Lucas Napisano 10 Marzec 2007 Napisano 10 Marzec 2007 Gdy Jake zbliżał się do niej, róża zaczęła się powoli otwierać. Ukazała ciemnoszkarłatny żar nakładających się na siebie płatków, które płonęły skrywaną furią. Jeszcze nigdy nie widział niczego równie intensywnie tętniącego życiem. A teraz, kiedy wyciągnął zabrudzoną dłoń do tego cudu, głosy zanuciły jego imię... I przeraźliwy strach zaczął wkradać się w jego duszę. Był zimny jak lód i ciężki jak głaz. Coś było nie tak. Wyczuwał jakiś dysonans, niczym głęboką i paskudną rysę na bezcennym dziele sztuki lub śmiertelną chorobę trawiącą ciało pod chłodną skórą. To było jak robak. Pasożytniczy robak. Albo cień. jeden z tych, które czają się tuż za nastąpnym zakrętem drogi. Nagle otworzyła przed nim swe serce, ukazując plamkę żółtego światła, i zapomniał o wszystkim w przypływie podziwu. Przez chwilę zdawało mu się, że patrzy na pyłek jarzący się nieziemskim blaskiem, który pezenikał wszystkie przedmioty na tym pustym placu; pomyślał tak, chociaż nigdy nie słyszał o takim złożu pyłku w kwiecie róży. Pochylił się nad nią i zobaczył, że jarzący się zółty krąg to wcale nie pyłek. To było słonće - jak palenisko płlonące we wnętrzu tej rosnącej w purpurowej trawie róży. Stephen King - Mroczna Wieża: Ziemie jałowe. Kwiatków na bitwie już trochę jest - będzie pewnie jeszcze więcej:). Jak nietrdno jest się domyślić po przeczytaniu cytatu, wątkiem główym w mojej scenie będzie owa dzika Róża na pustej parceli. Piękna gładka i rozświetlona róża wśród chwastków, cegieł, gruzu i innego syfu, w oddali kawałek płotu i wyżej szare, brzydkie kostki budynków, nad całością w oddali tylko lekko widoczna, ale budząca lęk Mroczna Wierza:) Koncept: Niestety nie mogę obiecać, że skończę tą pracę - narazie nawet mam trochę czasu do dyspozycji ale obawiam się, że to się niedługo może zmienić. Pozdrawiam i życzę innym powodzenia:)
SirAnen Napisano 10 Marzec 2007 Napisano 10 Marzec 2007 Hehe , wiesz ze przez 30 min mialem taki sam temat ;) Ten sam motyw - legendarna róża Stephena King'a :) Zajebiste książki pisze King a seria Mrocznej Wieży jest naprawde dobrze zrobiona. Temat ciężki bo jak fan wymagam od ciebie głębszego wtajemniczenia w całą serię - pamiętaj o żółwiu :) Jak chcesz to moge ci pomóc na starcie :) Jak dobrze ruszysz to mam nadzieje na udaną interpretacje :)
Lucas Napisano 10 Marzec 2007 Autor Napisano 10 Marzec 2007 No to jadę:) Skromne początki, proszę o wyrozumiałość - organika nie jest moją mocną stroną, zresztą to jest dopiero początek, będę dążył do jak najładniejszego kształtu. SirAnen, racja z tym 'wtajemniczeniem', lecz chyba nie będę się przesadnie zgłębiał w warstwę fabuły książki i interpretacji - chciałbym, żeby praca była rozumiania również przez osoby nieobeznane w temacie lektury:). Zresztą chcę się bardziej skupić na ukazaniu kontrastu piękna róży i brzydoty świata.
Lucas Napisano 11 Marzec 2007 Autor Napisano 11 Marzec 2007 3dsmax, normalnie robiłbym jak zwykle polymodelingiem:) ale uznałem, że kwiaty można łatwo modelować łatami.
tadzio Napisano 11 Marzec 2007 Napisano 11 Marzec 2007 gieneralnie podejscie do tematu dosc "klasyczne", ale faktycznie klimatycznie ten koncepy wyglada. wiec mozesz nadrobic wykonaniem. pozdr.
Lucas Napisano 11 Marzec 2007 Autor Napisano 11 Marzec 2007 Trochę więcej: narazie nie kombinowałem zbytnio z materiałami, a będzie trzeba, bo będą mialy kluczwe znaczenie.
