Napisano 3 Październik 200717 l Witam! :) Z tego wzgledu, ze mamy maly wysyp autek na forum postanowilem dowalic cos od siebie ;P Mamy Opla, Audi, BMW no to nie moze zabraknac Mercedesa :D Dlubie go za dlugo bo juz hohohooo i jeszcze troche :/ No ale tak zagoniony to w zyciu nie bylem... Oto efekty: rowki w tylnym zderzaku beda poprawiane, takze nie rzucajcie sie bo to podobno niezdrowo ;) Tutaj stara probka: No i siatex co byscie sie nie rzucali... ;P I wiem, ze mam trojkaty... Zastanawiam sie czy nie przerobic przedniego zderzaka i paru miejsc na cos takiego: Ale moze najpierw skoncze wersje podstawowa... No to zapraszam do znecania sie ;)
Napisano 3 Październik 200717 l No to zapraszam do znecania sie ;)ja nie widzę powodów do tego ;) czekam na dalsza czesc :D
Napisano 3 Październik 200717 l omg co sie dzieje na tym forum... kazde autko do ktorego skladam printy w maxie okazuje sie ze po kilku godzinach ktos daje na forum:D lol model ladny aczkolwiek wydaje mi sie ze pod przenim światlem jest krzywo, podobnie nad tylnim... pozdrawiam ps. to nurbsy?
Napisano 3 Październik 200717 l jak zawsze piękny modeling (nazwij ta swoją technikę modelowania jakoś) siatka tak ładna:)
Napisano 3 Październik 200717 l Ładny modeling siatka też bardzo ladna. A może zrób dwa jeden standardowy a drugi mogel z przerobionym zderzakiem i tymi paroma miejscami. Pozdro
Napisano 4 Październik 200717 l nio no wypas fura (!!!) co wyście się wszyscy poumawiali jakoś, czy coś?! to ja chcę widzieć, za jakiś czas, taką samą armię pięknych modeli w fiished (!!!) pozdr :) PS. nie przerabiaj tego zderzaka! ...no ewentualnie jak skończysz stock...
Napisano 4 Październik 200717 l Coś ten rand pod grilem i światłami krzywawy się wydaje. :) W miejscu pomiędzy światłem i grilem. Reszta miód, czyli praktycznie wszystko - miód.
Napisano 4 Październik 200717 l Autor Łoo sie porobilo na moim watku :) CIeszy mnie, ze jest jakies zainteresowanie :) Czas na odpiskiwanie ;) : trosiek: zawsze sie cos znajdzie nie tak ;) hkropinski: no to lepiej rob concepty jak cie wszyscy wyprzedzaja ;P Mozliwe, ze gdzies jest krzywo... Wiesz.. moje zycie wyglada teraz jak w kalejdoskopie... nie moge przysiasc na np 5 godzin przy modellingu tylko siadam na jakies 20 min a to nie jest fajne bo kolejnego dnia nie pamietam co chcialem zrobic i pozniej bledy - ale coz taki zywot. No i to nie sa NURBSY - choc nie ukrywam, ze mnie przyciagaja ;) mrkrzysiek: jakby to nazwac... hmmm... czasem jac cos modeluje (jakas czesc) to moznaby uzyc slowa HARAKIRI (czy jakos tak) bo tak motam, ze az mi glupio ;) artur728: tak, to bedzie najlepsze wyjscie - najpierw skoncze standardowa wersje a pozniej mozna sie bawic pecet: no z siatka troche mnie ponioslo... ;P ReflectVision: ale ty slodzisz czlowieku hehe Homa: ja juz dawno zauwazylem, ze na tym forum sa pewne fale... fala samochodow, fala statko i inne fale ;) RA: tam nie jest krzywo tylko tam zaczyna ostro sie wznosic - nawet za slabo to zrobilem - tak sie mi wydaje. No chyba, ze myslimy o innym miejscu. Dirk: łupejty beda raczej :) JohnZi: powiem to tak... podobnie jak Loozack :) Huhhh ale sie napisalem - ale to dobrze :)
Napisano 4 Październik 200717 l Wow, fajny modelik, równe powierzchnie, super, chociaż też od raz zwróciłem uwagę na ten kant, o którym napisał RA ale zobaczyłem, że rzeczywiście ten samochód tak ma... krótko mówiąc nie mam się do czego doczepić :) Czekam na reszte i na renderki (próbka wygląda smakowicie). Pozdrawiam. P.S. Aaaaa tylko nie Brabus, AMG jak już!
Napisano 4 Październik 200717 l P.S. Aaaaa tylko nie Brabus, AMG jak już! tez tak mysle ;) brabus nie wyglada korzystnie :)
Napisano 4 Październik 200717 l Myliłem się, zweryfikowałem z fotami i jest tak jak, ty to zrobiłeś. :)
Napisano 13 Październik 200717 l Autor Loozack: dooobrze niech bedzie AMG - ale to jeszcze sprawa rozwojowa... ;) ReflectVision: przekonaliscie mnie - choc uwazam, ze zderzak przedni ma ciekawy RA: wybaczam ;P No! :) To jestem! ;) Wkoncu zaczynam miec czas na modelling - tak jak mialem go duuuzo do polowy roku... Powoli koncze tego Merola. Swiatla mnie jak zwykle rozwalaja a zostal mi "najlepszy" element... lusterka... :/ No i poprawki rozne takie tam i moze felgi AMG dowale - sie zobaczy. Lampy sa bez bumpa (bo jest potrzebny na kloszu gornym i w okolicach kierunkowskazow).
