Simple_man Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Po porażce jaką był bitwa, czas najwyższy się otrząsnąć i zacząć coś robić. Temat dla mnie nie jest nowy, jednego choppera zr sajni OCC już mam na koncie, a że teraza mam lepszy komputr to mgę sobie pozwolić na zmierzenie się z tematem jeszcze raz i zaszalaeć z detalami, bo w takiej pracy to one skladaja się na sukces końcowy. No i to narazie tyle.
nielot007 Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 super :) choc rurki chyba maja za mala srednice ? :)
briz Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 zapowiada się ciekawie :) masz konkretne plany czy robić tylko ze zdjęć ?
Yasutoco Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 nie jestem fanem motocykli (bo zimno mi zawsze jak jeżdże) ale ten wymiata tylko proszę o więcej!!!!
Sanderalek Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Bardzo fajny początek ;) Będę śledzić bo z motorów najbardziej lubie choppery ;) pozdrawiam
Simple_man Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Napisano 16 Lipiec 2007 No to lecim z tym koksem. Robię sobie motorek, że tak powiem od tyłu :). Tylna oś już prawie skończona. zosyało jeszcze tylko podłączyc przwód do zacisków chamulcowych i na tym kończy się zabawa z tyłem pojazdu. Tak przy okazji na stronie OCC (nowy layout) jest traz cała masa matriałów. Dodatkowo ten model łatwo znaleźć w sieci bo pochodzi z tak zwanej masówki.
Simple_man Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Napisano 16 Lipiec 2007 No to robota się jakoś kręci. Skończony tył i przód. Teraz jeszcze tylko kiera parę bibelotóe i można się zabierać za serduszko tej maszynki.
Yasutoco Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 hej simple man spróbój zrobić następnym razem czarną wdowę... ten modelik cool nie powiem wymiatasz !!!
mrkrzysiek Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 trzymam kciuki bo uwielbiam choppery z OCC, model jak na razie wygląda bardzo ładnie,
Simple_man Napisano 7 Sierpień 2007 Autor Napisano 7 Sierpień 2007 Łokej po małej przerwie wracam do pracy nad modelikiem. Niewielki postęp w pracy ale zawsze to coś, a nie chciałbym żeby wątek uznano za wykopalisko :). Tak więc zacząłem robić silniczek.
kliment woroszyłow Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 niezłe:) a robisz na podstawie jakiegos konkretnego motorka czy to z głowy?
Ardeni Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Model bardzo fajny, podoba mi sie studio, tzn jego oświetlenie :P
Simple_man Napisano 15 Sierpień 2007 Autor Napisano 15 Sierpień 2007 Sprawiłem sobie prezent urodzinowy i popracowałem troszeczkę nad silnikiem.
Simple_man Napisano 16 Sierpień 2007 Autor Napisano 16 Sierpień 2007 No to jeszcz trochę sobie po pracowałem i teraz silniczek wygląda już prawie na skończony, jeszcze tylko skrzynia parę przełożeń, akumulator i można palić świnkę.
Osterman Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 Fajnie poszedłeś w detal. Siodło odbiega od oryginału, a tak to super.
ReflectVision Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 cos opony mi nie pasuja :) tzn ich ksztalt
mrkrzysiek Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 ładny model tylko faktycznie coś nie tak z oponami
D4D4L Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 Mi tam się opony podobają xD może zrób im bierznik z płomieni :O ? xD
wrzecionek Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 Ekstra silnik jakbyś modelował jeszcze jakiś motor z occ to proponuje zrobić czarną wdowę
Simple_man Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Napisano 17 Sierpień 2007 W kwesti czarnej wdowy. Już parę razy słyszałem tą propozycję, ale nic z tego. Jest to jeden z tych motorów OCC, na który po prostu nie mogę patrzeć. Ale nie ważne, poniżej test chromu.
grzegerz Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 noo bardzo lady material podziel sie hyhyhy:D
artur728 Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 Elo Model bardzo mi się podoba przyciąga uwagę. Silnik super tak samo jak materiał na nim. Normalny chrom?? Pozdro
..:: WIKTOR ::.. Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 Obserwuje ten watek i jestem pod wrazeniem ogolnie. Silniczek wyszedl bajerancko! MAterial wporzasiu i cala forma tego silnika prezentuje sie okazale. Jakiego silnika renderujacego uzywasz??
Tomala Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 Właśnie w czym renderujesz? Materiał wyszedł bardzo fajnie a model jest super.
