Simple_man Napisano 16 Październik 2007 Napisano 16 Październik 2007 W czasie weekedu się nudziłem, no to postanowiłem, że sobie coś skrobnę w Maxie. No i se skrobnełem :) Baza do budowy tego czegoś to Bell 212 ale troche go przerobiłem, ponieważ referki które znalazłem nie pokazują wszystkiego, a na stronie producenta już nie ma materiałów dotyczących tgo model, juz go nie produkują. Początkowo był pomysł, żeby go wystylizować na śmigłowiec z czasu apokalipsy, tzn. kawalria powietrzna i deska serfingowa i te sprawy, ale ostatecznie zmiany były tak wielkie, ze sobie odpuścilem. No i jak zawsze tutaj jest highres.
JohnZi Napisano 16 Październik 2007 Napisano 16 Październik 2007 bardzo ladnie to wyglada, super udalo ci sie wkomponowac to w zdjecie:) zrobiles to w psie czy od razu w z maxa? tylko ludki fuj, ale to taki detal:)
marcool Napisano 16 Październik 2007 Napisano 16 Październik 2007 nie zauwazylem glebi a jednak jest elegancka, no fajnie wszystko wyszlo.
SWRSC Napisano 16 Październik 2007 Napisano 16 Październik 2007 bardzo ładnie, brakuje tylko zaciemnienia od smigieł. Ogolnie bardzo pozytywne wrażenie
mrkrzysiek Napisano 16 Październik 2007 Napisano 16 Październik 2007 bardzo przyjemna pracka szkoda tylko że oba helikoptery mają identyczne textury, ale ogólnie super
Gość gromix Napisano 16 Październik 2007 Napisano 16 Październik 2007 Bardzo ladna praca.. co wazne szczegolowe modele. A i jak JohnZi napisal.. ladnie Ci wyszlo podstawienie na zdjecie :)
TrojkaT Napisano 16 Październik 2007 Napisano 16 Październik 2007 smigla sie sztucznie kreca i te ludziki z biala twarza :) a tak fainie
kannu Napisano 16 Październik 2007 Napisano 16 Październik 2007 serwus :) mi sie podoba . bardzo fajne :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Simple_man Napisano 16 Październik 2007 Autor Napisano 16 Październik 2007 Właśnie poprawiam wszystko, o czym napisaliście, że jest zrobione nie tak, pewnie jeszcze dziś zapodam nowy renderek. A tak po za tym to dzięki za dobre słowa, dzięki nim aż chce się pracować i robićwszystko jak najlepiej się da. No i ostatnia sprawa modele z maxa a składanie całości w psie.
JohnZi Napisano 16 Październik 2007 Napisano 16 Październik 2007 jeszcze sie zapytam, jak oswietlales?:)
Simple_man Napisano 16 Październik 2007 Autor Napisano 16 Październik 2007 Światełko jest proste jak drut. To zwykły skylight i vraysky na oświetleniu środowiskowym, dodatkowo od dołu dałem plane`a, który ma za zadanie doświetlać bok śmigłowca.
ETA Napisano 17 Październik 2007 Napisano 17 Październik 2007 Fajniutkie, widać sporo dynamiki, ale tło mogłoby być troszkę bardziej wyraźne... ;)
Filip Napisano 17 Październik 2007 Napisano 17 Październik 2007 Bardzo ładnie, ale trochę za bardzo rozmyte i tło jakby przepalone. Dałbym może tło z niebieskim niebem.
eco Napisano 17 Październik 2007 Napisano 17 Październik 2007 ....nieeee - mnie nie oszukasz ;) -wiem co to za smiglowiec i widze ze twoj marnie go nasladuje a juz na pewno nie obfituje w detale (jak to ktos napisal)- niestety-moze i nieco texy go ratuja choc te obdrapania z farby przesadzone raczej i nic wspolnego nie maja z rzeczywistymi zniszczeniami eksploatacyjnymi- widac ze modeling potraktowales bardzo po macoszemu- piloci z dykty- pomysl na render dobry choc foto mizerne zwlaszcza w dole- chyba bym nie pokazywal gleby
Simple_man Napisano 17 Październik 2007 Autor Napisano 17 Październik 2007 Sorki eco ale co ja ci złego zrobiłem. spodziewałem sie krytyki, ale nie spodziewałem sie, ze dostanę szmatą w twarz. O co come on? Czy ja ci moż psa zgwałciłem i teraz się za to mścisz. Dżizas jeden niezadowolony i jeszcze jedzie mnie jak gnojka. Sorki ale jeśli to nie była gruba krytyka to chyba nie zakminiłem żartu. A przy okazji to było macosze 40h modelowania, ale to tyko tak nawiasem mówiąc. Nie normalnie rozeźlił mnie gość.
klower Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 spoko. podoba mi sie. niezle wyglada!. widac postep w Twoich pracach. Brakuje mi tu tylko bliku slonca na przedniej szybie. :)
RK Napisano 20 Październik 2007 Napisano 20 Październik 2007 Jest dobrze- robi dobre wrażenie i o to chodzi. Jak dla mnie nie ma się czego czepiać.
