007 Autor Napisano 6 Kwiecień 2007 Witam Zrobiłem oczęta pieskowi memu, wszelkie opinie mile widziane
Matchias Napisano 7 Kwiecień 2007 Autor Napisano 7 Kwiecień 2007 Witam Małe subtelne zmiany w oczach i na razie koniec z pieskiem, teraz najtrudniejsza część pracy, oteksturować i przypisać kości pchełce. Jak macie jakieś uwagi odnośnie psa to walcie śmiało.
Destroyer Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 piesek spoko loko :P mi się podoba ruszaj z pchełką! :)
JakkaS Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Oczka imo lepsze...mógłbyś mu jeszcze czoło pomarszczyć..o ile sie da :)
Gość Raffaello Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 wszystko pięknie ale obwódki oczu mogłyby być troszeczkę ciemniejszego koloru, nie takie siwe
Orangegraphics Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 ksss... nie wiedziałem że sierść jest jakimśrodzajem dispa zrobiona. style hair to opcja w modyfikatorze hair and fur w maxie , pozwala "czesać włosy" tu by się przydało to w niektórych miejscach... w sumie głównie w jednym. pod oczami, na "policzkach". 2 sprawa to nos. naprawde powtórze. zdrowy pies to pies z mokrym nosem. mniejszy disp daj, większe glossy odbić i ciemniejszy, niech idzie w prawdziwą czerń;) poza tym też te obwódki szare mi nie podchodzą. pracuj dalej;)
Matchias Napisano 11 Kwiecień 2007 Autor Napisano 11 Kwiecień 2007 Witam Dzięki za odpowiedzi, co do pieska to na pewno poprawie obwódki przy oczach, brwi już tak zostawię, a nos to jeszcze zobaczę. Na razie z wielkimi bólami ale zabrałem sie za teksturowanie pchełki, mało jak dotąd zrobiłem, brak mi weny, ale to co mam chętnie pokażę, może coś zasugerujecie, będę wdzięczny. Pozdrawiam
JmTm00 Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 Ja sugerujęzmianę nosa ;) albo brody, bo mu sie takie "szczypce" zrobiły :D
Rekomendowane odpowiedzi