FF Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 Z okazji nowego komputera trzeba wymodelować coś nowego:) Padło na dość nietypowy samolot jakim jest Do 335. Wiem ze jest krzywo ale nawet nie staram sie poprawiać bo tak jest realistycznej:) A więc oceniajcie. Shot at 2007-06-29 Shot at 2007-06-29 Shot at 2007-06-29 Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 siemson, dokladnie! samolot to nie jakis komputerowo zaprojektowany samochod i w rzeczywistosci jest bardziej krzywy i pogiety niz to sobie zazwyczaj wyobrazamy. jak ktos ma jakis aeroklub niedaleko to mozna zobaczyc tlokowe antki, dromadery itp. :) a model poki co spokomaroko, tyklko laczenie filtra powietrza z kadlubem jest troche dziwne - z przodu jest lagodniejsze, a w pewnym momencie robi sie ostry kat ;O powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 29 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2007 A bo to sie trzeba przyjrzeć:D Końcówka tej osłony jest na innym kawałku blachy i otwiera sie razem z pokrywą silnika czyli z tą częścią z którą jest połączona łagodnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 a to sorewicz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 Jaki soft i jak długo robiłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 29 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2007 Badyl - luźno Soft to jak zawsze max a robiłem kilka dni, obstawiam niecały tydzień ale nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 ładnie;) czekam na kolejne updaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 dla mnie bomba zapowiada się super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 skoro wiesz ze krzywo to sie nie czepiam ;) modelik baaardzo fajnny czekmay na wiecej :) mozna prosic o siateczke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 nowy komp i odrazu jaki modelik..no no...tez bym chciał miec nowy komp:D ładnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nextgen Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 Jest dobrze...zapowiada się ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentat Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 Bardzo dobry start. W ramach inspiracji i motywacji dwie galerie: http://www.aviation-arthouse.com/gallery.php?gid=52 http://home.wanadoo.nl/r.j.o/skyraider/gallery.htm Będę tutaj często zaglądał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek D Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Jestem pelen podziwu. A tak apropo to jaką techniką wykonujesz modelowanie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Śliczne blachy- wyrazy podziwu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 1 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2007 Dzieki. Technika to jak zawsze poly:) Mentat - już od dawna są to moje wzory do naśladowania:) Updatów brak bo dziergam teraz coś w realu ale postaram sie coś wrzucić niedługo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 zachciało mu sie jachtu wielkosci 2 m na radio....a dornier lezy odłogiem...ech!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d-ecik Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Bardzo fajnie. Czy mógł byś zdradzić technikę oświetlenia łącznie z materiałem. Jakoś nigdy nie może mi wyjść coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Znakomity model i znakomity wybór tematu. Pfeil to bardzo ciekawa konstrukcja - najszybszy, tłokowy samolot drugiej wojny światowej i jednocześnie dość awangardowy w układzie aerodynamicznym. Wersja A-0 (identyczna zewnętrznie z A-1) była wariantem podstawowym, ale docelowo większe znaczenia miała mieć cięższa i silniej uzbrojona wersja Do 335B-1. Ciekawy był też projekt nocnego myśliwca. Na razie wygląda to znakomicie - czekam na więcej. A swoją drogą, ciekawi mnie jakimi źródłami dysponujesz przy budowie tego modelu? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2007 No i ktoś musiał odkopać;D A ja jeszcze nie jestem gotowy do apdejtów. Mam plany wszelkich możliwych wersji w bardzo dużej rozdzielczości i jakies monografie niestety głownie skupiające sie na historii niz konstrukcji. Zdjęć niestety jest mało, znalazłem raptem 2 strony z jakimiś sensownym zdjęciami. Jeżeli ktoś coś znalazł co by sie przydało to dajcie znać bo teraz mam nad każdym elementem musze sie długo zastanawiać i dopatrywać zanim coś zrobie i troche to trwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2008 Jest troche czasu i naszło mnie na skończenie czego rozgrzebanego wiec zabrałem sie za dorniera. I tutaj zanim coś wstawię trzeba coś powiedzieć:) Otóż te rysunki wszystkich wersji o których mówiłem wcześniej jak sie okazało są autorstwa mrysa za co wielkie dzięki bo bez niech nie zabrał bym się za ten samolocik:) W związku z tym liczę na wiecej konstruktywnych uwag;) No dobra a teraz trzeba coś zapodać: Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 no genialnie !! Pieknie wyglada, poka jak mozesz siateczke :) pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2008 Dzieki. Mały update i wstępny zarys usterzenia pionowego:) No i daje siatke chociaż nie wiem po co bo wszystko jest krzywe i siatka jest szkaradna:) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 co to za maszyna... :) siateczkę możesz dopracować... pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Biuti :-) Fajnie idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Mnie sie tez podoba, dalej dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 `więcej upów chcemy:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 Narazie jest świetnie. Jak by nie Ty to bym nie wiedział, że niektóre samoloty mają śmigła z produ i z tyłu:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mujas Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 Super wygląda, bardzo ładne modelowanie; zdradzisz jakiego kompa kupiłeś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 11 Luty 2008 Autor Share Napisano 11 Luty 2008 Dzieki. Kompa ma już ponad pół roku. 2 CPU 6600 2,4GHz 4GB Ram Asus EN8600GTS silnet :) W pracy nad modelem zaszły znaczne zmiany (nie mylić z postępem) które niedługo powinienem pokazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi