Napisano 30 Grudzień 200321 l Witam. Dziś zaczełem moją drugą pracke na tym forum. Mianowicie jest to moj pierwszy samochod w 3d : Seicento. Oto efekty 2 godzinnej pracy : i siateczka lowpoly: Przepraszam za tak słabą jakość jpg. :)
Napisano 30 Grudzień 200321 l Autor Dodam że maska będzie wyglądac inaczej, gdyż jest jeszcze do poprawy. Będe starac się robić powoli i dokładnie.
Napisano 30 Grudzień 200321 l No jak na razie nie mam czego sie czepic...siatka wyglada ok...a po mesh smooth tez ok :) wiec w sumie OK :D pozdr
Napisano 30 Grudzień 200321 l a ja widze kilka bugów ale to dopiero początek więc myśle że je poprawisz :)
Napisano 31 Grudzień 200321 l Autor Jesli chcesz wiedzieć coś o mojej przygodzie z 3D to zapraszam na http://www.malefatal.prv.pl . A siedzie w maxie od wakacji jeszcze tego roku :). Potem była paro miesięczna przerwa i dwa miesiące temu znowu zacząłem grzebać w maxie.
Napisano 1 Styczeń 200421 l Autor Jest już rok 2004, chciałbym życzyć wszystkim spełnienia mażeń, powodzenia w osięgnięciu noworocznych postanowień ;), szczęścia, pomyślności itp. :P, a przede wszystkim życzę wam i sobie więcej wolnego czasu na tworzenie w maxie. A to kolejny mały update ( pierwszy w tym roku ) : I oczywiście siateczka :
Napisano 1 Styczeń 200421 l Autor Nikt nic nie komentuje :). Dobra wrzucam kolejny render, tym razem z probą lakieru. Dopiero teraz widze swoje błędy.
Napisano 1 Styczeń 200421 l Wszystko strasznie plastelinowate:] Ale, poza tym (no i jeszcze poza zderzakiem:D) jest bardzo fajnie. Pracuj dalej. Pozdro
Napisano 1 Styczeń 200421 l Autor Wiem że w paru miejscach są ślady po kopniakach :D. Ale to się wyprostuje. Zderzak jest do poprawy. ale i nie widac szczegółow bo dalem za ciemny material. A plastelinowy efekt to przez wstępny lakier i brak otocznia.:P pozdr
Napisano 1 Styczeń 200421 l Ja bym na nic nie narzekał... Popatrzcie choćby na mojego cieniasa.... w tegoi to dopiero młotkiem rzucali :D pozdr
Napisano 2 Styczeń 200421 l powinienes zwrocic wieksza uwage na laczenia. Np maski samochodu w okolicach reflektorow, albo zderzaka w okolicach blotnika z przodu. Pokarz go jeszcze z tylu bo nie widzialem aby byly jakies rendery \"od strony dupy\"
Napisano 2 Styczeń 200421 l NIce nice :) tylko jedno miejsce mi sie ine podoba...a mianowicie jak sie konczymaska po prawej stronie a zaczyna slupek od drzwi..tam jest nieladne zagiecie... pozdr
Napisano 2 Styczeń 200421 l Autor wiem dokladnie o czym mówisz :). zauważyłem to wcześniej, ale zapomniałem jakoś poprawić. A dziwne że jeszcze nikt nie zauważył śladu po uderzeniu młotkiem z tyłu nad nadkolem :).
Napisano 2 Styczeń 200421 l No no Pablo co niespojrze masz jakieś wzgledy u newbie ;) hihi tak trzymaj
Napisano 2 Styczeń 200421 l Hmm.. pobaw się wagą vertexów przy miejscach, gdzie stykają się 2 wartswy karoserii (np. drzwi i słupki przy nich), albo oddziel je, bo samochód wygląda jakby wyklepywał go czeski blacharz... tak troszkę plastelinowo to wygląda.. :)
Napisano 2 Styczeń 200421 l Ja bym zostawił wagi vertexow w spokoju bo to czasami kaszani siatke:/ Wygodnie jjest chyba dać chamfera na krawędzie rowków lub usunąć ich wewnętrzne polygony i extrudować brzegi jeszcze raz.
Napisano 2 Styczeń 200421 l Originally posted by sikham No no Pablo co niespojrze masz jakieś wzgledy u newbie ;) hihi tak trzymaj no co?:P ja tylko komentuje :P pozdr
Napisano 2 Styczeń 200421 l ja bym ci radił pościągać sobie sporo fotek i porównać bo w wielu miejscach nie jest tak jak powinno być :( i niewiem czy to tak narazie ale w wielu miejscach powinieneś pozagęszczać siatke żeby uwidocznić detale i żeby nie wyglądał jak plastelinowy :) zdjęcia są przy modelowaniu bardzo ważne bo z samych blueprintów nie zrobisz dobrego modelu!!
Napisano 4 Styczeń 200421 l Autor Aki_MG : Narazie nie ma apdate\'u Javor : Robie na podstawie zdjęć oraz oglądam różne seicenta na realu, a w tych wielu miejscach o których mowisz tzn : głównie drzwi oraz maska będą te detale, W następnym updejcie to uwzględnie.
Napisano 4 Styczeń 200421 l Na razie ok. TYylko chyba jeszcze nie było tutaj mowy o dachu, który też się Ci chyba trochę pokrzywił.
Napisano 10 Styczeń 200421 l Autor Witam. Dzięki za wszelkie komentarza, a teraz po krótkiej nieobecności wracam do tego modelu. Mały apdejt:
Napisano 23 Luty 200421 l a ten garb na dachu to tak mam byc ;-) tak pozatym to ładnie, pokaz siatke bo ja jako beginer proboje sie z niej czegos nauczyc :)
Napisano 24 Luty 200421 l ta tylna boczna krawędź powinna być gładka a to uwypuklenie boczne pod szybami powinno kończyć się profilem przy tylnej szybce !! zobacz na fotach
Napisano 24 Luty 200421 l na tym pierwszym jpgu co jest to jest jedna cala siatka czy podzielone na czesci detachem (maska, drzwi) bo zastanawia mnie jak zrobic szpary miedzy drzwiami oraz maska a body auta
Napisano 24 Luty 200421 l Autor Dzięki za komentarze... loo : Ten garb na dachu powstał dlatego, że jeszcze nie zweldowalem tam vertexow. javor : Zauważyłem ten błąd już wcześniej i już to poprawiłem. A tak szczerze mówiąc to zaskoczyły mnie te komentarze... Juz miałem zamiar odpuścić sobie ten model i wrzucić go do kosza, aż tu nagle podbudowaliście mnie :)... Więc postaram się go skonczyć... Może dziś wrzuce po 1,5 miesiącu jakiś malutki update... :)