Lucas Napisano 20 Październik 2007 Napisano 20 Październik 2007 Simple_man, nie bulwersuj się tak:) zawsze staraj się wyciągać coś z tego typu krytyki (i trochę się dziwię, że odebrałeś to jako "szmatą w twarz", ja tam nie znajduję w wypowiedzi Eco niczego obraźliwego). Od siebie dodam, że bardzo mi się podoba - niezły klimat i ładnie wpasowane. Co do dokładności modelingu nie wypowiadam się bo nie znam się na helikopterach. Tylko trochę razi takie nagłe obniżenie szczegółowości głów pilotów, co jednak widać na obrazku hi-res.
chveti Napisano 20 Październik 2007 Napisano 20 Październik 2007 Sorki eco ale co ja ci złego zrobiłem. spodziewałem sie krytyki, ale nie spodziewałem sie, ze dostanę szmatą w twarz. O co come on? Czy ja ci moż psa zgwałciłem i teraz się za to mścisz. Dżizas jeden niezadowolony i jeszcze jedzie mnie jak gnojka. Sorki ale jeśli to nie była gruba krytyka to chyba nie zakminiłem żartu. A przy okazji to było macosze 40h modelowania, ale to tyko tak nawiasem mówiąc. Nie normalnie rozeźlił mnie gość. Wyluzuj trochę. eco pojechał ostro ale niczym Cię nie obraził. O ile pamiętam to nie pierwszy raz tak reagujesz na krytykę. :] Co do samej pracy jest wporządku, chociaż tło się gryzie trochę z modelami. Widać skok jakościowy. Komponując obiekty ze zdjęciami często popełnianym błędem jest to, że nie pamiętamy o tym, że zdjęcia są gorszej jakości niż render i chcąc lepiej wkomponować model trzeba trochę zepsuć w post'cie render zrównując go z jakością tła. Pozdrawiam.
eco Napisano 21 Październik 2007 Napisano 21 Październik 2007 ...heh- nie spodziewalem sie az tak wyrazistego odzewu- Simple_man - co ja poradze ze widze niedociagniecia ? -forum jest miedzy innymi od tego by wytykac bledy i ja to zrobilem - sory, nie wiedzialem ze tak podchodzisz do krytyki i nie mozna zlego slowa mowic na temat Twoich prac. Sadzilem ze odpowiedzia bedzie np foto Twojego modelu zestawione z blueprintami, na ktorych go zrobiles, czy tez fotki smiglowca, na ktorym sie wzorowales. Ja obstawialem ze robisz Bell'a 212 i fakt faktem Twoj nieco inaczej wyglada niz orginal. Zestawiles model z fotografia- samo przedstawienie modelu wskazuje ze szedles w strone obrazka zblizonego do rzeczywistosci i ja tak to ocenialem. BELL 212 http://www.bmlv.gv.at/download_archiv/photos/flieger/galerie.php?id=147&currRubrik=56 http://air.droessler.at/index.html?berichte/hgl_2003.htm
Simple_man Napisano 21 Październik 2007 Autor Napisano 21 Październik 2007 No więc szanowny eco przeczytaj to co jest nad rendrem w pierwszym poscie. Może to pomoglo by ci uniknąć tego typu wypowiedzi. A jeśli chodzi o moją reakcję to cóż, po wpowiedzi wspomnianego już eco: "-wiem co to za smiglowiec i widze ze twoj marnie go nasladuje...widac ze modeling potraktowales bardzo po macoszemu". Wybaczcie ale chyba miałem prawo się znerwić, tym bardziej, że z konstruktywną krytyką to ma wspólnego tyle co kombajn BIZON z F-16. To tyle.
Georgas Napisano 21 Październik 2007 Napisano 21 Październik 2007 Simple_man jest troszkę nerwowy hehe :) ładna pracka
eco Napisano 21 Październik 2007 Napisano 21 Październik 2007 masz racje moze i mi to umknelo ale tlumaczenie ze brakowalo Tobie "refereK' jest nieco przesadzone :) - znalezienie podanych przeze mnie obrazkow zajelo minute- ale ok... tak zeby zakonczyc nasze wynurzenia to powiem tyle - bede sie starac uwazniej czytac opisy do Twoich prac a Tobie zycze bardziej wyluzowanego podejscia - forum to nie kolko wzajemnej adoracji i mozna natknac sie na bardziej lub mniej zgryzliwe uwagi -nie uwazam bym Cie czyms obrazil w moich wypowiedziach ale jezeli masz takie odczucia to po prostu to olej- przeciez wiekszosc wyrazila sie na temat Twojej pracy w superlatywach a jak zapewne sie orientujesz w demokratycznych ustrojstwach to wiekszosc ma "racje" nie zapominajac takze o tym, ze do zachowania wywazonego klimatu potrzebna jest jakas opozycja :P
Simple_man Napisano 21 Październik 2007 Autor Napisano 21 Październik 2007 Grrrrrrrrrrrrrrrrrr. Eco ja nie szukam poklasku, chociaż fajnie jest zobaczyć, ze praca spotkała się z dobrym przyjęciem. Nie mam do ciebie pretnsji, o to że tobie się nie podobało. Przecież masz miec prawo inną opinię. A jesli chodzi o podane przez ciebie fotki, to też je widziałem. Problem w tym, że żadna z nich niepokazuje właśnie strefy, wktórej pozwoliłem sobie na największą improwizację. Chodzi mi oczywiście o osłonę silnika, a szególnie o górną część tych osłon. Nie wspominając już o budowie rotora głównego. Nie chowam urazy and pace. Życie jest tak piękne, że walenie focha o zwykłą opinię na forum nie ma sensu. Wielkie pozdro dla ciebie i innych forumowiczów.
ossa201 Napisano 22 Październik 2007 Napisano 22 Październik 2007 Niby fajnie ale strasznie amatorskie błędy. Rendering wygląda tak jakbyś wyrenderował śmigła z motion blurem w maxie na białym tle i przez takie coś zrobiła się straszna kaszana. Dodatkowo już nie wspominając że te śmigła wyglądają tak jakby dopiero się rozkręcały albo drgały w miejscu. Nie wiem jaki czas naświetlania musiałbyś ustawić aby tak wyraźnie złapać śmigła ale z pewnością gdybyś to zrobił to tło wtedy nie było by rozmazane. Reszta uwag jak wyżej.
Rekomendowane odpowiedzi