pecet Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 Witam, ten model już dawno zaczołem...pewnie prędko go nie skończe..matura :|...ale chce go pokazać do oceny :D przesiadka na vraya...i oto pierwsze efekty: felgi tymczasowe (od astry ;)
javor Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 dlaczego wsadziłeś mu felgi od opla astry gtc ?? średnio do niego pasują :P z przodu na rogu pod światłami coś sięchyba krzywi
JohnZi Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 panie co pan takie mocne zarowki ma?:P hehe javor ma oko, tez tam cos widze, tak to ladnie;]
Yaro16 Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 ładnie,troche za duże ziarno i lakier mógłby być lepszy ale mi sie podoba..
Gość Raffaello Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 wiem że matura ważniejsza ale jak możesz to skończ tą furkę bo szkoda by było jej tak zostawić. jak na razie ładna ale jeszcze dużo pracy. pozdrowionka
Swinger76 Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 Gratulacje fajnego modeliku, bardzo mi sie podoba!Pozdrawiam
tymko Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 bardzo ładnie tylko coś to lusterko takie jakieś... chyba za małe.
Dawcio_m Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 modelik ładny lusterko rzeczywiście dziwne, no i lakier jeszcze mało realistyczny, ale jak sie przesiadasz z v raya to moze byc ciekawie:D
Lucas Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 O, Ferrari F355 to był pierwszy samochód jakis wymodelowałem:), tobie wychodzi dużo lepiej - i bardzo dobrze:). Narazie chyba nie ma się do czego przyczepić, tylko rendery bez lakieru dawaj nie takie prześwietlone, bo mało widać. Powodzenia.
pecet Napisano 17 Marzec 2007 Autor Napisano 17 Marzec 2007 dzieki wszystkim za komentarze :) - felgi jak już pisałem tymczasowe - to krzywe pod światłem poprawie - lusterka to tam jeszcze nie ma :) - rendery testowe, dlatego taka jakość, a chciałem osiągnąć efekt taki jak na tym zdjęciu: http://www.members.lycos.co.uk/marekrybacki/image/oktober3.jpg
pecet Napisano 26 Maj 2007 Autor Napisano 26 Maj 2007 nie śpimy! pracujemy!!! ;) odpoczynek od renderowania astry:
JohnZi Napisano 27 Maj 2007 Napisano 27 Maj 2007 ehh wy to tyle plodzicie tych aut ze szok:/ ladny modelil:) tylko mi jedno miejsce nie odpowiada-miejsce za tylnym oknem:) troche wklesle:)
pecet Napisano 29 Maj 2007 Autor Napisano 29 Maj 2007 JohnZi > już poprawiłem, thnx model już skończony, teraz pracuje nad scenką, dzisiaj modelowałem ten domek (przesówanie boxów i wycinanie boleanem :D) myślę nad takim ujęciem: a tu widać domki: ogólnie ma być klimat taki jak z vice city tzn. palmy, słoneczko, w oddali plaża, narazie biednie ale mam dużo czasu :)
Yaro16 Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 pomysł z vice city trafiony w 10:d na razie bardzo fajnie.
pecet Napisano 6 Lipiec 2007 Autor Napisano 6 Lipiec 2007 chciałem sobie zobaczyć jak to autko będzie wyglądało w studio, ale Finished to napewno będzie scenka ;)tylko teraz niema czasu
dariusz Napisano 6 Lipiec 2007 Napisano 6 Lipiec 2007 w studiu wygląda jak zabawka. materiał felg zdecydowanie za biały
Dawcio_m Napisano 6 Lipiec 2007 Napisano 6 Lipiec 2007 dariusz to samo chciałem napisać, troche zabawkowo ale zastanawiam sie czemu? może przez to ujęcie bo na pierwszym renderze najbardziej na drugim troche mniej, za to lakier bardzo ładny:)
blood_brother Napisano 6 Lipiec 2007 Napisano 6 Lipiec 2007 Gdyby nie materiał szyb i felg to prawie jak zdjęcie. A co zabawkowości w pierwszym renderku (imo drugi jest ok) to kwestia ujęcia. Perspektywa powinna być troszku ciaśniejsza. I jeszcze od technicznej strony to coś cienie przy styku kół z podłożem zaniknęły gdzieś, przez co wygląda to wszystko trochę lewitująco.
