keraj37 Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Witajcie! Bardzo często bywam w gościnie u moich sąsiadów, którzy mieszkają w bardzo ładnym wiejskim domku. Poprosiłem gospodarzową o pozowolenie zrobienia w maxie jej chałupki - pozwoliła i oto efekt:) Daje dwa ujęcia po dwie wersje: 1 wersja bez wyostrzenia i z małą winietą a 2 z mocnym wyostrzeniem i wyraźną winietą. Praca w max, v-ray i ps. Być może dodam nie długo inne ujęcia ponieważ podoba mi sie ten projekt. EDIT: poprawilem cien pod rowerkiem zgodnie z sugestiami user'a Ania - muchas gracias! EDIT: oto siatka- troche dziwnie wyszla ale co tam:) pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alwin Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Matko! przecież to jak fotka wygląda:) dla mnie rewelka, szczególnie dachówki wymiatają. A mniej mi ten błyszczący rowerek podchodzi ale też klimat trzyma:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 dopóki podłoża nie zobaczyłem myślałem że zdjęcie. rewela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tas Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 no jest niezle, ale strasznie rzuca sie w oczy "lewitujacy" rowerek i inne. Zrob cos z cieniami... musze przyznac ze idziesz jak burza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 musze przyznac ze idziesz jak burza :) wlasnie, burza przelatuje i nikt jej nie pamieta - tak jak twoich prac sa szybkie, ładne i......... bez jaj znaczy dopracowania Pamietaj ze tworzenie grafiki to nie wyscig i liczy sie rezultat a nie ilosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 fototeksturki tutaj pracują na siebie :) Ale obiekty wszystkie są jakby z osobnego obrazka, całkiem inne oświetlenie - tak wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Rowerek i szklo wyszlo niefajnie. Moglbys zapodac siateczke sceny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2008 Hello! Zapomnialem o siatcce - zaraz bedzie. Rowerek nie lewituje - po prau wpadkach z tym kiedys juz bacze na takie rzeczy - po prostu tak wyglada. piksar: pracke dopracowałem na ile umiem - z niczym ani z nikim sie nie scigam, na serio. Dzieki za komenty! pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TooL666PL Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Mi nie pasi tylko (lub aż) to co wyżej zostało wymienione czyli: szkło, brak cieni, niskiej rozdziałki textura podłoża wyglądająca jak beton z którego wyrosła trawa i powtarzająca się textura na obu stopniach:P Jakbyś to wszystko poprawił to by było jak fotka:) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Rowerek lewituje - bo nie ma pod nim cienia. Pewnie dotyka ziemi, ale wygląda jakby nie dotykał. Możesz dodać cień w PS, taki całkiem mały ciemny tuż pod oponą. Tekstury bardzo łądne, ale częściowo wygląda jakby obiekt nie był wystarczająco dopracowany pod teksturę, na przykład na tych drzwiach z prawej wygląda jakby model był całkiem płaski i deski dodane jedynie tekstuą, nawet bez jakiejś normalmapy. To samo dotyczy dachówek. Rowerek się za bardzo błyszczy. Z tą trawą na dachu chyba przesadziłeś. Jeszcze gdyby to były dwie kępki to można w to uwierzyć, ale tak to mógłbyś tam krowy paść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2008 Dzieki za komenty! Ania: Ciekawa uwaga! Dzieki, bede pamietal ale skoro nie jest to WIP to juz zostanie jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizU Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 a gdzie sąsiadka? jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Słabe fest. Praktycznie 0 modelowania. Nawet dachówek nie zrobiłeś. Ziemia to jedna wielka rozmazana plama. słabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 nastepnym razem jesli chcesz szybko zrobic siatke użyj VrayEdgeMaterial (czy jak to sie tam nazywa) - ogólnie hmm no cóż, szału nie ma i jakos snie na niego nie zanosi w tej pracy, dach ma fajne zdjęcie jako tekstura, poza tym ubogo w modeling, cienie nienaturalne. przychylam sie do opinii Lisa słabo jest (ale nie koniecznie fest, kazdy kiedyś zaczynał, jak mawia jeden polityk "mężczyzny nie poznaje się po tym jak zaczyna, ale jak kończy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 siatki to ty nie pokazales tylko render bez materialow. Tak wlasnie myslalem zanim pokazales clay'a ze, tutaj jest tylko glowna bryla domu wymodelowana i nic wiecej:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CG_Lama Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Słuchaj Ani , bo ma racje. A ja Cie prosze wywal ten napis z listkami Jest w zlym miejscu , i w dodatku za duzy. Kiedys Ci napisałem ze DOF musi byc stosowany z umiarem,a Ty swoje.NIestety renderek z garnkami przez DOF traci , a reszta mi sie podoba. Kurcze musze to napisac DLACZEGO w oknach jest sciana?