Ebor Napisano 22 Luty 2004 Autor Share Napisano 22 Luty 2004 Kru : To moje miasto - mieszkam tu... te 3 kamieniczki istnieja naprawde ;) . Moja ulubiona kamienica to ta z figurkami. Robiłem zdjęcia cyfrówką, lustrzanką, wzoruje sie na widokówkach tych współczesnych i tych z lat 50 tych :) . Czasami na teksture jednego budynku składają sie zdjęcia kilku innych budynków. Coś tam dorysowuje ręcznie :) . duzo roboty i pomysłu - mało czasu :/ dzięki za komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noic Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 bardzo fajnie się zapowiada, mam nadzieję że zdołasz ukończyć prackę. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 moze ktos zrobicos z wroclawia, najlepiej z psiego pola bo tutaj jak sie wejdzie do kamienicy to jak Silent Hill albo Resident Evil :P az sie boje do kolegow chodzic jak jest ciemno :P:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zombo master Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 moje gratulacje , naprawde widze że nie siadasz na laurach. Mam jedno pytanko. Sam robisz te teksturki, ajeśli tak to jak?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 1 Marzec 2004 Autor Share Napisano 1 Marzec 2004 Zombo : jak robie teksturki odpowiedziałem Kru wyżej :) . Narazie nic tu nowego nie zamieszczam, mimo to nie przerwałem pracy nad \"Miastem\" i nie przerwe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trzy budziki Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Podłączam się do chórów pochwalnych i oczekiwania na ciąg dalszy. FAJNY TEMAT I OBRAZKI Cieszą oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 10 Marzec 2004 Share Napisano 10 Marzec 2004 Fajne , fajne czekam na wiecej [jupi] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM Napisano 10 Marzec 2004 Share Napisano 10 Marzec 2004 mii się podoba po prostu git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 11 Marzec 2004 Share Napisano 11 Marzec 2004 Mi tez sie podoba i to bardzo ale widze ze chyba jusz nie bedzie dalszych updejtow, a szkoda bo pracka jest super wykonana!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 11 Marzec 2004 Autor Share Napisano 11 Marzec 2004 Dzięki za wszystkie komentarze :) hehe nie no cały czas pracuje nad tym, w zależności jak wolny czas pozwoli, ale teraz spadł śnieg i nie mam dobrych referek ;) . Troche chciałem odpocząć od textur i bawiłem sie animacją tego miasta. Zamieszczam PrintScreen\'a :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 12 Marzec 2004 Share Napisano 12 Marzec 2004 O widze ze sie cos ruszylo :D pokaz animke [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 30 Marzec 2004 Autor Share Napisano 30 Marzec 2004 Witam. No dawno nie wrzucałem tu nic nowego, ale mimo to pracuje nadal nad swoim projektem MIASTA, przez co nie biorę udziału w bitwie a temat wydaje mi się ciekawy. Dzięki za wszystkie komentarze. Żeby nie być taki gołosłowny, zamieszczam 2 rendery, które są jeszcze do dopracowania, ale póki co, tak to wygląda: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 30 Marzec 2004 Autor Share Napisano 30 Marzec 2004 I zbliżenie : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 Calkiem ladne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 a co to jest na tym dachu? Wyglada jak kora drzewa w dodatku jakos \"proceduralnie\" pofalowana - jakby nois z opcji Bitmapy...? Bardzo niszczysz to miasteczko, zal patrzec. Widac ze kroi sie jakas dramatyczna opowiesc! Ciekaw jestem jak to sie skonczy:) Pozdr Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 31 Marzec 2004 Autor Share Napisano 31 Marzec 2004 MareG : To nie ja, to czas tak zniszczył to miasteczko ;). Zgadza się nad dachem szczególnie musze popracować. W ogóle jeszcze dużo pracy. Zdradzę tajemnice, że to miasto będzie w gigantycznej klatce... No i jeszcze musze pomyśleć nad głównym bohaterem tego \"filmiku\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulczas Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Wyglada niezle (oprocz fal na dachu), poza tym zbyt plaskie sa te tekstury - tam gdzie odpada tynk powinno byc wglebienie (bump/displacement) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rdo Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 ogólnie wrażenie sympatyczne... ale , jak już powiedziano: nad teksturami to musisz jeszcze popracować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 11 Maj 2004 Autor Share Napisano 11 Maj 2004 OK zgadzam się co do textur - są jeszcze do dopracowania... eksperymentuje z nimi, z dachem, chodnikiem, murami. Tyle tylko, że Displacement dziwnie \"rozwala\" mi objekt... Mam zamiar skonczyc ten filmik do września :) No i jeszcze oprocz architektury miasta został mi główny bohater... To wynik ostatniej pracy : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 Ebor: bardzo mi sie podoba twoja praca ale avatar musisz zmienic. max 10kB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 ebor ...scena bardzo ladnie wychodzi ... poza tym ... jest dosyc mocno artystycznie pokazana ... wiec sadze ze tutaj bedziesz mial spore poparcie u biglebowskiego czy batou :) pozdrawiam i czekam na next update ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulczas Napisano 22 Maj 2004 Share Napisano 22 Maj 2004 Jak juz mowilem textury do poprawki i troche malo szczegolow, ale ogolne wrazenie fajne. pracuj dalej a bedzie gut a nawet bardzej niz gut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 22 Maj 2004 Share Napisano 22 Maj 2004 fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 23 Maj 2004 Autor Share Napisano 23 Maj 2004 wiem detale :) ale od ogółu do szczegółu. Pracuje nad texturkami dachu szczególnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulczas Napisano 23 Maj 2004 Share Napisano 23 Maj 2004 no i bardzo dobrze:) nie od razu Krakow zbudowano:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 23 Maj 2004 Autor Share Napisano 23 Maj 2004 Tak właśnie nie wszystko odrazu ;) teraz buty głównego bohatera tego filmiku... jeszcze kilkadziesiąt tekstur i mdeli i będzie można brać się za scalanie wszystkiego w ujęcia animacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 23 Maj 2004 Share Napisano 23 Maj 2004 stare, brudne i paskudne ... czarne glany ... a fuuj :) piekna robota :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 No wygląda ciekawie :) szczególnie te figurki :) ja w spoim projekcie je olałem :p http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=11325 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 Glany świetne, i pięknie oteksturowane pokaż siatke.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 25 Maj 2004 Autor Share Napisano 25 Maj 2004 Niektóre elementy takie jak właśnie figurki czy buty będą w tym filmiku w zbliżeniu dlatego staram się je dobrze dopracować. Teraz męcze sie z dłonią ... ;) siatka ?? hmmm no ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 No to udało ci się mnie nabrać dopiero teraz jak się przyjżałem zobaczyłem, że większość świetnie załatwiłeś teksturą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turpis Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 Ja się nie umywam. Jestem debilem. Uświadamiasz mi koleś że jestem do dupy. Ja też zrobiłem miasto ale moje przy twoim jest do ch@#a nie podobne. Papa Ide utopić się w klopie i spóścić wodę. Se la vi amigos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 iiino bardzo ladnie te trepy :). Samo miasto mi się jeszcze nie bardzo podoba, ale mam nadzieje ze to sie zmieni... A ten post wyzej to nie wiem co to jest :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 26 Maj 2004 Autor Share Napisano 26 Maj 2004 hmmm no ja też nie rozumiem Turpis\'a ;) hehe Pionier : nad miastem ciągle pracuje jeszcze nie wyrenderowalem ani jednego kadru z pełnym oświetleniem i oteksturowaniem - póki co zbieram elementy do moich puzzli ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 26 Maj 2004 Autor Share Napisano 26 Maj 2004 Kolejny render - dłonie. Ostatni na jakiś czas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 Swietna robota Ebor...naprawdę jest co oglądać :) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 Co do bucików to powiększ podeszwe, aby bardziej sie uwypuklała od reszty buta. :-) Szczecze mówiąc to myslałam, że buciki są bardziej low poly. Owszem wyglądają bardzo ładnie, ale siatka jest na tyle gęsta, że da się jeszcze popracować na niej. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turpis Napisano 27 Maj 2004 Share Napisano 27 Maj 2004 Jak to nie wiecie co to? Jestem załamany poziomem (wysokim) tej pracy. Bawie się w maxie pare lat i to co widze jest dla mnie straszną traumą, bo za sto lat tak nie będe umiał. Jest cool szczególnie texturowanie. Jeśli hozzi o dłoń to zwruć uwagę na palca co zwie się fakerem :) bo jest troszkę powykręcany. Przepraszam z góry że śmiem coś krytykować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex_DeLarge Napisano 28 Maj 2004 Share Napisano 28 Maj 2004 Nie, no, jak patrzę na to co robisz (robicie - graficy) to mi się oczy otwierają po części z zachwytu po części ze zdziwienia. Naprawdę ŚWIETNE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 29 Maj 2004 Share Napisano 29 Maj 2004 czy nie jest za bardzo texturka rozmyta w niektorych miejscach ? Ale jak bedzie widac ta raczke z daleka to ok. Idzie ladnie pracuj dalej. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 30 Maj 2004 Autor Share Napisano 30 Maj 2004 Zgadza sie troche tekstury trzeba poprawic. Narazie tak \"poglądowo\". Zobacze jak wyjdą kiedy już będzie wszystko wraz z oświetleniem. Teraz postać - główny bohater - nie jestem za bardzo z niego zadowolony :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 31 Maj 2004 Autor Share Napisano 31 Maj 2004 W ruchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 31 Maj 2004 Share Napisano 31 Maj 2004 Sanchez - Another CHance az mi ten klip przychodzi na mysl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turpis Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 Dla mnie tam bomba! Tylko bluza jakaś taka nijaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2004 To sweter berdzie niebieski ze wzorkiem brudny i troche potargany :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2004 No to tak to sie przedstawia : finalRender Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2004 zastanawiam sie nad jego twarzą:/ chyba Brazil lepszy Brazil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Będzie scenka , która pokazuje blisko buty i nogawki (ziemia pod nogami bedzie inna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulczas Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Nad spodniami to jeszcze popracuj. malo realistyczne te pionowe paski i poziome \"zalamania\" P.S. poprzedni avatarek byl lepszy ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2004 no w koncu jakis komentarz ;) W sumie nie chodzi mi o realizm pracy ale mimo to popracuje nad tym jeszcze bo nie chce żeby wyglądały nazbyt sztucznie. Mulczas co do avatarka to moze i tamten byl lepszy ale wolałbym byc kojarzony z tym hehe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi