Obywatel Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 Cześć, koń jaki jest, każdy widzi. Poniżej efekt 2godzinnej pracy. Na razie taki wstęp, szkic. Będę ulepszał w miarę możliwości. Sugestie mile widziane : ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 No narazie dobrze wyglada :] Czekam na up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninja_shuriken Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 najgorzsze będzie texturowanie, bo model jest w porządku :D, czekam na texturki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 29 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2007 Od ogółu do szczegółu. Do głowy pewnie będę wracał jeszcze nie raz, ilekroć zauważę jakąś niedoskonałość. +2:30h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 Świetnie ci idzie. Uszy trochę za małe. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 Witam!! super nie podoba mi sie siatka w paru miejscach ale nie warto wspominac i to ze troche wyglada jak osiol w szczegolnosci glowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3grosze Napisano 30 Lipiec 2007 Share Napisano 30 Lipiec 2007 Twój koń się podejrzanie uśmiecha... obojętnie jakby to nie brzmiało :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 30 Lipiec 2007 Share Napisano 30 Lipiec 2007 Ja dopatruje sie że ten koń a może inaczej, ta klacz jest w ciąży :> I może jeszcze ma za duże oko troszku. Ogólny wyraz twarzy jak by mu ktoś marchewkę w zad załadował ;P Ale troszkę popoprawiasz i będzie dobrze :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEkoy Napisano 30 Lipiec 2007 Share Napisano 30 Lipiec 2007 Fajne :) Ale jest mały błąd (?) tam gdzie zaznaczyłem - koń nie ma takiego rowa na klacie :) EDIT: Jeszcze owal tyłka jest nie taki jak trzeba, powinien być troche bardziej w góre i ekhem rów zaczyna sie za wcześnie, tu masz w miare ładnie pokazane jaki powinien być :) http://www.zaklinaczka.neostrada.pl/driving/drive7.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2007 Cześć :) Dzięki za spostrzeżenia, wezmę je pod uwagę. Dzisiaj popracowałem nad szyją i zacząłem nogi. Modelowani samych nóg może być niezłą frajdą :P Nad tyłem i nogami jeszcze nie pracowałem, więc nie ma się co przejmować. +2:30h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acainoks Napisano 30 Lipiec 2007 Share Napisano 30 Lipiec 2007 zrób mu powieki, będzie wyglądał na starszego/ą a poza tym model ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 Zoofil :P Keep on workin' maaaaan ;) Do Play Petsów będzie jak znalazł ;) Moje uwagi znasz - musiałem nabić sobie posta :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz87 Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 jak patrze na tego konia to dziwnie mi sie wydaje ze on sie do mnie smieje :P to sie chyba jakos nazywalo :P model ogolnie super :D pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 2 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2007 Fakt, zapomniałem o powiekach, dzięki za podpowiedź. Powiększyłem też uszy :) Powoli zbliżam się do torsu. +3h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Witam. Koń ma bardzo mięsistą klatę, ale na pewno nie ma takiego "rowa" ;] http://www.worldofhorses.co.uk/horses_usa/Breeds/Images/Haflinger_horse.jpg może coś pomoże, poza tym uszy wyglądają na ośle. Keep up the good job! update: http://bussellfarms.com/horses/704867/704867-front.jpg wyraźnie zarysowane mięśnie klatki piersiowej jak widać ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 jak narazei to jak osiol wyglada:), konie chyba maja bardziej smukla czaszke.. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 ...chyba ze to konie pociagowe - bo te sa kolubrynami i tokonkretnymi - - jak na razie ten model to cos pomiedzy :D - szczerze moowiac to konik cala swoja gracje itp pokazuje w ruchu wiec to dodatkowe utrudnienie :) -a jaka to masc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 zgadzam sie z uncle.. pierwsze wrazenie to osioł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 3 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2007 Jestem z powrotem :) Wujek Kane dzięki wielkie za zdjęcia, przydały się. Poprawiłem klatę - słuszna uwaga. Uszami też się zająłem, mam nadzieję, że teraz jest lepiej. Wróciłem również do głowy, radykalnych zmian nie ma, ale dodałem kilka niuansów i poprawiłem jej kształt. Eco: to jest taki mieszaniec :) Tutaj dobre zdjęcie głowy araba, tu dobrze widać mięśnie nóg na jakimś innym koniu :P Ogólnie rzecz biorąc w googlach dużo jest mocno umięśnionych koni niepociągowych. +3h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 moim skromnym zdaniem to: ganasze sa zle umiejscowione troszke niżej i bliżej klody . p.s.aleś se szkapę wybrał ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 Okej poprawiłem ganasze. Właściwie to zbliżam się do końca z modelowaniem. Pewnie będę poprawiał coś na bieżąco, a teraz zabieram się za mapowanie. +2h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 kon jak sie patrzy. Super sprawa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 6 Sierpień 2007 Share Napisano 6 Sierpień 2007 Konik jak się patrzy ;) Tylko ten mięsień z przodu ("na ramieniu") i oczka trzeba poprawić :P Hehe, fajnie, że masz czas, zeby w domu pobawić się konikiem :P ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 6 Sierpień 2007 Share Napisano 6 Sierpień 2007 No trochę poprawek i będzie git... a potem texturki, bones i poza w biegu i jest superos :) Pozdrawiam P.S. Miejscami wygląda jak by był na sterydach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 nie opieprzaj się - czekam na updt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 coś mi przy pysku wygląda dziwnie, ale nie znam się na koniach, za to tułów bardzo fajnie wyszedł. gdzie ten updejt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 Nos jest walniety i proporcje glowy troche leżą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 ...jak dla mnie to wyglada na kobyłke :) albo innego konia pociagowego - jakis taki przysadzisty jest - a co to za masc ?- podsylam foto jako refke "o co mi chodzi" ;) - pomimo "obuwia" i "kolii" widac co mam na mysli ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Ja myślę, że jutro będzie updt Ziomalku :) Nie zawiedź nas i pokaż rigga :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Za duże oko ma te koń. Poza tym zobacz, że koń bardziej patrzy do przodu a nie jak u ciebie na boki. Edit. Co jeszcze da się zauważyć, głowa z profilu jest mało końska, zobacz koń ma końskie wargi które wystają do przodu głowy. Broda jest uwydatniona w dół. Górę nosa cofnij w tył. Jama nosowa za bardzo załamuje sie przy zetknięciu z "czołem" ze sie tam wyrażę, zobacz że tam jest prosto a nawet delikatnie wypukłe. Edit 2. Za duży rozstaw oczu dałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2007 Dzięki za podpowiedzi :) eco: po raz kolejny robię unik i nie podaję maści, bo wtedy będzie można za dużo błędów wytknąć :D Ja właściwie chciałem zrobić go takiego przysadzistego. A ten koń z refy wygląda mi na wixiarza :D M@ti: updejt jest : ] _kuba_: spoko, bardzo trafne uwagi. Postaram się to wszystko poprawić, ale nie będę zmieniał już samej budowy siatki, bo model jest zmapowany i częściowo zrigowany, więc może się coś nie udać. Póki co zamieszczam taki update. Dużo błędów - wiem, widzę je :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 To co się dzieje z lewą tylną nogą to naprawdę? Jak to się stało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2007 Tylne nogi nie są w ogóle jeszcze zrigowane :D Zahaczyłem jakieś vertexy dla przednich kości :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 Ale wygląda elegancko. Masz koncepcję co dalej? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2007 ...tak :D Obrazek w którym panuje nastrój zadumania, w pomarańczowych barwach, z powiewającymi włosami, rozświetlonymi przez słońce :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 lewa przednia noga też się rozjechała.. animkę trzaskaj, a nie statyka :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 hmmm konia to on mi nie przypomina co najwyzej osla :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 19 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2007 No, no! Chyba riga skończyłem. Teraz postaram się poprawić tą głowę :] Rig doskonały nie jest, ale do stilla wystarczy, a jak będę robił jakąś animację to zarzucę takie motion blur, że nie będzie widać żadnych błędów :) Konia też :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Fajnie Ci ten rig wyszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 W takiej pozie (ostatni scr) podbrzusze chyba powinno mu zaciążyć - naciągnąć skórę za przednimi nogami i przesunąć się trochę w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 Poprawki głowy. To teraz zabieram się za pozę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 27 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2007 Mozolnie mi to idzie, ale nie mam za dużo wolnego czasu. Jak na razie poza koni i zarys kadru: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 koniowi który patrzy sie w prawo(po lewej stronie) dal bym ta wysuniętą nogę prostą bo teraz zdaje sie raczej utykać... a raczej tak to wygląda. Po za tym pozy troszku sztywne... takie noga przy nodze, ładnie pięknie i bez dynamiki :> posiedź jeszcze na pozami. Ringu juz nie poprawiaj..poprawisz siatę na końcu jak pozy będą dobre. Co do kadru to lewa strona wydaje się za bardzo ciężka. Spróbuj ja trochę rozluźnić... przesuń tego konia z przodu ku środkowi sceny a powinno to dać dobry rezultat. No tyle z mojej strony czekam na więcej, dobrze ci idzie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 wydaje mi się że trzeci koń ma zbyt szeroko przednie nogi, jak piłkarz. drugi koń ma przednią nogę w tyle, ale tego co nad nogą nie (nie wiem jak się to nazywa, tam gdzie u człowieka jest ramię), to powinno też iść bardziej do tyłu. pierwszy koń wyglądałby lepiej z nieco zgiętą szyją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 28 Sierpień 2007 Share Napisano 28 Sierpień 2007 ..ha własnie ja tez do tych nog sie juz czepialem ale podobno tak ma byc -moze to nowa masc -kon pilkarski ? -murawka o zachodzie slonca, kopytko na pile - taki konski Ronaldinho- nawet usmiech by sie zgadzal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 28 Sierpień 2007 Share Napisano 28 Sierpień 2007 eco jest takie coś, chociaż nie myślałam o tym pisząc tamten komentarz http://horsesoccer.com/InAction.htm sorry za offtopic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 28 Sierpień 2007 Share Napisano 28 Sierpień 2007 hehehe - widze w pracy luzik panuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 1 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2007 Mortom: poprawiłem koniowi nogę, thx. Co do kadru to się zobaczy jeszcze, bo nie ma istotnego dla mnie elementu - włosów. Rzuć okiem na obrazek na poprzedniej stronie, one też stanowią ważny element obrazka. A że to takie poukładane to właśnie chciałbym to tak zostawić :) Jak dojdą rozwiane włosy to może uda mi się uzyskać taki zadumany klimat. Ania: kurczę skoro się to tak bardzo rzuca w oczy to bliżej finału poprawię to soft-selekcją, zwężę mu rozstaw osi :D Zgiąłem pierwszemu koniowi szyję. Co do tego czegoś nad nogą to również to uwzględnię. eco: właśnie się zastanawiam w jakie koszulki ubrać te konie :D Ok, a teraz update. Weekend to mam trochę czasu dla siebie. Efekt sierści symuluję teksturą diffuse i specular. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Thyrrun Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 śliczny Qń :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 Obywatel a możesz pokazać tą texturkę diffuse bo bardzo fajnie wyszedł ten efekt sierści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi