Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 257
  • Wyświetleń 22,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Por@szek, sorki za wczorajszego posta, może za ostro pojechałem :) ale według mnie takie błędy jak choćby niedopracowana kierownica są ważne, w końcu błędem jest nie tylko wgniecenie w modelu ale także brak zgodności z oryginałem :) dobra, ja już nic nie mówię bo się off-topic robi :D

czekam na updaty :)

pozdrawiam [piwo]

Napisano

Okiej ja mialem temperature wiec jestesmy kwita. Rafal sie nie pogniewa, juz ja go znam :). Czyli mamy pokoj?? Trzeba jakiegos posta na wyzywke wrzucic bo cholera czasami trzeba.

Napisano

no ładnie [piwo]

ale kierownica w porównaniu do reszty to mała tragedia

i troche chyba leżą proporcje

ale i tak 1 z lepszych samochodów w wip na tym forum

Napisano
  • Autor

No dobra zrobie tą kierownice od początku. :)

pozdrawiam

Napisano

hehe, no niestety ale Sikham ma rację :) kierownica to nie jest mistrzostwo świata :D taka trochę nadmuchana jakby, chociaż z tego co pamiętam to w Punto właściwie jest podobna :) trzymam kciuki i czekam na po(d)stępy ;)

pozdrawiam [piwo]

P.S. Por@szek, no pewnie, że czasem trzeba, tak by nudno było [lol2]

Napisano

Niom, bardzo ładnie.. czekam z niecierpliwością na finalne F10 :)

Napisano

furka fajna, ale nie wiem czy ktos pobije mojego lidera samochodow ( taki tam mustang :P) :D

Napisano
  • Autor

Zrobiłem kierownice jeszcze raz - zostaje już taka jak niżej - czas w końcu wziąść się za lakier - mam nadzieje że następny update będzie już z lakierem.

Pozdrawiam

Napisano

Witam. Teraz kierownica wygląda dużo lepiej niż wcześniej. Co do reszty to jeszcze nic nie zauważyłem.

Napisano
  • Autor

Dzięki za opinie. Ostatniego czasu więcej pisałem prace niż ją robiłem. zamieszczam 2 zdjęcia dorobiłem światło stop i tylną wycieraczke którą jeszcze poprawie. Co do lakieru to wiem że nie robi szału ale obiecałem że zaczne go wkońcu malować więc żeby nie było ... :D

Pozdrawiam uwagi mile widziane :)

Napisano

bardziej bym się czepił oświetlenia niż lakieru :)

czekam na updaty, pozdrawiam [piwo]

Napisano

ocho widze ze prosto z warsztatu, na drzwiach szpachel he he ...... swietne swietne tylko tam na dole przy progu jest chyba cos pogiete ( pod ta czarna listwa) . Ech kiedy w koncu wyjdzie mi takie cudo :) Powodzenia i czekam na wiecej. PS Nameczyles sie nad wnetrzem a prawie go nie widac

Napisano

podziwiam za detal wnetrza!!! ale porpacujcie nad tylnym swiatlem, w porownaniu z reszta to feeeee:(

Napisano
  • Autor

Co do świateł to narazie są to testy więc nie będzie rewelacji - na końcowej scenie będą lepsze (mam taką nadzieje) Na rysunku kolejny teścik.

Pozdrawiam

Napisano

daj trochę mocniejsze światło jak możesz, no i nie sam skylight ale najlepiej jeszcze jakieś omni w scenie, bo to co jest teraz nie pozwala jednoznacznie określić, czy lakier jest dobry czy nie... po prostu jest za ciemno :)

pozdrawiam [piwo]

Napisano

swietny model ale blagam cie- nie rob go zoltego :) jak mnie trzepie jak widze zolte auta na ulicy (sory jesli kogos urazilem bo takim jezdzi :) ale ja totalnie nie trawie tego koloru dla samochodu :D )

Napisano

A żółte megan coupe? Pierwsza klasa:D CO do lakieru to wydaje mi się, że za mało refleksyjny. A z kierownicą nie wiem o co im chodziło:)

Napisano
  • Autor

wiggles - będzie żółty bo takiego mam - ale specjalnie dla ciebie moge zrobić końcowy render w innym kolorze. Jak dla mnie każdy samochód z napisem sporting powinien mieć żółty kolor, a co do meganki coupe to nie powinna wyjśc w żadnym innym kolorze tylko w żółtym.

