Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 3,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nieładnie jest narzekać wiec powiem ze to prawdziwy rodzynek.

zresztą tyle nagród i pochwał,...jak komuś sie nie podoba to się nie zna na sztuce ;D

Napisano

balono-co? :)

właścicielka projektu ma tylko uprawnienia pilota balonu i może stawiać wielki hotelobalon, tzn. balonodrom? dobrze zrozumiałem? ja chciałem zrobić połączenie pola golfowego i łodzi podwodnej. wystarczy że zrobię uprawnienia marynarza? tzn. kierowcy łodzi podwodnej? :confused:

Napisano
Autorka stworzyła swój projekt z myślą o Wyspie Piasek we Wrocławiu, jednak w Polsce nie znalazła inwestora.

No proszę. cóż za zaskoczenie.

Bo my w polsce mamy bardziej swojszą architekturę niż ichszą:

Blok12.JPG

Napisano

...siwetny watek :D -gratuluje autorce :) -to potwierdza iz ksztalci sie u nas sporo ludzi z dobrymi pomyslami- a wydaje mi sie ze takiech realizacji byloby wiecej gdyby takie prace jak np dyplomy nie zalegaly po obronie w czelusciach "szafy" itp. -trzeba promowac swoje projekty nawet jezeli nie zyskaly uznania w naszym pieknym i ekonomicznym kraju-bo noz widelec komus z zew. sie takowy spodoba i beda szanse na realizacje :) -pamietajmy ze u nas wiele osob ma dosc skostniale podejscie i wrecz z premedytacja gniecie to co sie wybija ponad przecietnosc- zreszta na niezbyt wysokim poziomie :) - moze fotka Lis'a jest nazbyt przesadzona -bo teraz nieco inaczej sie buduje ale z rowne mizernym skutkiem :) -tani i szybki projekt, szczegolowo i pieczolowicie (choc nie zawsze) przygotowane wszelkie warunki by byla zgodnosc zalozeniami i nikt nie dyskutowal, odczekane w urzedach bo "pani Jadzia" dostala kawe nie taka jaka lubi, wybudowane przez ekipe, dka ktorej jedyna istotna informacja jest umiejsconienie kominow (bo reszte i tak zrobia po swojemu), a na koniec wszystko poprawione by to co na papierze zgadzalo sie ze stanem faktycznym :) - i gra muzyka a pajacyk fikolki fika - fawelas na kazdym osiedlu bez ladu, skladu, tresci i polotu - owacje na stojaco...a pozniej sie budze i uswiadamiam sobie ze snilem tylko jakis koszmar :D...

Napisano

Dubaj...no tak u arabów.

Teraz to tam będzie wszystko bo jest ropa.

Ropa się skończy to świat zapomni że tam kiedykolwiek żyli ludzie.

Napisano
Dubaj...no tak u arabów.

Teraz to tam będzie wszystko bo jest ropa.

Ropa się skończy to świat zapomni że tam kiedykolwiek żyli ludzie.

Z tego co czytałem to przychody z ropy stoją na poziomie maksymalnie kilkunastu % pkb, Dubai poszedł w biznes i turystykę ,

władze stworzyły najlepsze warunki dla inwestorów na świecie.

Napisano

Jak to się dzieje, że takie rzeczy mogą doczekać się realizacji?

kabaret :D

Napisano

moze jestem sam z takim zdaniem, ale strasznie tandetne to, taki budynek jakby u ruskich na targu kupiony, zreszta podobnie jak caly Dubai :]

Napisano

w Dubaju?? niech sobie stawiaja... a my ktytykujemy innych ze stawiaja to lub tamto a u siebie mamy bajzel ktorego nie potrafimy posprzatac... i gdzież sa ci wszyscy co maja taki wspaniały gust estetyczny??

ps. pozdrwawim zawsze niezadowolonych :)

Napisano
moze jestem sam z takim zdaniem, ale strasznie tandetne to, taki budynek jakby u ruskich na targu kupiony, zreszta podobnie jak caly Dubai :]

bo w dubaiu można budowąc co sie chce byle by się nie wywaliło na przechodniów :P Pamiętam że miał być budowany badziewny 300 metrowy biurowiec który był kopią bigbena, ok 10 piętra się opamientał inwestor i w biegu zmienił projekt :p

to było chyba to mob131_1163359425.jpg

Napisano

Niech se ten festyn w Dubaju budują.. na szczęście nie u nas....

Napisano

tak apropos... mialem okazje robic wiz jeden inwestycji w dubai, pomogl mi MaGuu - automatyczny parking podwodny, jedziesz furką, zostawiasz i sama się pakuje w odpowiednie miejsce. Taki hub komunikacyjny z tymi wyspami w ksztalcie mapy swiata.

dubai01jw3.jpg

dubai02ff5.jpg

dubai03lf7.jpg

Napisano

Recepta jest prosta :

wystarczy zaprojektowac kmiota, wyslac go do kilku inwestorow w dubaju a potem tylko czekac az na koncie pojawi sie okragla sumka oczywiscie w dolarach. Tam buduja doslownie wszystko.

Swoja droga projekt masakra.

Napisano

wszystko tam jest..samoloty helikoptery lodzie i furki:D...ciekawe jak te samochody sie same parkuja?!

Napisano
Recepta jest prosta :

wystarczy zaprojektowac kmiota, wyslac go do kilku inwestorow w dubaju a potem tylko czekac az na koncie pojawi sie okragla sumka oczywiscie w dolarach. Tam buduja doslownie wszystko.

Swoja droga projekt masakra.

Donantonio jezeli to taka latwa recepta to dlaczego siedzisz w polsce i nie masz okraglej sumy na swojim koncie ?

Widac ze jestes obeznany w tych sprawach jak sie w dubai robi interesy... :)

CU Roscos

Napisano

O MATKO, tylko tyle mogłem powiedzieć jak zobaczyłem wizkę z pierwszego postu. Co to ma być żart jakiś, czy coś. I jeszcze te nagrody. No może za pomysł bo na pewno nie za wykonanie, ale z takim wykonaniem ciężko jest coś sprzedać, o ile w ogóle można. Żenada i tyle. Na forum tylu dobrych vizoców siedzi, którzy mogli by to wycackać o oni taki gniot światu pokazują. WSTYD.

A może tak pokażmy im jak to się robi?? Mam taką propozycję do następnej mini bitwy. Wykonać wizkę w oparciu o to coś z pierwszego postu. Co wy na to??

Napisano

można krytykować, ale sukces jest jakby nie było, a co do wykonania to zwróćcie uwagę na rok obrony tego dyplomu, 2002. Wtedy poziom wizualizacji był sporo niższy.