mrkrzysiek Napisano 7 Lipiec 2007 Napisano 7 Lipiec 2007 jedno z moich ulubionych aut ze stajni Ferrari, lakier trochę bym dopracował jeszcze, i koła bym wymienił całkowicie felgi nie pasują do tego auta no i materiał felg jak i opon nie ładnie wygląda
pecet Napisano 7 Lipiec 2007 Autor Napisano 7 Lipiec 2007 też mi się wydawało że tamto ujęcie takie zabawkowe, felgi są takie jak w oryginale, ale chyba zrobie zaraz nowe, shadery lamp jeszcze "beta"
Stachu Napisano 7 Lipiec 2007 Napisano 7 Lipiec 2007 na pierwszym renderze materiał lamp słaby/dziwny. Rezta super :) ej weź powiedz jak zrobileś takie białe rozblurowane odbicie na karoseri na boku. bo ja zielonego pojęcia ne mam jak takie coś zrobic a sie ciągle z tym meczę : pozdro.
pecet Napisano 8 Lipiec 2007 Autor Napisano 8 Lipiec 2007 nowe kółko, pewnie też nie pasuje ;) Stachu dajesz plane, na niego materiał VrayLightMtl i tam jakiś gradient
Stachu Napisano 8 Lipiec 2007 Napisano 8 Lipiec 2007 tylko? to ja tak robiłem :P a co z tym gdadientem? gdzie go dać i jak?
Ciechu Napisano 8 Lipiec 2007 Napisano 8 Lipiec 2007 No model bardzo pożądny. Heheh ale z tyłu jest pusty pod pokrywą, i widać podłoże :-).Oczywiście wiem że to WIP i to zniknie, bo teraz to najmniejszy podmuch wiatru mógłby go przewrócić :-) A i dobrze że powiedziałeś, że te felgi to tymczasowe, bo chyba nie mogą być felgi od astry w ferari.
mrkrzysiek Napisano 8 Lipiec 2007 Napisano 8 Lipiec 2007 zostaw felgi oryginalne tylko popraw je trochę powinny być bardziej ostrzejsze kanty i materiał nie taki świecący i jak dasz grubsza oponę to będzie dobrze. Fotka tak zrób
pecet Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Napisano 11 Lipiec 2007 oryginalne są brzydkie i do tego strasznie je skopałem te nowe bardziej mi się podobają, tylko jeszcze musze materiał poprawić albo studio bo przednia jak widać strasznie sie spaliła, sory za AA Stachu - gradienta dajesz do pierwszego slotu (obok koloru) białe - swieci czarne nie świeci :p (jak dasz gradient ramp, to masz większą kontrole)
ReflectVision Napisano 11 Lipiec 2007 Napisano 11 Lipiec 2007 coraz porządniej to wygląda, ciągnij dalej
blood_brother Napisano 11 Lipiec 2007 Napisano 11 Lipiec 2007 Światła już poprawione, czy jeszcze nie?
pecet Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Napisano 11 Lipiec 2007 jeszcze nie, musze bumpa zrobić ładnego ;)
kingwins Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 hello, zapowiada się fajna praca, model trochę by się dało poprawić ale wierzę że nadrobisz to materiałami (poprzednie Twoje prace wymiatają) no i scenka też bardzo pozytywnie wpłynie na całość.
Bubu Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Naprawde ladnie Ci to wychodzi :] Badzo podoba mi sie studio :)
kliment woroszyłow Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 mnie sie tez podoba....to jeszcze nie koniec?:)
pecet Napisano 14 Lipiec 2007 Autor Napisano 14 Lipiec 2007 o super że sie podoba :D praca będzie skończona jak zrobie scenkę, ale narazie nie mam natchnienia ;) kingwins - jak masz czas to zaznacz co do poprawy
kingwins Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 generalnie to chodzi o większość krawędzi, widać jakieś białe kropki, może AA pomoże, ale z takich bugów co się najbardziej rzuca w oczy to za bardzo wystająca uszczelka przedniej szyby i coś jest nie tak w miejscu gdzie słupek boczny łaczy się z dachem (ta mała czarna listewka) kąty są za mało ostre, dodaj tam trochę więcej poly żeby po wygładzeniu było bardziej ostre (chamfer)
pecet Napisano 15 Lipiec 2007 Autor Napisano 15 Lipiec 2007 eee to większości wina AA które na gołym renderze było słabe a po wyostrzeniu w PS jest jeszcze gorsze;)
pecet Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Napisano 16 Lipiec 2007 niewiem jaki masz sprzet, ale przy takim ustawieniu sceny i renderu to raczej sie przez 2min nie wyrenderuje
zgred Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 Bardzo ladnie ci to wychodzi, moze pochwalisz sie jak wyglada studio i ustawienia rendera?
Rekomendowane odpowiedzi