Pozdrawiam

Napisano

jakie masz ustawienia rgb tej żółci bo by pasowała do mojego skylina :]

Napisano

heh,OT wypowiedz!! a mnei tam zwisa kolor samochodu, ale uwazam, ze te zabaweczki co sie wypuszcza na ulice za grube pieniadze to nic innego tylko szpan na glupie laski i okazja do pozabijania wsyztskich w okolo... to tyle - a model jest tak kur... dokaldny ze mi szczena opada - rewelka na calego!!!!

Napisano

PG

kobieta to bardzo ozdobny element wyposażenia sportowego samochodu :D wiec kolor jest wazny

ale ciiiii bo offtopicem śmierdzi :)

Rafał podrzuć rgb

i sorki ze na maila nie odpowiedziałem (ehhh te kobiety :D)

Napisano

Sorry ze tak wczesnie o tym mowie, ale ty masz na koncu progu (u dolu) kant a w punto jest takie zaokroglone pod spod, hmmm czy moze tak tylko to widac???

Napisano
  • Autor

Skilo jutro zerkne na orginał i jeśli jest zaokrąglony to faktycznie szkoda że tak późno, ale zmienie.

Sikham: RGB: 255,216,0 a co maila to już nawet zapomniałem o niem, tak dawno to było - ale mam nadzieje że już odpowiedziałeś :D

Na zdjęciu kolejny teścik.

Pozdrawiam.

Napisano

ja bym dyskretnie poprosil o zblizenia na deske rozdzielcza, ciekawi mnie co jest na geometri an co na texturze ijak wygalda z bliska, bo z odleglosci t rewelka!!!

Napisano
  • Autor

Beeper niestety musze cię zmartwić ale jest to brazil a nie VRay.

PG - wieczorkiem umieszcze zbliżenie - ale odrazu ci powiem że większość jest na teksturce - bo i tak mało będzie widać - więc się nie zagłębiałem za bardzo.

Pozdrawiam

Napisano

Rafał, jeżeli możesz to powiedz, jak w Brazilu udało ci się osiagnąć tak mocne odbicie białego plane\'a na lakierze :)

Napisano

Uuuf, a juz zacyunalem watpic w mozliwosci brazila ;) P

Napisano

a mi to wygladalo na vraya :)

a jak dlugo CI sie renderingowalo?

bo w vayu jest krocej :Phehe

Napisano
  • Autor

Faktycznie w Vrayu było by krócej - szczerze mówiąc to chciałem przejść na VRaya ale postanowiłem potestować jeszcze z brazilem - i stwierdziłem że przy nim zostane. Co do czsu to koło 20 minut.

Napisano

Hmmm a jakby wygladalo jakby bialy plane pokrywal cala karoserie??? wiem wiem to bylo glupie pytanie, troche jakis ciemny caly czas, nie wiem, jakby pod wieczor:D

Napisano
  • Autor

Sikham co masz na myśli mówiąc \"wywal te felgi bo psują model\" chodzi ci o model alusów czy o oteksturowanie.

Napisano

model powala ale jak dla mnei to wyglada troche jak samochodzik zabawka. ale i tak jest ekstra.:D

Napisano
  • Autor

Sikham - Alusy zostaną takie jakie są (jeśli chodzi o modeling) zmieni się tylko teksturka. Nie mam pojęcia co ci w nich nie pasuje.

Napisano

odstają od modelu :)

takie to niektórzy po tygodniu w maxie robią

a brzydkie też są :)

Napisano

napisz jak zrobić taki lakier i szyby plizzzzzzzzzzzz.

Napisano
  • Autor

Małe uaktualnienie. Dodałem rejestracje, pobawiłem się trochę barwą lakieru no i poteksturowałem prawie przednie światła.

POzdrawiam