MF Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 Witam. Dziś zaczełem moją drugą pracke na tym forum. Mianowicie jest to moj pierwszy samochod w 3d : Seicento. Oto efekty 2 godzinnej pracy : i siateczka lowpoly: Przepraszam za tak słabą jakość jpg. :)
MF Napisano 30 Grudzień 2003 Autor Napisano 30 Grudzień 2003 Dodam że maska będzie wyglądac inaczej, gdyż jest jeszcze do poprawy. Będe starac się robić powoli i dokładnie.
Pablo Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 No jak na razie nie mam czego sie czepic...siatka wyglada ok...a po mesh smooth tez ok :) wiec w sumie OK :D pozdr
javor Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 a ja widze kilka bugów ale to dopiero początek więc myśle że je poprawisz :)
Aki_MG Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 Odwaliłeś kawał dobrej roboty.... Oby tak dalej :D pozdr
Pablo Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 Pytanie: ile juz siedzisz w maxie??:P pozdr
MF Napisano 31 Grudzień 2003 Autor Napisano 31 Grudzień 2003 Jesli chcesz wiedzieć coś o mojej przygodzie z 3D to zapraszam na http://www.malefatal.prv.pl . A siedzie w maxie od wakacji jeszcze tego roku :). Potem była paro miesięczna przerwa i dwa miesiące temu znowu zacząłem grzebać w maxie.
MF Napisano 1 Styczeń 2004 Autor Napisano 1 Styczeń 2004 Jest już rok 2004, chciałbym życzyć wszystkim spełnienia mażeń, powodzenia w osięgnięciu noworocznych postanowień ;), szczęścia, pomyślności itp. :P, a przede wszystkim życzę wam i sobie więcej wolnego czasu na tworzenie w maxie. A to kolejny mały update ( pierwszy w tym roku ) : I oczywiście siateczka :
MF Napisano 1 Styczeń 2004 Autor Napisano 1 Styczeń 2004 Nikt nic nie komentuje :). Dobra wrzucam kolejny render, tym razem z probą lakieru. Dopiero teraz widze swoje błędy.
kozioo Napisano 1 Styczeń 2004 Napisano 1 Styczeń 2004 Wszystko strasznie plastelinowate:] Ale, poza tym (no i jeszcze poza zderzakiem:D) jest bardzo fajnie. Pracuj dalej. Pozdro
MF Napisano 1 Styczeń 2004 Autor Napisano 1 Styczeń 2004 Wiem że w paru miejscach są ślady po kopniakach :D. Ale to się wyprostuje. Zderzak jest do poprawy. ale i nie widac szczegółow bo dalem za ciemny material. A plastelinowy efekt to przez wstępny lakier i brak otocznia.:P pozdr
Aki_MG Napisano 1 Styczeń 2004 Napisano 1 Styczeń 2004 Ja bym na nic nie narzekał... Popatrzcie choćby na mojego cieniasa.... w tegoi to dopiero młotkiem rzucali :D pozdr
Por@szek Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 powinienes zwrocic wieksza uwage na laczenia. Np maski samochodu w okolicach reflektorow, albo zderzaka w okolicach blotnika z przodu. Pokarz go jeszcze z tylu bo nie widzialem aby byly jakies rendery \"od strony dupy\"
MF Napisano 2 Styczeń 2004 Autor Napisano 2 Styczeń 2004 nie było jeszcze bo nie zrobiłem narazie tyłu :P
Pablo Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 NIce nice :) tylko jedno miejsce mi sie ine podoba...a mianowicie jak sie konczymaska po prawej stronie a zaczyna slupek od drzwi..tam jest nieladne zagiecie... pozdr
MF Napisano 2 Styczeń 2004 Autor Napisano 2 Styczeń 2004 wiem dokladnie o czym mówisz :). zauważyłem to wcześniej, ale zapomniałem jakoś poprawić. A dziwne że jeszcze nikt nie zauważył śladu po uderzeniu młotkiem z tyłu nad nadkolem :).
