Napisano 15 Grudzień 200321 l Więc taj jak w temacie będzie to Fiat Punto II. Robie go z 2 powodów: 1) na prace dyplomową 2) jakiś czas temu kupiłem sobie to cacko :) więc powód jest jasny. Czekam na opinie
Napisano 15 Grudzień 200321 l Wydaje mi się że ten model będzie wypasiony. Tak się składa że znam trochę Rafała i wiem że jest niesamowicie utalentowanym grafikiem. Powodzenia w ukończeniu modelu ;-)
Napisano 15 Grudzień 200321 l Ej no a gdzie yellow?? Dawaj Yellowa... we are living in the yellow ... punto :).
Napisano 15 Grudzień 200321 l chociaz nie... za tylnimi siedzeniami ta powierzchnia w srodku ... taka plaska pod szyba nad bagaznikiem jest chyba wieksza nie? no i z tylu sa zaglowki przewaznie;d i wogle cos dziwnego dzieje sie w rogu tylniej szyby,
Napisano 15 Grudzień 200321 l Skad masz blueprinty do tego. Wszedzie szukalem i xxxxxxx nigdzie nie ma
Napisano 15 Grudzień 200321 l aaaa, wszystkie zdjęcia poznikały i nic nie widzę :( jak możesz to zamieść obrazki jeszcze raz :) pozdrawiam [piwo]
Napisano 16 Grudzień 200321 l Autor Co do wnętrza to jeszcze go nie skączyłem. wycieraczek antenki spryskiwaczy teżjeszcze nie ma. Co do blueprintów to pojechałem do salonu fiata tam dostałem katalog z blueprintami ale niestety tego nowego punta i w photoshopie pozmieniałem wszystko tak jak jest w sportingu.
Napisano 16 Grudzień 200321 l Autor świateł tylnich jeżcze się nie czepiajcie bo też są w fazie tworzenia.
Napisano 16 Grudzień 200321 l Wygląda niesamowicie. Jak będzie ukończony i wyrenderowany będzie wymiatał.
Napisano 16 Grudzień 200321 l Norma ze bedzie wymiatal, czego sie spodziewaliscie po Rafale. Masta Bro :)
Napisano 16 Grudzień 200321 l ja bym sie przyczepil do nadkoli, one nie ida tak rowno chyba, tj dales zwykly extrude do srodka, i przez to jest malo miejsca na kola ;)
Napisano 16 Grudzień 200321 l mógłbyś wysłać mi na maila rzuty (niezmienione przez ciebie) samochodzik fajnie ci wyszedł ale ukrywasz błedy dzieki takim renderom ;)
Napisano 16 Grudzień 200321 l z zewnątrz wychodzi bardzo ładnie ale deska rozdzielcza chyba powinna być bardziej wsunięta do wnętrza a kierownica większa i nie pionowo. może to jeszcze nie jest poprostu skończone ale jeśli jest to popraw [piwo]
Napisano 16 Grudzień 200321 l jak możesz to daj rendery ze światłem omni z boku auta, a nie z samym skylight... czyli skylight + omni :) będzie wtedy widać cienie... i bugi :] pozdrawiam [piwo]
Napisano 17 Grudzień 200321 l Nie wiem co wy chcecie, np. nadkola sa okiej, wlasnie wygladlem przez okno. I JAK NIE JAK TAK !!!
Napisano 17 Grudzień 200321 l Autor a więc: sikham - rzuty podeśle ci jutro. Co do siatki - wole pracować na gęstej siatce, wydaje mi się że masz większą swobodę modelowania. Jeśli chodzi o wnętrze to ciągle jest w fazie modelowania jak widać na renderku nawet nie ma wyświetlaczy. No teraz renderowałem ze światłem z boku. Pozdrawiam
Napisano 17 Grudzień 200321 l Zauważyłem że na tym forum w ogóle nie ma kiepskich modeli, a jak są to żadko. Ten oczywiście jest z górnej pułki.
Napisano 17 Grudzień 200321 l ooo, ten środkowy render jest spoko, wszystko widać, tylko mogłoby być minimalnie jaśniej :) muszę przyznać, że model jest bardzo dobry, no i zachować gładkość przy tak gęstej siatce to już trzeba naprawdę umieć :D z oryginalnym Punto nie będe porównywał (nie mam zdjęć i nie chce mi się szukać ;)) więc jako sam model oceniam go bardzo pozytywnie :D trzymaj się [piwo] P.S. światło z boku miałem na myśli od strony kamery, ustawione mniej więcej na wysokości przedniej maski, najlepiej omni z wyłaczonymi cieniami, multipier ok. 0,3, tak żeby nie służyło do oświetlenia sceny a jedynie do uwypuklenia zarysu auta :)
Napisano 17 Grudzień 200321 l Mi osobiscie sie przod maski nie podoba (tam gdzie powinien byc znaczek) troche jakis taki bez kantu, ale m0oze to wina kamery wiec zwracam honor (tez mam PUNTO:D) bede wytykac. No i oczywiscie zderzak jest z werrsji po faceliftingu:D
Napisano 18 Grudzień 200321 l Autor wycieraczka - nie wiem co zną nie tak - niby robiłem ją ze zdjęcia ale coś mi nie pasuje.
Napisano 18 Grudzień 200321 l moze powinienes ja polozyc na szybie a nie na boxie?? :) Jest spoko a wiesz ze sie nie znam wiec i tak dla mnie jestes masta wip :)
Napisano 18 Grudzień 200321 l mam wrażenie, że te \"zawiasy\" za bardzo ściskają \"ramiona\", a powinno być tam trochę więcej luzu, żeby mogły się swobodnie układać... mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi :D [piwo]
Napisano 18 Grudzień 200321 l No ,super ...Byle tak dalej ..jakaś ładna texturka i spoko ...będzie dobrze ..
Napisano 19 Grudzień 200321 l Hej braciszku, no modelik wypasiony, jak takie cudo kiedyś zrobię [hihihi długo jeszcze trzeba będzie czekać:):)] to mam nadzieję że wkręcisz mnie po znajomościach do firmy ;) :):):):):)
Napisano 20 Grudzień 200321 l Łoł. Te znaczki są świetne. A jeśli chodzi o cały model, to przez środek maski i przez środek tylnej klapy biegnie taka linia. To jest tak specjalnie, czy są to pozostałości po łączeniach obydwu części?? Jeśli to nie jest zamierzone, to popraw to, trochę się rzuca w oczy. :)
Napisano 20 Grudzień 200321 l Autor Co do wycieraczki to nic więcej nie zmieniałem bo jak to powiedział Batou i tak nie będzie tego widać, no i faktycznie dużo nie będzie
Napisano 20 Grudzień 200321 l Extra model!!Na początku myślałem że te znaczki to wycinki ze zdjęć!!Będziesz robił własną koncepcje tuningu tej bryki??
Napisano 20 Grudzień 200321 l Autor Co do tuningu to na prace dyplomową musze go orginalnego zrobić, jak skącze dyplomówke to napewno dodam mu to co dodałem w moim rzeczywistym puntaczu czyli progi i spoler. potem będę kombinować dalej jak i w samochodzi tak i w tym modelu. POzdrawiam
Napisano 20 Grudzień 200321 l A ja robiąc wycieraczki pomyślałem , że nikt nie robi ich dokładnie . A tutaj miłe rozczarowanie . Model samochodu bardzo mi się podoba .
Napisano 21 Grudzień 200321 l może zrobimy galerię wycieraczek :D;) Rafal, model coraz lepszy :) [piwo]
Napisano 22 Grudzień 200321 l no no sam samochod z dalek nie wyglada takdobrze, ale te wycieraczki itd. widac ze przykladasz sie do detali bardzo dobrze.
Napisano 22 Grudzień 200321 l Fafex a nie wpadles na to ze ten model jest caly czas w produkcji w zwiazku z czym nie ma sensu laczyc vertexow skoro bedzie jeszcze robiona lustrzanka. Ludzie zero wyobrazni :)
Napisano 26 Grudzień 200321 l Autor wkońcu zabrałem się za opone - musiałem zrobić bieżnik taki jak ma punto bo ten co był na renderach wcześniej był wymyślony. Pozdrawiam
Napisano 26 Grudzień 200321 l Bardzo ladnie. juz sie nie moge doczekac konca modelowania i nalozenia teksturek :D
Napisano 26 Grudzień 200321 l Bardzo fajnie, tylko ja bym zmienil texture opony (jest za ciemna). Pozdrawiam