max_1989 Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 W wolnych chwilach od pracy postanowiłem sobie rozpoczac mały projekcik którego celem jest zrobienie jakiejs ciekawej mini animki ok. 3 - 4 sec. z udzialem telefonu ... którym bedzie sony ericsson w850i. Poniżej obecny progress: (sam obiekt jest wlasciwie skonczony jednak teraz najgorsze, shadery wrrr, render 2xwrrrr ) viewport: Anime [~0,5 mb] http://www.3dragonfly.pl/previeww850i.rar pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 model wygląda bardzo ładnie, pokaz jeszcze jakieś siatki, i powodzenia przy materiałach i renderingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 bardzo fajny model :) z materialami sobie poradzisz w moment ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 Modelik ładny bardzo fajnie sie takie komórki renderuje:) więc pewnie ładnie wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 fajny modelik, przydałby się render jak to świeci w trybie 'walkman' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 piękny model, pokaż siateczke :) animacja też fajna,robiłeś ją "po ścieżce" ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2007 WItam :) Udało mi sie cos zdzialac jesli chodzi o materialy/render (gdyby nie swrsc efekt by był mizerny :) :* ) mam nadzieje ze sie wam spodoba: siatka: Georgas: dzięki, jesli chodzi o animacje to w kilka sekund zakrecone na autokey'u :) kingwins: jest cos takiego w planach :) Dawcio_m: thx qba: :) mrkrzysiek: dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 jakies za standartowe te materialy:p no i slabo widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 17 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2007 kilka swiecidelek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 mozesz pokazac light setup ? , jedziesz samymi swiatłami czy robisz studio ? dodaj moze cos co by sie bardziej odbijało :) np. boxa białego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 materiały do poprawki. Modelik pierwsza klasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Świetny model. w studiu bez refleksów się nie obejdzie bo będzie mało atrakcyjne... zielony kolor też chyba nietrafiony. Spróbuj z pomarańczą :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Model extra, widaż każdy detal telefonu :) no teraz zostaje Ci zrobić odpowiednio fajne materiały i model będzie cacy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 20 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2007 Hej :) dzieki za odpowiedzi :) KLICEK: ponizej setup calej scenki hindus: co do materiałów sie zgodze :) co do modelu tez :P :) chveti: czerwien jest spoko :) Abarth_89: :) SETUP: Mam nadzieje ze pomozecie bo juz powoli trace sily :\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 wydawalo mi sie ze wczesniej oswietalales hdri ;) masz szczescie ze sie poprawiles, ale wylacz kwadratom visible to camera i cast shadowsy, wywal tez selfinuminejszon, białe boxy niech Ci sluza do odbic, a ustawienia swiateł to juz co innego. Teraz renderek wyglada o wiele lepiej, ale po pierwsze zrob wiekszy render i ostro go pomecz jeszcze w ps. bedzie super :) powodzenia ps. ustawienia rendera (globale) nie maja wiekszego znaczenia wplywaja tylko na jakosc renderu oraz jego dlugosc, na wyglad modelu wplywa scena/studio :) wiec musisz bawic sie kwadrami az bedzie wygladalo supcio :) Zasada jest taka ze miekie swiatlo od gory, boczne mocniejsze matowe, a reszta to do odbic, gdzies Tweety swietnie to opisal i raczej szedl bym za jego rada, bo to swietny fotograf :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 ale tych planów tam nawalileś;) a efekt nie bardzo mi sie podoba a wystarczyłby by jeden plan, ze 2 światełka nad tym no i material troche poprawić bo nie wyglądają najlepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 max, kurcze dalej nie robisz tak jak mówie Łotrze Ty! Ja Ci mówie, ze czarny model będzie lepiej na białym tle :p taki mój fetysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 zrob studio owalne, cos ala pol sfera a zaokraglony culinder. I z 2-3 swiatla ktore beda nawalaly w strone tej sfery i jeszcze jakies ktore beda skierowane w strone komory: zreszta, zrobisz jak uwazasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 JohnZi mozesz pokazac jakis przyklad ? :) prosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 klicek