RK Napisano 9 Maj 2007 Autor Share Napisano 9 Maj 2007 Wiesz- szczerze mówiąc nie chce mi się teraz o tym myśleć. Główny problem to ustawienie programów do roboty- odzyskanie licencji Maxa i Mayi (nowa płyta główna), rzeczy prywatne mogą zaboleć ale to nie one trzymają mnie przy życiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 ale wiesz to nie jest takie zle, nowy start ... nie trzymasz sie starych korzeni , wszystko ma swoje plusy ;), co do licencji to support techniczny pomoze, podejzewam niestety ze zginely Ci jakies komercyjne projekty nad ktorymi pracujesz ( no i bitwa ) a to juz musi bolec :/, no nic wyrazy głebokiego wspulczucia, and always look on the bright side of life ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 szkoda:( to takie ostrzeżenie żeby wystawiać swoje pliki na net, robić backupy na dvd albo kupić 2gi dysk ...eh :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 Pliki na pewno da się uratować, pytanie tylko, za jaką cenę. A może ten ostatni render z koliberkiem wystarczy? Współczuję - sam kiedyś pracowałem nad b.ważnym dokumentem, który po kilku dniach mi wcięło (tyle że z własnej głupoty). Od tego czasu robię kopie, nagrywam płytki ... Małe pocieszenie, ale znam ten ból... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartonfink Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 glebokie wyrazy wspulczucia, taka sytuacja to jest zawsze mała tragedia. Jesli miales sporo prac komercyjnych na dysku to naprawde warto powalczyc o odzyskanie tego. pozdro i 3m sie tam jakos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 no wielka szkoda RK! ale ładnie napisałeś że to nie te rzeczy trzymają cie przy życiu, przeszyłeś mnie tym na wskroś!!!!!!!! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 wielka szkoda, ale niestety kazdemu predzej czy pozniej sie taka rzecz zdazy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 oj znam ten ból... backupy sie nauczyłem przez to robić i Tobie też polecam.. na czym kolwiek... ja np trzymam to samo na innym kompie w sieci.. hm.. nie mozesz wystartowć z tą różową pracą ? dlaczego piszesz "walkower".. a nie"koniec" pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 9 Maj 2007 Autor Share Napisano 9 Maj 2007 Bo nie mam jej w pełnej rozdzielczości (4k na 3k) wymaganej przez reguły- wszystko co mam to 800 x 600 i to jpg. Że tak powiem- zbita moja różowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 15 Maj 2007 Autor Share Napisano 15 Maj 2007 Dostałem licencję Mayi- może zdążę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 16 Maj 2007 Share Napisano 16 Maj 2007 wyraży współczucia, naprawde...to juz kolejna ofiara na tym forum. Muszę jak najszybciej kupic nowy dysk, do robienia backupów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 16 Maj 2007 Share Napisano 16 Maj 2007 tonight we dine in helll ! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 17 Maj 2007 Autor Share Napisano 17 Maj 2007 Nie bez walki :)- mam nadzieję że dam radę skończyć na tyle żeby zachować twarz. Skrzydełko- siatka bazowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 17 Maj 2007 Autor Share Napisano 17 Maj 2007 Koniec na dziś - tyle mam przez noc. Jutro pora na gałąź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 17 Maj 2007 Share Napisano 17 Maj 2007 zycze ci zebys zdazyl, a skrzydelko ładne pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 18 Maj 2007 Autor Share Napisano 18 Maj 2007 Wielkie dzięki, zrobię co będę mógł. Gałązki. W życiu bym nie pomyślał że może to zajmować tyle czasu. Następnym razem użyję jakiegoś tree generatora bo inaczej trafi mnie ciężka cholera. Dziś dodam jeszcze kiści jarzębiny, trochę poduplikuję gałązki i sceneria będzie ustawiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 Nie bez walki :)- mam nadzieję że dam radę skończyć na tyle żeby zachować twarz. Twarz to już zachowałeś, trzeba