Jump to content

Pojazd 3D: Fiat Seicento

MF

Recommended Posts

Jest już rok 2004, chciałbym życzyć wszystkim spełnienia mażeń, powodzenia w osięgnięciu noworocznych postanowień ;), szczęścia, pomyślności itp. :P, a przede wszystkim życzę wam i sobie więcej wolnego czasu na tworzenie w maxie.

A to kolejny mały update ( pierwszy w tym roku ) :

seicento6.jpg

I oczywiście siateczka :

seicento7.jpg

Wiem że w paru miejscach są ślady po kopniakach :D. Ale to się wyprostuje. Zderzak jest do poprawy. ale i nie widac szczegółow bo dalem za ciemny material. A plastelinowy efekt to przez wstępny lakier i brak otocznia.:P

pozdr

wiem dokladnie o czym mówisz :). zauważyłem to wcześniej, ale zapomniałem jakoś poprawić. A dziwne że jeszcze nikt nie zauważył śladu po uderzeniu młotkiem z tyłu nad nadkolem :).

Guest User190

Hmm.. pobaw się wagą vertexów przy miejscach, gdzie stykają się 2 wartswy karoserii (np. drzwi i słupki przy nich), albo oddziel je, bo samochód wygląda jakby wyklepywał go czeski blacharz... tak troszkę plastelinowo to wygląda.. :)

ja bym ci radił pościągać sobie sporo fotek i porównać bo w wielu miejscach nie jest tak jak powinno być :(

i niewiem czy to tak narazie ale w wielu miejscach powinieneś pozagęszczać siatke żeby uwidocznić detale i żeby nie wyglądał jak plastelinowy :)

zdjęcia są przy modelowaniu bardzo ważne bo z samych blueprintów nie zrobisz dobrego modelu!!

Aki_MG : Narazie nie ma apdate\'u

Javor : Robie na podstawie zdjęć oraz oglądam różne seicenta na realu, a w tych wielu miejscach o których mowisz tzn : głównie drzwi oraz maska będą te detale, W następnym updejcie to uwzględnie.

Dzięki za komentarze...

loo : Ten garb na dachu powstał dlatego, że jeszcze nie zweldowalem tam vertexow.

javor : Zauważyłem ten błąd już wcześniej i już to poprawiłem.

A tak szczerze mówiąc to zaskoczyły mnie te komentarze... Juz miałem zamiar odpuścić sobie ten model i wrzucić go do kosza, aż tu nagle podbudowaliście mnie :)... Więc postaram się go skonczyć... Może dziś wrzuce po 1,5 miesiącu jakiś malutki update... :)