Bro Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Yo No to aby nie bylo ze pisalem a nie wystartowalem .... Ze wzgldu na to ze juz dawno nie robilem nic z architektury postanowilem zrobic to teraz :) Myslalem najpierw o czyms co sybolizuje Anglie typu Tower Bridge, Big Ben itd ale... po dokladnych ogledzinach domu w ktorym wynajmuje pokoj doszedlem do wniosku ze ma on wiele elementow dzieki ktorym moge pobawic sie normalami wiec padlo na niego. Mam zamiar zrobic model low poly nie zaglebiajac sie dokladnie w szczegol a bardziej dopicowac go normalami - zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdro ...narazie az 2 okna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 za takie screena to ja widzielm jak ludzie dostawali front paga :D hehehe narazie niewiele ale juz fajnie i regalistycznie wychodzi :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 mam nadzieje ze to nie sa plastikowe okna ... plastikowe okna w takim domu to grzech i barbarzynstwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 no to sa plastikowe okna :) cale szczescie - bo teraz nawet wieje przez nie - az sie boje pomyslec jak byloby zimno jakby byly drewniane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 napewno było by estetyczniej i bardziej by pasowalo :D teraz to wyglada jak robocop na drewnianych nogach ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 nie no az tak fatalnie to nie wyglada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 eno wybrales soboe łądna hacjende :) jako modle i to z normalami moze to byc ciekawe, cala ta chałupa jest do Twojej dyspozycji? a takie pytanie jeszcze , jak o ze ja sie na tym nie znam a moze sie dowiem czegos nowego, czemu od razu texturujesz fragmentu nie majac calego modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 11 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2007 cala ta chałupa jest do Twojej dyspozycji? a takie pytanie jeszcze , jak o ze ja sie na tym nie znam a moze sie dowiem czegos nowego, czemu od razu texturujesz fragmentu nie majac calego modelu? - Chalupa cala do dyspozycji - mieszkam tam z kumplem, jego zona, wlascicielka i 2 psami :) - Co do 2 pytania o texturowanie to.... w takich przypadkach zawsze tak robie. Dom posiada 4 albo 5 rodzajow okien ktore sie powtarzaja kilka razy wiec na poczatku zawsze modeluje i texturuje elementy ktore sie powtarzaja aby potem nie bawic sie w kilkakrotne texturowanie tych samych rzeczy - poprostu je klonuje juz zmapowanie i doraniam sciane. nie mialem dzis duzo czasu wiec zrobilem tylko kolejne okienko: Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 Ciekawi mnie jak takie odbicia izyskałes w viwporcie, cubemap jakis? i jak zrobiłes ze na szybach są takie "cosie" ? EDIT> ups... zapomniałem ze to wszystko jest na texturce. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 Okienko super. Już widać, że model będzie rewelacyjny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Udytzkey Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 bro - fajny bylby z tego outdoor level + skybox, ale masz tez mojego Viewerka do podgladu normali.Czekam na wiecej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 Bro normalnie czad !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 Okienko super. Już widać, że model będzie rewelacyjny :) Przecież narazie to tylko fotka "naklejona" na plejna :P poczekamy i zobaczymy co z tego okienka wyrośnie :D (chciałem sobie posta nabić, zapełniając nude oczekiwania na pociąg na poznańskim pkp :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 15 Wrzesień 2007 Share Napisano 15 Wrzesień 2007 A po co w bitwie startuje reszta??;) Z dziką rozkoszą zobaczę final! pozdrowionka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2007 dobra wrocilem z kolejnego urlopu :) i biore sie od jutra za te "plejny" z fotkami :) pozdro i dzieki za komenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Wrzesień 2007 Share Napisano 16 Wrzesień 2007 Bro Ty cos za dobrze masz w tej uk :P pińcet urlopow :P z niecierpliwoscia czekam na nowe screenory :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 18 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2007 No dobra maly update: Sorry za wielkosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 swietna robota, brawo ! domek wyglada jak stacja kolejowa ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusanagi Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 no fajne ;) poniewaz widzialem domek to bede sie czesto czepial detali hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 fajnie to wyglada ciekaw jestem jak Ty sobie radzisz z tymi texturami , kazdy elemnt na osobnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 19 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Yo. Na chwile obecna mam 2 txt po 2048x2048 planuje (mozna powiedziec ze jedna bo dzis dopiero stworzylem druga na drzwi wiec jeszce tam powciskam jakies detale typu lampki skrzynka na listy itd) napewno dojedzie jedna txt nie koniecznie 2048 :) na glowna txt sciany i dachu i jedna na decal'e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 swietnie !! moglbys pokazac jak wyglada rozlozona textura ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 nie no tip topes to wyglada , mam tylko pytanie czy tak będzie na finiszu czy tez będzisz to jeszcze w jakis sposób przetwarazl aby zabic nieco fotkowy klimat? w zadnym wyapdku nie mam nic przeciwko temu tylko ciekawi mnie nie jak działasz i jaki efket chcesz uzyskac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2007 Txt - nic specjalnego - troche obrobki zdjec (rozjasnianie, przyciemnianie, rozkladanie dopasowanie itd) Co do klkinatu to chce aby bylo wszystko fotorealistyczne - na koniec pewnie pobawie sie tylko saturacja kontrastem itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 mamafakersko ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 każdy pixel wykorzystany będzie pewnie;) super;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 dzieki :) AWSOME :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 texturka elgancko fajnie zapełniona przestrzen, chyba tez sprobuje nie bawem jakis dom zorobic bo jakos meczy mnie ten temat ;) bo hipkami troche jeestem znudzony i zmeczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 tak nawiasem jakby ktos nie wiedzial w f-szopie jest taka funkcja w filtrach/distort/lens correction - do takich rzeczy to chyba najwazniejsze narzedzie :) - da sie bardzo duzo znieksztalcen ze zdjecia usunac :) pozdrawiuam ps. idzie dobrze - ale tak sie zastanawiam jak sie uporasz z tymi oknami z silnymi refleksami na nich :) - bo wydaje mi sie ze sama texture szyby trzeba by jakos ujednolicic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Udytzkey Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 Bro - estetyczne, bardzo mi sie podoba, a jaka kamerka to robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2007 Klicek - "mamafakersko" czyli ze sie podoba ? :) Xiz0r - no prawie kazdy :) donMario - a ja musze na odwrot bo mecza juz mnie te domki - nie ma jak to poszalec i sie nie przejmowac poligonami :) Ftorek - a myslalem ze wiem wszystko o photoshopie a tu mila niespodzianka - moze dlatego ze poza sharpenwm noisem i blurem wogole nie kozystam z filtrow Co do okien to spoko na koniec wszystkie beda ciemne jak te na dole + jakies firanki albo cos :) Udytzkey - tzn chodzi ci o aparat czy jak ? jak tak to Fujifilm Finepix F30 Pozdro i dzieki za komenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 21 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Dobra maly update tym razem zabralem sie za sciany - powoli mi sie odechciewa :) Maly chaos w siatce ale to moze potem poprawie :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Łooo robi wrażenie. Ile trisków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 nieżle Ci te teksturki wychodzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 bro jak zwykle wysoko poprzeczkę zawiesza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 no pewnie Bro ze sie podoba :) super jest i bedzie pewnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 urgh... tex super. a okiennice mam nadzieje że niezrobisz w jednym meshu wraz ze scianami. może raczej same dziury na okna zrobić, zresztą ty wiesz lepiej:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 ale duuuży dom, może dla mnie tez znalazłoby sie miejsce tam ? mogę mieszkać na strychu :d (joke) super jak zwykle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Udytzkey Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Udytzkey - tzn chodzi ci o aparat czy jak ? jak tak to Fujifilm Finepix F30 tak tak Bro, myslalem o aparacie cyfrowym a napisalem tak jak u nas sie mowi. Juz chyba wiem co nastepne sobie kupie i dzieki za info;) Co do modelu to widze ze tak jak ja lubisz perfekcje, super wyglada ten model, bedzie w calosci czy tylko to co widac?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Ładny model, sam dom jakiś taki ogromniasty i poprzez te wąskie okna wyglada jest złudzenie ze mieszkanie w środku nie jest wystarczająco naświetlone, zdaje mi się co nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 21 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Dzieki za komenty..... SoAd - Co do trisow to z tego co pamietam to kolo 14000. urgh... tex super. a okiennice mam nadzieje że niezrobisz w jednym meshu wraz ze scianami. może raczej same dziury na okna zrobić, zresztą ty wiesz lepiej. Nie za bardzo wiem o co ci chodzi :) Ledyr - spoko cos sie wymysli :) bedzie w calosci czy tylko to co widac? Hmmm w planach mam caly ale nie wiem czy dotrwam - z drugiej strony jest brzydszy :) Ardeni..... hmmmm - tu masz linka do kilku fotek z domu..... dzieki temu wkoncu zobaczycie moja morde :) http://bro.frontstudios.com/mieszkanie/index.htm Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 damn, starzej sobie Ciebie wyobrazalem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Bro - wow, ale zajebiste psiaki :) Kurde, chciałbym mieć takie :) Są twoje? Jak będziesz miał szczeniaczka na zbyciu to dawaj znać ;) Dom też fajniutki :P Fajny styl, lubię takie budownictwo. Model idzie spoko, no ale te 14 000 to chyba trochę sporawo jak na taką prostą geometrię, nie uważasz? może napisałeś jedno zero za dużo? Tekstura wygląda spoko, myślę że będzie to kolejny bardzo dobry model w twoim wykonaniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 22 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Ofca - :) Ziomus - chyba wiem dlaczego 14k - wszystkie obiekty mam podwójnie bo w takich przypadkach zawsze tworze wszystkie elementy osobno a potem duplikuje i skladam sobie jak puzle - dam znac w poniedzialek bo scenke zostawilem w robocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Bardzo bardzo maly update co do trojkatow to obecnie: 6027 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 bardzo ładnie nabiera kolorków, cóż tu więcej pisać?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 uklony do samej ziemi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Nie wiem, ja juz sie tego twojego workflowu tyle naogladalem ze juz mi to nie robi :P ;) Solidna robota jak zawsze. Ale ten ganek mogles dosunac ( czy jak to sie tam nazywa od przodu domu). Fajne wszarze ;) Btw ty masz tam doubleglaze? Nie wyglada mi na double, moze dlatego ci wieje. Chociaz nie powiem wczoraj tutaj tez wialo jak skur...kowaniec. o_O i chyba mam wiekszy burdel w sypialni od ciebe lol XD Fajna oranzeria. Tez bym chcial taka, niestety mam tylko basen ;/ Z ktorego teraz tak korzystam ze o ja pierpapier. Jedziesz dalej Duzy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 chodziło mi o to że kupa trisów niepotrzebnych na płaskiej ścianie. tak ze 2k-3k się ich znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2007 chodziło mi o to że kupa trisów niepotrzebnych na płaskiej ścianie. tak ze 2k-3k się ich znajdzie. sugrujesz abym zrobil tylko dziury a detal typu zaokreglonych cegiel namalowal na txt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi