zgrzyt Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Elo Może i ja spróbuje coś powalczyć :) Taki koncepcik: Bogowie mieli już dość... Ludzie zerwali odwieczny pakt, odwrócili się od wiary, przestali oddawać bogom hołd, świątynie i święte miejsca opustoszały. Ku Ziemi zbliżała się największa w dziejach armada armii bogów. Wśród ognia rozstępowało się niebo, flota bogów przysłoniła słońce. Nadszedł czas porachunków bogów i ludzi. Scena będzie przedstawiać pierwszy etap ataku - "desant". pzdr zgrzyt
Beatou Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 jak widzisz ten desant?:D jakies ogromne facjaty bogów na niebie w płomieniach czy bogowie wielkosci ludzi przybywaja na statkach?
zgrzyt Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Napisano 16 Grudzień 2007 :), nie ogromne geby, byl taki komiks "Bogowie z gwiazdozbioru Aquariusa", czyli jak piszesz bogowie - ludzie. Niebawem koncepty, wszystko sie wyjasni :)
kliment woroszyłow Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 brzmi interesująco...trzymam kciuki za ziomala:)
Tomala Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Co z nich za bogowie skoro potrzeba ich całej armii do walki z ludźmi? Prawdziwy Bóg kiwnięciem palca zesłałby zagładę na całą ludzkość. Nie znaczy to że scena będzie nieciekawa wprost przeciwnie zapowiada się bardzo dobrze. Czeka Cię trudne zadanie więc powodzenia! Pozdrawiam.
zgrzyt Napisano 22 Grudzień 2007 Autor Napisano 22 Grudzień 2007 Witam Wreszcie weekend :) Dzieki kliment, trzeba pokazac „kielecka szkole jazdy”:), wrzucam pierwsza organike, może jak znajde jeszcze chwilke narysuje jakis koncepcik zeby pokazac wszystko co i jak. Ponizszy model przedstawia jednego z dowodcow "armii bogow", bedzie znajdowal sie na pierwszym planie, w nastepnym etapie dojdzie jakis detailing twarzy, zbroja itd. model: i siatka: pzdr zgrzyt
Tomala Napisano 22 Grudzień 2007 Napisano 22 Grudzień 2007 Głowa fajna ale szyję to chyba za długą zrobiłeś, no chyba że ci bogowie nie wyglądają dokładnie tak jak ludzie.
KoMic Napisano 23 Grudzień 2007 Napisano 23 Grudzień 2007 bardzo fajnie charakternie Ci to wyszlo, : ], az nie moge sie doczekac do reszty: ]
Ania Napisano 23 Grudzień 2007 Napisano 23 Grudzień 2007 Bardzo fajne, ale pokaż od boku, chyba ucho za wysoko i żuchwa zbyt okrągła
Gomez Napisano 23 Grudzień 2007 Napisano 23 Grudzień 2007 Zapowiada sie druga "Bitwa pod grunwaldem". Ile postaci planujesz zrobic i oteksturowac w niecale 2 miesiace? Nie zrozum mnie zle, zycze ci powodzenia ale ja bym sie nie porywal na taki temat. Co do modelu to odleglosc w pionie od ucha do konca szczeki jest za duza i zuchwa zbyt okragla. Powodzenia.
zgrzyt Napisano 23 Grudzień 2007 Autor Napisano 23 Grudzień 2007 Witam Poprawilem troche zuchwe i ustawienie ucha. Co do sceny beda maksymalnie 3 postaci. Te ktore beda na pierwszym planie to patrol, rekonesans, stojący na wzniesieniu, czy skale, w oddali kilka "statków kosmicznych", z ktorych wylaniaja sie jednostki (jakies low poly). scenka faktycznie sprawia wrazenie rozbudowanej mam jednak nadzieje ze zdaze.
Gomez Napisano 23 Grudzień 2007 Napisano 23 Grudzień 2007 No to co innego, myslalem ze naprawde jakas batalistyczna scene chcesz zrobic. Zuchwa jeszcze nie tak. Najnizszym punktem zuchwy powinna byc broda, czyli miejsce pod ustami a u ciebie jest nim miejsce zgiecia zuchwy czyli w polowie drogi miedzy uchem a broda.
zgrzyt Napisano 25 Grudzień 2007 Autor Napisano 25 Grudzień 2007 ok, poprawilem zuchwe, chcialem zeby byla ostra taka aryjska, troche przesadzilem:) tu poprawiona: No i drugi zawodnik, Master Kiełbaster zostalo jeszcze 998 :) : model: siatka: pzdr zgrzyt
Destroyer Napisano 25 Grudzień 2007 Napisano 25 Grudzień 2007 a ja nic nie widzę :( nawet jak ze źródła strony wyciągnąłem linki do tych obrazkówm czy tylko ja mam takie problemy?
Gomez Napisano 25 Grudzień 2007 Napisano 25 Grudzień 2007 Ja wszystko widze. Fajna mordka. Od oczu w gore nie specjalnie mi sie podoba ale nizej jest fajnie. Tylko ten miesien od policzka w dol owinien sie chyba rozplynac zanim dojdzie do linii szczeki. Jeszcze ucho do poprawy - slimak zle zakreca.
pusherman Napisano 25 Grudzień 2007 Napisano 25 Grudzień 2007 jak robicie takie gładkie siatki mi przy takiej ilości krawędzi wychodzą same kanty ;/
Ania Napisano 25 Grudzień 2007 Napisano 25 Grudzień 2007 pusherman - przypuszczam że użył "Meshsmooth" lub "Subsurf" lub jakiś odpowiednik, zależnie od programu którego używa. Trochę bardziej bym ich odróżniła od siebie, są lekko podobni, przypuszczam że modelowałeś z tej samej bazy i to widać. Zrób jednemu z nim inny nos (np. temu pierwszemu pasował by taki haczykowaty, z garbem) i zaraz będzie lepiej. Modele bardzo fajne, mają charakter.
zgrzyt Napisano 25 Grudzień 2007 Autor Napisano 25 Grudzień 2007 pusherman to wygladzenie to hyperNURBS, czyli NURBS spod C4D, Ania panowie wygladaja podobnie ale nie powstali na podstawie jednej bazy, moze to wynik tego ze chcialem nadac obu takiego samego surowego zimnego charakteru, pokazac wydatne kosci policzkowe i luki brwiowe, mocno zarysowane szczeki. Ale faktycznie moze trzeba bedzie ich lekko zroznicowac. pzdr zgrzyt
Destroyer Napisano 26 Grudzień 2007 Napisano 26 Grudzień 2007 no teraz widzę obrazki :) twarze może i troche za podobne ale np. jak Klicek strzela swoje twarze to mimo że każdą robi od nowa to wszystkie strasznie do siebie podobne, nie ważne czy dziecko czy kobieta czy rycerz wszystkie wyglądają tak samo :D (dobra troche przegiąłem :D) czemu nie skopiuje to ja nie wiem :P popraw nochal jak Ania sugeruje i będzie oki
arcade Napisano 27 Grudzień 2007 Napisano 27 Grudzień 2007 coś nie bardzo są "boscy" :P brzydale takie, dla mnie bardziej przypominają jakichś nazioli niż bogów. No ale sprawa konceptu - modele same w sobie ładne :D
zgrzyt Napisano 1 Styczeń 2008 Autor Napisano 1 Styczeń 2008 Witam w Nowym Roku :) powoli zaczynam zabierac sie za zbroje, ponizej glowne jej elementy, postaram sie jak najszybciej wrzucic reszte, zeby calosc konceptu zbroi byla zrozumiala :) i siatka: pzdr zgrzyt
Tomala Napisano 1 Styczeń 2008 Napisano 1 Styczeń 2008 Trochę bajkowo to wygląda, może dodaj temu elementowi trochę charakteru. Pozdrawiam.
Destroyer Napisano 1 Styczeń 2008 Napisano 1 Styczeń 2008 mi się lwiątko podoba, może troche za bardzo cartoonowe, może troche nie pasuje do tych zimnych twarzy ale i tak mi się podoba :)
zgrzyt Napisano 2 Styczeń 2008 Autor Napisano 2 Styczeń 2008 planowalem aby stylistyka sceny, zbroje, statki utrzymane bylo w artdeco, mam ostatnio flow na punkcie tego stylu. Ponizej umiejscowienie zwierza na zbroi.
RK Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 Bardzo "aryjsko" to wychodzi (wcale niekoniecznie wada) :). Pewnie trochę wina art-deco
pusherman Napisano 3 Styczeń 2008 Napisano 3 Styczeń 2008 Rewelacja, bardzo ładne modele jak na oko padawana czyli mnie :) powodzenia!! thx aniu i zgrzyt'ku :) odnalazłem sobie w między czasie turbo smooth ładniej mi wygładza :) Przepraszam za bałaganik w wątku nie liczyłem na odpowiedź bo to nie tu powinno paść pytanie :p chyba?!
eco Napisano 4 Styczeń 2008 Napisano 4 Styczeń 2008 ogolnie podobaja mi sie twarze i zbroje sie swietnie zapowiadaja- jedyne co mnie zastanawia to temat- bogowie co przeprowadzaja desant na Ziemie :)- srednio to pasuje do "boskosci" - wyglada raczej nak najazd "innej cywilizacji" ? - tej ktora stworzyla Ziemie ? taki powrot na stare smieci w wielkim stylu :)
zgrzyt Napisano 4 Styczeń 2008 Autor Napisano 4 Styczeń 2008 eco bo tak wlasnie jest :), moze niezbyt jasno to wyjasnilem, nadrabiam wiec: chodzi o to ze jest to spotkanie dwoch cywilizacji, jedna na duzo wyzszym stopniu rozwoju technologicznego pochodzacych z innego swiata/wymiaru/planety, druga - ludzie, traktujących tych wcześniejszych wlasnie jako bogow.
Gość Marioza Napisano 4 Styczeń 2008 Napisano 4 Styczeń 2008 pecynka bardzo charkterna , podobac się ,
zgrzyt Napisano 28 Styczeń 2008 Autor Napisano 28 Styczeń 2008 Witam, po krotkiej przerwie wracam do bitwy, na rozgrzewke zaczalem pancerz: i siatka Mysle ze teraz beda czestsze up'y :) pzdr zgrzyt
zgrzyt Napisano 29 Styczeń 2008 Autor Napisano 29 Styczeń 2008 Moze i nie wygodny, ale jak chce byc piekny musi cierpiec:)
zgrzyt Napisano 29 Styczeń 2008 Autor Napisano 29 Styczeń 2008 maly up pancerza: model: i siatka pzdr zgrzyt
zgrzyt Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Napisano 31 Styczeń 2008 Chwilowo brak czasu na modeling, tymczasem maly test skory, na razie tekstura bazowa, dojda do tego zmarszczki blizny zarost etc. dodatkowo test oczu. pzdr zgrzyt
mateusz_s Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 fajne fajne... te niebieskie oczy daja wrazenie ze koles jest bardziej 'zakrecony' i nie z tego swiata, z kolei te normalne oczy nadaja bardziej naturalnego i realistycznego wygladu.. w sumie i tak i tak fajnie ;)
zgrzyt Napisano 4 Luty 2008 Autor Napisano 4 Luty 2008 model pancerza prawie gotowy, pozostaly rekawice i cos na brzuch: : siatka: i maly test miasta, ktore bedzie gdzies w oddali: pzdr zgrzyt
adek Napisano 10 Luty 2008 Napisano 10 Luty 2008 Gratulujemy znalezienia się wśród nominowanych. Przypominamy, że termin do którego należy oddać ostateczną pracę to 20 lutego.
zgrzyt Napisano 12 Luty 2008 Autor Napisano 12 Luty 2008 :), prawde powiedziawszy nie spodziwealem sie nominacji, moja scena z braku czasu wygladala jak wygladala, ale teraz bede musial przysiasc, podgonic troche. ponizej skonczony pancerz (musze jeszcze dopracowac rekawice): pzdr zgrzyt
makak Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 Jedziesz zgrzyt bo już mało czasu zostało :) Gratki z nominacji. Jestem ciekaw jak cała scena będzie wyglądała, bo nie zarzuciłeś konceptu, a bazując na samym opisie to nie to samo. pozdrawiam, makak_
zgrzyt Napisano 16 Luty 2008 Autor Napisano 16 Luty 2008 thx makak_ faktycznie malo czasu zostalo, a dopiero dzis mam chwilke wolnego, tak wiec trzeba troche posiedziec. Ponizej zarys bryly "statku kosmicznego": i detal: Do tych dluuuuuuugie ramiona utworza skrzydla. Dzis postaram sie wrzucic gotowy model. pzdr zgrzyt
zgrzyt Napisano 16 Luty 2008 Autor Napisano 16 Luty 2008 dzieki mateusz_s, no i "statek" na razie bez tekstur: detal: siatki: pare rzeczy do domodelowania, ale ogolny ksztalt i forma zostanie taka jak powyzej. pzdr zgrzyt
Blue-Berry Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 wow jedziesz z koksem ;] malo czasu zostalo no ale dasz rade a co do modelu nie wiem ale bez drzwi tak dziwnie :D bedzie takie jakies wyjscie czy to juz sa czasy teleportu ;]
Gomez Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 No co ty, po co Bogom wyjscie :) Wogole to im statek nie potrzebny, w srodku jest tylko kibel. to taki duzy toi-toi :)
Rekomendowane odpowiedzi