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 co tu pisać, gdyby nie te tekstury to cienizna. PS. nie ocenie dobrze żadnej Twojej pracy dobrze, jeśli będzie w taki sposób nie dopracowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Jakim cudem jedna część dachu jest aż tak "zarośnięta", a na drugiej nie ma ani jednego źdźbła? Na tym kloszu lampy nad drzwiami sprzydałby się jakiś brud. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 co tu pisać, gdyby nie te tekstury to cienizna. LOL nie kumam waszych postow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Tomus no wez kolego nie przesadzaj bo czytajac takie posty jak twoje krew zalewa, scenka moze nie jest jakas tam extra super bajer ale jest fajna i to sie liczy, sa niedociagniecia ale ogolnie bardzo fajnie ! nielot ja tez nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 sztuczne to to (poza ścianami i oknami ale to już zasługa foty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 PS. nie ocenie dobrze żadnej Twojej pracy dobrze, jeśli będzie w taki sposób nie dopracowana. o wyrocznia :O co do pracy to slaby modeling, spoko textury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomdv Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Bardzo fajne. Robisz sporo prac i mimo lekkich niedociągnięć są naprawdę dobre. Stąd nerwy starych forumowiczów. Niektórzy muszą siedzieć 3 miesiące nad całkiem przeciętną pracą. faktycznie może za dużo się nie namodelowałeś ale końcowy efekt dzięki teksturom jest po prostu przekonujący. Dla kogoś kto lubi sobie dłubać i wskaźnikiem do oceny pracy jest gęstość siatki, twoja praca może i jest słaba. Ale wg mnie nie tylko o to chodzi. Dobry model ze słabymi teksturami to jeszcze gorszy efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeyker89 Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 No właśnie ten rowerek to mnie gryzie bo nie wygląda realistycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Włącz cienie i zmniejsz DOF :) i czekamy na wersję "extended" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Squirrel Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Robi wrażenie,niezły klimat... gratuluje umiejętności.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcev Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Na pierwszym renderze okno płaskie wyszło. Ale fakt jest taki, że na pierwszy rzut oka myślałem, że ten grill. kosz na śmieci itd to są obiekty przez Ciebie dorobione, a reszta to fota. Naprawdę nieźle wyszło, tylko pare tekstur płasko wygląda, za mało detali na modelu. Ale ogólnie to bardzo fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 11 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2008 nielot007, hcpiter: dzieki koledzy, jak to mowia: wszedzie sie znajdzie jakis lysy:) Im krowa wiecej muczy tym mniej daje mleka:) tomdv: hehe, dzieki bardzo - zgadzam sie z toba w 100% ale jak widzisz nie dobrze jest wszystko publikowac - raczej juz nie bede pokazywac pracek: po co sie meczyc:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 raczej juz nie bede pokazywac pracek: po co sie meczyc:) Twoje pracy zawsze maja duzo komentarzy, widac ciesza sie zainteresowaniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 11 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2008 zgred88: hehe, ale zainteresowaniem nieco negatywnym - wolalbym brak zainteresowania :) pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 z negatywnego zainteresowania można wyciągnąć inne wnioski niż "już nic nie pokażę"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Ale pokazuj pracki ale nie w galeri. Wejdz sobie do wipa i tam masz rendery testowe itd. Ja tam daje średnio 3 prace w tygodniu i co dlaczego nie daje ich do galeri? Pozdrawiam, Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 model może nic specjalnego, ale za to textury... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomdv Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Kto decyduje czy praca jest "in progress" czy skończona ? Autor czy forumowicze ? Chciałbym się upewnić bo w regulaminie nic na ten temat nie znalazłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 autor, ale kurde bez jej trzeba szanować galerie. imho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Już panowie nie przesadzajcie, aż taka zła ta praca nie jest. Tekstury są dobre, modele słabe. Często w galerii lądują prace gdzie jest na odwrót, i jakoś nikt się nie czepia że nie do galerii z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 To sie chyba bardziej nadaje do jakiejś foto-galerii. Bez obrazy tam gdzie główny prym wiodą texturki, jest naprawdę fajnie. Lecz im niżej tym gorzej. Tam gdzie wstawiłeś swoje obiekty (mam na myśli rowerek, kubły) zaczynać brakować GI. DOF to ja bym poprawił, zbyt to wszystko zblurowane. Czy sie nadaje do galerii? To nie moja sprawa. Można