ttaaddeekk Napisano 1 Luty 2008 Autor Napisano 1 Luty 2008 Luksa thx, jakbys cos znalazl to bylo by super narazie dam sobie spokuj z pozycja bo nic nowego nie wymysle poki obiektywnie na to nie spojze renderek testowy, z wiecznie przepalona stopa :/ swiatlo pojdzie jednak z 2 strony bo narazie rozbija kompozycje
Luksa Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 przepraszam ale jeszcze nic nie znalazlem.Miałem kilka ale to nie to co chciałem, chyba bede sie ustawiał w drzwiach a żona mi strzeli pare fotek :D (tylko miesnie nie te wiec moze nie byc efektu :P) włosy wyszły super, całkowicie inna osoba z tego wyszła. A da rade zrobic dłuższe? tak do ramion?
Ania Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Jak już włosy to zrób mu też lekki zarost, bo wygląda jak dynamiczny amerykański młody biznesmen.
Levus Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Jak już włosy to zrób mu też lekki zarost, bo wygląda jak dynamiczny amerykański młody biznesmen. Może taki prawie łysy powinien być?
Tomala Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Ja go widzę w stylu biblijnym broda, długie włosy, przewiązany jakąś szmatą na biodrach nie w stringach...
Ania Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Ale całkiem długich nie może mieć, bo mu dopiero co odrosły. http://www.thebricktestament.com/judges/samsons_final_mass_murder/jg16_30a.html
ttaaddeekk Napisano 3 Luty 2008 Autor Napisano 3 Luty 2008 przepraszam ale jeszcze nic nie znalazlem.Miałem kilka ale to nie to co chciałem, chyba bede sie ustawiał w drzwiach a żona mi strzeli pare fotek :D (tylko miesnie nie te wiec moze nie byc efektu :P) włosy wyszły super, całkowicie inna osoba z tego wyszła. A da rade zrobic dłuższe? tak do ramion? zmienilem delikatnie pozycje, nie wiem czy o to Ci chodzilo, wlosy wlasnie zrobie dluzsze chyba, tylko zeby emo nie wyszlo :D ps. pozdrow zone :) Jak już włosy to zrób mu też lekki zarost, bo wygląda jak dynamiczny amerykański młody biznesmen. lololo, rozwalilas mnie na kolana :D Może taki prawie łysy powinien być? potestujemy, czas pokaze :) Ja go widzę w stylu biblijnym broda, długie włosy, przewiązany jakąś szmatą na biodrach nie w stringach... no, te stringi troche smiesznaie wygladaja :/ zobacze co da sie zrobic Ale całkiem długich nie może mieć, bo mu dopiero co odrosły. http://www.thebricktestament.com/judges/samsons_final_mass_murder/jg16_30a.html hahahha i znowu, dzieki ze referencje :* no i jedziemy dalej a tu w ramach ciekawostki wszystkie oblicza samsona :D
Ania Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Ty serio z tym ogniem? Spróbuj jak będzie jeśli jego prawa ręka (od nas lewa) będzie napierała łokciem na kolumnę. Tylko minimalnie przesunąć, albo kolumnę albo łokieć.
ttaaddeekk Napisano 4 Luty 2008 Autor Napisano 4 Luty 2008 serio serio, ale jeszcze nad nim bede sporo siedzial, ok zobacze z lokciem
Orangegraphics Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 dla mnie ogień troche na siłę... też bym poszedł troche w klasyke, biblijną postać, szmatka, broda, zarost. teraz jakbym zobaczył samą prackę twoją to nie wiem czy bym pomyślał o Samsonie. raczej o kimś uciekającym... ale to nie znaczy że jest brzydko. skilla masz, wszyscy widzą, jednak to jeszcze nie to. działaj działaj bo potencjał jest.
floo Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 praca fajnie sie zapowiada tyle że rzeczywiście trudno się domyśleć że to Samson... słabo oświetlone te kolumny... pozdro!
marcin wuu Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Łysy? Przecież jego siła była właśnie w kudłach? jak będzie łysy to nie da rady rozwalić tych kolumn... A jeśli chodzi o rączki to czy przypadkiem nie wygląda trochę jak z Tekkena?
ttaaddeekk Napisano 4 Luty 2008 Autor Napisano 4 Luty 2008 thx wlosy bede, prawdopodobnie jutro poszukiwan czesc dalsza
mayamak Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 fajnie wyszła lewa ręka ale reszta tak sobie. oko na klacie wygląda jakbyś przyczepił normalmapę do diffuse. Może zamiast tego spróbój zrobić mu jakies tatosy na mięśniu skośnym brzucha, napisy itp. pozdro...
kamil.ochel Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Dziwnie wygląda ten patyczek zwisający mu przed głową :P
Kris_R Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Dobrze, że starasz się pracować szybko i dynamicznie i lecisz mocno do przodu. Ale nie zapomnij potem cofnąć się i skorygować wszystkich miejsc, które za mocno odpuśiłeś. Bo będzie potem widać niechlujność w finalnej pracy...
ttaaddeekk Napisano 4 Luty 2008 Autor Napisano 4 Luty 2008 Kris_R takie mam zalozenie, moglbys jeszcze wymienic te miejsca bo moze cos przeoczylem ;)
Levus Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Mi się ten blur ogólniepanujący nie podoba. O ile na postaci wygląda nieźle, to na pozostałych elementach sprawia wrażenie jakbyś chciał ukryć niedoróbki. Pomysł z "boską siłą" bardzo fajny, tego jeszcze nie było:) pozdro!
ttaaddeekk Napisano 5 Luty 2008 Autor Napisano 5 Luty 2008 Lewus th, blur zostanie, bo nadaje troche wyrazu pracy praca nad dynamika :)
KLICEK Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 super, imo rece to takie oczywiste wiesz, zawsze bylem za tym zeby pewne rzeczy ukrywac, tutaj troche zawialo kiczem, ale generalnei nadal jest super :) jakosc renderu jest mega
kamil.ochel Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 oj nuzie słabe.. nie wiem czy nie lepiej było jak ich nie bylo :) nie zmienia to faktu że jest bardzo ładnie
Ania Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Nogi teraz mają lepszą pozycję, bardziej dynamiczną. Tylko coś mi się wydaje że nie dotykają gruntu, chyba dlatego że nie są spłaszczone od dołu. I kolana powinny być bardziej chropowate. I z tą pozycją nóg przydałoby się też pochylić tułów jeszcze bardziej w prawo i trochę do przodu, w stronę wyciągniętej ręki. Pochyliwszy tułów trzeba będzie znowu kadr obrócić bo inaczej wtedy wszystko się wywróci na prawą stronę. Te efekty świetlne na rękach bym wyciepła całkiem, nie podobają mi się, ale ty tu jesteś szefem więc się nie mieszam.
OmeN2501 Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 ttaaddeekk... oswietlenie kolorystyka i kadr naprawde super, ale poza postaci psuje absolutnie totalnie wszystko... Tu jest zero sily. Jak ktos wczesniej napisal wyglada jakby koles biegl przez zawalajaca sie swiatynie Pozwolilem sobie zrobic taka mala podmalowke jaka poza by oddala wiecej mocy postaci... ale mozliwe ze chesz isc z tym obrazkiem w zupelnie innym kierunku niz mi sie wydaje ;] 1
Tomala Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Tu widać siłę, jakby jeszcze podrasować szczegóły otoczenia i dodać ciekawe światło to dla mnie bomba.
KoMic Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 nomen omen, OmeN2501 ma racje: ], dynamika ktora proponuje byla by baaardzo na +
Mr Pank Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 o żesz w morde świetne,boski model, bardzo dobry anatomicznie no to znalazłem faworyta :D powodzenia
ttaaddeekk Napisano 9 Luty 2008 Autor Napisano 9 Luty 2008 Aniu thx, juz zrobione OmeN2501 grt thx man :) nie wiem tylko co z kadrem, bo w tej pozycji pasowal by pionowy, do poziomego jedynie sklaniaja mnie tandetnie swiecace rece wiec jestem w rosterce. Tomala swiatla to 2 anrea omni po bokach, jedno niebieskie 2gie pomaranczowe i jeden niebieski spot od gory, nie wiem jakie bylyby ciekawsze ;) Komic wiem ze ma racje :) a ludzi ktorzy maja racje trzeba sie sluchac, pracuje od kilku dni nad tym, zmienilem tez kilka rzeczy, ale poki co wiem co i jak wiec wrzuce jak skoncze. Mr Pank thx, anatomia tez juz poprawiona, bo bylo sporo niedociagniec :) ps. Omen dzieki jeszcze raz :)
adek Napisano 10 Luty 2008 Napisano 10 Luty 2008 Gratulujemy znalezienia się wśród nominowanych. Przypominamy, że termin do którego należy oddać ostateczną pracę to 20 lutego.
