Napisano 13 Lipiec 200717 l W wolnych chwilach od pracy postanowiłem sobie rozpoczac mały projekcik którego celem jest zrobienie jakiejs ciekawej mini animki ok. 3 - 4 sec. z udzialem telefonu ... którym bedzie sony ericsson w850i. Poniżej obecny progress: (sam obiekt jest wlasciwie skonczony jednak teraz najgorsze, shadery wrrr, render 2xwrrrr ) viewport: Anime [~0,5 mb] http://www.3dragonfly.pl/previeww850i.rar pzdr.
Napisano 14 Lipiec 200717 l model wygląda bardzo ładnie, pokaz jeszcze jakieś siatki, i powodzenia przy materiałach i renderingu.
Napisano 14 Lipiec 200717 l Modelik ładny bardzo fajnie sie takie komórki renderuje:) więc pewnie ładnie wyjdzie
Napisano 14 Lipiec 200717 l piękny model, pokaż siateczke :) animacja też fajna,robiłeś ją "po ścieżce" ??
Napisano 16 Lipiec 200717 l Autor WItam :) Udało mi sie cos zdzialac jesli chodzi o materialy/render (gdyby nie swrsc efekt by był mizerny :) :* ) mam nadzieje ze sie wam spodoba: siatka: Georgas: dzięki, jesli chodzi o animacje to w kilka sekund zakrecone na autokey'u :) kingwins: jest cos takiego w planach :) Dawcio_m: thx qba: :) mrkrzysiek: dzieki :)
Napisano 17 Lipiec 200717 l mozesz pokazac light setup ? , jedziesz samymi swiatłami czy robisz studio ? dodaj moze cos co by sie bardziej odbijało :) np. boxa białego
Napisano 18 Lipiec 200717 l Świetny model. w studiu bez refleksów się nie obejdzie bo będzie mało atrakcyjne... zielony kolor też chyba nietrafiony. Spróbuj z pomarańczą :) Pozdrawiam.
Napisano 18 Lipiec 200717 l Model extra, widaż każdy detal telefonu :) no teraz zostaje Ci zrobić odpowiednio fajne materiały i model będzie cacy :)
Napisano 20 Lipiec 200717 l Autor Hej :) dzieki za odpowiedzi :) KLICEK: ponizej setup calej scenki hindus: co do materiałów sie zgodze :) co do modelu tez :P :) chveti: czerwien jest spoko :) Abarth_89: :) SETUP: Mam nadzieje ze pomozecie bo juz powoli trace sily :\
Napisano 20 Lipiec 200717 l wydawalo mi sie ze wczesniej oswietalales hdri ;) masz szczescie ze sie poprawiles, ale wylacz kwadratom visible to camera i cast shadowsy, wywal tez selfinuminejszon, białe boxy niech Ci sluza do odbic, a ustawienia swiateł to juz co innego. Teraz renderek wyglada o wiele lepiej, ale po pierwsze zrob wiekszy render i ostro go pomecz jeszcze w ps. bedzie super :) powodzenia ps. ustawienia rendera (globale) nie maja wiekszego znaczenia wplywaja tylko na jakosc renderu oraz jego dlugosc, na wyglad modelu wplywa scena/studio :) wiec musisz bawic sie kwadrami az bedzie wygladalo supcio :) Zasada jest taka ze miekie swiatlo od gory, boczne mocniejsze matowe, a reszta to do odbic, gdzies Tweety swietnie to opisal i raczej szedl bym za jego rada, bo to swietny fotograf :)
Napisano 20 Lipiec 200717 l ale tych planów tam nawalileś;) a efekt nie bardzo mi sie podoba a wystarczyłby by jeden plan, ze 2 światełka nad tym no i material troche poprawić bo nie wyglądają najlepiej
Napisano 20 Lipiec 200717 l max, kurcze dalej nie robisz tak jak mówie Łotrze Ty! Ja Ci mówie, ze czarny model będzie lepiej na białym tle :p taki mój fetysz...
