Rafal Napisano 15 Grudzień 2003 Napisano 15 Grudzień 2003 Więc taj jak w temacie będzie to Fiat Punto II. Robie go z 2 powodów: 1) na prace dyplomową 2) jakiś czas temu kupiłem sobie to cacko :) więc powód jest jasny. Czekam na opinie
Anonymous Napisano 15 Grudzień 2003 Napisano 15 Grudzień 2003 Wydaje mi się że ten model będzie wypasiony. Tak się składa że znam trochę Rafała i wiem że jest niesamowicie utalentowanym grafikiem. Powodzenia w ukończeniu modelu ;-)
Por@szek Napisano 15 Grudzień 2003 Napisano 15 Grudzień 2003 Ej no a gdzie yellow?? Dawaj Yellowa... we are living in the yellow ... punto :).
uncle Napisano 15 Grudzień 2003 Napisano 15 Grudzień 2003 chociaz nie... za tylnimi siedzeniami ta powierzchnia w srodku ... taka plaska pod szyba nad bagaznikiem jest chyba wieksza nie? no i z tylu sa zaglowki przewaznie;d i wogle cos dziwnego dzieje sie w rogu tylniej szyby,
illy Napisano 15 Grudzień 2003 Napisano 15 Grudzień 2003 Skad masz blueprinty do tego. Wszedzie szukalem i xxxxxxx nigdzie nie ma
Loozack Napisano 15 Grudzień 2003 Napisano 15 Grudzień 2003 aaaa, wszystkie zdjęcia poznikały i nic nie widzę :( jak możesz to zamieść obrazki jeszcze raz :) pozdrawiam [piwo]
Rafal Napisano 16 Grudzień 2003 Autor Napisano 16 Grudzień 2003 Co do wnętrza to jeszcze go nie skączyłem. wycieraczek antenki spryskiwaczy teżjeszcze nie ma. Co do blueprintów to pojechałem do salonu fiata tam dostałem katalog z blueprintami ale niestety tego nowego punta i w photoshopie pozmieniałem wszystko tak jak jest w sportingu.
Rafal Napisano 16 Grudzień 2003 Autor Napisano 16 Grudzień 2003 świateł tylnich jeżcze się nie czepiajcie bo też są w fazie tworzenia.
Rafal Napisano 16 Grudzień 2003 Autor Napisano 16 Grudzień 2003 wnetrze teżjeszcze w fazie tworzenia tak samo jak tylnie światła
Anonymous Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 Wygląda niesamowicie. Jak będzie ukończony i wyrenderowany będzie wymiatał.
Por@szek Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 Norma ze bedzie wymiatal, czego sie spodziewaliscie po Rafale. Masta Bro :)
uncle Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 ja bym sie przyczepil do nadkoli, one nie ida tak rowno chyba, tj dales zwykly extrude do srodka, i przez to jest malo miejsca na kola ;)
sikham Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 mógłbyś wysłać mi na maila rzuty (niezmienione przez ciebie) samochodzik fajnie ci wyszedł ale ukrywasz błedy dzieki takim renderom ;)
javor Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 z zewnątrz wychodzi bardzo ładnie ale deska rozdzielcza chyba powinna być bardziej wsunięta do wnętrza a kierownica większa i nie pionowo. może to jeszcze nie jest poprostu skończone ale jeśli jest to popraw [piwo]
Loozack Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 jak możesz to daj rendery ze światłem omni z boku auta, a nie z samym skylight... czyli skylight + omni :) będzie wtedy widać cienie... i bugi :] pozdrawiam [piwo]
Por@szek Napisano 17 Grudzień 2003 Napisano 17 Grudzień 2003 Nie wiem co wy chcecie, np. nadkola sa okiej, wlasnie wygladlem przez okno. I JAK NIE JAK TAK !!!
Rafal Napisano 17 Grudzień 2003 Autor Napisano 17 Grudzień 2003 a więc: sikham - rzuty podeśle ci jutro. Co do siatki - wole pracować na gęstej siatce, wydaje mi się że masz większą swobodę modelowania. Jeśli chodzi o wnętrze to ciągle jest w fazie modelowania jak widać na renderku nawet nie ma wyświetlaczy. No teraz renderowałem ze światłem z boku. Pozdrawiam
kingwins Napisano 17 Grudzień 2003 Napisano 17 Grudzień 2003 Zauważyłem że na tym forum w ogóle nie ma kiepskich modeli, a jak są to żadko. Ten oczywiście jest z górnej pułki.
