Napisano 4 Czerwiec 200717 l to jeszcze 2 lata i zostaniesz jak to mawial prof. z ASP "głupim inzynierem"... :P (no chyba że tych lat jeszcze 4 zostały :P )
Napisano 4 Czerwiec 200717 l no właśnie propo krakowa to rzeczywiście ciężko znaleźć coś konkretnego w 3d, pójdziesz na studium to cię zaczną uczyć interfejsu pierwsze co, zanim dojdziesz do czegoś konkretnego to minie pewnie rok, jeżeli coś poza interfejsem i paroma banalnymi pracami typu tworzenie boxa zdołają pokazać :F ostatnio słyszałem że na asp w krakowie ma być właśnie kierunek oparty o grafikę 3d czy ktoś wie coś o tym? :P bo jest jeszcze na agh ale to dopiero po trzech latach informatyki, matko co za ludzie to wymyślili
Napisano 4 Czerwiec 200717 l czas na moje wynurzenie ehh Czak; ja jestm rok młodszy nie popełnie twoich błędów ;) Rodzina- starszy Lekarz; starsza magister czegośtam :D ... zawsze olewałem szkołe i było mi z tym dobrze; wkoncu jestem "muzykiem; artystą" nie pojde na jakies durone studia zeby miec chu*owy zawód 3ke dzieci i spaprane zycie ^^ Rodzice w kolko : UCZ SIĘ. ___ Ostatnio miałem wypadek [złamany kregosłup w jednym miejscu; ale wyjde z tego duuuuzooo szczescia miałem ;))] mam indywidualne nauczanie; oczywiscie nayczyciele stwiedzili ze jestem "cholernie zdolny" i mógłbym miec swiadectwo z paskiem z luzem... TEraz oczywiscie oczekiwania starszych sie podwoiły; i liczą ze sie zmienie i bede zakuwał po nocach od wrzesnia... :/ Myśle o Szkole Filmowej w Łodzi - na Fx albo Montarzyste. mam nawet plan : - kupuje kamerke cyfrową robie pare zwalających z nog 'klipów' - zaczne sie troszke 'starać' w szkole - nie spieprze matury - wezme lekcje rysunku u takiej fajnej kolezanki ;D ( tu tez sie zawiera punkt znajde sobie wreszcie dziewczyne ;P ) - mniej grac na gitarze; pić; wnerwiać starych... Jak nie dostane sie do Łodzi; to zaczne prawo albo psychologie; ale do tego bym musiał bardzo fajnie zdać mature. wniosek ; "Wszystko to chyba kwestia pryjorytetów; IMO wazne jest zeby COŚ robić, a nie tylko siedzieć bezczynnie i marnować się"
Napisano 4 Czerwiec 200717 l Tadziu > http://grafika.ia.agh.edu.pl/podyplomowe/Program1.htm - dla tych, którzy szukają grafiki w Krku (z tym, ze to podyplomowe i nie wiem czy warto). Generalnie mamy w planach dobrać się do tego laboratorium (wkrótce), więc jak obadam sprawę to i relacja będzie :) Btw. może w ogóle przeniesiesz się do nas?? :> Na wydziale też mamy AiR, a przydałby się jeszcze jeden grafik 3D w naszym małym kółku wzajemnej adoracji ;) CzAk1 > bardzo dojrzałe podejście do tematu. Nie ma sensu studiować czegoś, czego się nie chce. Ja tak miałem, ale na szczęście mój kierunek, o dziwo, mnie dość mocno zainteresował. Co nie zmienia faktu, że z wymarzonego kierunku nie zrezygnowałem i po roku się dostałem :)
Napisano 5 Czerwiec 200717 l wiesz jasne ze nie ma sensu uczyc sie tego czego sie nie lubi, co Cie nie interesuje, bo to tez jest tak ze po pewnym czasie to juz czlowiekowi sil/zapalu/samozaciecia brakuje jak wie ze robi to tylko po to zeby studiowac i z zadnego innego powodu.... ja tak mam- pedagogika....Jezusicku.....no comment:)...... jestem na dziekance od roku i kombinuje cos z grafika znalezc, bo nie dalbym rady sie dalej zmuszac.... pozdr
Napisano 5 Czerwiec 200717 l Joint- Masz rację, ucz sie od starszych, bardziej doświadczonych by nie popełniać ich błedów ;] A priorytet ważna rzecz...Bez jakiegoś konkretnego celu do którego się dąży jest kijowo...bo mozna się zagubić w gąszczu innych pomysłów...lub jeszcze gorzej jak wogóle nie wiesz co robic. Ja miałem tez priorytet...tylko chyba nie przewidziałem, że będe tyle się uczył do matury o_O Wiadomo: najpierw pomyślałem, że to nic takiego i nie warto się stresować...zdać zdam...ale potem doszła kwestia z jakim wynikiem to zdam no i strach...że nic nie umiem. M@Ti dzięki. Mnie próbowano przekonać do politechnik i innych...ale nie dał bym rady. Nie mam serca do Matematyki. Już w Liceum nie wytrzymywałem na lekcjach...studia były by dla mnie koszmarem. Skończyło by sie tym, że by mnie wywalili bo bym notorycznie unikał zajęć :P
Napisano 5 Czerwiec 200717 l M@Ti-na AGH raczej nie, szukam czegos maxymalnie lajtowego, bo i ak grafy trzeba sie uczyc in da hause tadzio-to widze ze nie tylko imie mamy takie samo :D
Napisano 5 Czerwiec 200717 l jizaz pójde na ekonomiczną:P może mnie nie zamęczą [?] i jak tam na AGH ;> chyba wycisk z majcy ,fizy ?:D
Napisano 5 Czerwiec 200717 l CzAk1 a co z wojem?:P Do 15 Października musze przynieść zaświadczenie do WKU, że sie ucze...;] Bo w koszarach to raczej nic nie namaluje :P
Napisano 5 Czerwiec 200717 l Na AGHu mamy takie powiedzenie: "łatwiej wylecieć w kosmos niż z AGHu". Studia nie są łatwe, ale uczelnia jest maksymalnie luzacka - jeśli ktoś nie wyleci przez pierwszy rok to na pewno skończy te studia (wcześniej, czy później, ale skończy). Co nie znaczy, że niczego nas tutaj nie uczą - wręcz przeciwnie. Po prostu prowadzący są dość ludzcy, jak na krakowskie uczelnie. ttaaddeekk > grafika użytkowa na AP jest świetnym kierunkiem. Mam tam znajomą (chyba nawet jest zarejestrowana na tym forum) i bardzo chali sobie te studia - zero rycia na pamięć, same warsztaty i wykłady. http://www.ap.krakow.pl/insztuki/
Napisano 6 Czerwiec 200717 l http://www.wsp.krakow.pl/rekrut/rekier/spec3400.htm termin skladania dokumentow do dzisiaj http://www.wsp.krakow.pl/rekrut/ranking2006.pdf i 4 osoby na miejsce +nie umiem malowac :) wiec raczej posprzatene, chyba ze zaoczne :)?
Napisano 6 Czerwiec 200717 l wynik egzaminu maturalnego z historii sztuki kkthxbai... zawsze możesz za rok :P
Napisano 6 Czerwiec 200717 l Na AGHu mamy takie powiedzenie: "łatwiej wylecieć w kosmos niż z AGHu"... tez tak myslalem no i sie obudzilem z reka w nocniku. dawne dzieje... z takim podejsciem daleko nie zajedziesz
Napisano 7 Czerwiec 200717 l Ja tam nie narzekam :) Zobaczymy jak ta sesja minie. To zależy w sumie od tego na jakim wydziale jesteś/byłeś, ale u nas generalnie szanuje się studentów, a panie w dziekanacie są naprawdę zajefajne :)
Napisano 7 Czerwiec 200717 l bylem na GGiIS 10 lat temu. ale szkola generalnie fajna:), szczegolnie miasteczko:)
Napisano 7 Czerwiec 200717 l No ba :) Miasteczko jest niesamowite.. ale jednak wolę tam przebywać jako gość niż jako mieszkaniec :P
Napisano 7 Czerwiec 200717 l cholera ;( szkoda że te AGH to tylko podyplomowe ;( ale swoją drogą idiotyzm straszny, chcesz mieć papier, musisz uczyć się czegoś przez 3 lata co nie ma pewnie najmniejszego związku z grafiką 3d, AGH do piachu ;P :D
Napisano 7 Czerwiec 200717 l Nieprawda. Idziesz na 3 lata na grafikę użytkową np. na AP, a później podyplomowe na AGHu.
Napisano 7 Czerwiec 200717 l No ba :) Miasteczko jest niesamowite.. ale jednak wolę tam przebywać jako gość niż jako mieszkaniec :P jako gosc to tak jakby lizaka przez papier lizac. agh=c2h5oh end ot
Napisano 7 Czerwiec 200717 l Hehe.. ja bym to inaczej określił - być częstym gościem na miasteczku to jak kontrolować to ile lizaków chcesz polizać w ciągu tygodnia - jeśli tam mieszkasz to musisz przyzwyczaić się do tego, że lizaki są zawsze, wszędzie i nie wypada odmówić lizać czyjegoś lizaka :)
Napisano 24 Czerwiec 200717 l Mam prawie 17 lat, jestem na wuzku i mam nauczanie indywidualne. Od wrzesnia bede uczeszczal do 2 klasy LO matematyczno-fizyczno-informatycznego. Chce byc PRAWDZIWYM (!!) grafikiem, interesuje mnie przedwszystkim 2D. Od 5 lat ucze sie/bawie sie Photoshop'em i kiedys PSP 9. Teraz, przez wakacje postanowilem nauczyc sie rysowac (moze komus sie przyda http://inventiontocompletehumanbeing.blogspot.com/ puzniej edytuje i dozuce .pdf "5 technik rysunku kobiety stylem manga" http://www.forum.w-a.pl/viewtopic.php?t=1246&sid=2ffbcae9b316d8acefa1639a0ea9caed) W z wiazku z powyzszym mam pare pytan: Na jaka uczelnie isc? WSP, ASP, PJWSTK, BWSBiI, AGH, WSHE, WSK, WSI...? Czy moze lepiej uczyc sie samemu? bo zadna szkolo podobno nienauczy mnie "wyczucia estetyki, proporcji, kolorow i innych dupereli" Czy isc na jakies szybkie 1-2 roczne studia a dalej samemu sie uczyc? Czy isc na normalne 3-4 letnie studia, a potem jeszcze jakis doktorat czy costam? Czy znacie jakies studia graf. przez internet (przypominam wuzek)? Czy gdybym dostal sie np. na ASP w Poznaniu moglbym uczyc sie przez neta lub miec nauczanie indywidualne w domu? Czy na ASP, WSHE... z powodu wuznka mogłbym uczyc sie przez neta albo miec indywidualne nauczanie? Wazne pytanie! Co trzeba zdawac na maturze aby dostac sie na ASP, WSHE...? Na wiekszosci stron pisze "Kryteria przyjęć: ocena własnych prac plastycznych, egzamin praktyczny - sprawdzian uzdolnień plastycznych i egzamin teoretyczny: ustny..." Czyli swiadecto jest niewazne?? Przez ten rok przygotowywalem sie do zdawania matury z biologi bo w tym najpewniej sie czuje, ale czy jesli wybiore ten przedmiot dostane sie na jaka kolwiek uczelnie z kierunkiem graf. :( ?? Czy lepiej pisac z fizyki lub histori z ktorej nic nieumiem :( . Na paru uczelniach wymagana jest historia sztuki ale ja mam tylko histowie (Krolowie, wojny i nic co zwiazane ze sztuka ;/ ) Wiec ma pisac z histori z ktorej nic nieumiem ;/ ?? Sory za tak dlugi post, ale mam metlik w glowie i jako kaleka mam jeszcze gorzej, trudniej i wiecej pytan :( . Z gory WIELKIE dzieki za odp.
Napisano 24 Czerwiec 200717 l szukam jakiejs dobrej przechowalni w warszawie znacie jakas ? gdzie latwo sie dostac i utrzymac sie nic nie robiac ?
Napisano 24 Czerwiec 200717 l PSV na wiekszosci uczelni wymagaja zdanej matematyki badz fizyki. Dobrym rozwiazaniem bylo by ASP badz PJWSTK {chociaz w cholere drogo}. Ale jak sam napisales - trzeba uczyc sie samemu, bo nikt Ci nie na wklada do glowy rzeczy, ktore sam doswiadczysz i odkryjesz w procesie kreacji. Pozdrawiam
Napisano 24 Czerwiec 200717 l szukam jakiejs dobrej przechowalni w warszawie znacie jakas ? gdzie latwo sie dostac i utrzymac sie nic nie robiac ? Hmm... najsłynniejsza to Kawęczyńska, nawet masz tam coś takiego jak wydział informatyki i specjalność Przetwarzanie obrazów i grafika komputerowa. Ale nie nastawiałbym się tam na jakiś poziom ;) Wpiszesz w google: Kawęczyńska i wszystkiego się dowiesz. O żadnej sławniejszej przechowalni nie słyszałem :) Pozdrawiam.
Napisano 24 Czerwiec 200717 l ...a nie lepiej skolowac zółte papiery :D Ponoć szaleństwo w twórczości pomaga panowie :D
Napisano 24 Czerwiec 200717 l idźcie do woja i po problemie :P Z wuzkiem ********* :mad: ??!!??!! Dowiedzialem sie zeby byc PRAWDZIWYM, DOBRYM grafikiem trzeba w **** cwiczyc, cwiczyc, uczyc sie samemu, uczyc sie, gryzdolic i gryzdolic przez 23h i 59min, no i isc na jakies studia nie koniecznie takie dobre jak ASP (5-20 miejsc :eek: ) gdzie naucza mnie na co zwracac uwage itp. Co zdawac z matury zeby sie dostac na te niekoniecznie dobre studia nadal niezbyt wiem ;/ (chyba pozostane przy biologi) Ale odpowiedzcie mi na jeszcze jedno pytanie. Znacie jakies studia przez neta oprocz PJWSTK?? Bo na ASP ani WSHE... itp... nie ucza przez neta ;/ idywidalnie tez na bank nie ;/ .pdf ktory mial byc w poprzednim poscie http://rapidshare.com/files/39047744/5_Techniques_for_Drawing_Female_Manga_Characters.rar
Napisano 24 Czerwiec 200717 l hmm Makak mi nie zalezy na poziomie ;d aby nic nie robic i miec spokoj na 5 lat od wojska ;d moge isc nawet na te PJKDSADA byle by dali papier ;) aaaaa no i chodzi mi o zaoczne oczywiscie platne ;]
Napisano 24 Czerwiec 200717 l Z wuzkiem ******* :mad: ??!!??!! spokoloko to była propozycja dla klicka & tadka :* A na ASP to się musisz na jakiś kurs przygotowawczy zapisać. a studia graficzne przez net to tylko po angielsku :/ http://www.animationmentor.com/ itd.
Napisano 24 Czerwiec 200717 l To Kawęczyńska powinna być git, tym bardziej, że to chyba najtańsza uczelnia w Wawie. Przyznam, że sam ją robiłem z podobnych pobudek co ty. Więc jeśli chodzi o informacje z pierwszej ręki to służę [tyle, że ja robiłem administrację - nuuuda - ale 1200 za semestr, a inf było chyba za 1800-2000]. Pozdrawiam.
Napisano 24 Czerwiec 200717 l master byłes w wojsku ? :D póki co próbuję uniknąć na gratisowych studiach :P
Napisano 24 Czerwiec 200717 l póki co próbuję uniknąć na gratisowych studiach :P co do gratisowosci to nie bylbym taki pewien, ja juz na swoje dalem z 1,5k i po wakacjach musze zaplacic 2 tyle :|
Napisano 26 Czerwiec 200717 l Mam bardzo ważne pytanie. Jaka jest tolerancja na spóźnialstwo na egzaminy w Krakowie? Będę na dworcu głównym wg. planu o 7.25 (nie było wcześniejszego sypialnego ze Szczecina, a dziś zdawałem jeszcze egzaminy tutaj, więc o przyjeździe dzień wcześniej nie było mowy), egzaminy mam na 8.00. Zakładam pesymistycznie, że mogę się spóźnić nawet pół godziny (oby nie więcej!). Czy w takim wypadku nie mam szans na to by wpuszczono mnie na salę, czy jednak mi odpuszczą?
Napisano 26 Czerwiec 200717 l nie odpuszcza Ci, przynajmniej na pk, po rozdaniu zadan juz nie wpusczali jak ja zdawalem, kiedy masz ten egzamin? , jakby co to sie mozesz u mnie przkimac
Napisano 26 Czerwiec 200717 l pewnie wszystko zależy od univerku/wydziału. Ja pamiętam że u mnie na UJ wpuszali spoznionych jakies 2-3 minuty po rozdaniu pytań, ale jeśli zależy ci na tych studiach to bym raczej nie polegał na PKP, bo a-nóż-widelec oblejesz egzamin przez spóźniony pociąg.
Napisano 26 Czerwiec 200717 l nie polegaj na PKP, często korzystam z PKP a nigdy nie dojechałem na czas. na dłuższych trasach często zdarzają się spóźnienia nawet po 1,5h swoja drogą, w piatek mam wyniku matur. jakie studia( nie tylko z grafiką związane) polecacie komuś kto ledwo zdał mature, zawsze miał słabe oceny itd. potrzebuje jakis studiów ot tylko po to żeby pujsc
Napisano 27 Czerwiec 200717 l "Poległem" ;) na PKP i na szczęście zdążyłem :). Z tego wszystkiego nawet nie napisałem na co zdaję. Architektura i Urbanistyka na PK. W ogóle to dziwnie tu :P, ludzie rysuję zupełnie inaczej niż w Szczecinie. Ale to na pewno kwestia podejścia do egzaminów. Rysowanie surowych brył wcale nie jest takie proste. Nie wiem też jak to jest tu oceniane, bo mam bardzo "rozmachaną" kreskę, a z tego co widziałem to 70% ludzi strasznie "picuje" rysunki. Zobaczymy... Najgorsze, że zamknęli dziekanat i nie mam jak dowiedzieć się czy przydzielono mi miejsce w akademiku o które wnioskowałem, ale teraz to już nie ma znaczenia bo załatwię to we własnym zakresie, trudno. Zdawał tutaj jeszcze ktoś z Max3d dzisiaj? Pozdrowienia z Krakowa :)
Napisano 29 Czerwiec 200717 l Miał ktoś kontakt/studiuje w tych uczelniach? Bielska Wyższa Szkoła Biznesu i Informatyki im. J. Tyszkiewicza: http://www.tyszkiewicz.edu.pl Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej: http://www.wwsis.pl/ Pytam sie, bo właśnie dostałem wyniki matur i czas na poszukiwania czegoś dalej...
Napisano 29 Czerwiec 200717 l Miał ktoś kontakt/studiuje w tych uczelniach? Bielska Wyższa Szkoła Biznesu i Informatyki im. J. Tyszkiewicza: http://www.tyszkiewicz.edu.pl Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej: http://www.wwsis.pl/ Pytam sie, bo właśnie dostałem wyniki matur i czas na poszukiwania czegoś dalej... Mialem isc na WWSIS, ale jednak poszedlem na DSWE - media cyfrowe i komunikacja elektroniczna. NA WWSIS jest kierunek zwiazany z grafika, ale gonia tam z matematyki ;]
Napisano 29 Czerwiec 200717 l Witam. Czy ktos zna jakies szkoly policealne ksztalcace w zakresie grafiki/animacji komputerowej w Warszawie. Dobrze byłoby znac programy ktorych ucza. Pozdr.
Napisano 29 Czerwiec 200717 l a se poszukaj na forum...chyba z 20 stron m,a taki watek!!! pozatym google!!
Napisano 29 Czerwiec 200717 l Ja narazie wylądowałem na APEdukacja...i za rok start na ASP (bo w tym roku nie wuszło) Jakieś Sugestie albo info?
Napisano 29 Czerwiec 200717 l http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=38564 czasem naprawdę wypada użyć searcha. żeby to było ostatni raz.