Pionier Napisano 10 Styczeń 2004 Napisano 10 Styczeń 2004 Witam wszystkich. Wrescie skonczylem swoja pierwsza powazniejsza prace w maxie i nie pozostaje mi nic innego jak dac ja w ogien Waszej krytki. Chcialem tez zlozyc podzekowania dla Lookasa (od niego sie zaczelo: \"mam ochote na mala zadyme ....\" :), oraz mojemu dobremu koledze ktory zrobil dla mnie retusz w ps - conradR BARDZO DZIEKUJE ZA MPOMOC !!. Gdyby nie Ty nie bylo by efektu starej foty i w ogole tego co mozecie teraz zobaczyc. Naprawde, panowie dziekuje za okazana pomoc :). Dziekuj rowniez tym wszystkim ktorzy pisali sowje posty w dziale WIP i minibitwa. To naprawde pomaga i dzieki temu wiedzialem ze jest sens to dokonczyc. To chyba wszystko. Teraz Wasza kolej. Czas start - krytykowac, krytykowac ....:) Pozdrawiam Pionier
kozioo Napisano 10 Styczeń 2004 Napisano 10 Styczeń 2004 2. Wygląda super. Pierwszy troszke gorzej, ale nie dużo. Ogólnie miodzio, chociaż trochę mi cienie nie podchodzą - są zbyt ostre. A texturka podłoża jakaś taka rozmazana i ma rozmytego bumpa. EDIT Czemu to przy smigle nie ma materiałow? Teraz zajarzyłem, że tak dziwnie wygląda:]
Anonymous Napisano 10 Styczeń 2004 Napisano 10 Styczeń 2004 noooo!!!! Kawał zaj.....ej roboty:)) w ostatecznym rozrachunku wiadomi kto wygrał bitwe:)) Jak to mówia:\"... prawdziwego GRAFIKA ocebnić można nie po tym jak zaczyna, ale jak kończy....\" Extra pracka Pionier!!! tak dalej:)) POWODZENIA i Gratulacje
Christian Noir Stein Napisano 10 Styczeń 2004 Napisano 10 Styczeń 2004 NARESZCIE! :) Zdjęcie jest KAPITALNE :) W renderingu bez retuszu na starą fotografie nie podoba mi sie ta jano-nniebieska niebieska obódowa smigła (zbyt się odróżnia). Ale rekompensuje to retuszowana wersja. PIKNE!
Lookas Napisano 10 Styczeń 2004 Napisano 10 Styczeń 2004 Originally posted by Anonymous noooo!!!! Kawał zaj.....ej roboty:)) w ostatecznym rozrachunku wiadomi kto wygrał bitwe:)) Jak to mówia:\"... prawdziwego GRAFIKA ocebnić można nie po tym jak zaczyna, ale jak kończy....\" Extra pracka Pionier!!! tak dalej:)) POWODZENIA i Gratulacje to mój post, tyle, ze zapomniałem sie zalogowac:))
kozioo Napisano 10 Styczeń 2004 Napisano 10 Styczeń 2004 Lookas - to pewnie z wrażenia:D Jak już sie wpisałem po raz 2 to powiem jeszcze ze brakuje mi jakiegoś napisu na tej bombie. Ale to szczegół.
Batou Napisano 10 Styczeń 2004 Napisano 10 Styczeń 2004 Bardzo ładna praca. Tylko te opony, źle się uginają pod ciężarem samolotu. No i jeszcze powierzchnię lotniska bym dał bardzie szczegółową. Ogólnie jednak bardzo fajnie. Dobrze, że nie poprzestałeś na samym modelu.
Nimrod Napisano 10 Styczeń 2004 Napisano 10 Styczeń 2004 Zdjęcie to naprawdę świetna sprawa. Duże brawa (kurde nawet nie czuje kiedy rymuje :) ). Mniam!
gollum Napisano 10 Styczeń 2004 Napisano 10 Styczeń 2004 Miodzio :D Piękna sprawa Pionier, daleko mi jeszcze do Ciebie. A co do bugów to, tą niebieską obudowe silnika mogłeś troche pobrudzić, tak samo zresztą jak osłony kół. Ale co tam, jak sam pisałeś to twoja pierwsza poważniejsza praca ;] PS. To kółko naprawdę dziwnie wygląda. Pozdro Gollum
giegiel Napisano 10 Styczeń 2004 Napisano 10 Styczeń 2004 Mnie sie obadwa podobają!!Choś ten 2 obrazek ma to coś.....klimacik!!Extra!!
holo Napisano 10 Styczeń 2004 Napisano 10 Styczeń 2004 a ja widzę ciemność. tak mocno patrzeliście na te obrazki, że dla mnie już nic nie zostało.
Mateusz Napisano 10 Styczeń 2004 Napisano 10 Styczeń 2004 oj... coś obrazki poznikaly... Bardzo bym chcial je zobaczyc...
Archangel Napisano 10 Styczeń 2004 Napisano 10 Styczeń 2004 2 dla mnie rewelacyjna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co do pierwszej to uwagi jak wyzej.....
Mateusz Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 2 jest już na pulpicie... :) Warto bylo czekać... Cót-Mjut :)
MareG Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 1 wersja lepsza od drugiej. Ogolnie bardzo ladnie to wyglada - naprawde mi sie podoba, a jesli by zaczac na sile drazyc to mozna wytknac nienaturalna plyte lotniska (rozmyta pixeloza), a najbardziej nienaturalnie wyglada liche szklo (szkielko) babiny (szklo a\'la max scanline) - to wlasciwie jedyna rzecz ktora zdradza natychmiast komputerowy rodowod tej pracy, o oponach juz ktos wspomnial przede mna - i moze je jeszcze zrobic bardziej czarne... Drugie ujecie mimo iz \"zawodowo\" zniszczone to jednak nie robi wrazenia starego. Ogolnie bardzo pozytywnie mimo kilku drobnych zaniedban. Pozdrawiam Marek
Pionier Napisano 11 Styczeń 2004 Autor Napisano 11 Styczeń 2004 wow :) szturm jak na media markt :D (nie) powinni tego zabraniac :D ;) Ta oslona ma byc taka niebieska, zgadzam sie co do tego ze moglem ja pobrudzic :> :). Podloze sie rozjechalo to fakt. hehe jeszcze nie czas zeby nazywac mnie GRAFIKIEM. Opony tez zle zrobilem - pierwszy raz w zyciu to robilem hyh :). W kazdym badz razie przyznaje sie do tego bez bicia :). Wiecie pierwsza powazna praca :D. Fajnie ze ma klimacik - o to chodzilo. A ze na pulpicie wyladuje tego sie nie spodziewalem :) . Ups dofa nie ma.. . Klower mam nadzieje ze mimo to wyrazisz swoje zdanie co do pracy. MareG na przyszlosc postaram sie poprawic :) ps. mozecie powiedziec co trzeba zrobic zeby zalozyc galerie na max3d.pl ? (czy w ogole praca sie tam nadaje?) Pozdrawiam
Nimrod Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 Nie wiem co trzeba zrobić, pewnie wysłać maila do Adka z linkami do swoich prac, ale praca na pewno się nadaje :)
Loozack Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 brawo Pionier :) oprócz kilku wspomnianych wyżej błędów/niedoróbek praca jest świetna, czekam na następne modele !! :D pozdrawiam [piwo]
Pionier Napisano 12 Styczeń 2004 Autor Napisano 12 Styczeń 2004 dzieki Loozack :), nastepne modele .....beda lepsze chyba :D
Fafex Napisano 12 Styczeń 2004 Napisano 12 Styczeń 2004 Bardzo, bardzo ładnie!! Obserwowałem Wipa ale nie sądziłem, że wyjdzie Ci z tego coś tak niesamowitego. Ten pierwszy render jest taki raczej zwyczajny, natomiast drugi jest wprost cudowny!! Pozdr :)
klower Napisano 14 Styczeń 2004 Napisano 14 Styczeń 2004 wlasnie \"ubieram\" swojego Spitfirera i jestwem wyczulony na mapowanie. i widze niedosciaglosci. tylko zmapowales dol skrzydel. i faktycznie ten niebieski mogles pobrudzic albo przynajmniej wumetalizowac bardziej (swietny tutak na www.3dtotal.com odnosnie tego materialu) Ogolna ocena 4 Moglo byc lepiej.
