Napisano 29 Czerwiec 200717 l Z okazji nowego komputera trzeba wymodelować coś nowego:) Padło na dość nietypowy samolot jakim jest Do 335. Wiem ze jest krzywo ale nawet nie staram sie poprawiać bo tak jest realistycznej:) A więc oceniajcie. Shot at 2007-06-29 Shot at 2007-06-29 Shot at 2007-06-29 Pozdrawiam!
Napisano 29 Czerwiec 200717 l siemson, dokladnie! samolot to nie jakis komputerowo zaprojektowany samochod i w rzeczywistosci jest bardziej krzywy i pogiety niz to sobie zazwyczaj wyobrazamy. jak ktos ma jakis aeroklub niedaleko to mozna zobaczyc tlokowe antki, dromadery itp. :) a model poki co spokomaroko, tyklko laczenie filtra powietrza z kadlubem jest troche dziwne - z przodu jest lagodniejsze, a w pewnym momencie robi sie ostry kat ;O powodzenia :)
Napisano 29 Czerwiec 200717 l Autor A bo to sie trzeba przyjrzeć:D Końcówka tej osłony jest na innym kawałku blachy i otwiera sie razem z pokrywą silnika czyli z tą częścią z którą jest połączona łagodnie:)
Napisano 29 Czerwiec 200717 l Autor Badyl - luźno Soft to jak zawsze max a robiłem kilka dni, obstawiam niecały tydzień ale nie pamiętam.
Napisano 29 Czerwiec 200717 l skoro wiesz ze krzywo to sie nie czepiam ;) modelik baaardzo fajnny czekmay na wiecej :) mozna prosic o siateczke ?
Napisano 29 Czerwiec 200717 l nowy komp i odrazu jaki modelik..no no...tez bym chciał miec nowy komp:D ładnie:)
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Bardzo dobry start. W ramach inspiracji i motywacji dwie galerie: http://www.aviation-arthouse.com/gallery.php?gid=52 http://home.wanadoo.nl/r.j.o/skyraider/gallery.htm Będę tutaj często zaglądał :)
Napisano 1 Lipiec 200717 l Jestem pelen podziwu. A tak apropo to jaką techniką wykonujesz modelowanie???
Napisano 1 Lipiec 200717 l Autor Dzieki. Technika to jak zawsze poly:) Mentat - już od dawna są to moje wzory do naśladowania:) Updatów brak bo dziergam teraz coś w realu ale postaram sie coś wrzucić niedługo.
Napisano 1 Lipiec 200717 l zachciało mu sie jachtu wielkosci 2 m na radio....a dornier lezy odłogiem...ech!:)
Napisano 2 Lipiec 200717 l Bardzo fajnie. Czy mógł byś zdradzić technikę oświetlenia łącznie z materiałem. Jakoś nigdy nie może mi wyjść coś takiego.
Napisano 12 Lipiec 200717 l Znakomity model i znakomity wybór tematu. Pfeil to bardzo ciekawa konstrukcja - najszybszy, tłokowy samolot drugiej wojny światowej i jednocześnie dość awangardowy w układzie aerodynamicznym. Wersja A-0 (identyczna zewnętrznie z A-1) była wariantem podstawowym, ale docelowo większe znaczenia miała mieć cięższa i silniej uzbrojona wersja Do 335B-1. Ciekawy był też projekt nocnego myśliwca. Na razie wygląda to znakomicie - czekam na więcej. A swoją drogą, ciekawi mnie jakimi źródłami dysponujesz przy budowie tego modelu?
Napisano 12 Lipiec 200717 l Autor No i ktoś musiał odkopać;D A ja jeszcze nie jestem gotowy do apdejtów. Mam plany wszelkich możliwych wersji w bardzo dużej rozdzielczości i jakies monografie niestety głownie skupiające sie na historii niz konstrukcji. Zdjęć niestety jest mało, znalazłem raptem 2 strony z jakimiś sensownym zdjęciami. Jeżeli ktoś coś znalazł co by sie przydało to dajcie znać bo teraz mam nad każdym elementem musze sie długo zastanawiać i dopatrywać zanim coś zrobie i troche to trwa.
Napisano 30 Styczeń 200817 l Autor Jest troche czasu i naszło mnie na skończenie czego rozgrzebanego wiec zabrałem sie za dorniera. I tutaj zanim coś wstawię trzeba coś powiedzieć:) Otóż te rysunki wszystkich wersji o których mówiłem wcześniej jak sie okazało są autorstwa mrysa za co wielkie dzięki bo bez niech nie zabrał bym się za ten samolocik:) W związku z tym liczę na wiecej konstruktywnych uwag;) No dobra a teraz trzeba coś zapodać: Pozdrawiam!
Napisano 31 Styczeń 200817 l Autor Dzieki. Mały update i wstępny zarys usterzenia pionowego:) No i daje siatke chociaż nie wiem po co bo wszystko jest krzywe i siatka jest szkaradna:) Pozdrawiam!
Napisano 3 Luty 200817 l Narazie jest świetnie. Jak by nie Ty to bym nie wiedział, że niektóre samoloty mają śmigła z produ i z tyłu:P
Napisano 11 Luty 200817 l Super wygląda, bardzo ładne modelowanie; zdradzisz jakiego kompa kupiłeś ??
Napisano 11 Luty 200817 l Autor Dzieki. Kompa ma już ponad pół roku. 2 CPU 6600 2,4GHz 4GB Ram Asus EN8600GTS silnet :) W pracy nad modelem zaszły znaczne zmiany (nie mylić z postępem) które niedługo powinienem pokazać.