Napisano 23 Październik 200519 l oo Mkaszpir ma racje i nie zapominji o tablecie(najlepiej wacom intuos 3 albo 2 podobno mała różnica jeśli chodzi o kulture pracy) trzeba ćwiczyć szkic też w digital koncepcji to ułatwia pooźniejszą prace ale(tu uwaga) uzależnia ... a Deus jak zwykle przesadza Painter 9 to prościzna klarowny (z paroma błedami )program ,szybszy od photoshopa przynajmniej ja to odczuwam i nie ładuje na dysk tyle śmiecia..podczas pracy(oczywiście wszystko mozna ustawić)po za tym jest tańszy i baaaaaaaardziej magiczny..ma pare błedoow za ktoore bym Corel pojechał ale jak nie bedziesz w nim zbytnio grzebał to nawet nie zauważysz.. a niżej to mooj kolej koncepcik ucze sie swiatła..szkic zrobiłem ołuwkiem dzień wcześniej 1h a kolorek 5h..troche spie*** ale następnym razem bedzie lepiej.. ps.dlaczego został usuniety mooj concepcik...???!!!!!(totalitaryzm,klatka na umysłach,czy po prostu polska nietolerancja innych wyznań?)
Napisano 23 Październik 200519 l czy isnieje cos takiego jak tutorial do malowania :D ..... bo kurde sobie tu maluje maluje i wychodzi cos do niczego podobne :DD
Napisano 23 Październik 200519 l jeszcze jedno szybkie pytanie ....Mkaszpir na jakim programie zmotałeś tą filiżankę ..acrylic...bo nie wygląda jak "klasyczny vector".. Drakon kiepsko szperasz po tym forum.. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=553&page=16
Napisano 23 Październik 200519 l w temacie "tutoriale 2d" jest link do IMO genialnych ksiazek o rysowaniu
Napisano 23 Październik 200519 l deus, ladniutkie, tylko ze powinienes go polozyc na tej wodzie, tzn zrobic zeby nie gora nie byla takiej samej wielkosci w odbiciu co w rzeczywistosci troche chyba :D nie wiem, moglbys sprobowac z perspektywa :-) i taki rysuneczek, zeby nie bylo ze 'suchy' post. a czym rysujemy? photoshop cs8 [ nie jestem niestety uczciwy ;( ] i tablet graficzny :D [ no,m tutaj ejstem - tzn nie ukradlem go ]
Napisano 24 Październik 200519 l Godzinka na tablecie - twarz na podstawie fotki - choc srednio podobne wyszlo :/
Napisano 24 Październik 200519 l chcialem uchwycic dynamike ale nie wyszlo zabardzo;( omen moze i srednio podobne ale i tak calkiem mile to to dla oka;)
Napisano 25 Październik 200519 l eh, cos sie u mnie zepsulo :( nie pojawia mi sie guzik "odpowiedz". mam tylko mozliwosc szybkiej odpowiedzi. wie ktos co sie moglo stac? ---- uh jest juz ok :] cos z ostatniej chwili:
Napisano 25 Październik 200519 l troche mnie nie bylo, ale widze ze sobie swietnie radzicie beze mnie :) wiec tak moze na marginesie cos wrzuce. pastel, olowek i photoshop jakos w tej kolejnosci wyglada odpowiedzialnosc za ponizszy obrazek: .
Napisano 25 Październik 200519 l arturros, moze rozmycie skrzydel i kadluba na koncach daloby mocniejszy efekt? omen: to bachleda curus? ;-)
Napisano 25 Październik 200519 l dzieki mant-raz za rade teraz lepiej juz chyba wyglada;) choc to jeszcze nie do konca to co nie?z tego juz wiecej nie wycisne a pozatym znudzil mi sie ten f16 nastepnym razem odrazu dostosuje sie do rad;) zrobie nowy samolot i mysle ze wyjdzie tak jak ma wyjsc:D ps. ten koles przypomina mi typa z gry redfaction czy jakos tak. tylko nie dostrzegam jego drugiej reki i troche to to za chaotyczne jak dla mnie;)
Napisano 25 Październik 200519 l moim zdaniem zmiana perspektwy, widok "z przodu" odchylony nieco na prawo do tego rozmycie tla, od goracego powietrza przy silnikach
Napisano 25 Październik 200519 l oka i ja skromny bo pierwszy moj rysunek w photoshopie przy uzyciu myszki (zepsutej) takie wedlog mnie to puste i wogole hmm ? moze kiedys jeszcze zasiade przed tym photoshopem :D
Napisano 25 Październik 200519 l łukasz fajny ten gornik czy kto to tam jest;) podoba mi sie ta głowa małpo-predatorowowa:D a szczegolnie wysokie czoło wygladajace jak z metalu czy innego tworzywa podobnego:) tak trzymaj:D
Napisano 25 Październik 200519 l lukasz -swietne...bardzo fajna postac arturros -to chyba nie gornik zabardzo uzbrojony...choc kto wie:D a moze to gornik przyszlosci?
