Koniu Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Jak ty to robisz że wydaje się jakby te pędzle ktorych używasz były "miękkie" ? Głownie widoczne jest to przy tej drukarce ? dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 23 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Shaggi- dzieki:) Mullins rox Koniu- 95% kazdej pracy robie jednym jedynym pedzlem, do ktorego dochodzilem przez ostatni rok chyba. Ja w Painterze robie, (nie wiem czy sie bawiles kiedys tym softem) a w tym programie jest mnostwo roznych suwaczkow, ktorymi mozna zmieniac milion roznych wlasciwosci kazdego pedzla. Oprocz tego pedzla korzystam mocno z wlasych tekstur papieru. I tak to wychodzi :) pozdron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Bawić się bawiłem. Przez 30 dni ;). Była wersja 100mb to chyba nie jest pełna, bo jak tam próbowałem rożnych narzędzi to nie każde działało ( nawet jak cos robiłem patrząć na tutka ). Dzięki za info. Jeśli rok szukałeś ustawienia :) to powiem Ci masz cierpliwość :), ale warto było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 23 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2008 w sensie, ze tak w praniu wyszlo- rok temu zaczalem uzywac tego brusza i tak co i rusz przesuwalem suwaczki, az doszedlem do tego co jest teraz:) nie ze siedze i na sucho suwakami jezdze;] pozdrowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 bardzo fajne pracki... ;) podobać się... a możesz podpowiedzieć jakie pędzle są najlepsze, według ciebie... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 23 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2008 floo- jak przeszperasz ten watek to znajdziesz caly wykaz, ktory juz dla kogos zrobilem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 25 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2008 kolejny szkicor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 baardzo ładnie budujesz ! acz srodkowa czesc pojazdu jes t dosyc konfliktowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 Światło i bryłę łapiesz dobrze. Może pora zabrać się za lepszy design? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 26 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2008 Morbid Karbid- pora najwyzsza... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 10 Maj 2008 Autor Share Napisano 10 Maj 2008 nie ma czasu na jakies konkrety wiec cwiczonka ze stop klatek wrzucam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 chyle czoła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 dobre cwiczonka nie sa zle ;) - z lewej bardziej mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 wszędzie super światełko :) ... ostatnie bardzo dobrze uchwycone! Sean Connery jako ojciec Indiany Jonesa z "Ostatniej Krucjaty"?! Liam Neeson jako Ducard z "Batman Begins"!? Dobrze kombinuję? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 12 Maj 2008 Share Napisano 12 Maj 2008 jest to dobre, nawet bardzo, az milo patrzec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2008 (edytowane) chyba czas troche reanimowac teczke :) edit: troszke jeszcze popracowalem nad szyja i zamieniam stara wersje na nowsza :) Edytowane 24 Lipiec 2008 przez lordbiernac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 5 gwiazdek za koncepcje postaci. bardzo mi sie podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ros1 Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 heh... może to jakaś mania, ale ten ostatni to mi normalnie Szulborskiego przypomina :D A swoją drogą rysuneczek ekstra ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2008 Ros1 - widze, ze kolega po fachu :) rzeczywiscie ma cos w sobie z Szulbora, a mania to moze byc moja, bo 3 lata na mechane chodzilem ;) pozdrowki (swoja droga chyba powinienes nowy tygodniowy speedpainting rozpoczac):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nubb Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 Pyszna pracka ta ostatnie. Miejscamy lekko kontrastów możnaby dobawić ale i tak jest klawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 Pan z krawatem rewelacja. Wielka glebia atmosferyczna wyszla w tym tle czerwonym. I kilka momentow matowych, szarych na twarzy tez ma swoj swietny charakter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2008 taki pol-speed w sumie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 no i co tu powiedzieć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Nie nadążam ze poziomem prac ostatnio:) Rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nubb Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Heh: Pół-speed... Podoba mi się, że wiesz co robisz i że coraz wprawniej sięgasz do swoich umiejętności. To bardzo dobra rzecz machać takie klawości i się na nich nie zarzynać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 ooo brawo! warte wykonczenia - moze nad tym posiedzisz co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 jak to speed to.....ide i nie wracam ! ciapnij to jescze hmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Super panoramka. Wszystko w niej siedzi. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 bardzo przyjemne. A próbowałeś zwiększyć głębię przez jaśniejsze tło za statkiem po lewej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 31 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2008 dzieki wielkie za mile komenty! dekiel- moze kiedys poczuje wene to skoncze, choc juz mi sie nie podoba ten rysunek ;) Morbid Karbid- musze przyznac, ze niczego specjalnego nie probowalem w tym rysunku, ale jesli jeszcze do niego wroce to sprobuje rozjasnicto tlo, bo faktycznie moze zadzialac fajnie.... dzieki za sugestie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość aarehir Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 a mozesz zdradzic ustawienia pedzelka bo ladnie smiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 10 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2008 wrzucam takie oto cuda, zeby ruch byl w interesie. na nic powazniejszego czasu nie ma niestety :) Tu postacie, ktore robilem w wolnych chwilach do gry figurkowej Pulp-City. Gierka figurkowa, ale w konwencji komiksowej- superherosi itp. Podobno to nowosc w tej branzy, ja tam sie nie znam :) Wiem ,ze miejscami krzywo, ale miejscami sie nie ogarnalem a poprawiac mi sie nie chce:) i szkicyki dwa co by kolorki pocwiczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 szkice bardzo fajne :) kolor bajeczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Postacie od razu mi się skojarzyły ze szkicami Mr Panka. Szkice- klasa;D Bardzo mi się podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 10 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2008 dzieki :) RaVirr- wyglada na to, ze obydwaj inspirujemy sie tymi samymi rysownikami-komiksiarzami ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Mi się skojarzyły szkice z Plattem. A ogółem bardzo fajny komiksowy styl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 bajer szkice !: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karmel Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Ale paskudne złamanie. Zmasakrowałeś temu mięśniakowi piszczel prawy. gólnie pracki niszczą. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 bardzo fajne te szkice ołówkiem, jeśli chodzi o cieniowanie przede wszystkim- jak dla mnie to taka amerykanska szkola troche, bardzo to lubie; pierwszy kolezka od lewej moze nie tak bardzo ale ten chudy jest calkiem calkiem..a najbardziej to mi przypadly do gustu te widoczki- swietnie ci to wychodzi panie tak trzymac, pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 oj tak tak:) widoczki na prawdę ładne:)fajne światełko i przez to fajna przestrzeń. 3maj się :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 28 Wrzesień 2008 Share Napisano 28 Wrzesień 2008 Szkice? Revelacja :)))) Jak Napisał selfu...Taka amerykańska szkoła :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 28 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2008 wzielo mnie ostatnio na kreskowkowe bzdury takie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nubb Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Bardzo klawe te nastrojowe szkice. Podoba mi się idea łapania atmosfery w speedach. Dobre ćwiczenie. A cartoonowy zawadiaka daje radę jak najbardziej. Dobrze, że poruszasz się w różnych stylistykach. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 hey fajna ta ostatnia praca:) podoba mi się światło na jego ramieniu oraz jak potraktowałeś chmurki :) szkoda tylko ze drewniany ma taki sam charakter materialności co jego ubranko :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Chmurki i to jak zlapales minkę... bomba. Ogolnie stylistyka konsekwentnie zlapana we wszystkich elementach, wiarygodny swiatek sie stworzyl. Ciekawa uwaga Łukasza o drewnie. Faktycznie troche odstaje w odbiorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 3 Październik 2008 Share Napisano 3 Październik 2008 ...spodobała mi sie jedna z glowek i pozwolilem sobie na niej pocwiczyc cyfrowe lepienie gliny- mam nadzieje ze zbytnio nie popsulem konceptu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 3 Październik 2008 Autor Share Napisano 3 Październik 2008 Nubb- Dzieki!!! Zawsze milo mi przeczytac dobre slowo od Ciebie :) Łukasz, leander- dzieki Panowie, słuszna uwaga z tym drewienkiem, moze pokombinuje jeszcze:) na razie nie ma czasu... eco- glowka laduje u mnie na dysku i zajmuje dumne miejsce obok oryginalnego szkicu;] wyszla kozacznie!!! Dzieki!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 3 Październik 2008 Share Napisano 3 Październik 2008 "nie za ma co" jak to mowia gorale na dyskotece ;) - fajnie sie modelowalo -wiem ze nie oddalem do konca charakteru twarzy z konceptu - na razie raczkuje w temacie rzezbienia ale powiem tyle ze jak koncept fajny to i niezle sie pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper992 Napisano 3 Październik 2008 Share Napisano 3 Październik 2008 Normalnie bajka chłopie . Ten kolo ma fajne kolorki na pysku ( niebieski dorzuciłęś) extra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 8 Październik 2008 Autor Share Napisano 8 Październik 2008 kreskowkowych bzdur ciag dalszy...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi