Napisano 16 Lipiec 200717 l Po porażce jaką był bitwa, czas najwyższy się otrząsnąć i zacząć coś robić. Temat dla mnie nie jest nowy, jednego choppera zr sajni OCC już mam na koncie, a że teraza mam lepszy komputr to mgę sobie pozwolić na zmierzenie się z tematem jeszcze raz i zaszalaeć z detalami, bo w takiej pracy to one skladaja się na sukces końcowy. No i to narazie tyle.
Napisano 16 Lipiec 200717 l zapowiada się ciekawie :) masz konkretne plany czy robić tylko ze zdjęć ?
Napisano 16 Lipiec 200717 l nie jestem fanem motocykli (bo zimno mi zawsze jak jeżdże) ale ten wymiata tylko proszę o więcej!!!!
Napisano 16 Lipiec 200717 l Bardzo fajny początek ;) Będę śledzić bo z motorów najbardziej lubie choppery ;) pozdrawiam
Napisano 16 Lipiec 200717 l Autor No to lecim z tym koksem. Robię sobie motorek, że tak powiem od tyłu :). Tylna oś już prawie skończona. zosyało jeszcze tylko podłączyc przwód do zacisków chamulcowych i na tym kończy się zabawa z tyłem pojazdu. Tak przy okazji na stronie OCC (nowy layout) jest traz cała masa matriałów. Dodatkowo ten model łatwo znaleźć w sieci bo pochodzi z tak zwanej masówki.
Napisano 16 Lipiec 200717 l Autor No to robota się jakoś kręci. Skończony tył i przód. Teraz jeszcze tylko kiera parę bibelotóe i można się zabierać za serduszko tej maszynki.
Napisano 17 Lipiec 200717 l hej simple man spróbój zrobić następnym razem czarną wdowę... ten modelik cool nie powiem wymiatasz !!!
Napisano 17 Lipiec 200717 l trzymam kciuki bo uwielbiam choppery z OCC, model jak na razie wygląda bardzo ładnie,
Napisano 7 Sierpień 200717 l Autor Łokej po małej przerwie wracam do pracy nad modelikiem. Niewielki postęp w pracy ale zawsze to coś, a nie chciałbym żeby wątek uznano za wykopalisko :). Tak więc zacząłem robić silniczek.
Napisano 8 Sierpień 200717 l niezłe:) a robisz na podstawie jakiegos konkretnego motorka czy to z głowy?
Napisano 15 Sierpień 200717 l Autor Sprawiłem sobie prezent urodzinowy i popracowałem troszeczkę nad silnikiem.
Napisano 16 Sierpień 200717 l Autor No to jeszcz trochę sobie po pracowałem i teraz silniczek wygląda już prawie na skończony, jeszcze tylko skrzynia parę przełożeń, akumulator i można palić świnkę.
Napisano 16 Sierpień 200717 l Ekstra silnik jakbyś modelował jeszcze jakiś motor z occ to proponuje zrobić czarną wdowę
Napisano 17 Sierpień 200717 l Autor W kwesti czarnej wdowy. Już parę razy słyszałem tą propozycję, ale nic z tego. Jest to jeden z tych motorów OCC, na który po prostu nie mogę patrzeć. Ale nie ważne, poniżej test chromu.
Napisano 17 Sierpień 200717 l Elo Model bardzo mi się podoba przyciąga uwagę. Silnik super tak samo jak materiał na nim. Normalny chrom?? Pozdro
Napisano 17 Sierpień 200717 l Obserwuje ten watek i jestem pod wrazeniem ogolnie. Silniczek wyszedl bajerancko! MAterial wporzasiu i cala forma tego silnika prezentuje sie okazale. Jakiego silnika renderujacego uzywasz??
Napisano 17 Sierpień 200717 l Właśnie w czym renderujesz? Materiał wyszedł bardzo fajnie a model jest super.
Napisano 17 Sierpień 200717 l Autor Wszystkie redry idą na V-ray`u. Zaraz zarzucę nowy render z nowym chromikiem i ustawieniami materiału.
Napisano 18 Sierpień 200717 l Autor Oto jak wygląda moje cudeńko teraz. Jeszcze tyko wydech lampa. parę mniejszych pierdułek i finito. Ale jak pomyślę o nakładainiiu materiałów na przeszło 700 obiektów to mi się odechciewa. Fakt większoć jest poprostu czarna lub chromowana, ale mimo wszystkonie mogę sobie pozwolić walnąc na całośc dawa materiały i po krzyku. Chyba będzie się trochę barziej postarać.
Napisano 18 Sierpień 200717 l Iiiihaaa! no to jest to co lubię (i w realu i w modelowaniu)...;) chromek jest bardzo ładny, chętnie zobaczę efekt końcowy...mniam- tylko tera nie zchrzań jakimś paskudnym kolorem;D z resztą, co ja sie boję, zostawiam tą decyzję w dobrych rekach chyba;p
Napisano 18 Sierpień 200717 l Autor Oki pierwssze podejście do lakierku. Wzorki już raczej zaostaną, co najwyżej obawię się jeszcze shaderkiem. Mam nadzieję purple, że sprostałem twoim oczekiwaniom, to znaczy w kwestii lakieru ;).
Napisano 18 Sierpień 200717 l Material daj 2 sides bo to tak jakby na szkle bylo malowane ;) Ogolnie wg mnie za duzo tych malunkow... choc robi wrazenie :D
Napisano 18 Sierpień 200717 l Autor Heh THX 3DXTREME nawet nie zauważyłem tego buga. Już to poprawiam. A co do ilości malunków no cóż, panowie z OCC też sięnie oszczędzali :P
Napisano 18 Sierpień 200717 l Autor W tak zwanym między-czasie renerek całości. I już widzę, że jedna z linek przechodzi przez głowicę widelca przedniego, druga wisi sobi z boku ramy trzymana jakąs niewidzialną siłą, ale to detale, które łatwo będzie poprawić. Jak kotoś chce to tutaj jest duża rozdziałka: 3dtotal
Napisano 18 Sierpień 200717 l Autor To chyba wina mojego LCD`ka. Kurcze wszystko co na nim zrobie na crt`kach jest ciemne jak noc w czasie zaćmienia :). Jedno jest pewne jeszcze dziś skończę gnojka i walnę go do działu skończonych prac :)
Napisano 19 Sierpień 200717 l modeling super ale nad renderem bym jeszcze troche posiedzial na twoim miejscu :) w koncu jak mam byc pięknie to na maxa :D
Napisano 19 Sierpień 200717 l Mam nadzieję purple, że sprostałem twoim oczekiwaniom, to znaczy w kwestii lakieru ;). Jest odpał w ciapki! Tylko zby mało czerwony, taki mało męski;) ale to chyba już naprawde nie trudne do poprawki;) ja bym tez bardziej zaznaczyła płomyki- ale to już kwestia gustu;D Nastepna zrób Elektrę Super Glide, czy jak to sie pisze;) eee... wiem,że taka mało oldschoolowa jest, więc jak nie chcesz to nie rób;) czekam na kolejne prace. ps: można se wziąść na pulpit?;D
Napisano 19 Sierpień 200717 l Autor Proszę cię bardzo, bierz do woli. Jeśli idzie o kolor to starałem się trzymać jak naj bardzie oryginału z fotek referencyjnych. Pozdrawiam.