Jump to content

Recommended Posts

Posted

W wolnych chwilach od pracy postanowiłem sobie rozpoczac mały projekcik którego celem jest zrobienie jakiejs ciekawej mini animki ok. 3 - 4 sec. z udzialem telefonu ... którym bedzie sony ericsson w850i. Poniżej obecny progress:

(sam obiekt jest wlasciwie skonczony jednak teraz najgorsze, shadery wrrr, render 2xwrrrr )

viewport:

38f5b5df1d6b6a90m.jpg

Anime [~0,5 mb]

http://www.3dragonfly.pl/previeww850i.rar

pzdr.

• Replies 39
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

WItam :)

Udało mi sie cos zdzialac jesli chodzi o materialy/render (gdyby nie swrsc efekt by był mizerny :) :* ) mam nadzieje ze sie wam spodoba:

1b4b26247d112879m.jpg

siatka:

9d19fce308dcf17am.jpg

Georgas: dzięki, jesli chodzi o animacje to w kilka sekund zakrecone na autokey'u :)

kingwins: jest cos takiego w planach :)

Dawcio_m: thx

qba: :)

mrkrzysiek: dzieki :)

Posted

mozesz pokazac light setup ? , jedziesz samymi swiatłami czy robisz studio ? dodaj moze cos co by sie bardziej odbijało :) np. boxa białego

Posted

Świetny model. w studiu bez refleksów się nie obejdzie bo będzie mało atrakcyjne... zielony kolor też chyba nietrafiony. Spróbuj z pomarańczą :)

Pozdrawiam.

Posted

Hej :) dzieki za odpowiedzi :)

KLICEK: ponizej setup calej scenki

hindus: co do materiałów sie zgodze :) co do modelu tez :P :)

chveti: czerwien jest spoko :)

Abarth_89: :)

8d9abba95d71cd28m.jpg7e54f359bccc66fdm.jpg

SETUP:

b9362deb7eeb0ed9m.jpg

Mam nadzieje ze pomozecie bo juz powoli trace sily :\

Posted

wydawalo mi sie ze wczesniej oswietalales hdri ;) masz szczescie ze sie poprawiles, ale wylacz kwadratom visible to camera i cast shadowsy, wywal tez selfinuminejszon, białe boxy niech Ci sluza do odbic, a ustawienia swiateł to juz co innego.

Teraz renderek wyglada o wiele lepiej, ale po pierwsze zrob wiekszy render i ostro go pomecz jeszcze w ps. bedzie super :)

powodzenia

ps. ustawienia rendera (globale) nie maja wiekszego znaczenia wplywaja tylko na jakosc renderu oraz jego dlugosc, na wyglad modelu wplywa scena/studio :) wiec musisz bawic sie kwadrami az bedzie wygladalo supcio :)

Zasada jest taka ze miekie swiatlo od gory, boczne mocniejsze matowe, a reszta to do odbic, gdzies Tweety swietnie to opisal i raczej szedl bym za jego rada, bo to swietny fotograf :)

Posted

ale tych planów tam nawalileś;) a efekt nie bardzo mi sie podoba a wystarczyłby by jeden plan, ze 2 światełka nad tym no i material troche poprawić bo nie wyglądają najlepiej

Posted

max, kurcze dalej nie robisz tak jak mówie Łotrze Ty! Ja Ci mówie, ze czarny model będzie lepiej na białym tle :p taki mój fetysz...

Posted

zrob studio owalne, cos ala pol sfera a zaokraglony culinder. I z 2-3 swiatla ktore beda nawalaly w strone tej sfery i jeszcze jakies ktore beda skierowane w strone komory: zreszta, zrobisz jak uwazasz

Posted

Johnzi: Napewno spróbuje uzywając twojego sposobu :) zobaczymy jak wyjdzie ...

SWRSC: :P mam nowy plan bedzie kolorowo :)

Klicek: dzieki za rady nastepny renderek mam nadzieje bedzie lepszy :)

zrobiłem sobie słuchaweczki :), nie bedą zbytnio widoczne wiec sie nie przykladalem i widac miejscami jakies babole :)

f766d6b45ab03f3dm.jpg

Posted

telefon wciaz zyje :) troszke sie pozmienialy plany, przezucilem sie na mentala czego zreszta nie zaluje :) ponizej link do renderu

75dbf4a051b50179m.jpg

Poki co wiele jeszcze jest do dopracowania jednak w koncu zaczynam zmierzac w dobra strone :)

pzdr.

edit:

dla tych z ciemnymi monitorami :):

7cc9717be79c84f7m.jpg

Posted

świetne materiały dude :):)

could you ?? can you?? hm.. show me !! :D materiał przycisków

materiały lux, robisz wolno ale naprawdę co ci powiem to ci powiem ale świetnie się zapowiada, w sumie już jest :):):)

co do tego materiału to jakaś mapka proceduralna??

z góry dzięki za info i keep going :):):)

Posted

Ohh ahh :D pinkne to i czekamy na więcej. Masz komórkę z checker'em na wyświetlaczu - dziwne :P A poważnie to materiały bardzo ciekawe. I tak jak Georgas jestem ciekaw wtf jest grane :P

Posted

poniżej obecny progress (wlasciwie juz koncowka przedniej czesci telefonu :) ):

2bb57b0f665a2019m.jpg

Koncepcja animacji:

http://youtube.com/watch?v=t1ZQef0it9Y

PS: animacja bedzie renderowana do HD :)

Ruchy telefonu, kamery w b. duzym stopniu beda zblizone do tego "pierwszego" :)

mrkrzysiek: dzieki :)

Zartor: :)

Georgas: dzieki :) co do samych materialow, to w wiekszosci (wszystko co ma jednolita szarą powierzchnie to są "dwa materialy (chyba wszedzie "standardowe" z lekkimi odbiciami) , zmieszane na blend'ndzie przy uzyciu mapy cellular z odbiciami fresnela" :) mam nadzieje ze w miare zrozumiale to wytlumaczyleM :). Przy odpowiednim ustawieniu oswietlenia i pleanów dajacych odbicia mozna uzyskac ciekawe efekty :).

Posted

max_1989, ogromna prosba: moglbys pokazac studio setup? reflexy i oswietlenie jest swietne.

Mecze podobny projekt i jestem na etapie twoich renderkow z pierwszej strony :)

thx!