mieć zaciecie żeby tak po utracie wszystkiego zaczynać od początku :) powodzenia! Gałązki ładne, prosta geometria ale daje rade :] a co do generatorów drzew treestorma polecam, bardzo ładne drzewka robi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 19 Maj 2007 Autor Share Napisano 19 Maj 2007 Dzięki :) Na początku myślałem o takiej kompozycji jak na "malowanym" obrazku ale że cały czas miałem ochotę na "rój" ptaków (nie wiem czy w kolibrach było to widać) a szczęśliwym trafem w ostatnim konkursie fotografii Grand Press Photo 2007 była bardzo ładna fotka (zresztą robiona przez łodzianina) w tym typie więc idę bardziej w jej stronę EDIT Pora spać. Gałęzie plus minus skończone, pora UV i rig ptaszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 niezły pomysł - aż dziwne ze mozna wpasc na taki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 20 Maj 2007 Autor Share Napisano 20 Maj 2007 Tekstury stan na dziś. EDIT: zerknąłem na datę i poteksturowałem pióra. Jutro nóżki, rig i ustawianie póz, pojutrze zestawienie sceny i materiały gałązek, dwa dni na poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 21 Maj 2007 Autor Share Napisano 21 Maj 2007 No dobra... nie wiem któremu mzimu się naraziłem ale chyba bardzo. Nowo kupiony komputer właśnie pojechał do naprawy gwarancyjnej a wszystkie moje plany poszły w ....... Jak dorwę tego kto bawi się laleczkami voodoo to mu łapy z .... powyrywam, póki co jestem uziemniony i bez szans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mironeczek Napisano 21 Maj 2007 Share Napisano 21 Maj 2007 Przykro mi. Miałem sentyment do twojej pracki (jak z resztą do każdej która pokazuje małe zwierzątka). naprawdę szkoda. Pozdrawiam ps. a swoją drogą ciekawi mnie jak wygląda laleczka voodo co przedstawia peceta... to moźe być dobry temat na prackę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 Nominacje na Największego Pechowca Bitwy wygrałbyś w cuglach! Cóż, biednemu zawsze wiatr w oczy wieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 e tam, nominacje dostales, to nic Ci innego nie pozostało tylko pełna mobilizacja :D pzdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 kontrowersyjna nominacja;) pewnie zasłużona;) gratki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 26 Maj 2007 Autor Share Napisano 26 Maj 2007 Co do kontrowersji- sam napisałem w topicu z nominacjami, jury miało pełne i święte prawo żeby mnie pominąć, skoro z niego nie skorzystało to widać miało jakieś powody których nie znam żeby pozwolić mi pociągnąć to dalej. Nie mam zamiaru udawać że się nie cieszę i krzyczeć : "zabierzcie mi nominację"- w poniedziałek komputer wraca z gwarancji, mam nadzieję że dam radę skończyć wszystko na czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 RK -> chodzi oczywiście o pracę z kolibrem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2007 Leru- praca z kolibrem nie spełnia wymagań konkursowych (rozdzielczość 4000 x 3000) więc niestety tu kończy się moja droga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 2 Czerwiec 2007 Share Napisano 2 Czerwiec 2007 Jakie znowu wymagania konkursowe. Gadałem z Leru na gg o rozdziałkach i napisał mi, że nie ma czegoś takiego, jak wymagana rozdzielczość. Zresztą regulamin też przeryłem parę razy i nic tam nie znalazłem na temat rozdziałki. Więc moim zdaniem to tyko jakaś dziwna wymówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mironeczek Napisano 2 Czerwiec 2007 Share Napisano 2 Czerwiec 2007 zgadzam się z Simple_man'em ja mam prackę w rozdziałce 2400/1800 i więcej teoretycznie mogę zrobić ale ciężko będzie hehehe (ww rozdziałka - 15h renderu). Nie poddawaj się! Nie ma określonej rozdziałki - po prostu pracka powinna być duża (w razie późniejszego druku podjeżewam) i de facto grafika 3d umożliwia nam robienie dowolnych rozmiarów renderów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi