..:: WIKTOR ::.. Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 Witam Wszystkich!! :) Dawno nie pokazywalem sie z moimi wypocinami w WIPie... Postanowilem wiec zrobic cos z innej beczki (jak juz mamy mode na LEGO...) - juz daaawno mialem rozpoczety ten projekcik. Klocuszki sa mozna to ujac jako medium-poly... Nie chce szalec co by sie komp nie obrazil pozniej (na etapie renderingu). Co do probnych renderingow to: - musze popracowac nad kolorkami - klocki sa w trybie oszczednym = tam gdzie nie widac "cypkow" itp sa one usuniete (czyli na calosc nie ide) - musze zrobic lekki chamfer krawedzi klockow zeby sie miedzy soba odznaczaly - napisy "LEGO" na cypkach moze beda... nie wiem jeszcze Jedno jest pewne... klocki sie modeluje "srednio na jeza"...
Kr3tz Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 ladnie, tylko nie widac szczerb miedzy klockami, przydaly by sie...
mrkrzysiek Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 no fajnie się zapowiada, no napis lego musi być bo inaczej to jakieś tanie podróbki są, aż się ma ochotę klocki wyciągnąć i poskładać :)
pecet Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 taki duży, a klockami sie bedzie bawił! :p ja bym wolał zobaczyć zapowiedziane kiedyś rendery meganki :D ale wracając do tematu, to wiadomo profeska, tylko tak jak napisałeś chamfery by się przydały
Dawcio_m Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 jee klocki lego mi się na razie podobą:)
Topek Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 yyy... ladne. robione w maxie? czy moze jakims LeoCAD or sth i render jest maxowy?
RA Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 Mam go, mam go! :D Fajnie, ale chamfer tu i tam niewątpliwie by się przydał.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 chveti: reszta byc powinna choc nie wiem jak szybko bo klocki trzeba dorabiac... Kr3tz: bedzie widac - sie boj nic ;P chudy: cypki to sa te wypustki hehe mrkrzysiek: to wyciagaj klocki i rob - ja mam wyciagniete zeby klocki odmierzac :) pecet: no to mnie odmladza ;P Dawcio_m: w Rhino bys zrobil lego :D Topek: modelowane sa, nie korzystam z tych programow. W necie jest pelno stron z rozmiarami i w skali 1:1 mozna je dokladnie wymodelowac. U mnie sa same booleany jakby sie dobrze zastanowic. Autko juz jakis czas temu robilem dlatego troche tego juz mam zbudowane :) RA: no ja sobie nie wyobrazam zebys nie mial tego zestawu ;)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 Dobra robie dalej... Mam juz dosc BOXow, TUBEk i booleana ;P Wymyslilem (sprawa rozwojowa) ze nie bede szedl super na calosc i robil krawedzi chamferem zeby te klocki odznaczyc, dlatego walnalem dirt mapke na krawedzich delikatna i chyba zadzialalo - choc nie ukrywan ze w niektorych miejscach sa bledy ale poprawie to jakos. Teraz sie zaczna schody przy tym modelu dlatego bedzie sie trudniej tworzyc... Oto efekty z tym dirtem:
patry Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Noo... Wiktor, narazie super :) Pokaż siatkę jak możesz :) O, i mi się przypomniało - jak coś, to w mentalu 3.5 jest taka funkcja jak round corners z poziomu materiału i to może zastąpić chamfera :) Ale ten dirt też fajny :)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 16 Czerwiec 2007 Autor Napisano 16 Czerwiec 2007 LEGOlandu cd. Sciagnalem takie cos jak MLCad... Moze mi ktos powiedziec czy da sie jakos importowac klocki z tego do Maxia...?? Bo widze tam fajne zebatki itp. Teraz sie wezme za poprawki haka (boolean robi czasami bajzel w siatce... grrr). Zmienilem troszke materialy - nie odbijaja teraz tak mocno. Ogolnie jeszcze sporo pracy.
ArTooRo Napisano 16 Czerwiec 2007 Napisano 16 Czerwiec 2007 Jeden z moich ulubionych zestawów będących w moim posiadaniu... jedziesz, jedziesz :D Jeśli miałbym rzucić jakieś konstruktywne uwagi to zchamferowałbym te klocki (wiem że to sporo obciąża sprzęcik), a po drugie to bym pomajstrował jeszcze nad shaderem klocków. Pozdrawiam! *EDIT* - nie zauważyłem, że sam wspominałeś o chamferze w pierwszym poście.
Dirk Napisano 16 Czerwiec 2007 Napisano 16 Czerwiec 2007 Ściągnij sobie program LeoCAD wraz z częściami. Zresztą oba programy wykorzystuję chyba te same biblioteki ale LeoCAD pozwala na eksport do maxa.
!Ewert Napisano 16 Czerwiec 2007 Napisano 16 Czerwiec 2007 lampy nie pykają Ci:D ale dajesz rade w tym układaniu:)
piksar Napisano 16 Czerwiec 2007 Napisano 16 Czerwiec 2007 Mam go, mam go! :D Fajnie, ale chamfer tu i tam niewątpliwie by się przydał. sprzedaj mi go, zbieram lego dla dziecka co do pracy ciekawie, czekam końca
ultek Napisano 16 Czerwiec 2007 Napisano 16 Czerwiec 2007 Bleh. Modeluj sam a nie na wspomagaczach chcesz jechac :) O to wlasnie w tym chodzi :P Ogolnie jak na razie oki. Czekam na wiecej ;)
Jim mee Napisano 17 Czerwiec 2007 Napisano 17 Czerwiec 2007 3D Xtreme !!!! MASAKRA :D , każde LEGO mile widziane.
RA Napisano 17 Czerwiec 2007 Napisano 17 Czerwiec 2007 Oj, Piksar, niestety nie mogę. Jestem do nich zbyt mocno przywiązany. ;) Wszystkie klocki kiedyś trafią w ręce kogoś z rodziny i mój brat klockowego maniaka dorobi się pewnie najwcześniej. :)
Rekomendowane odpowiedzi