Destroyer Napisano 11 Marzec 2007 Napisano 11 Marzec 2007 ładna różyczka tylko płatki są trochę kwadratowe i zbyt płaskie, dadaj im grubości, chyba w środku przydałoby sie jeszcze kilka płatków
Kedzior Napisano 11 Marzec 2007 Napisano 11 Marzec 2007 Zanim odwiedziłem ten wątek, zastanawiałem się co takiego możesz zrobić z tą różą, a tu popatrz, konkretna scena się szykuje. Powodzenia!
mMm_projekt Napisano 11 Marzec 2007 Napisano 11 Marzec 2007 A spróbujesz tylko coś zawalić to wiedz, że znajdę cię wszędzie ;) [nie ma jak być maniakiem Stephena Kinga] PS nie ma jak mocne wejście na forum :)
GNIEW Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 No życze powodzenia lucas...a pracy masz sporo(nie tylko z ta scenka:) ) ps.trzymam kciuki :)
Lucas Napisano 17 Marzec 2007 Autor Napisano 17 Marzec 2007 Dzięki Gniew:). Mały update - niestety powoli idzie, starsznie leniwy jestem ostatnio;]. Zaczynam już trochę ustawiać materiał, trzeba jescze zrobić więcej liści.
Intervain Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 ty jestes leniwy?! ehem... ja sie w ogole nie wypowiadam o sobie ;) wyglada coraz ladniej - fajnie by bylo gdybys nieco zroznicowal ta zielona czesc tuz pod kwiatem - w prawdziwych rozach to sie bardzo zweza ku koncowi znacznie wczesniej i nie rownomiernie i jest powyginane na wszelkie strony :D
Destroyer Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 to co mówi Intervain za proste są te szpikulce i listki mają ząbki a nie gładkie krawędzie idź do kwiaciarni i zdobądź referke :P
Gość bluefer Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 Świetny temat pamiętaj tylko o jednym: Płatków ma być 19. Powodzenia
Lucas Napisano 17 Marzec 2007 Autor Napisano 17 Marzec 2007 Fikołek, wiem o tym, tylko że mam zamiar zrobić to texturą, a tej jeszcze nie naryswoałem:) Bluefer, kurcze w sumie masz rację:D
Lucas Napisano 21 Marzec 2007 Autor Napisano 21 Marzec 2007 Nieduży update, idzie jak krew z nosa:) Właściwie tylko wstępnie otexturowałem listki i pokombinowalem z tymi rzeczami przy podstwaie kielicha.
Intervain Napisano 21 Marzec 2007 Napisano 21 Marzec 2007 no teraz to wyglada jak roza! tylko dalabym jeszcze przynajmniej jeden wiekszy listek - powieksz jeden z tych ktore sa bo one takie niemrawe ;)
GNIEW Napisano 21 Marzec 2007 Napisano 21 Marzec 2007 No lucas.....płatki wygladaja fajnie...dawaj dawaj reszte..:) pozdr.
GNIEW Napisano 21 Marzec 2007 Napisano 21 Marzec 2007 no lucas...platki zaczeły wygladac fajnie :)....dawaj dawaj reszte :)
Lucas Napisano 24 Marzec 2007 Autor Napisano 24 Marzec 2007 Co prawda textury jeszcze nie skończone, ale zacząłem już pracować nad kadrem, który byłby lepszy?
krzyhhh Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 :) widze ze modelowanie bloków też Ciebie czeka ;) imo pierwszy kadr lepszy bo widać bardziej o co chodzi... i nie ma tyle wolnej przestrzeni
GNIEW Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 yhm.popieram krzyhhh-a...pierwsze zdecydowanie lepsze....ale zastanawiam sie jeszcze nad umiejscowieniem rozy...moze troche wyzej ?? pozdrawiam... :)
Lucas Napisano 25 Marzec 2007 Autor Napisano 25 Marzec 2007 Pewnie możnaby wyżej, ale jak już mówiłem, chciałbym żeby róża wyszła taka przytłoczona przez resztę:) Skoro według Was pierwszy kadr lepszy, to myślę, żeby trochę pochylić różę, żeby ie pokazywać płatków tak zupełnie od dołu.
Rekomendowane odpowiedzi