Napisano 26 Październik 200519 l dojdzie do tego że jak będzie sie popisywał na forum to nikt nie będzie komentował...
Napisano 26 Październik 200519 l "szybki speed dark templara (sc), kolo pol godziny" wspolczucia jezeli na serio az tyle ci to zajelo! JokeR
Napisano 26 Październik 200519 l "szybki speed dark templara (sc), kolo pol godziny" wspolczucia jezeli na serio az tyle ci to zajelo! czyzbym cos przeoczyl?:) lelen ma racje 13 ma fajne pracki. jesli zostawicie go w spokoju to moze wytrzyma na tym forum na jednym koncie dluzej niz tydzien :) dajcie na luz;] a zreszta zobaczymy co sie bedzie dalej dziac :) trzynasty tak trzymaj (oczywiscie chodzi mi tylko i wylacznie o malowanie ;] )
Napisano 26 Październik 200519 l przeoczyłeś coś, co wywaliłem zanim ktokolwiek zdążył wysłać odpowiedź :P poczekam jednak z postowaniem, aż bede mial wiekszy speed, w razie czego mozna patrzec na podpis
Napisano 26 Październik 200519 l WOW !! Dla mnie rewelacja Kengi, rekomenda jak nic :) Tez jestem za tym by dac jeszcze szanse nastiemu. 15min, wiem ze dziadostwo, ale chce sie trzymac reguly 1post = 1pic.
Napisano 26 Październik 200519 l Tylko mnie nie wysmiejcie :D PRacka robiona [jak widac] w pospiechu:) Photoshopik+mysz:( Chodziło mi o WYRAZ TWARZY, reszta taka tand... co sie bede tak krytykowal !!! :) Jutro wrzoce prace odreczna:,
Napisano 26 Październik 200519 l mialem problem, dwoch kresek na krzyz nie szlo postawic :) ale poszedlem na piwo i juz lepiej - tak troszke w nawiazaniu do pracy lukasza
Napisano 27 Październik 200519 l clown "świetna praca" to bylo do mnie? ChybA jakIs "JoKE" Na wszelki wypadek dzieki :)
Napisano 27 Październik 200519 l Świetne prace tu wrzucacie, postanowiłem i ja troszkę wyjść z ukrycia :]
Napisano 27 Październik 200519 l no toś zrobił wejście z ukrycia :o witamy na forum edit -> juz sprawdziłem z sharpem i powiało Amrunem i Weedlogiem ;)
Napisano 27 Październik 200519 l kapciuch- bardzo profesjonalny speed:) (troche podbony do speedow amruna) jakzes sie chował w tym ukryciu:)
Napisano 27 Październik 200519 l Dzięks chłopaki, to w sumie mój najlepszy obrazek :) więc nie przyzwyczajajcie się :D Hindus, to raczej Sparth, ale tamci co piszesz też mają fajne :)
Napisano 27 Październik 200519 l No przecież wrzuciłem... Czy coś robię nie tak jak trzeba? Nie widać miniaturki pod moim postem?
Napisano 27 Październik 200519 l porzadki na dysku bo cos ciasnawo sie robi...to wygrzebalem cus... mialem to kiedys konczyc ale sobie daruje ... ladnie, ladnie ostanio watek przyrasta :] pzdr...
Napisano 27 Październik 200519 l amrun świetnie wszystkich speedowców zapraszam do zabawy w GFX copo - http://www.max3d.pl/indexkom.php?ID=1609
Napisano 27 Październik 200519 l żaba... jakieś 45 min, miał być speed, ale może jeszcze do tematu wrócę :)
Napisano 28 Październik 200519 l Amrun to teraz dales do pieca :) Miesiac przerwy mialem, ale teraz sprobuje co wieczor cos zmalowac.
Napisano 28 Październik 200519 l kapciuch - fajnei tylko mogłes jeszcze nad detalem posiedziec leander - bomba :o