Simple_man Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Napisano 17 Sierpień 2007 Wszystkie redry idą na V-ray`u. Zaraz zarzucę nowy render z nowym chromikiem i ustawieniami materiału.
Simple_man Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Napisano 17 Sierpień 2007 Oto nowy chrom i ustawienia materiału.
Simple_man Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Napisano 18 Sierpień 2007 Oto jak wygląda moje cudeńko teraz. Jeszcze tyko wydech lampa. parę mniejszych pierdułek i finito. Ale jak pomyślę o nakładainiiu materiałów na przeszło 700 obiektów to mi się odechciewa. Fakt większoć jest poprostu czarna lub chromowana, ale mimo wszystkonie mogę sobie pozwolić walnąc na całośc dawa materiały i po krzyku. Chyba będzie się trochę barziej postarać.
purple Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 Iiiihaaa! no to jest to co lubię (i w realu i w modelowaniu)...;) chromek jest bardzo ładny, chętnie zobaczę efekt końcowy...mniam- tylko tera nie zchrzań jakimś paskudnym kolorem;D z resztą, co ja sie boję, zostawiam tą decyzję w dobrych rekach chyba;p
Simple_man Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Napisano 18 Sierpień 2007 Oki pierwssze podejście do lakierku. Wzorki już raczej zaostaną, co najwyżej obawię się jeszcze shaderkiem. Mam nadzieję purple, że sprostałem twoim oczekiwaniom, to znaczy w kwestii lakieru ;).
mrkrzysiek Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 no ja bym bardziej czerwony ten lakier zrobił ale nie jest źle
..:: WIKTOR ::.. Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 Material daj 2 sides bo to tak jakby na szkle bylo malowane ;) Ogolnie wg mnie za duzo tych malunkow... choc robi wrazenie :D
Simple_man Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Napisano 18 Sierpień 2007 Heh THX 3DXTREME nawet nie zauważyłem tego buga. Już to poprawiam. A co do ilości malunków no cóż, panowie z OCC też sięnie oszczędzali :P
Simple_man Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Napisano 18 Sierpień 2007 W tak zwanym między-czasie renerek całości. I już widzę, że jedna z linek przechodzi przez głowicę widelca przedniego, druga wisi sobi z boku ramy trzymana jakąs niewidzialną siłą, ale to detale, które łatwo będzie poprawić. Jak kotoś chce to tutaj jest duża rozdziałka: 3dtotal
Tomala Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 Wyszło zaje.... ale renderek chyba troszkę za ciemny.
Simple_man Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Napisano 18 Sierpień 2007 To chyba wina mojego LCD`ka. Kurcze wszystko co na nim zrobie na crt`kach jest ciemne jak noc w czasie zaćmienia :). Jedno jest pewne jeszcze dziś skończę gnojka i walnę go do działu skończonych prac :)
derwisz87 Napisano 19 Sierpień 2007 Napisano 19 Sierpień 2007 modeling super ale nad renderem bym jeszcze troche posiedzial na twoim miejscu :) w koncu jak mam byc pięknie to na maxa :D
Simple_man Napisano 19 Sierpień 2007 Autor Napisano 19 Sierpień 2007 Praca skończona finalny render można zbaczyć tutaj
purple Napisano 19 Sierpień 2007 Napisano 19 Sierpień 2007 Mam nadzieję purple, że sprostałem twoim oczekiwaniom, to znaczy w kwestii lakieru ;). Jest odpał w ciapki! Tylko zby mało czerwony, taki mało męski;) ale to chyba już naprawde nie trudne do poprawki;) ja bym tez bardziej zaznaczyła płomyki- ale to już kwestia gustu;D Nastepna zrób Elektrę Super Glide, czy jak to sie pisze;) eee... wiem,że taka mało oldschoolowa jest, więc jak nie chcesz to nie rób;) czekam na kolejne prace. ps: można se wziąść na pulpit?;D
Simple_man Napisano 19 Sierpień 2007 Autor Napisano 19 Sierpień 2007 Proszę cię bardzo, bierz do woli. Jeśli idzie o kolor to starałem się trzymać jak naj bardzie oryginału z fotek referencyjnych. Pozdrawiam.
purple Napisano 19 Sierpień 2007 Napisano 19 Sierpień 2007 jeśli tak, to juz nic mi do tego;) pozdrawiam i dzięki:)
Rekomendowane odpowiedzi