Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zwycięzcą animacyjnego speeda zostaje...? 32 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zwycięzcą animacyjnego speeda zostaje...?

• Aef
      0
    • asblaze
      11
    • belzebub
      8
    • Jim mee
      1
    • Kris_R
      6
    • Lumpy
      6
    • Waldx
      0
    • Zioło
      0

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

• Odpowiedzi 86
  • Wyświetleń 17,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

muhehehe :) , fajne . Ciekawe jest że takie małe ruchy postaci tworzą tak wiele "charakteru sytuacji".

Napisano
  • Autor

Nadszedł czas aby podsumować drugą sesję animacyjnego speeda.

Tematem był rzut granatem i po raz kolejny powstało kilka ciekawych prac.

Głosujcie na zwycięzcę!

Napisano

zdecydowanie asblaze wygrywa, pokazal to o co w tych speedach chodzi, animacja sama w sobie sie jest bardzo dobra, daje rade bez renderowania i to jest wlasnie to COS :) brawo

pozdrawiam

pionier.

Napisano

wywalcie Aef'a z tej ankiety, bo wstyd.

.

a tak serio - prosilem, zeby mnie nie umieszczac, bo to wip.

.

a glos poszedl na kojota. najbardziej cartoony wg mnie - a tak lubie najbardziej.

.

.

.

wybaczcie ten spozniony Post Scriptum, aczkolwiek uwazam, ze nie ma sensu pisac nowego posta, a mysl dokonczyc wypada, ba, wrecz autorom, uczestnikom speed'a nalezy sie conieco wiecej slowa od ogladajacych. bo do tych sie, niestety, zaliczam - mimo usilnych prob. nastepnym razem na pewno, oj, tak.

alfabetycznie wiec, Aef'a pomijam, bo 'ssie'. : )

asblaze, a jednak - przypatrzylem sie, i nonono. praktycznie tylko ten moment 'modlitwy' (tak?) mi nie pasuje - ale nie pod wzgledem wykonania, tylko raczej samego tam bycia. wydaje mi sie, ze gdyby go tam nie bylo - dzialalo by to raczej na plus, niz na minus dla caloksztaltu.

swietna sprawa ze splunieciem po rzucie, w ogole naprawde dobrze wyszedl podskok do tylu, noga w przod i caly timing rzutu, obrot klatki piersiowej itd. pozniej przysiadniecie, zaslanianie i odkrywanie uszu, tez zwisajace stopy, gdy on sie podciaga - jej, pelno dobrego. za duzo? raczej nie. na pewno nie. im wiecej ogladam, tym bardziej sie podoba, to chyba dobrze.

belzebub - z pomyslem, to dobrze. najbardziej podoba mi sie trzecie [ostatnie] ujecie, ta twarz zyje - w momencie gdy zakrywa dlonia usta - moglbys dopracowac dlon - go jest sztywna [gdy juz dotknie twarzy] - a tu palce moglyby ladnie sie zawinac w okolo policzka. wiesz o czym mowie, na pewno. takze jesli by Ci sie zechcialo - przy wyjmowaniu zawleczki, a zarazem szczeki - mozna by takie 'plusk' dodac, bardziej rozciagnac skore, policzku, do przodu, moze jakis opor dac tego, i spust - niby 'plusk' byl, ale krotki, i bardzo bardzo malo znaczacy. swoje znaczacy, ale nie tak... bardzo.

Jim mee - wedlug mnie - strasznie to sie dluzy, przerazliwa wrecz dluzyzna. krotsze, to nie znaczy gorsze, przeciez wiesz. troche to wyglada, jakbys animowal na zywiol, z zerem przemyslunku ile klatek na to, a ile na tamto. grymasy twarzy grymasami, ale nie o miny tu chodzilo, tylko o zgola inna bron przeciwpiechotna - granaty, a raczej rzut nimi. w zasadzie rzut. sam w sobie. a rzut czajniczkiem byl... nazwijmy to, niedopracowany.

Kris_r - och, caly filmik z tego wyszedl, nonono. pod wzgledem ruchu - podoba mi sie praca skrzydel u ptaszyska - zarowno przed wybiciem sie, jak i samo latanie, podobaja mi sie szybkie, 'ptasie' ruchy glowa, podoba mi sie waga przy rzucie na ziemie u postaci, i ruch dloni tuz po tym, gdy wypuszcza zawleczke - a na koniec - to co sie dzieje z twarza, gdy granat laduje obok niego. i sam granat, w momencie, gdy sie odbija od helmu. dobrze zrobione.

[reszta niebawem, uciekam na wyklad]

Napisano

fajne, niektóre nawet bardzo fajne :) asblaze i Kris_R zdecydowanie najlepsi.

u asblaze podoba mi sie ogólna animacja postaci. te toonkowe ruchy sa boskie :)

u Krisa podoba mi się całość animacji. nietypowa akcja i fajny envirnoment. jazda kamerą też bardzo pozytywna :)

Pozdrawiam

Napisano

3d sie widze znudzilo ;) lubie ciekawe podejscia do tematu, fajnie wyszlo, duzo dobre :)

pozdrowka

Napisano
  Aef napisał:

Jim mee - wedlug mnie - strasznie to sie dluzy, przerazliwa wrecz dluzyzna. krotsze, to nie znaczy gorsze, przeciez wiesz. troche to wyglada, jakbys animowal na zywiol, z zerem przemyslunku ile klatek na to, a ile na tamto. grymasy twarzy grymasami, ale nie o miny tu chodzilo, tylko o zgola inna bron przeciwpiechotna - granaty, a raczej rzut nimi. w zasadzie rzut. sam w sobie. a rzut czajniczkiem byl... nazwijmy to, niedopracowany.

Konstruktywny comment :) Dziękuję !

Napisano

nie no Jim me, jako ze studiujesz chyba mogłeś się bardziej postarac ja jestem rozczarowany troszkę;) ruchy bardzo sztuczne wręcz nieanatomiczne- nie wiem jak to inaczej jeszcze można określić hmmm. Kris R fajnie ale widziałem lepsze Twoje wykonania np. z tą katapultą genialne- ale plus za to, że szukasz pomysłów. asblaze- tu oddaje głos bo to perfekcyjnie i konsekwentnie przemyślany ruch.

Napisano
  • Autor

Gratulacje Asblaze!! Możesz już powoli kombinować nad tematem kolejnej sesji... myślę, że po długim weekendzie majowym można by powoli startować :) Wieczorkiem zrobię tu porządek... news na froncie na pewno będzie.. spoko spoko.

Napisano

Dziękuję wszystkim za miłe słowo :) no skoro to ma na fronta pójść to może zblastuję to w większej rozdzielczości ;) i wrzucę pod ten sam link :)

Do kolejnego speeda :)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.