Pionier Napisano 14 Styczeń 2004 Autor Napisano 14 Styczeń 2004 jak to nie ma textur na gorze skrzydel? zapewniam ze sa. Oczywiscie ze moglo byc lepiej :] i bedzie ale w nastepnym projekcie. ps. czekam na Twojego Spitfirera :) Pozdro
MF Napisano 15 Styczeń 2004 Napisano 15 Styczeń 2004 Podpisuje się pod poprzednikami. Pracka jest naprawde super, mimo paru błędow, o których już ktoś napisał.
Pionier Napisano 15 Styczeń 2004 Autor Napisano 15 Styczeń 2004 \"mozecie mnie za to zabic\", dalem sie namowic :) http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=&postid=1080190#post1080190
saygon Napisano 16 Styczeń 2004 Napisano 16 Styczeń 2004 wersja ale zniszczona pocztowka to rwelacja, ale wersja kolorowa nie ejst juz tak dobra razi, przynajniej mnie kolor zmigla i kolpaku z czyste i jakby platikowe. ogolnie model jest za sterylny, alre juz skrzydla sa spoko, nie zmienia to moje opini ze model jest bardzo dobry, ale jakbys popracowal nad nim jeszcze kilka godz to byloby super
saygon Napisano 16 Styczeń 2004 Napisano 16 Styczeń 2004 zaden problem, cala przyjemnosc po mojej stronie.
Falcrum Napisano 17 Styczeń 2004 Napisano 17 Styczeń 2004 I ja się podpisuję do słów Saygon\'a...\"wersja ale zniszczona pocztowka to rwelacja\"... Brawo !! Pozdr
zombo master Napisano 26 Luty 2004 Napisano 26 Luty 2004 na CGTALK zdeka pokłamałeś (first finished seroius model) haha
Pionier Napisano 27 Luty 2004 Autor Napisano 27 Luty 2004 Ty bys sie wypowiedzial na temat sceny a nie tu ;) hehe
Gość _Kreska_ Napisano 28 Luty 2004 Napisano 28 Luty 2004 ladnie to wyglada i jedyne czego nie rozumiem to ten horyzont, czemu jest taki krzywy? nie lepiej by to wygladało jakby poziom trzymal?
Pionier Napisano 28 Luty 2004 Autor Napisano 28 Luty 2004 hmm, osobiscie uwazam ze tak wyglada lepiej. (btw. dziwne ale czemu tu jest wiecej komento niz w topicu z Leopardem :D)
Pionier Napisano 24 Sierpień 2004 Autor Napisano 24 Sierpień 2004 "W związaku z przebudową serwisu galeria w starej formie została zatrzymana. Prosimy o zamieszczanie prac na forum w dziale Gallery - Finished works." tak tez robie :)
THE MANYSH TRAFO Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 wszystko ładnie i pieknie (hmmm inspiracje ił-2 sturmovik?)
tomek Napisano 1 Styczeń 2005 Napisano 1 Styczeń 2005 A takie male pytanko czy tej pracki to juz kiedys nie pokazywales:) A sama pracka 95% wypas !
wiggles Napisano 2 Styczeń 2005 Napisano 2 Styczeń 2005 pokazywal- zobacz na date zamieszczenia tego topicu :P
Elmo22 Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 dla mnie rewelka :) świetny model, raża mnie tylko opony bo są jakieś powgniatane w nienaturalny sposób ale reszta powala :) czekam na kolejne projekty ;)
Marcin Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 czy ktos czasami patrzy na date ostatniego postu ?
sikham Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 Marcin dobrze mówisz ale sam tego nierobisz niewinnego człowieka oskarżasz ;)
szwako Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 Chyba wszystkie błędy już Ci wytknęli ale w 1. wersji rzeczywiście najbardziej razi ten "niebieski" i brak opisu bomby - takich NoName' ów nigdy nie robili. Ogólnie model, scenka i pomysł jak najbardziej na poziomie.
Salvator Napisano 8 Styczeń 2005 Napisano 8 Styczeń 2005 buahahaha no nie mogę tego :D swoją drogą trzeba mieć naprawdę niskie ajkiu żeby nie skojarzyć o co chodzi :P
Knysha Napisano 10 Styczeń 2005 Napisano 10 Styczeń 2005 Jesus ... To komu przypadnie tytul 'Archeologa' roku 2k4 ;)?
cayacuza Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 ten 1 obrazek wogule jest ;] ale 2 obrazek jest dobry.
Rekomendowane odpowiedzi