Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Więc taj jak w temacie będzie to Fiat Punto II. Robie go z 2 powodów:

1) na prace dyplomową

2) jakiś czas temu kupiłem sobie to cacko :) więc powód jest jasny.

Czekam na opinie

• Odpowiedzi 257
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wydaje mi się że ten model będzie wypasiony.

Tak się składa że znam trochę Rafała i wiem że jest niesamowicie utalentowanym grafikiem.

Powodzenia w ukończeniu modelu ;-)

Napisano

chociaz nie... za tylnimi siedzeniami ta powierzchnia w srodku ... taka plaska pod szyba nad bagaznikiem jest chyba wieksza nie? no i z tylu sa zaglowki przewaznie;d

i wogle cos dziwnego dzieje sie w rogu tylniej szyby,

Napisano

Co do wnętrza to jeszcze go nie skączyłem. wycieraczek antenki spryskiwaczy teżjeszcze nie ma.

Co do blueprintów to pojechałem do salonu fiata tam dostałem katalog z blueprintami ale niestety tego nowego punta i w photoshopie pozmieniałem wszystko tak jak jest w sportingu.

Napisano

z zewnątrz wychodzi bardzo ładnie ale deska rozdzielcza chyba powinna być bardziej wsunięta do wnętrza a kierownica większa i nie pionowo. może to jeszcze nie jest poprostu skończone ale jeśli jest to popraw [piwo]

Napisano

jak możesz to daj rendery ze światłem omni z boku auta, a nie z samym skylight... czyli skylight + omni :) będzie wtedy widać cienie... i bugi :]

pozdrawiam [piwo]

Napisano

a więc:

sikham - rzuty podeśle ci jutro.

Co do siatki - wole pracować na gęstej siatce, wydaje mi się że masz większą swobodę modelowania. Jeśli chodzi o wnętrze to ciągle jest w fazie modelowania jak widać na renderku nawet nie ma wyświetlaczy. No teraz renderowałem ze światłem z boku.

Pozdrawiam

Napisano

ooo, ten środkowy render jest spoko, wszystko widać, tylko mogłoby być minimalnie jaśniej :) muszę przyznać, że model jest bardzo dobry, no i zachować gładkość przy tak gęstej siatce to już trzeba naprawdę umieć :D z oryginalnym Punto nie będe porównywał (nie mam zdjęć i nie chce mi się szukać ;)) więc jako sam model oceniam go bardzo pozytywnie :D

trzymaj się [piwo]

P.S. światło z boku miałem na myśli od strony kamery, ustawione mniej więcej na wysokości przedniej maski, najlepiej omni z wyłaczonymi cieniami, multipier ok. 0,3, tak żeby nie służyło do oświetlenia sceny a jedynie do uwypuklenia zarysu auta :)

Napisano

Mi osobiscie sie przod maski nie podoba (tam gdzie powinien byc znaczek) troche jakis taki bez kantu, ale m0oze to wina kamery wiec zwracam honor (tez mam PUNTO:D) bede wytykac. No i oczywiscie zderzak jest z werrsji po faceliftingu:D

Napisano

mam wrażenie, że te \"zawiasy\" za bardzo ściskają \"ramiona\", a powinno być tam trochę więcej luzu, żeby mogły się swobodnie układać... mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi :D

[piwo]

Napisano

Łoł. Te znaczki są świetne. A jeśli chodzi o cały model, to przez środek maski i przez środek tylnej klapy biegnie taka linia. To jest tak specjalnie, czy są to pozostałości po łączeniach obydwu części?? Jeśli to nie jest zamierzone, to popraw to, trochę się rzuca w oczy. :)

Napisano

Co do wycieraczki to nic więcej nie zmieniałem bo jak to powiedział Batou i tak nie będzie tego widać, no i faktycznie dużo nie będzie

Napisano

Co do tuningu to na prace dyplomową musze go orginalnego zrobić, jak skącze dyplomówke to napewno dodam mu to co dodałem w moim rzeczywistym puntaczu czyli progi i spoler. potem będę kombinować dalej jak i w samochodzi tak i w tym modelu.

POzdrawiam

Napisano

Fafex a nie wpadles na to ze ten model jest caly czas w produkcji w zwiazku z czym nie ma sensu laczyc vertexow skoro bedzie jeszcze robiona lustrzanka. Ludzie zero wyobrazni :)

Napisano

wkońcu zabrałem się za opone - musiałem zrobić bieżnik taki jak ma punto bo ten co był na renderach wcześniej był wymyślony.

Pozdrawiam