Napisano 20 Lipiec 200717 l zrob studio owalne, cos ala pol sfera a zaokraglony culinder. I z 2-3 swiatla ktore beda nawalaly w strone tej sfery i jeszcze jakies ktore beda skierowane w strone komory: zreszta, zrobisz jak uwazasz
Napisano 21 Lipiec 200717 l klicek prosze cie bardzo :) tak oswietlalem swoja nokie, sferowe vray lighty dawaly mi miekkie odbicia, ktore na scianach tworzyly cos ala gradient:)
Napisano 21 Lipiec 200717 l Autor Johnzi: Napewno spróbuje uzywając twojego sposobu :) zobaczymy jak wyjdzie ... SWRSC: :P mam nowy plan bedzie kolorowo :) Klicek: dzieki za rady nastepny renderek mam nadzieje bedzie lepszy :) zrobiłem sobie słuchaweczki :), nie bedą zbytnio widoczne wiec sie nie przykladalem i widac miejscami jakies babole :)
Napisano 31 Sierpień 200717 l Autor telefon wciaz zyje :) troszke sie pozmienialy plany, przezucilem sie na mentala czego zreszta nie zaluje :) ponizej link do renderu Poki co wiele jeszcze jest do dopracowania jednak w koncu zaczynam zmierzac w dobra strone :) pzdr. edit: dla tych z ciemnymi monitorami :):
Napisano 31 Sierpień 200717 l dalbys inne tlo bo sie zlewa z phonem i nic nie widac, przynajmnie ja nic nie widze :D
Napisano 9 Wrzesień 200717 l Autor dzieki za komentarze :), praca idzie powoli jednak do przodu :) pzdr.
Napisano 15 Wrzesień 200717 l Autor Ciag dalszy ... 65445435234 podejscie do przodu :) mrkrzysiek - daj mi jeszcze miesiac :P :)
Napisano 15 Wrzesień 200717 l świetne materiały dude :):) could you ?? can you?? hm.. show me !! :D materiał przycisków materiały lux, robisz wolno ale naprawdę co ci powiem to ci powiem ale świetnie się zapowiada, w sumie już jest :):):) co do tego materiału to jakaś mapka proceduralna?? z góry dzięki za info i keep going :):):)
Napisano 15 Wrzesień 200717 l Ohh ahh :D pinkne to i czekamy na więcej. Masz komórkę z checker'em na wyświetlaczu - dziwne :P A poważnie to materiały bardzo ciekawe. I tak jak Georgas jestem ciekaw wtf jest grane :P
Napisano 17 Wrzesień 200717 l Autor poniżej obecny progress (wlasciwie juz koncowka przedniej czesci telefonu :) ): Koncepcja animacji: http://youtube.com/watch?v=t1ZQef0it9Y PS: animacja bedzie renderowana do HD :) Ruchy telefonu, kamery w b. duzym stopniu beda zblizone do tego "pierwszego" :) mrkrzysiek: dzieki :) Zartor: :) Georgas: dzieki :) co do samych materialow, to w wiekszosci (wszystko co ma jednolita szarą powierzchnie to są "dwa materialy (chyba wszedzie "standardowe" z lekkimi odbiciami) , zmieszane na blend'ndzie przy uzyciu mapy cellular z odbiciami fresnela" :) mam nadzieje ze w miare zrozumiale to wytlumaczyleM :). Przy odpowiednim ustawieniu oswietlenia i pleanów dajacych odbicia mozna uzyskac ciekawe efekty :).
Napisano 17 Wrzesień 200717 l super to wyglada, bardzo duzy postep jesli chodzi o wczesniejsze renderki:)
Napisano 10 Grudzień 200717 l max_1989, ogromna prosba: moglbys pokazac studio setup? reflexy i oswietlenie jest swietne. Mecze podobny projekt i jestem na etapie twoich renderkow z pierwszej strony :) thx!