Gość kriskris84 Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 mam pytanie, szukam miejsca gdzie moglbym nauzcyc sie podstaw i twozenia projektow oraz animacji w 3dmaxie oraz uzyskac certyfikat uznawany rowniez za granica?? dziekuje za ewentualna odpowiedz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batonx Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 jak zwykle polska jest zacofana i nic tu nie zrobisz, a jak juz zrobisz to za kupe kasy i banalne rzeczy... po co ci certyfikat? pokazesz portfolio i masz robote:) a maxa nauczysz sie sam jak wiekszosc - z netu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 jeśli chcesz pracować za granicą to rób certyfikat za granicą. jeśli w polsce to lepiej szkól się na spawacza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makler Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 batonx --> ma racje tylko znając życie pewnie chodzi o to, że nie chce Ci sie samemu siedzieć przed tutakami i viewportami, tylko najlepiej jak ktoś by Ci pokazał i napisał, że "zdane" ... niestety nie wszystko jest takie łatwe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 kiedyś firma PCC dawała certyfikat spytaj jeszcze w http://www.css.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dna_84 Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 U mnie na Politechnice Śląskiej w Gliwicach jakieś kursy 3ds maxa są, ale nie wiem jak one wyglądają w praktyce tu masz linka: http://studenci.polsl.pl/kursy/3dsm.htm Jak sam się przekonasz to są tam same podstawy 3ds maxa. A też niedawno widziałem plakat link: http://www.procad.pl/pf/page/szkolenia/termin/szukaj/-1 To chyba bardziej cię zaciekawi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lotos7 Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Na UMK w Toruniu są zajęcia z maxa. Problem w tym, że aby się dostać musisz zdać na Wydział Sztuk Pięknych, czyli nie jest łatwo. Z tego co wiem to koledzy chwalą sobie te zajęcia. Pozdr. http://www.art.umk.pl/autocad2.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 po tych pracach nie wiem kto chwali sobie tą uczelnię... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 po 4 latach malowania 3ds może wydać się ciekawy nawet jak modelujesz szafy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lotos7 Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 po tych pracach nie wiem kto chwali sobie tą uczelnię... :/ a co jest nie tak z tymi modelami? Z tego co wiem to koledzy modelują nie tylko szafy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 a co jest nie tak z tymi modelami? Z tego co wiem to koledzy modelują nie tylko szafy ;) Są oldschoolowe - dobre 12 lat temu i tyle - modele jezcze oblecą ale render zabija. Strona wymaga aktualizacji jesli są lepsze prace aby zachęcić oglądających Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 yyyyyy ja nie wiem czy zauważyłeś pikSar, ale tam pisze, że to zajęcia z 3d studio 9 więc to chyba jest aktualne ;| hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 najszybciej i najlepiej nauczysz się sam... podstaw. czegoś więcej nauczysz się tylko sam. certyfikat do pracy kreatywnej nie jest potrzebny ale bardzo się przydaje podczas załatwiania wizy i pozwolenia o pracę w krajach zamorskich. lista jest na stronie producenta :P http://www.autodesk.pl/adsk/servlet/partner/search/results?siteID=553660&catID=6552486&id=6852477&product=10299&country=10235 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a12 Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Jeśli chodzi o łódź to mam zajęcia z maxa na PŁ, nie wiem jak wyglądają te specjalne szkolenia ale to co jest na zajęciach to jest porażka :/ Ja bym raczej zapytał czy ktoś wie gdzie można się nauczyć w sensie na prawdę nauczyć maxa za granicą np. jakiś wakacyjny kurs ? Wiem że we francji są takie rzeczy organizowane i portfolia zabijają! Chętnie bym wyjechał ale francuskiego nie znam ni w ząb;) Obiło się coś komuś o uszy gdzie po angielsku uczą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kriskris84 Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 dzieki za info. pracuje na cinema 4d, ale jak widze wizualki z 3dmaxa to mysle ze chyba sie przerzuce. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 a jaki render jest w cinema 4d? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chais Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Pod Cineme z dodatkowych pluginów renderujacych jest FinalRender, mieli całkiem fajnie...ale do Vray jeszcze daleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chais Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 ...a jesli chodzi o kurs Maxa, to uważam , ze jeśli ktoś nie ma na tyle samozaparcia i suiły woli, zeby sie do tego samemu zabrać...to najlepiej Sobie odpuścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lotos7 Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Są oldschoolowe - dobre 12 lat temu i tyle - modele jezcze oblecą ale render zabija. Strona wymaga aktualizacji jesli są lepsze prace aby zachęcić oglądających Nie chcę tu szczególnie bronić kolegów ale przy takich komentarzach chyba muszę. Człowieku, nie wiem jak u Ciebie ze wzrokiem ale prezentowane prace na stronie są modelami (pewnie gdyby były na szaro to każdy by się zorientował) nie mają tekstur a rendering jest scanline. Chodziło o pokazanie co potrafią studenci wykonać w maxie po ok. 15 godzinach nauki. Widzialem prace studentów warszawskich uczelnii (troche się interesuje tematem) WIT i polsko-japońskiej i te toruńskie śmiało mogą z nimi konkurować (moim zdaniem). Na tym forum jest wielu świetnych artystów ale czy potrafiliby nauczyć innych (początkujących)? Jest to pytanie o umiejętności dydaktyczne. Widziałem video-tutki gdzie gosciu modeluję głowę w 3 minuty! Super, ale co z tego jak początkujący nic z tego nie zrozumiał. Albo tutki z Zbrusha, początkujący może się jedynie pośmiać ze słownictwa autora. A wydaje mi się, że autor wątku pyta o (dobrego) nauczyciela (certyfikat)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 W Poznaniu są organizowane takie kursy za grubą kasę, a nauczą cię tego co znjdziesz po nciśnięciu klawisza F1. Ogólnie Polska pod tym względem to kompletne dno. Ja w swoim życiu zrobiłem może dwa tutki i to dotyczące ZBrusha. Maxa uczyłem się sam z helpa i jestem bogu wdzięczny za to, że zostało mi w kieszeni sporo kasy, którą mogłem wydać na jakiś bezużyteczny kurs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Człowieku, nie wiem jak u Ciebie ze wzrokiem ale prezentowane prace na stronie są modelami ... co do wzroku nie narzekam, jest na tyle dobry aby przeczytac kilka książek o 3dmaxie, obejrzeć i posłuchać wymiatające tutki z 3D Palace o APU itd. Certyfikat w Polsce na 3dmaxa czy PS-a czy AutoCad nic nie znaczy - idzesz za robotą - sadzają przy kompie i masz godzinkę na wykonanie bojowego zadania i już - bardziej potrzebny pampers niż certyfikat. I czytaj dobrze co pisze, napisałem że modele oblecą a render do bani Mniej emocji więcej luzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Witam A co sądzicie o Discreet Training Center? Ktoś coś wie na temat poziomu ich zajęć. Z założenia powinni być najlepsi. http://www.imsi.p.lodz.pl/dtc.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 No i czegóż się można nauczyć w 30 godzin? Podstaw interface'u? Mam spore wątpliwości :). Żaden certyfikat nie zastąpi samodzielnej nauki i talentu. Zresztą nie widziałem jeszcze żeby ktoś wymagał papiera - liczy się skill, który zostanie sprawdzony. Co do wizy i wyjazdu, też bym nie przesadzał - jak masz podpisaną umowe z firmą z branży IT to dostajesz papiery od ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eustach Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 W Pałacu Kultury w Warszawie są zajęcia z 3ds maxa ale nie wiem na jakim poziomie. A cena o ile pamiętam to ok. 200 zł (ale moge sie mylic) za semestr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 Prowadziłem zajęcia na kursach dla bezrobotnych z podstaw obsłygi komputera i mogę zagwarantować, że w 30 godzin zajęć nie nauczysz się więcej niż przez 5-10 spędzonych przy Max'ie samemu z książką lub tutorialami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 W Pałacu Kultury w Warszawie są zajęcia z 3ds maxa ale nie wiem na jakim poziomie. na piętnastym, o szczegóły pytaj na trzecim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 Olej certyfikat a na to konto zapisz się na kółko rysunkowe, rzeźbiarskie lub malarskie. Lepiej na tym wyjdziesz i jeszcze zostanie Ci na kawę do nauki softu w domu. Sam papierek nic Ci nie da, pracodawca będzie wolał zatrudnić oczywiście kogoś z lepszym folio niż z papierkiem. Uważam, że szkoda czasu i pieniędzy na takie kursy w Polsce, nic nie nauczą a zapłacisz jak za zboże. Eustach, 200zł ludzie biorą za dniówkę korepetycji z co ciekawszych przedmiotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 Certyfikatem ze szkółek jakie tu są prezentowane nie pochwalisz się nawet w portfolio ;) Musiałbyś podać linka a to już obciach ;) zarzucaj sobie od razu tutki dołączone do maxa (są tak zrobione że zapoznają cię ze wszystkimi podstawami) a potem jazda w net szukać więcej. Nikt normalny certyfikatów nie wymaga, sam widzisz jaki jest poziom tych kursów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idrilelril Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 W Pałacu Kultury w Warszawie odbywają się zajęcia z 3ds maxa. Na początku podstawy modelowania i animacji. Potem jest jeszcze kurs dla zaawansowanych. Chodzę na takie zajęcia i mi to pasuje. Podstawy już znam, a teraz szkole się za pomocą tutoriali. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 W Poznaniu jest Akademia Technik Komputerowych(szukaj ATK) i mają tam kierunek Grafika 3d: 3ds max. Jest to roczny kurs maxa, zajęcia odbywają się w weekendy co tydzień cena 300 zł za miesiąc ale czasami dają 2 miechy gratis. Tematy zajęć to oczywiście modelowanie, animacja i inne jest też trochę grafiki 2d (photoshop). Ogólnie atmosferka miła i wykładowcy wporzo. Na koniec dostajesz świadectwo ukończenia szkoły i certyfikat (specjalista ds grafiki 3d) który jest ponoć uznawany za granicą. Wiem bo sam ukończyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi