Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jak ty to robisz że wydaje się jakby te pędzle ktorych używasz były "miękkie" ? Głownie widoczne jest to przy tej drukarce ?

dzieki

• Odpowiedzi 610
  • Wyświetleń 139,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Shaggi- dzieki:) Mullins rox

Koniu- 95% kazdej pracy robie jednym jedynym pedzlem, do ktorego dochodzilem przez ostatni rok chyba. Ja w Painterze robie, (nie wiem czy sie bawiles kiedys tym softem) a w tym programie jest mnostwo roznych suwaczkow, ktorymi mozna zmieniac milion roznych wlasciwosci kazdego pedzla. Oprocz tego pedzla korzystam mocno z wlasych tekstur papieru. I tak to wychodzi :)

pozdron

Napisano

Bawić się bawiłem. Przez 30 dni ;). Była wersja 100mb to chyba nie jest pełna, bo jak tam próbowałem rożnych narzędzi to nie każde działało ( nawet jak cos robiłem patrząć na tutka ). Dzięki za info. Jeśli rok szukałeś ustawienia :) to powiem Ci masz cierpliwość :), ale warto było.

Napisano
  • Autor

w sensie, ze tak w praniu wyszlo- rok temu zaczalem uzywac tego brusza i tak co i rusz przesuwalem suwaczki, az doszedlem do tego co jest teraz:) nie ze siedze i na sucho suwakami jezdze;] pozdrowki

Napisano

bardzo fajne pracki... ;)

podobać się... a możesz podpowiedzieć jakie pędzle są najlepsze, według ciebie... :)

Napisano

wszędzie super światełko :) ... ostatnie bardzo dobrze uchwycone! Sean Connery jako ojciec Indiany Jonesa z "Ostatniej Krucjaty"?! Liam Neeson jako Ducard z "Batman Begins"!? Dobrze kombinuję? :)

Napisano
  • Autor

chyba czas troche reanimowac teczke :)

edit: troszke jeszcze popracowalem nad szyja i zamieniam stara wersje na nowsza :)

staruch1qr2.jpg

Edytowane przez lordbiernac

Napisano

heh... może to jakaś mania, ale ten ostatni to mi normalnie Szulborskiego przypomina :D A swoją drogą rysuneczek ekstra ;)

Napisano
  • Autor

Ros1 - widze, ze kolega po fachu :) rzeczywiscie ma cos w sobie z Szulbora, a mania to moze byc moja, bo 3 lata na mechane chodzilem ;)

pozdrowki (swoja droga chyba powinienes nowy tygodniowy speedpainting rozpoczac):)

Napisano

Pyszna pracka ta ostatnie. Miejscamy lekko kontrastów możnaby dobawić ale i tak jest klawo.

Napisano

Pan z krawatem rewelacja. Wielka glebia atmosferyczna wyszla w tym tle czerwonym. I kilka momentow matowych, szarych na twarzy tez ma swoj swietny charakter.

Napisano

Heh: Pół-speed... Podoba mi się, że wiesz co robisz i że coraz wprawniej sięgasz do swoich umiejętności. To bardzo dobra rzecz machać takie klawości i się na nich nie zarzynać.

Napisano

ooo brawo! warte wykonczenia - moze nad tym posiedzisz co?

Napisano
  • Autor

dzieki wielkie za mile komenty!

dekiel- moze kiedys poczuje wene to skoncze, choc juz mi sie nie podoba ten rysunek ;)

Morbid Karbid- musze przyznac, ze niczego specjalnego nie probowalem w tym rysunku, ale jesli jeszcze do niego wroce to sprobuje rozjasnicto tlo, bo faktycznie moze zadzialac fajnie.... dzieki za sugestie :)

Napisano

a mozesz zdradzic ustawienia pedzelka bo ladnie smiga

Napisano
  • Autor

wrzucam takie oto cuda, zeby ruch byl w interesie. na nic powazniejszego czasu nie ma niestety :)

Tu postacie, ktore robilem w wolnych chwilach do gry figurkowej Pulp-City. Gierka figurkowa, ale w konwencji komiksowej- superherosi itp. Podobno to nowosc w tej branzy, ja tam sie nie znam :)

Wiem ,ze miejscami krzywo, ale miejscami sie nie ogarnalem a poprawiac mi sie nie chce:)

pulp1cn1.jpg

i szkicyki dwa co by kolorki pocwiczyc

enviro1uc4.jpg

speed21aw5.jpg

Napisano

Postacie od razu mi się skojarzyły ze szkicami Mr Panka. Szkice- klasa;D Bardzo mi się podobają.

Napisano

Mi się skojarzyły szkice z Plattem.

A ogółem bardzo fajny komiksowy styl.

Napisano

Ale paskudne złamanie. Zmasakrowałeś temu mięśniakowi piszczel prawy. gólnie pracki niszczą. Pozdro

Napisano

bardzo fajne te szkice ołówkiem, jeśli chodzi o cieniowanie przede wszystkim- jak dla mnie to taka amerykanska szkola troche, bardzo to lubie; pierwszy kolezka od lewej moze nie tak bardzo ale ten chudy jest calkiem calkiem..a najbardziej to mi przypadly do gustu te widoczki- swietnie ci to wychodzi panie

tak trzymac, pozdro!

Napisano

Szkice? Revelacja :)))) Jak Napisał selfu...Taka amerykańska szkoła :)

Napisano

Bardzo klawe te nastrojowe szkice. Podoba mi się idea łapania atmosfery w speedach. Dobre ćwiczenie. A cartoonowy zawadiaka daje radę jak najbardziej. Dobrze, że poruszasz się w różnych stylistykach. Pozdrawiam :)

Napisano

hey

fajna ta ostatnia praca:)

podoba mi się światło na jego ramieniu oraz jak potraktowałeś chmurki :)

szkoda tylko ze drewniany ma taki sam charakter materialności co jego ubranko :)

pozdrawiam

Napisano

Chmurki i to jak zlapales minkę... bomba. Ogolnie stylistyka konsekwentnie zlapana we wszystkich elementach, wiarygodny swiatek sie stworzyl. Ciekawa uwaga Łukasza o drewnie. Faktycznie troche odstaje w odbiorze.

Napisano

...spodobała mi sie jedna z glowek i pozwolilem sobie na niej pocwiczyc cyfrowe lepienie gliny- mam nadzieje ze zbytnio nie popsulem konceptu ;)

Napisano
  • Autor

Nubb- Dzieki!!! Zawsze milo mi przeczytac dobre slowo od Ciebie :)

Łukasz, leander- dzieki Panowie, słuszna uwaga z tym drewienkiem, moze pokombinuje jeszcze:) na razie nie ma czasu...

eco- glowka laduje u mnie na dysku i zajmuje dumne miejsce obok oryginalnego szkicu;]

wyszla kozacznie!!! Dzieki!:)

Napisano

"nie za ma co" jak to mowia gorale na dyskotece ;) - fajnie sie modelowalo -wiem ze nie oddalem do konca charakteru twarzy z konceptu - na razie raczkuje w temacie rzezbienia ale powiem tyle ze jak koncept fajny to i niezle sie pracuje