dawać to co sie każdemu podoba. Ale jeśli zależy ci na opinni dobrego grafika to takimi pracami fronta lub silver/gold galerii nie osiągniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 12 Styczeń 2008 Share Napisano 12 Styczeń 2008 Eh ... czepiacie się gościa za to że zawala forum swoimi pracami... no ja niemoge... dzięki niemu te forum żyje... ma stały upload prac :D co 3-6 dni nowa pracka a tak to co... stoją te wątki kurzą się i nic... nuda... raz na jakiś czas wpadnie landa praca... i tak albo jest PRO high lvl i dostanie oklaski albo nic i każdy ją jedzie... a tak to keraj37 wrzucił trochę low/mid/high endowe pracki i od razu jest milej.... wiara co się uczy ma jakieś większe pojęcie itp... Keraj37 wal ile wlezie tych prac i nie patrz co wiara pisze ! tu chodzi o twój progres i itp... a jak już tak strasznie oni to przeżywają to zalurz sobie teczkę 3d i tam wrzucaj swoje prace (tak jak jest w 2d) Sry jak kogoś obrazile/uraziłem ale tak waszą reakcje odebrałem :P co do pracy to mi sie podoba... jedynie co mnie podrarznilo to ta trawka... ale z biegiem czasu na pewno będzie lepiej ... oby tak dalej.. i więcej prac ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2008 Heja! Ania: masz racje: wniosek juz nic nie pokaze troche to nie dojrzale:) D4D4l: co tu duzo mowic, tnx man! Od razu lepiej:) Zajcev: tnx! Tomus: szanuje szanuje Dzieki wszystkim za komenty, nawet za krytyczno-negatywne Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ant-3d Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 keraj37: To co chcialbym napisac o pracy to wlasciwie juz zostalo powiedziane. Powiem Ci ze fajnie ze masz takie tempo. Osobiscie akurat tak nie potrafie. Zwykle konczy sie u mnie tak ze jest luzik luzik luzik i nagle uswiadamiam sobie ze deadline juz tuz tuz. Wowczas cysterna kawy pod chate i ostre napieranie. Walcze z tym ale jeszcze nie wygralem. Moja rada jest taka. Napieraj dalej tak jak to robiles, tylko jak juz bedziesz chcial wrzucic do galerii to tego nie rob. Poprostu wez sobie swoja prace na tapete w windzie i tyle samo czasu co ja robiles poswiec na gapienie sie na nia i poprawianie bledow. Dopiero potem wrzuc do galerii. Zrozumiesz wowczas o co tutaj kolega i kolezance chodzi. Jak to kiedys powiedzial Tomek Baginski jak cos Ci nie wychodzi to rob to az zacznie wychodzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2008 ant-3d: ciekawe, ciekawe - dzieki! Nastepna pracke dopracuje sobie. Lubie sie dzielic tym co zrobilem wiec raczej bede dawal do wip'a ale bardziej dopieszczone. Faktycznie duzo bledow niegodnych dobrego grafika zrobilem, ale... ja nie pretenduje do miana dobrego grafika:) Dzieki pracom takim jak moja te naprawde dobre "świecą" jeszcze mocniej. Wszystko w przyrodzie ma swoj sens - lepszy kontrast w gallery. Jakby byly same gwiazdkowe prace to by brakowalo kontrastu i światłocienia:) Sorry za emocje ale człowiek jest człowiekiem - czasem sie rozczarowuje i nie znosi wytykania błedów. Na forum to nie wybaczalny błąd, trzeba z tym walczyc! Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2008 P3ter: Dzieki za pozytywny komentarz! Raczej praca ogólnie zjechana ale to mile jak sie komus podoba - po to właśnie pokazuje pracki. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NaRe Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Super praca ;) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 nie czytalem co pisali poprzednicy ;) ... nie jest zle, fakt ze sie nie namodelowales ale efekt koncowy jest ciekawy, texturki sie troche miejscami rozjezdzaja i sa inne bledy w mapowaniu. wyrzucilbym te liscie u gory bo mysle ze z kawalkiem nieba byloby ciekawiej. wyglada troche jakbys czekal na ta sasiadke (albo jej corke) w krzakach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 16 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2008 NaRe: milo mi:) t0m3k: jakbys zgadl - jej corka jest bardzo fajna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 keraj37 mysle ze nie potrzebnie sie tlumaczysz dlaczego umiesciles swoja prace tutaj. W koncu jest napisane ze "Galeria 3D (Finished Works 3D) Jest to miejsce gdzie możecie zamieszczać UKOŃCZONE PRACE (3D) ". Wracajac do twojej pracy, samego modelowanie niezbyt wiele, duzo zorbily tekstury, ale dobre tekstury to tez nieodzowny skladnik pracy 3d. Mimo wszystko mogles przy modelowaniu zaglebic sie bardziej w detal bo niektore rzeczy wygladaja dosc plasko (np. drzwi). Przesadziles z iloscia trawy na dachu - wiecej jej tam niz na chacie slomy pokrytej strzecha ;). Mimo tych kilku niedorobek pracka zrobila na mnie bardzo pozytywne wrazenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 16 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2008 Pawelkos: Milo mi ze sie troche podoba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi