Loozack Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 Witam, dosyć długo siedziałem nad tym renderkiem ale myślę, że w końcu mogę uznać je za finałowe :) 1600x900 (nowy) > link Inne ujęcia porobię w niedalekiej przyszłości, zainteresowanych WIPem odsyłam do tego wątku, a w skrócie... trochę danych: soft: 3ds Max 8, VRay technika: polymodeling liczba face'ów: ok 1,2mln czas pracy: ok 2 tygodni rendering/testy: ok tygodnia Skromny "making of" można pobrać z mojego > portfolio Pozdrawiam i czekam na Wasze komentarze! [edit 12.10.07] Podmieniłem obrazek na nowy z kilkoma małymi poprawkami, główne z nich to: - dodatkowe odbicie na przedniej lampie, - wymodelowane wnętrze tylnej lampy zamiast tekstury, - nowy materiał tarcz hamulcowych (w tym tylna lekko zmniejszona), - sidewall na oponach (ściągnięty z tego forum). Jeżeli ktoś chce zobaczyć poprzednią wersje to jest poniżej: 1280x720 (stara wersja) > link
mrkrzysiek Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 no dla mnie bardzo dobra praca, modeling i render bez zastrzeżeni zresztą jak zawsze, lakier super
ReflectVision Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 wszystko pieknie :) zmienilbym jedynie shader tarczy hamulcowej, migacza i dal jakis sidewall na oponki :) gratulacje udanego modelu :)
Homa Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 Piękny render! Rewelka jak dla mnie ;-) Gratulacje! (choć materiał tarczy możnaby poprawić :-P)
hkropinski Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 jakoś mi sie swiatla nie podobają, w szczególności tylne (chodzi o materiał ), reszta bardzo ładnie;) pozdrawiam
Loozack Napisano 5 Październik 2007 Autor Napisano 5 Październik 2007 Macie racje, tarcze do poprawy, przyznam się, że teraz to materiał standard pozostawiony z testów ;) Natomiast z tylną lampką męczyłem się wczoraj kilka godzin i nie mogę się pozbyć z niej tych mocnych odbić na górze zachowując pozostałe, ale zawsze zostaje PS i warstwy, chociaż i tak nie nazwę jej jeszcze skońćzoną. A co do migacza i oponki to tych już raczej nie zmienię, chyba że będe planował jakieś większe zbliżenia. Lukasz_S, to załamanie pewnie wzięło się stąd, że jest tam troche krzywo ;) Dzięki za komentarze i pozdrawiam, chciałbym tylko napisać, że mogę teraz nie odpisywać tak prędko bo wyjeżdżam na kilka dni. P.S. Cały model i tak jest jeszcze do ponownego renderingu bo zawsze o czymś zapominam... tym razem zostawiłem na karoserii MSx1 zamiast x2, ehh... starość. 1
hkropinski Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 Lukasz_S, to załamanie pewnie wzięło się stąd, że jest tam troche krzywo ;) nie wierze... musze to sobie zapisać:D czekam na kolejene takie pracki;)
JunioR Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 frontem go ;) jak zwykle, jak wykle, dobra robota, kocham takie auta :)
purple Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 poka inne rzuty, po coś te 3d jest:D świetnie wyszło, bez zastrzeżeń (oprócz krzywizny;)) i nie wiem, czy nie za ciemno pod zawiechą na ziemi, ale to drobiazgi... pozdrawiam:)
kliment woroszyłow Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 uwagi poprzedników uwazam za czyste czepialstwo. Bardzo ładnie.
kamil.ochel Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 no to jeszcze powiem że nie podoba mi się materiał zagłówków. też standard z testów? Ale mimo wszystko super autko Ci wyszło.
Dawcio_m Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 oo fajny model aż mi sie zachciało modelować dzięki kurde jeszcze dziś sie za coś biore;) pochwal sie jak aa ustawiłeś bo to mnie zawsze ciekawi bo zawsze mam z tym problemy.
Sephi Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 No, no świetnie to wygląda. Karoseria mi się podoba, światła z tyłu trochę dziwne, ale już inni to zauważyli ;) coś mi jeszcze te felgi nie pasują, troszkę sztuczne...albo i mi się wydaje ;) ale ogólnie jest super :) 5+ ;)
Lis Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 Bity był ;-) Pewno z austri przywieziony :) -30% ceny. Jeszcze światła inne to już wogóle taniocha. Pięknie wyszło. Dawaj inne ujęcia
pecet Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 render mi się bardzo podoba, jednak ciekawy jestem jak wyjdzie ujęcię bardziej "perspektywiczne" (znaczy sie takie że nie tylko sam bok widać ;)
Loozack Napisano 7 Październik 2007 Autor Napisano 7 Październik 2007 Wróciłem, uff... trochę się tego nazbierało, a więc po kolei :) hkropinski, sam nie wierzę, hehe, może to jednak zamysł designerów, żeby odbicia nie były takie jednolite ;) JunioR, dzięki :) purple, pokażę, pokażę jak tylko uporam się z resztą materiałów i wymodeluję szczegółowo tylną lampke, bo o ile w tym ujęciu teksturka jakoś ujdzie tak od tyłu już na pewno nie, a jeśli chodzi o cień to raczej zostanę przy tej ciemnicy. Najlepszym wyjściem byłoby na pewno włączenie GI ale po tym musiałbym znowu bawić się z ustawieniami świateł, żeby zachować podobny efekt a na to już nie mam siły... KLICEK, M@Ti, Marek G, kliment woroszyłow, dzięki! Lukasz_S, też mi się nie mieści, to pewnie bug VRaya :P kamil.ochel, przednie według mnie wyszły spoko, tylne mają więcej odbić ale nie wiem czy jeszcze będe coś z tym robił, wnętrze nie było dla mnie priorytetem, chociaż do innych ujęć, zwłaszcza z góry, pewnie je jeszcze trochę dopracuje, Dawcio_m, hmm... Adaptive subdivision min 1 max 2, randomize samples off, aa filter Mitchell-Netravali (bez zmian), ale oprócz tego należy pamiętać o zwiększeniu "subdivisions" w materiałach VRaya przynajmniej do 20-25, podobnie w przypadku świateł, Sephi, dzięki, światła na 100% do poprawy ale felg nie ruszam bo mi się podobają :P Obywatel, Lis, a no... wydało się :/ pecet, też jestem ciekaw ale jednocześnie przeraża mnie ponowne ustawianie odpowiednich odbić w lakierze, pitekkkk, dzięki :) Pozdrawiam.
Loozack Napisano 12 Październik 2007 Autor Napisano 12 Październik 2007 Witam, po kolejnej krótkiej przerwie wziąłem się za poprawę kilku drobnych błędów, jakie najczęściej mi wytykaliście a efekt tego oraz listę zmian możecie zobaczyć w pierwszym poście. Myślę, że teraz czas się już wziąć za inne ujęcia bo poprawiać jedno można w nieskończoność a idealnie i tak nigdy nie będzie ;) Pozdrawiam.
mrkrzysiek Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 tak tak już czas się wziąć za inne ujęcia co do nowego renderu poprawiłeś błędy które Ci powytykali, więc jest super
kozioo Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 Świetne, bardzo podoba mi się studio:)
Dracula Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 jakiego materiału uzyłes na felgi ??
Loozack Napisano 12 Październik 2007 Autor Napisano 12 Październik 2007 mrkrzysiek, kozioo, cieszę się :) Dracula, w diffuse falloff idący mniej więcej od białego do czarnego, w reflections falloff a glosiness ustawiłem na ok. 0,6. Pozdrawiam.
Hindus Napisano 13 Październik 2007 Napisano 13 Październik 2007 Masakra - pokażesz inne ujęcia ? np z frontu ? 5 gwiazdek
Loozack Napisano 13 Październik 2007 Autor Napisano 13 Październik 2007 MONKEY ON YOUR BACK, wow, dzięki, za inne ujęcia wezme się niedługo, ale na razie muszę chwilkę od tego odpocząć ;) Pozdrawiam.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 13 Październik 2007 Napisano 13 Październik 2007 Bardzo przyjemne dla oka. Co jak co ale modelling na super wysokim poziomie!! Gratuluje efektu. Podoba sie mi
Loozack Napisano 2 Kwiecień 2008 Autor Napisano 2 Kwiecień 2008 Witam, odkopę troszkę temat, ponieważ dodałem w pierwszym poście link do skromnego "making of" Astry, zainteresowanych zapraszam do pobierania :) Pozdrawiam. 1
mrkrzysiek Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 wielkie dzięki za "makng of'a" szkoda, że bez opisu jakiegoś ale i tak duży plus zato ze Ci sie w ogóle chciało:)
Pussik Napisano 7 Sierpień 2008 Napisano 7 Sierpień 2008 Kiepski ten making of :( Opisuje sam modelling.
Rekomendowane odpowiedzi