Napisano 13 Październik 200717 l Suuuper to wygląda ! :) Błagam pokaż siatkę, bo w niektórych miejscach naprawdę jestem ciekaw jak Ty sobie poradziłeś, podczas gdy ja bym coś takiego robił pewnie z kilka lat i by nie wyszło :D A, właśnie, będzie wnętrze? Pliss, powiedz, że tak :) hehe :)
Napisano 13 Październik 200717 l patry jak sie ma tak gęstą i równą siatke to żaden szczegól nie jest problemem ;)
Napisano 13 Październik 200717 l Czasami mam wrażenie,że są na tym forum osoby, które postawią boxa na scenie, klikną F9 i cała reszta forumowiczów zacznie "ochać" i "achać"...takie troche towarzystwo wzajemnej adoracji.... Nie mówię, że model jest zły czy coś...wręcz przeciwnie, jest bardzo fajnie wykonany, choć samo auto mi się źle kojarzy i generalnie mi się nie podoba. Ale na forum jest mnóstwo "młodych" doświadczeniem użytkowników którym nikt nie pomaga...ile było wątków w których były 2-3 posty i koniec? Ale gdy tylko jakiś Pan Iksiński zacznie prace nad czymś nagle wszyscy ożywaja i stukaja w klawisze jeden za drugim....sorry ..:: 3D XTREME ::.. za to że akurat w Twoim wątku to napisałem i jeśli Ci to bedzie przeszkadzać to usunę i pozostawię tylko część o modelu....Pozdrawiam
Napisano 13 Październik 200717 l Swinger76...chyba jednak przesadziłes. Dobry modeling i render sie zawsze obroni. 3D xtreme ja mimo wszystko powiem och i ach! :D
Napisano 13 Październik 200717 l jednak coś jest w słowach Swingera.... ale nie wdawajmy sie w off top:) wracając do temaytu, model ładny, keep working :) pozdrawiam
Napisano 13 Październik 200717 l Swinger76 na popularność trzeba sobie zasłużyc hehe co do tego co opisałeś to normalne że łatwiej jest pochwalić kogoś niż męczyć się nad konstruktywną krytyką i jeszcze painta odpalać czasami bo taki igrekowy nie widzi gdzie ma krzywo i gdzie nie zgodnie z oryginałem, jeszcze pół biedy jak stara się to poprawiać bo ile już było wipów w których się pisało to źle tamto źle a autor to olewał i potem dziwił się że nikt nie krytykuje, ja tam nie mam ochoty odpalac już painta po całym dniu na politechnice ;)
Napisano 13 Październik 200717 l Autor Czasem tak bywa, ze tworza sie pewne grupy, sa tez tacy co potrafia zjechac kogos kompletnie, inni slodza bo moze faktycznie sie im podoba albo wynika to z ich charakteru.. W sumie wolny kraj :) Patry, masz tu siatki: Nie przestrasz sie...
Napisano 13 Październik 200717 l Normalnie to bym powiedział och i ach, ale widzę, że dół przedniego słupka faluje (od strony przedniej szyby). Pooglądałem fotki nio i utwierdziłem się w przekonaniu, że krzywizna :-( Nie wiem czemu wcześniej tego nie widziałem? Nieźle gęsta siata, tak przy okazji, heh :) Pozdrawiam!
Napisano 13 Październik 200717 l Autor och hehhh mam buga bo sie mi zdublowal kawalek elementu (nie ukrylem go) i sie nawarstwil... na siatke daje MS=1 Co do slupka to mozliwe, ale nie zamierzam sie tym juz bawic ;)
Napisano 14 Październik 200717 l O kurde, piękna siatka :O Weź no nakręć kiedyś tego video-tuta o modelowaniu :) Mówiłeś, że nakręcisz :P A ja się doczekać nie mogę :D
Napisano 16 Październik 200717 l patry tego tutka się chyba nie doczekamy p.s. ..::3D XTREME ::.. pokazuj jakieś rendery bo z elity tylko twoich brakuje na forum
Napisano 17 Październik 200717 l Wszystko pięknie ładnie, czemu tylko c180 a nie c350 zawsze fajniej by to wyglądało:)
Napisano 17 Październik 200717 l Autor Witam! No ciagle nie mam czasu na tego video tutka - -ogolnie musialbym cos glebiej przygotowac na ten temat, ale moze kiedys... Co do renderow to jak beda swieta - wtedy bede odpoczywal a komp w nagrode dostanie "przyjemna" robote... ;P Bude skonczylem... Zastanawiam sie jakie by tu felgi wyskrobac... hmmm.. Cos (i ktos) kusi mnie zeby zrobic wnetrze... Sie zobaczy. Pozdrawiam Wszystkich!
Napisano 17 Październik 200717 l Witam!! przednie nadkole krzywe tzw jak by parzec z boku to prawa strona krzywa :) widac ze gdzie nie gdzie gesta siatka nad toba wygrywa ale rozumiem ze lubisz gesciory wiec sie nie czepiam a podziwiam i sie ucze...(tez tak mam) :D