Loozack Napisano 17 Grudzień 2003 Napisano 17 Grudzień 2003 ooo, ten środkowy render jest spoko, wszystko widać, tylko mogłoby być minimalnie jaśniej :) muszę przyznać, że model jest bardzo dobry, no i zachować gładkość przy tak gęstej siatce to już trzeba naprawdę umieć :D z oryginalnym Punto nie będe porównywał (nie mam zdjęć i nie chce mi się szukać ;)) więc jako sam model oceniam go bardzo pozytywnie :D trzymaj się [piwo] P.S. światło z boku miałem na myśli od strony kamery, ustawione mniej więcej na wysokości przedniej maski, najlepiej omni z wyłaczonymi cieniami, multipier ok. 0,3, tak żeby nie służyło do oświetlenia sceny a jedynie do uwypuklenia zarysu auta :)
Anonymous Napisano 17 Grudzień 2003 Napisano 17 Grudzień 2003 Mi osobiscie sie przod maski nie podoba (tam gdzie powinien byc znaczek) troche jakis taki bez kantu, ale m0oze to wina kamery wiec zwracam honor (tez mam PUNTO:D) bede wytykac. No i oczywiscie zderzak jest z werrsji po faceliftingu:D
Rafal Napisano 18 Grudzień 2003 Autor Napisano 18 Grudzień 2003 wycieraczka - nie wiem co zną nie tak - niby robiłem ją ze zdjęcia ale coś mi nie pasuje.
Por@szek Napisano 18 Grudzień 2003 Napisano 18 Grudzień 2003 moze powinienes ja polozyc na szybie a nie na boxie?? :) Jest spoko a wiesz ze sie nie znam wiec i tak dla mnie jestes masta wip :)
Loozack Napisano 18 Grudzień 2003 Napisano 18 Grudzień 2003 mam wrażenie, że te \"zawiasy\" za bardzo ściskają \"ramiona\", a powinno być tam trochę więcej luzu, żeby mogły się swobodnie układać... mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi :D [piwo]
Batou Napisano 18 Grudzień 2003 Napisano 18 Grudzień 2003 Bez przesady. Przecież i tak nie będzie tego widać.
Wichur Napisano 18 Grudzień 2003 Napisano 18 Grudzień 2003 No ,super ...Byle tak dalej ..jakaś ładna texturka i spoko ...będzie dobrze ..
Michnik220380 Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 Hej braciszku, no modelik wypasiony, jak takie cudo kiedyś zrobię [hihihi długo jeszcze trzeba będzie czekać:):)] to mam nadzieję że wkręcisz mnie po znajomościach do firmy ;) :):):):):)
Rafal Napisano 20 Grudzień 2003 Autor Napisano 20 Grudzień 2003 teraz zabieram się za antenke i kączenie wycieraczek. POzdro
Fafex Napisano 20 Grudzień 2003 Napisano 20 Grudzień 2003 Łoł. Te znaczki są świetne. A jeśli chodzi o cały model, to przez środek maski i przez środek tylnej klapy biegnie taka linia. To jest tak specjalnie, czy są to pozostałości po łączeniach obydwu części?? Jeśli to nie jest zamierzone, to popraw to, trochę się rzuca w oczy. :)
Rafal Napisano 20 Grudzień 2003 Autor Napisano 20 Grudzień 2003 Co do wycieraczki to nic więcej nie zmieniałem bo jak to powiedział Batou i tak nie będzie tego widać, no i faktycznie dużo nie będzie
giegiel Napisano 20 Grudzień 2003 Napisano 20 Grudzień 2003 Extra model!!Na początku myślałem że te znaczki to wycinki ze zdjęć!!Będziesz robił własną koncepcje tuningu tej bryki??
Rafal Napisano 20 Grudzień 2003 Autor Napisano 20 Grudzień 2003 Co do tuningu to na prace dyplomową musze go orginalnego zrobić, jak skącze dyplomówke to napewno dodam mu to co dodałem w moim rzeczywistym puntaczu czyli progi i spoler. potem będę kombinować dalej jak i w samochodzi tak i w tym modelu. POzdrawiam
Fafex Napisano 20 Grudzień 2003 Napisano 20 Grudzień 2003 A ja sie ciagle będę czepiał tej kreski przez środek dachu ;)
WIERZBA Napisano 20 Grudzień 2003 Napisano 20 Grudzień 2003 A ja robiąc wycieraczki pomyślałem , że nikt nie robi ich dokładnie . A tutaj miłe rozczarowanie . Model samochodu bardzo mi się podoba .
Loozack Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 może zrobimy galerię wycieraczek :D;) Rafal, model coraz lepszy :) [piwo]
saygon Napisano 22 Grudzień 2003 Napisano 22 Grudzień 2003 no no sam samochod z dalek nie wyglada takdobrze, ale te wycieraczki itd. widac ze przykladasz sie do detali bardzo dobrze.
Por@szek Napisano 22 Grudzień 2003 Napisano 22 Grudzień 2003 Fafex a nie wpadles na to ze ten model jest caly czas w produkcji w zwiazku z czym nie ma sensu laczyc vertexow skoro bedzie jeszcze robiona lustrzanka. Ludzie zero wyobrazni :)
Rafal Napisano 26 Grudzień 2003 Autor Napisano 26 Grudzień 2003 wkońcu zabrałem się za opone - musiałem zrobić bieżnik taki jak ma punto bo ten co był na renderach wcześniej był wymyślony. Pozdrawiam
wesoledi Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Bardzo ladnie. juz sie nie moge doczekac konca modelowania i nalozenia teksturek :D
beaver Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 oponki sa bardzo ładne. jaka technika je robisz?
Pionier Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Bardzo fajnie, tylko ja bym zmienil texture opony (jest za ciemna). Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi