Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Główka z mini bitwy ,wydziergana w Modo i lekko pomarszczona i texturowana w Zbrushu.

Renderowane w Modo,włosy to mesh paint w modo.

Moje pytanie jak to wygląda ,bo po masie testowych renderów i zmianach ustawień materiałów i świateł straciłem oko na tego typa :)

28a88968873249ee.jpg

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 3,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dla mnie super tylko coś tak biednie w okolicach oczu(prawa strona rendera) przydały by się jakieś wyraźniejsze zmarszczki na powiekach. Super wyglądają te szwy na szyi i klacie.

Napisano

zeet chyba bez włosów by lepiej wyglądał, teraz to jakbyś mu założył perukę, po prawej stronie jego głowy za bardzo mu odstają, poza tym są za czarne i świecące,

a tak poza tym to mi sie bardzo podoba, świetna robota

Napisano
  • Autor

Dzięki za uwagi ,tekstura na ramionach faktycznie rozmazana bo rozciągałem je trochę żeby wypełnić kadr ,docelowo ma mieć ubranie i ramiona nie będą widoczne.

Nad zmarszczkami jeszcze popracuję muszę wypalić nową normal mapkę i poprawić teksturę.

Raffaello-zależało mi na włosach ale faktycznie efekt jest średni i zamula kompa :)

Napisano
  • Autor

Wszelkie podobieństwo do byłego ministra jest zupełnie przypadkowe :)

Jeszcze taki teścik przed wymianą mapek.

05cf6ca928e0e683.jpg

Napisano

Jeżeli mogę to wypowiem się na temat mojego spostrzeżenia, nie tylko do tego modelu. ale i do reszty które zamieściłeś na forum. Wydaje mi się ze powtarzasz pewien schemat. Najbardziej jest to widoczne w budowie oczu (powiek) i linii dolnej szczęki i troszkę podbródka. Te elementy są do siebie podobne na modelach Twojego autorstwa. A, tekstura wyszła moim zdaniem całkiem fajnie.

Napisano
  • Autor
-kuba-Jeżeli mogę to wypowiem się na temat mojego spostrzeżenia, nie tylko do tego modelu. ale i do reszty które zamieściłeś na forum. Wydaje mi się ze powtarzasz pewien schemat. Najbardziej jest to widoczne w budowie oczu (powiek) i linii dolnej szczęki i troszkę podbródka. Te elementy są do siebie podobne na modelach Twojego autorstwa. A, tekstura wyszła moim zdaniem całkiem fajnie.
_kuba_ masz rację ja też rozpoznaję twoje modele czy też modele nielota,

nie czytając nawet kto je wykonał jak myślisz po czym :)?

W tym modelu nie starałem się odwzorować referki ,

posłużyła mi jedynie do stworzenia mojego wariantu tej postaci na tyle ile potrafię.

Inna sprawa że zawsze mam problem z modelowaniem oczu-powiek :).

Napisano

szew na klatce piersiowej jest przerwany, myślę że powinien iść przez całą długość, w końcu są to zszyte dwa różne ciała.

ewentualnie możesz nawet zrobić obie połówki w lekko innym odcieniu.

na czole brzydko rzuca się w oczy lustrzane odbicie tekstury, a konkretnie bumpmap.

ogólnie bym go zrobiła bledszego, mniej żywego, np. ten sss na uchu bardziej by mi pasował w odcieniu wchodzącym w niebieski, jakiś szarofioletowy może, albo taki niezdrowy żółty.

tam gdzie w czoło wchodzi pręt, wartałoby zrobić fałdy skóry zbiegające się w tym miejscu.

Napisano
  • Autor

Ania -dzięki za konkretne porady,co do sss testowałem niebieski i zielony odcień nie wyglądało to dobrze :) ,a przy bladym odcieniu skóry prawie znika detal skóry.

To lustrzane odbicie to nie bumpmapka ale faktycznie do poprawy.

Napisano
  • Autor

Jeszcze nie ostateczne zmiany w teksturze.

1e1b6699d497cab8.jpg

Napisano

SUPER! dolna część pewnie będzie jeszcze poprawiana bo trochę tam pusto ale jak dla mnie rewelka.

Napisano

Te szwy na twarzy chyba przesadzone, na czole rozmazane i dziwny róg nad dziurą w głowie. I sprawdź, czy nie wyglądał by lepiej, gdyby miał zaczerwienione oczy.

Napisano
  • Autor

Ta wersja tekstury będzie chyba ostateczna,szwy będą jeszcze poprawione.

285f806c29801ea0.jpg

Użyte do tej główki mapki:

-------------------------

374c0a35af538bc2m.jpg

Napisano

do koszuli bardziej byś się przyłożył, nie ma szwu na ramieniu, tak się nie da uszyć. oprócz tego tekstura z prawej strony jest mocno rozciągnięta.

kolorki fajne, ale jakoś to tło nie pasuje, może spróbuj zrobić tło ciemniejsze