Napisano 27 Czerwiec 200717 l Miałem trochę wolnego czasu i chciałem coś zrobić nie wiedziałem co więc zrobiłem dziadka;) soft jak zwykle blender, gimp. http://images30.fotosik.pl/9/301d9690ead80077.jpg http://images23.fotosik.pl/10/935dfad8c752d004.jpg i jeszcze model bo pewnie ktoś będzie chciał zobaczyć a na razie nie mam na chacie neta. http://images23.fotosik.pl/9/ff87c22a57c59e47.jpg
Napisano 27 Czerwiec 200717 l sculpting wprost poezja! Na renderze oczy bez powiek i rzęs są dziwne, poza tym są takie szkliste.
Napisano 27 Czerwiec 200717 l No niezły pomysł :D Wszystko ok lecz na 2 i 3 renerku podejrzane białe kropki za bardzo rzucają się w oczy :) pozrdawiam
Napisano 27 Czerwiec 200717 l BarlogPL - to screeny pokazujące model;] Bardzo ładnie jak na blendera;] joke ile poly?
Napisano 27 Czerwiec 200717 l zmien mu oczy i bedzie mistrzostwo swiata, jak nie zmienisz oczu to nie wiem jaka Ci tu kare wymyslic, o juz mam ! przesiadke na 3dsmaxa :P
Napisano 27 Czerwiec 200717 l Maqs zmien nicka na blender :) rewelacyjny modeling choc raczej sculpting :)
Napisano 27 Czerwiec 200717 l Swietna robota ! Co wy tak z tymi dziadkami ? :) Dobry temat na sculpt :)
Napisano 27 Czerwiec 200717 l Wow. Leżę na podłodze i kwiczę z zachwytu:) Zmień tylko te oczy i będzie pozamiatane. Pozdro
Napisano 27 Czerwiec 200717 l Swietna robota ! Co wy tak z tymi dziadkami ? :) sami gerontofile;P pozdr
Napisano 27 Czerwiec 200717 l Model naprawdę świetny. Render chyba trochę taki bez pomysłu... Pozdrawiam.
Napisano 28 Czerwiec 200717 l Autor Dzięki za komentarze wrzuciłem nową wersje obrazka (w pierwszym poście) chyba trochę lepsza.
Napisano 28 Czerwiec 200717 l Dobry model ,słabe miejsca to oczy ,opuść mu trochę górne powieki ,ramiona też mają dziwny układ za mocno opadają do dołu,być może kołnierz koszuli jest za wysoko i to daje takie wrażenie. Odrobina brwi i rzęs by nie zaszkodziła, w tej chwili wygląda jak po chemioterapi. powodzenia
Napisano 28 Czerwiec 200717 l pusc sss na oczy i wiekszy reflekt ziom :P chodzi o bialkowke bo zrenica i teczowka jest prawie ok
Napisano 28 Czerwiec 200717 l model wygląda bardzo dobrze tak samo textura twarzy, ale jest też kilka rzeczy które mi się nie podobają i tak ubranie sam model jak i jego textura wygląda strasznie sztucznie, skóra trochę za bardzo sie błyszczy jak dla mnie
Napisano 28 Czerwiec 200717 l nie wiem czy to celowo czy przypadkiem ale wyglada jak ed harris, najbardziej w wersji z oczami, a tak poza tym to shader skory troche jakis taki papierowy, ale ogolnie zawsze podziwiam taka organike bo sam nie umiem, dla mnie super
Napisano 29 Czerwiec 200717 l Koszula brzydka (te szwy, do tego jakieś poziome kreski), widać że się z nią spieszyłeś ale głowa bardzo fajna ewentualnie by się przydała bardziej zróżnicowana specular map.
Napisano 2 Lipiec 200717 l Mi natomiast nie podoba się skóra. W niektórych miejscach za bardzo się świeci - wysmarował ją tłuszczem czy jak? ;)
Napisano 3 Lipiec 200717 l A to moja ps-kowa podpowiedź(koncept),jak ten dziadzio mógłby być postarzony(oczy) i...troszke uklimacony(tło,koszula) czy cuś,ofcourse to tylko szkic uwaloryzowania renderu, a nie besztanie-bo model jest genialny;) :