peterr Napisano 10 Luty 2008 Napisano 10 Luty 2008 inaczej być nie mogło:) bierz się do roboty ;D pozdrawiam
ttaaddeekk Napisano 13 Luty 2008 Autor Napisano 13 Luty 2008 peterr thx :) jakby ktos zyczliwy chcial sie pobawic w poscie to tu sa warstwy :) bo ja chyba wpadlem w monotonie :) http://tadeuszchmiel.com/SAMOSN_post.zip jeszcze zastanawiam sie nad kilkoma domalowkami w ps ale zobaczymy :) pozdrawiam
Ania Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 Czemu mu zęby z buzi wypadają? Dodałabym więcej małych kamieni latających po prawej stronie Jego prawa ręka (od naszej strony lewa) jest nienaturalnie zgięta (przynajmniej ja jak próbuję tak zgiąć to stwierdzam że pozycja nie jest wygodna i nie nadaje się do burzenia kolumien), łokieć daj ciut bardziej do tyłu a dłoń przechyl do przodu. Znowu ręce nie dotykają kolumien. Bardzo fajnie wyszła spódniczka, dużo lepiej niż te majtki przedtem. Ja bym tą rękę mniej więcej tak ustawiła: 1
Gomez Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 Ania ma racje chociaz ja bym ta dlon ktora poprawila przesunal bardziej do tylu. Szmata wyglada bardzo fajnie. Troche sie pobawilem w psie. Jak cos to podesle ci plik. Zapomnialem wlaczyc 1 warstwe, tu sa 2 ostateczne wersje
Luksa Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 Kiecka faktycznie rewela!! ogolnie wyszlo jakbys jakiegoś świętego zrobił. Ta jego prawa noga troche dziwnie wyglada jakby się tłuszczyk napinał a nie mięśnie. Ogolnie zdecydowana porpawa tylko ze ja bym mu dał długie włosy.... Fantastycznie zrobiłeś te łańcuchy, nadały scenie sporo dynamizmu. 1
Destroyer Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 heh ja też się trosku pobawiłem :P generalnie szau nie ma :D w tym brązowym przydał by się vinteging ale mi się flipnął :) i takie :) 1
Kirian Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 Wersja Gomeza kolorystycznie jest niesamowita!!! lecz otoczenie wygląda jak by to byla jaskinia na pustkowiu, a tu chodziło chyba żeby w środku byli ludzie?;) parę elementów dopracowac, może z daleka gdzieś uciekający ludzie? i ta pracka wygra tą bitwe;P DOWN: SoAd- Mega!:) 1
kamil.ochel Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 ttaaddeekk ty znasz moje zdanie :) teraz jest naprawdę ffaannttaassttyycczznniiee :) 1
SoAd Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 jak juz wszyscy fotoszopują to ja tez se pozwoliłem :) 1
kamil.ochel Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 ja podobnie ale nie az tak zblurowane SoAd skintone gdzies Ci przepadl :)
legolas Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 Na moje krzywe oko Samson wyglada jakby włąśńie wstawał z ubikacji. Czy on nie ma tych bioder za nisko teraz? i coraz czarniejsze usta. 1
ttaaddeekk Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 great thx :) z kazdej przerobki cos sciagnolem :) pamiec juz nie ta , wiec zrobilem taka mala sciage, jezeli ktos ma jeszcze cos do dodania to zapraszam, bo prawdopodobnie nastepny update bedzie finalny :) Aniu reke tak probowalem na poczatku dawac ale cos nie wychodzilo :/ http://tadeuszchmiel.com/stst.jpg Gomez podeślij psdka plz, moze cos uda mi sie sciagnac :) ( ps. nie moglem dac Ci jnastepnego repa bo musze spread :) )
kamil.ochel Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 no reka jest dla mnie wporzadku :) jest dynamicznie, ale nie ma co jak ttaaddeekk walnie notatke to sie wszyscy polapia :) i tak sobie mysle czy ten kamlocht co spada zaraz nad jego głową by go nie podrapal ajbo jakos jeszcze gorzej uszkodzil?
OmeN2501 Napisano 19 Luty 2008 Napisano 19 Luty 2008 No paaanie - fajnie fajnie ;] Jutro ci odpisze jak sie przespie troche :P
mateusz_s Napisano 19 Luty 2008 Napisano 19 Luty 2008 no, zrobilo sie jakby dynamiczniej :) troche tylko jakby kontrastu brakowalo
Ania Napisano 19 Luty 2008 Napisano 19 Luty 2008 Kolorki które miałeś poprzednio jakoś bardziej mi się podobały, teraz tak jakby blado. (post #81, kolorki były fajne tylko trochę zbyt białawo, przyciemnij i będzie lepiej) Reszta się poprawiła.
ttaaddeekk Napisano 20 Luty 2008 Autor Napisano 20 Luty 2008 no i wyglada na to ze skonczony http://max3d.pl/forum/showpost.php?p=629833&postcount=1
Rekomendowane odpowiedzi