sikham Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 No no Pablo co niespojrze masz jakieś wzgledy u newbie ;) hihi tak trzymaj
Gość User190 Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 Hmm.. pobaw się wagą vertexów przy miejscach, gdzie stykają się 2 wartswy karoserii (np. drzwi i słupki przy nich), albo oddziel je, bo samochód wygląda jakby wyklepywał go czeski blacharz... tak troszkę plastelinowo to wygląda.. :)
kozioo Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 Ja bym zostawił wagi vertexow w spokoju bo to czasami kaszani siatke:/ Wygodnie jjest chyba dać chamfera na krawędzie rowków lub usunąć ich wewnętrzne polygony i extrudować brzegi jeszcze raz.
Pablo Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 Originally posted by sikham No no Pablo co niespojrze masz jakieś wzgledy u newbie ;) hihi tak trzymaj no co?:P ja tylko komentuje :P pozdr
MF Napisano 2 Styczeń 2004 Autor Napisano 2 Styczeń 2004 hehe. kombinuj, kombinuj, ale dawaj jakies konkretne komentarze :P
javor Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 ja bym ci radił pościągać sobie sporo fotek i porównać bo w wielu miejscach nie jest tak jak powinno być :( i niewiem czy to tak narazie ale w wielu miejscach powinieneś pozagęszczać siatke żeby uwidocznić detale i żeby nie wyglądał jak plastelinowy :) zdjęcia są przy modelowaniu bardzo ważne bo z samych blueprintów nie zrobisz dobrego modelu!!
MF Napisano 4 Styczeń 2004 Autor Napisano 4 Styczeń 2004 Aki_MG : Narazie nie ma apdate\'u Javor : Robie na podstawie zdjęć oraz oglądam różne seicenta na realu, a w tych wielu miejscach o których mowisz tzn : głównie drzwi oraz maska będą te detale, W następnym updejcie to uwzględnie.
Fafex Napisano 4 Styczeń 2004 Napisano 4 Styczeń 2004 Na razie ok. TYylko chyba jeszcze nie było tutaj mowy o dachu, który też się Ci chyba trochę pokrzywił.
MF Napisano 10 Styczeń 2004 Autor Napisano 10 Styczeń 2004 Witam. Dzięki za wszelkie komentarza, a teraz po krótkiej nieobecności wracam do tego modelu. Mały apdejt:
Aki_MG Napisano 10 Styczeń 2004 Napisano 10 Styczeń 2004 No fajnie :) Tylko coś jest nie tak z tyłu :/ (chyba :P) pozdr
loo Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 a ten garb na dachu to tak mam byc ;-) tak pozatym to ładnie, pokaz siatke bo ja jako beginer proboje sie z niej czegos nauczyc :)
javor Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 ta tylna boczna krawędź powinna być gładka a to uwypuklenie boczne pod szybami powinno kończyć się profilem przy tylnej szybce !! zobacz na fotach
p_e_t_e_r Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 na tym pierwszym jpgu co jest to jest jedna cala siatka czy podzielone na czesci detachem (maska, drzwi) bo zastanawia mnie jak zrobic szpary miedzy drzwiami oraz maska a body auta
Falcrum Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 Zapowiada się kolejny, ładny samochodzik :) Narazie nie mam uwag... Pozdr
MF Napisano 24 Luty 2004 Autor Napisano 24 Luty 2004 Dzięki za komentarze... loo : Ten garb na dachu powstał dlatego, że jeszcze nie zweldowalem tam vertexow. javor : Zauważyłem ten błąd już wcześniej i już to poprawiłem. A tak szczerze mówiąc to zaskoczyły mnie te komentarze... Juz miałem zamiar odpuścić sobie ten model i wrzucić go do kosza, aż tu nagle podbudowaliście mnie :)... Więc postaram się go skonczyć... Może dziś wrzuce po 1,5 miesiącu jakiś malutki update... :)
Rekomendowane odpowiedzi