Jump to content

Recommended Posts

Posted

Po porażce jaką był bitwa, czas najwyższy się otrząsnąć i zacząć coś robić. Temat dla mnie nie jest nowy, jednego choppera zr sajni OCC już mam na koncie, a że teraza mam lepszy komputr to mgę sobie pozwolić na zmierzenie się z tematem jeszcze raz i zaszalaeć z detalami, bo w takiej pracy to one skladaja się na sukces końcowy. No i to narazie tyle.

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to lecim z tym koksem. Robię sobie motorek, że tak powiem od tyłu :).

Tylna oś już prawie skończona. zosyało jeszcze tylko podłączyc przwód do zacisków chamulcowych i na tym kończy się zabawa z tyłem pojazdu. Tak przy okazji na stronie OCC (nowy layout) jest traz cała masa matriałów. Dodatkowo ten model łatwo znaleźć w sieci bo pochodzi z tak zwanej masówki.

Posted

Łokej po małej przerwie wracam do pracy nad modelikiem. Niewielki postęp w pracy ale zawsze to coś, a nie chciałbym żeby wątek uznano za wykopalisko :). Tak więc zacząłem robić silniczek.

Posted

No to jeszcz trochę sobie po pracowałem i teraz silniczek wygląda już prawie na skończony, jeszcze tylko skrzynia parę przełożeń, akumulator i można palić świnkę.

Posted

W kwesti czarnej wdowy. Już parę razy słyszałem tą propozycję, ale nic z tego. Jest to jeden z tych motorów OCC, na który po prostu nie mogę patrzeć. Ale nie ważne, poniżej test chromu.

Posted

Oto jak wygląda moje cudeńko teraz. Jeszcze tyko wydech lampa. parę mniejszych pierdułek i finito. Ale jak pomyślę o nakładainiiu materiałów na przeszło 700 obiektów to mi się odechciewa. Fakt większoć jest poprostu czarna lub chromowana, ale mimo wszystkonie mogę sobie pozwolić walnąc na całośc dawa materiały i po krzyku. Chyba będzie się trochę barziej postarać.

Posted

Iiiihaaa!

no to jest to co lubię (i w realu i w modelowaniu)...;)

chromek jest bardzo ładny, chętnie zobaczę efekt końcowy...mniam- tylko tera nie zchrzań jakimś paskudnym kolorem;D z resztą, co ja sie boję, zostawiam tą decyzję w dobrych rekach chyba;p

Posted

Oki pierwssze podejście do lakierku. Wzorki już raczej zaostaną, co najwyżej obawię się jeszcze shaderkiem. Mam nadzieję purple, że sprostałem twoim oczekiwaniom, to znaczy w kwestii lakieru ;).

Posted

W tak zwanym między-czasie renerek całości. I już widzę, że jedna z linek przechodzi przez głowicę widelca przedniego, druga wisi sobi z boku ramy trzymana jakąs niewidzialną siłą, ale to detale, które łatwo będzie poprawić. Jak kotoś chce to tutaj jest duża rozdziałka: 3dtotal

Posted

To chyba wina mojego LCD`ka. Kurcze wszystko co na nim zrobie na crt`kach jest ciemne jak noc w czasie zaćmienia :). Jedno jest pewne jeszcze dziś skończę gnojka i walnę go do działu skończonych prac :)

Posted
Mam nadzieję purple, że sprostałem twoim oczekiwaniom, to znaczy w kwestii lakieru ;).

Jest odpał w ciapki! Tylko zby mało czerwony, taki mało męski;)

ale to chyba już naprawde nie trudne do poprawki;)

ja bym tez bardziej zaznaczyła płomyki- ale to już kwestia gustu;D

Nastepna zrób Elektrę Super Glide, czy jak to sie pisze;)

eee... wiem,że taka mało oldschoolowa jest, więc jak nie chcesz to nie rób;)

czekam na kolejne prace.

ps: można se wziąść na pulpit?;D