prosze cie bardzo :) tak oswietlalem swoja nokie, sferowe vray lighty dawaly mi miekkie odbicia, ktore na scianach tworzyly cos ala gradient:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 21 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2007 Johnzi: Napewno spróbuje uzywając twojego sposobu :) zobaczymy jak wyjdzie ... SWRSC: :P mam nowy plan bedzie kolorowo :) Klicek: dzieki za rady nastepny renderek mam nadzieje bedzie lepszy :) zrobiłem sobie słuchaweczki :), nie bedą zbytnio widoczne wiec sie nie przykladalem i widac miejscami jakies babole :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 JohnZi dziekowac :) Max fajne sluchaweczki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 no bardzo ładne słuchawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 sluchafony jak dzwony...:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2007 telefon wciaz zyje :) troszke sie pozmienialy plany, przezucilem sie na mentala czego zreszta nie zaluje :) ponizej link do renderu Poki co wiele jeszcze jest do dopracowania jednak w koncu zaczynam zmierzac w dobra strone :) pzdr. edit: dla tych z ciemnymi monitorami :): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 dalbys inne tlo bo sie zlewa z phonem i nic nie widac, przynajmnie ja nic nie widze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 super;) czekam na finish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 Wszystko gra, łał łał :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 no fajny render Ci wyszedł, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 9 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2007 dzieki za komentarze :), praca idzie powoli jednak do przodu :) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 bardzo mi sie podoba ten materiał z tą siatką, kończ już go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 15 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2007 Ciag dalszy ... 65445435234 podejscie do przodu :) mrkrzysiek - daj mi jeszcze miesiac :P :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 15 Wrzesień 2007 Share Napisano 15 Wrzesień 2007 Ładnie, ładnie... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 15 Wrzesień 2007 Share Napisano 15 Wrzesień 2007 świetne materiały dude :):) could you ?? can you?? hm.. show me !! :D materiał przycisków materiały lux, robisz wolno ale naprawdę co ci powiem to ci powiem ale świetnie się zapowiada, w sumie już jest :):):) co do tego materiału to jakaś mapka proceduralna?? z góry dzięki za info i keep going :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 15 Wrzesień 2007 Share Napisano 15 Wrzesień 2007 Ohh ahh :D pinkne to i czekamy na więcej. Masz komórkę z checker'em na wyświetlaczu - dziwne :P A poważnie to materiały bardzo ciekawe. I tak jak Georgas jestem ciekaw wtf jest grane :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 15 Wrzesień 2007 Share Napisano 15 Wrzesień 2007 ten czerwony przycisk wyszedł super, pozostałe też fajne, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 17 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2007 poniżej obecny progress (wlasciwie juz koncowka przedniej czesci telefonu :) ): Koncepcja animacji: http://youtube.com/watch?v=t1ZQef0it9Y PS: animacja bedzie renderowana do HD :) Ruchy telefonu, kamery w b. duzym stopniu beda zblizone do tego "pierwszego" :) mrkrzysiek: dzieki :) Zartor: :) Georgas: dzieki :) co do samych materialow, to w wiekszosci (wszystko co ma jednolita szarą powierzchnie to są "dwa materialy (chyba wszedzie "standardowe" z lekkimi odbiciami) , zmieszane na blend'ndzie przy uzyciu mapy cellular z odbiciami fresnela" :) mam nadzieje ze w miare zrozumiale to wytlumaczyleM :). Przy odpowiednim ustawieniu oswietlenia i pleanów dajacych odbicia mozna uzyskac ciekawe efekty :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 super to wyglada, bardzo duzy postep jesli chodzi o wczesniejsze renderki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 materialy bardzo fajne choc wedlug mnie zdecydowanie za ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tas Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 max_1989, ogromna prosba: moglbys pokazac studio setup? reflexy i oswietlenie jest swietne. Mecze podobny projekt i jestem na etapie twoich renderkow z pierwszej strony :) thx! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi